Ev yoğurdu yapmak için tam yağlı pastörize süt kullanın. Açık süt kesinlikle kullanmayın. Üstelik pastörize sütü kaynatmak da gerekmez
eğer bulabilirseniz Uht sütler yerine günlük pastorize sütleri kullanın.(buralarda yok İzmirde sekin cam şişe sütleri vardı günlük şimdilerde hala varmı bilmiyorum pınarın var sanırım )
Uht sütlerdede vitamin kaybı ve protein bozulması oluyormuş(yüksek ısıda yapıldığından dolayı)
Uras tahin pekmeze hayır demeye başlayınca peyniri gün aşırı vermeye başladım.yada ikindi yoğurt yemezse karnıbaharla karıştırıp veriyorum.
bugün havuçlu patatesli bezelye yedi bizimle.akşamda kıymalı tarhana içti.
canım gerşekten çok karışıkmış herşey teker teker incelemek için zaman lazım.Sana yazıyım.
tarif gerekenler:
küçük bir cam kavanoz (bir bardak sütü alacak kadar)
bir yemek kaşığı yoğurt
bir bardak süt
yapımı:
öncelikle sütü ısıtıyoruz.Bu sıcaklık mayalanması için önemli. Ilıkla, sıcak arası bir ayarda olmalı. Sonra, bir kaşık yoğurdu bir kasede çırpıyoruz .Daha sonra kavanoza koyduğumuz sütün içine koyup karıştırıyoruz. ve hemen kapağını kapatıp,bir beze sarıyoruz.Ilık bir ortamda bekletiyoruz.Dört saat sonra ,hiç kıpırdatmadığımız yoğurdumuzu açıyoruz.Yoğurdumuz olmuştur.
not:Bir yaşına kadar bebeğinize hazırlayacağınız yoğurdu mümkünse devam mamasıyla hazırlayın.Bir yaşından sonra da mutlaka şişe sütü kullanın.
Yoğurt, diyete 5. ayda girmelidir. Mümkünse ev yoğurdu yapılmalıdır. Ev yoğurdu yapmak için tam yağlı pastörize süt kullanın. Açık süt kesinlikle kullanmayın. Üstelik pastörize sütü kaynatmak da gerekmez. Süt ısıtılır ve elin dayanabileceği sıcaklığa kadar (yaklaşık 40 ºC) soğumaya bırakılır. 100 ml süte 1 tatlı kaşığı ılık sütle sulandırılmış yoğurt eklenip yavaş yavaş karıştırılır. Yoğurdu mayalarken 100 ml. süte 2–3 mercimek kadar toz şeker eklerseniz daha koyu olur. Ancak sütün tadını değiştirebileceğinden şeker kesinlikle fazla katılmamalı ve yoğurdun saf tadına alıştırılmalıdır. Ayrıca yoğurt mayalamada kullandığınız kabın kapağının altına kâğıt havlu da koyarsanız buharını emer ve yoğurdun koyulaşmasını sağlar. Bazı bebekler ev yoğurdunu sevmediği için içine mevsim meyvelerinden özellikle elma ve şeftali katılabilir ama çilek veya böğürtlen gibi meyveler ciddi alerji yapabileceği için 7–8 aydan önce tavsiye edilmez.
Yoğurt (100 ml hazırlanmış ılık Devam Mamasına 1 çay kaşığı yoğurt konulup mayalanır ve 3-4 saat mayalkanmaya bırakılır.) Ben bu şekilde yapıyorum ama normal sütten yapmak istiyorum dersen yukardaki gibi yapabilirsin.
İnternetten buldum yazı hoşuma gitti sana da gönderiyorum umarım yardımcın olmuş
çok teşekkür ederim fikriye hanım ilginiz için.
ben kutu pastörize sütlerinden bikaç deneme yaptım bir su bardağı kadar süte bir tatlı kaşığı yoğurt koydum çok sulu oldu sıcaklığğını ayarlayamıyorum galiba. yazılan önerileri yapıp sabah tekrar deniycem bakim. cam şişelerde olan sütlerden yok bizim marketimizde olsa alacağım ama :1no2:
tekrar teşekkür ediyorum. a.s.
pınarın üç dört gün dayanan günlük pastorizeleri vardı normal kutuda cam değil ondan bulabilirsin sanırım. İçim sütle yaptıysan çok sulu oluyor bende hep öyle oldu ama tadı güzel oluyor. ben şu aralar sütaş deniyorum çok güzel sert oluyor.dene istersen.
bizde kahvaltıda yumurta peynir pekmez tahıl vs hepsini yedi ardından öğle yemeğinde kıymalı erişte yanında sebze püreleri( ayrı ayrı veriyorum tadını alsın diye) ikindi yoğurt akşama pek yemek istemedi az pilav yedi muzu istemedi.uyudu.
gece mamamız çok azaldı 200 cc ya içiyor ya içmiyor gündüz ise hiç yok.(
benim oğluş kıymayı yutamıyor daha pilavda yemiyo hatta erişte hiç yiyemez maşallah sizinkine yutarken zorlanmıyormu?
sebze püresine biraz ince bulgur koydum onu bile yutamadı blenderla incelttim bende öle yedi. cokacimcoook
kıymayı en az iki kere çekilmiş alıyorum pişince zaten un ufak oluyor. Erişteyi çatalla eziyorum.birde pirinci yutabiliyor ama kesinlikle kuru değil mesela bir kaşık çorbada iki üç tane şeklinde yada ayranda.bulguruda kısırlık olandan kullanıyorum. Ama sabahları kesinlikle peynirde öğürüyor onu blenderdan geçiriyorum.püre şeklindeki sebze ve meyvelerde öğürüyor kıvamdan dolayı o yüzden mutlaka sulandırıyorum muzu bile.et ve tavuklu çorbaları blenderdan geçiriyorum.
aslında yutabiliyor mesela dolma içini ezmeden veriyorum azar azar. geçen kurabiyeyide az ufalayıp verdim yedi bende anlamadım valla bu işi biz çok zor alışıyoruz pürtüklü gıdalara.ama sulu köfte çok iyi bir başlangıç oldu bizde hem çok yiyor hemde çiğnediğini görüyorsun.
akşam bende yoğurduna pilav koydum öğüre öğüre zorla yedi kıymalı ıspanakta yapmıştım çatalla ezdim yemedi onu tıkandı bende üstelemedim bugün hafif blenderdan geçirip tekrar deniycem.
tüm bebişlerin iştahı bol olsunn. cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?