Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Televisiyondan duymuştum alerci riski yüksek olduğu için doktorlar tavsiye etmiyor ama bebeğine verebilirsin ama daha dikkatli hergün verme.Ben de veriyorum çok da seviyor.Ben hergün tüketiyorum inanın ondan saklanıyorum çünkü beni görünce o da istiyor.Verincede 2 ,3 dilimin suyunu içer.

fırında ıspanak yapmıştım, ama baharatı biraz fazla olmuş o nedenle çok yedirmedim.
bunun dışında yedikleri rutin şeyler

Kızlar, hazırladığınız mamaları kaç ml su ya da devam sütüyle hazırlıyorsunuz? Selin bana göre çok az yiyor zaten o yüzden de zayıf hala... Mesala sabah 90 ml devam sütüne koyduğum peynir, yumurta ve bebe bisküvisi karışımını bile zor bitiriyor. Aynı şekilde yatmadan da gece maması veriyorum ve onu da o kadar suyla hazırlıyorum zar zor yiyor.

meralcim hoşgeldin canım aynı dert bizlerdede var iştahlı çocuk bulmak pek mümkün değil sanırım..ben ml nasıldır hiç bilmiyorum yanlız küçük meyve püresi kavanozlarıyla ancak yarım yiyor yiyeceğini..sabah yarım bile yemedi sanırım muhallebiden karnı tok olunca neşeli oluyor yemediği içinde sütte tok tutmuyor mızmız mızlıyorr..

canım benimki pirinçli muhallebi var ona ktıp veriyorum peyniri yumurtayı senin dediğin gibi benimkide yemiyor fazla sonra elimle veriyorum yumurtanın sarısı birazda öle yiyorr.ben elma muz ve portakal suyu bunları elma rendeleyip muzu ezip portakalı sıkıp karıştırıp veriyorum...genelde meyve püresini iyi yiyor ama sebzelerde problemimiz varr..

bizimki de yumurtanın sarısını ancak yarım yiyor.Doktorumuz eğer çorbasına bir çorba kaşığı kadar koyduysan o zaman tam bir yumurta sarısını verme dedi.ıkisi proteine zengin de fazla olur.Zaten vermek istesem de yemiyor.

bende yumurtayı günaşırı veriyorum.doktor öyle söylemişti.kahvaltısında tam bi sarı veriyorum.
valla ben ml.falan hesaplamıyorum.kaşık maması vereceğimde normal bi kaseye su koyuyorum üzerinede katılaşana kadar mama koyup karıştırıyorum kase dolmuş oluyor ama.çorba falanda yine aynı şekilde bi kase veriyorum.biberonla emerkende genelde 180-210-240 cc açlık durumuna göre değişiyor.bu arada beni artık hiç emmiyor dolayısıyla acıkmış oluyor..

haha bende alabalık yedşrecem ama daha önce vermiştim sevdi benimki tam denk geldik.<<<<<<<<<

bugün gene klasik kahvaltı tahıl yulaf mamsına yumurta peynir tereyağ ve birer dilim elma armut(meyve sevmediği için mecbur kahvaltısına rendeliyorum yada sebze çorbasına ekliyorum)bir bardak ıhlamura ne kadar denk gelirse okadar oluyor karışımı bir kase kadar.eğer uykum varsa karıştırıveriyorum yoksa ayrı ayrı yediriyorum ama ayrı ayrı yiyince hem meyve ekleyemiyorum hemde az yiyor.
öğle kıymalı sebze çorbası
ikindi yoğurdunu bitirdi.meyve yemedi
akşamda mercimek çorbası.
kendimce bir program yaptım bu ayda böyle gider sonra bizim yemeklerden vermeye başlarım(bizim yemekleri yermi bilmiyorum çok kötü besleniyoruz(
haftada ikişer günden bize yaptığım mercimek tarhana ve şehriye çorbası (genelde akşam çorbası)
diğer günler karışık sebze çorbası bir günde balık çorbası.

merve sabah elma püresine yarım yumurta sarısı peynir cicibebe , öğlen ıspanak kereviz patates ve pirinçten oluşan sebze çorbası (buharda pişirme aparatı aldım tencere içine yerleştiriliyo çok güzel bişey tavsiye ederim ) akşam yoğurt ..

ben de ne vereceksem herşeyi küçük bir kaseye göz kararı yapıyorum 2-3 cicibebeyi geçmiyorum .. muhallebiye hazır kaşık mamasına pek iltifat etmiyorum.. az,öz,doğal ve sağlıklı beslensin emsin daha ii bence bir de istemesede oyunla biraz zoraki bir şekilde önüne konanı yeme alışkanlığı edinmesine çalışıyorum .. bir kaşık iki kaşık dibinde bırakmaya alışmasın .. klava:

10 puan verdım tosuncuĞaa...dÜnkÜ soruma cevap vermedınız bıdıŞım dıyemı kayıtlı bverdıĞınız yerde..

kızıma hergün hemen hemen aynı şeyleri verince yazmıyordum. Bugün değişik bir çorba yaptım yazayım dedim.
sabah: milupanın muhallebisinin çine pekmez ve yumurta sarısı kattım yedirdim.
ara: !/4 armut püresi
öğlen: yoğurt, çorba karışımı (yoğurt soğuktu bizim çorbadan içine 1-2 kaşık katıp ısıttım), 1 bebe ekmeği koydum içine.
akşam: un çorbası yaptım tereyağı ile, içine 1 tatlı kaşığı kıyma, 1 tatlı kaşığı şehiye koydum yine bebe ekmeğini içine koyup yedirdim. Sevdi hayret.

un corbasını nasıl yapıyorsun canım

canım unla tereyağını kavurdum biraz, sonra içine su koydum hızlı hızlı karıştırarak, sonra içine kavrulmuş kıyma ve biraz tel şehriye koydum, pişirdim, kendime göre uydurdum yani.
su yerine tavuk ya da et suyu da koyabilirsin, ben kıyma koyacağım için koymadım. Tel şehriye yerine hiç bir şey koymayabilir, pirinç ya d bulgur koyabilirsin. Ben tel şehriyeyi tercih ettim onı sevip çekmeden çok güzel yiyor diye. Pirnç çok sevmiyor, bulgur da gaz yapıyor.
Kızım sebze çorbası sevmiyor, ben de bu sevdiği çorbaları yavaş yavaş keşfedip içine sebze atıyorum 1-2.
Şehriye çorbası ile yoğurt çorbası seviyor bir de. Un çorbasını da sevdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…