Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

Herkese günaydın bende kızıma sabah ilk uyandığında 6-7 gbi mama veriyorum 9-10 gbi 8 tahıllı ballı kahvaltısının içine yumurta sarısı labne peynir, kayısı,ceviz,2 cici bebe ve pekmez koyuyorum allahtan tadı güzel ve yedirmeye calışıyorum..canı isterse yiyo yoksa ağzını kapatıp öyle duruyo öğlende danino 2 saat sonrada sebze corbası yada muhallebi sütlaç..akşama genelde mama yemek istiyo..geceleride gaz sancısına cok uyanıyor..bazen saatlerce uyuyamıyor bu da beni cok üzüyor

kızlar zeytini nasıl veriyorsunuz? ben cesaret edip veremiyorum henüz.

ben hergün vermiyorum.Bazen peynirle beraber yemese sonra çorbasına katıyorum.Programım var haftata 3 tane zeytin yemesi lazım.Haftata 3-4 kez kıymalı çorba yapıyorum o çorbalarda zeytin yağı eklemiyorum o günde zeytini yiyidiriyorum.Zeytinyağılı çorba yaparsam o gün zeytin vermiyorum.

bizimki kahvaltı etmek istemiyor ne yapsam acaba.Sabah sadece süt içer başka bişey istemiyor.MEyve pek sevmez ancak çorba ve yoğurt seviyor.Bizimki de ev yemekleri çok seviyor ama tuzlu tuz hem böbreklere hem gözlere zararlı bizim yemekten istesede vermiyorum.

uduum bizim de çok gaz sancımız oluyor, geçmişti ama geri geldi ek gıdalarla. Hazır mamalar gaz yapıyor, ben keşfettim yedikten 6 saat sonra çığlıklar atıyor. Ama hazır olanları çok seviyor, çorba, muhallebi vs. Ben de veriyorum ama çareyi gaz ilacına yeniden başlamakta buldum.
Öğlen genelde kendim çorba yapıyorum, ama hazır verdiysem hemen gaz ilacı. akşam genelde şehriye çorbası veriyorum gaz gibi bir problem yapmaz hem de çok seviyor. Ama yine de gaz ilacı veriyorum, yatana kadarda iyi geceler çayı veriyorum, sonra emip yatıyor. Bu şekilde 2 defa falan uyanıyor problemsiz gazsız. Yoksa çok kötü. Ne uyuyabiliyor, nr de uyutuyor.
Muhallebi evde var bitirmek için kahvaltısına falan katıyorum bitince almayacağım bir daha.
Yaa bu çocuklar 8 aylık oldular halen ne gaz sancısı anlamıyorum.
Sen de mümkün olduğunca hazır mamaları vermemeye çalış, rahat edeceksin.

kızlar zeytini nasıl veriyorsunuz? ben cesaret edip veremiyorum henüz.

ben elimle çini açıp çekirdeğini çıkarıyorum sonra kaşıkla içini alıyorum, kabuğunu almıyorum, öyle yediriyorum. Bir gün pekmez, yumurta, cicibebe, kendi sütüm. Birgün peynir, zeytin, cicibebe, kendi sütüm. Bazen de duruma göre kayısı da koyuyorum.s

cicibebeyi genelde çok seviyorlar, ya da hazır kahvaltı alıp ta içine koyabilirsin. Sen nasıl veriyorsun bvilmiyorum ama. Meyva kızım da çok seçiyor, armut (sadece ankara yiyor) ve muz, başka birşeyt sevdiremedim.
Ben yemeğimize baharat koymadan ayırıyorum azıcık, e ğer ona uygunsa. Hiç tuz koymasam maalesef hiç bir şey yemiyor, eğer çorbasını yemiyorsa çok az koyuyorum.

dün bir çay tabağı kıymayı yanında yoğurtla bitirdi. ekmekle küçük küçük veriyorum üzerine bir kaşık yoğurt, seviyor valla.
bugünde kabak yemeği vericem. ilk kez deneyeceğiz. heralde yer.
ben yoğurtla karıştırmıyorum yoğurdu kaşıkla veriyorum. yani bir kaşık yemek bir kaşık yoğurt şeklinde.

bugün şiddetli geniz akıntımız olduğundan sabah kahvaltısını uyksunda genzini temizlerken hepsini çıkardı. uyanınca tavuk çorbasını az içirdim sonra dün severek yediği kuru biber dolması içinden verdim. uyuyunca gene öksürmeye başlayınca iki saat kucağımda uyuttum. yoğurdunu yemedi kalan çorbasını içirdim birazdan yoğurt çorbası yapacağım.
bizim zeytinler çok tuzlu cesaret edemiyorum daha.Zaten yemeklerimde az tuz oluyor birde çorbalarına erişte ekliyorum ben ondada tuz var diye.
cicibebeyi de hiç sevmiyor benimki kahvaltısına eklediğimi bile anlıyor.

bende bugün kızıma değişik olarak tavuk suyuna şehriye çorbası yedirdim.biraz cıvık olduğu için içine azda ekmek kattım.açtı zaten bi kaseyi bitirdi tombiğim.

selam arkadaşlar benimde bebişim maşallah ne versem yiyor memede emiyor 8. ayımız bitcek. dişlerimiz hala yok çok pütürlü şeyler vermiyorum genelde blendırda eziyorum.
bende inek sütüyle su karıştırıp yapıyorum muhallebi ve bisküvi ezmesi içine pekmezde ekliyorum.
sebze pürelerinide meyve pürelerinide yiyor problem çıkarmıyor pek. aman çıkarmasın zaten abimizden az çekmedik yemeyen çocuk çok zor hala ağlar yemiycem diye. buda öyle olacak diye çok korktum ama maşallahı var bebeğimin.
neyse tek sorunumuz yoğurtla ilgili hazır danone lerden almak istemiyorum normal pastorize sütten yapmaya çalıştım kıvamını tutturamıyorum. kendi hazırlayan arkadaşlar nasıl hazırlıyor merak ettim.
evde kendim hazırlamak istiyorum.

a.s.

3. dişini çıkarıyo kuzum dünde pnömokok un 3. dozunu olduk biraz keyifsiz hanfendi.zar zor yedirdim yine.

kahvaltıda 1 yumurta sarısı, anne sütüyle ıslattıp içine 3-4 kaşık kayısı eklediğim cicibebe yi yedi.yanında az pekmezle tatlandırdığım su içti.
öğlen 1 danone yedi
akşam üstü yarımelma ve 3-4 kaşık kayısı(biraz kabız çünkü)
akşam yarım kase yayla çorbası içti.aslında çok sever ama bitiremedik.

sağol canımda arama yaptırdım bissürü şey çıktı tam olarak nerde link verebilirmisin.

a.s.

canım gerşekten çok karışıkmış herşey teker teker incelemek için zaman lazım.Sana yazıyım.

tarif gerekenler:
küçük bir cam kavanoz (bir bardak sütü alacak kadar)
bir yemek kaşığı yoğurt
bir bardak süt
yapımı:
öncelikle sütü ısıtıyoruz.Bu sıcaklık mayalanması için önemli. Ilıkla, sıcak arası bir ayarda olmalı. Sonra, bir kaşık yoğurdu bir kasede çırpıyoruz .Daha sonra kavanoza koyduğumuz sütün içine koyup karıştırıyoruz. ve hemen kapağını kapatıp,bir beze sarıyoruz.Ilık bir ortamda bekletiyoruz.Dört saat sonra ,hiç kıpırdatmadığımız yoğurdumuzu açıyoruz.Yoğurdumuz olmuştur.

not:Bir yaşına kadar bebeğinize hazırlayacağınız yoğurdu mümkünse devam mamasıyla hazırlayın.Bir yaşından sonra da mutlaka şişe sütü kullanın.

Yoğurt, diyete 5. ayda girmelidir. Mümkünse ev yoğurdu yapılmalıdır. Ev yoğurdu yapmak için tam yağlı pastörize süt kullanın. Açık süt kesinlikle kullanmayın. Üstelik pastörize sütü kaynatmak da gerekmez. Süt ısıtılır ve elin dayanabileceği sıcaklığa kadar (yaklaşık 40 ºC) soğumaya bırakılır. 100 ml süte 1 tatlı kaşığı ılık sütle sulandırılmış yoğurt eklenip yavaş yavaş karıştırılır. Yoğurdu mayalarken 100 ml. süte 2–3 mercimek kadar toz şeker eklerseniz daha koyu olur. Ancak sütün tadını değiştirebileceğinden şeker kesinlikle fazla katılmamalı ve yoğurdun saf tadına alıştırılmalıdır. Ayrıca yoğurt mayalamada kullandığınız kabın kapağının altına kâğıt havlu da koyarsanız buharını emer ve yoğurdun koyulaşmasını sağlar. Bazı bebekler ev yoğurdunu sevmediği için içine mevsim meyvelerinden özellikle elma ve şeftali katılabilir ama çilek veya böğürtlen gibi meyveler ciddi alerji yapabileceği için 7–8 aydan önce tavsiye edilmez.
Yoğurt (100 ml hazırlanmış ılık Devam Mamasına 1 çay kaşığı yoğurt konulup mayalanır ve 3-4 saat mayalkanmaya bırakılır.) Ben bu şekilde yapıyorum ama normal sütten yapmak istiyorum dersen yukardaki gibi yapabilirsin.

ınternetten buldum yazı hoşuma gitti sana da gönderiyorum umarım yardımcın olmuş

Son düzenleme:
bugün balık yedirdim. birazcıkta salatanın suyuna ekmek batırıp verdim. ekşi falan demedi valla. :)

biz bugün
sabah: 50 ml anne sütü, 6-7 cicibebe (tam sayısını bilmiyorum kıvam alana kadar koyuyorum), labne peynir, zeytin ezmesi
ara: 1/2 armut, 1/3 muz
öğlen: 1/2 köfte, yoğurt, biraz çorba
akşam: muhallebi
aralarda emdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…