Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

çok teşekkür ederim fikriye hanım ilginiz için.

ben kutu pastörize sütlerinden bikaç deneme yaptım bir su bardağı kadar süte bir tatlı kaşığı yoğurt koydum çok sulu oldu sıcaklığğını ayarlayamıyorum galiba. yazılan önerileri yapıp sabah tekrar deniycem bakim. cam şişelerde olan sütlerden yok bizim marketimizde olsa alacağım ama :1no2:

tekrar teşekkür ediyorum. a.s.

sabah bebebisküvili biberon emdi.öğlen tahıllı mama yedi,ikindide kıymalı patates yedi,akşam arasında yoğurt ve portakal suyu yatarkende biberonda mullaebi.
şu aralar iştahı çok iyi maaşallah umarım hep böyle gider.

gunaydınlar....sabah patates kavurmuştum tuzunu az attım baharatını ve maydanozunu atmadan birz ayırdım onu yedi.daha sonra 5 cıcıbebeye labne peyniri koydum onu da yedi sütünü de içti şimdi yatıyor. et haşlıyorum suyuyla şehriye çorbası yapıp içine bir dilim ekmek koyup yedireceğim.bütün bebişlere afiyet olsun

nehir bugün 3 zeytin , bir tane danino (kahvaltı olandan), çok az peynir yedi.
birde ben yerken zeytine zeytinyağı, limon ve kekik eklerim biraz ona ekmek batırıp verdim.böyle yemeye bayılıyor daha versem yiyecekti.

bütün bebişlere booool işatahlı günler :)

kanay etindende at canım çorbaya. 8 aylık bebişlerin günde bir ceviz büyüklüğünde siyah et yemeleri lazımmış. kan yapması açısından. ben yediriyorum valla. çorbalara hep kıyma koyuyorum. yemeğin etinden yediriyorum.

pınarın üç dört gün dayanan günlük pastorizeleri vardı normal kutuda cam değil ondan bulabilirsin sanırım. İçim sütle yaptıysan çok sulu oluyor bende hep öyle oldu ama tadı güzel oluyor. ben şu aralar sütaş deniyorum çok güzel sert oluyor.dene istersen.

bizde kahvaltıda yumurta peynir pekmez tahıl vs hepsini yedi ardından öğle yemeğinde kıymalı erişte yanında sebze püreleri( ayrı ayrı veriyorum tadını alsın diye) ikindi yoğurt akşama pek yemek istemedi az pilav yedi muzu istemedi.uyudu.
gece mamamız çok azaldı 200 cc ya içiyor ya içmiyor gündüz ise hiç yok.(

benim kız kıymalı çorba pek sevmiyor.bende blendırdan geçirmek istemiyorum alışsın diye. siz ne yapıyorsunuz kızlar.

selamlar teşekkürler öneriler için içim sütle yapıyorum evet sulu oluyor değiştireyim bakim sütü nasıl olcak.

benim oğluş kıymayı yutamıyor daha pilavda yemiyo hatta erişte hiç yiyemez maşallah sizinkine yutarken zorlanmıyormu?
sebze püresine biraz ince bulgur koydum onu bile yutamadı blenderla incelttim bende öle yedi. cokacimcoook
bugünki beslenmemiz:
sabah kahvaltı maması yedi. bisküvi,labne,pekmez,biraz muz ekledim su+sütle ıslattım yedi hepsini.
öğlenden sonra kayısılı irmikli muhallebi yedi.
akşamda yoğurtla sebze püresi vericem.

aralarda da meme emiyoruz. a.s.

ben 3-4 kez çekilmiş kıymadan köfteler yaptım buzluğa attım yemek istemiyor kesinlikle eziyorum yoğurtla yedirmeye çalışıyorum yok az da olsa pütürlü olunca yemek istemiyo nasıl alıştıracam bilmiyorum.. sabah ıhlamurum vardı 3-4 bebe bisküvisini ısladım peynir fındık ceviz çekilmiş kendim yaptıydım ondan ekledim çok az da tereyağı ve yumurta sarısı ekledim yedi..

izimkisi ekmek içiyle başladı kızlar yutmaya ve ezerek diliyle çevirerek yutmaya şimdi erişte tavuk pilav elimle veriyorumm yiyorrr..ama öleee bir öğünlük deil zevklik yiyorr....

bugündee abisinin sulu köftesine saldırdı bend eona bir kaç tane koydummm geveliye geveliye ğparça parça yedi..

yavşa yavaş bişeylerle başlayı hemen yiyemiorlar zatenn sıkmayın canınızı biizmkide öğürürdü..şimdi yutuyorrr....

gece maması çok azaldı diye bugün sabah 800 de kahvaltı karışımına üç kaşık devam sütümüzden koydum tadını almasın diyede pekmez ekledim tahıl yumurta ıhlamurda ıslatıp yedirdim senmisin o yediren 100 den 300 e kadar aralıklı olarak sebze çorbasını içirmek istedim yemedi ki sebze çorbasını çok sever anlamadım. bir türlü yemedi.
300 de yoğurdunu sildi süpürdü 700 de balık çorbasını içti (bir küçük patates, havuç kereviz ve bir dilim soğanla beraber bir kibrit kutusu balık) 830 da uyudu.
saatlerin değişmesiyle hem uykusu hem beslenmesi altüst oldu bin türlü oyuncak ve oyunla yediriryorum.

bende tekno gibi ekmekiçiyle başladım.çorbalarına ekmek katıyorum az.elimden geldiğince katı gıdaları kendim ezmeye blendırdan geçirmemeye çalışıyorum.kendim kahvaltı yaparkende hep veriyorum ağzına peynir zeytin yumurta ne olursa pütürlere iyice alıştı.

kızlar kıyma büyük geliyorsa elinizle yada kaşıkla azcık daha küçültebilirsiniz.
bi kaç sefer öğürse bile vermeye devam edin. alışıyorlar. birde kıyma verdiniz diyeli arkasından bir çay kaşığı yoğurt verin. onu yutarken kıymayıda yutuyor.
ben bütün katı yiyecekleri veriyorum.
dün öğlen bir tane kıymalı biber dolması yanında yoğurt, ikindi tavuk suyuna ekmek içi, akşamda arabaşı çorbası yedi. esasında çorbayı içerken dişi olmadığı için tavuk parçalarını yutamaz sanmıştım ama maşallah iyi yedi. bebekler için bu çorbayı tavsiye ederim.

akşam bende yoğurduna pilav koydum öğüre öğüre zorla yedi kıymalı ıspanakta yapmıştım çatalla ezdim yemedi onu tıkandı bende üstelemedim bugün hafif blenderdan geçirip tekrar deniycem.
tüm bebişlerin iştahı bol olsunn. cokacimcoook

aslında nehir güzel yutuyor bulgur pilavını ,pirinç pilavını yiyor hatta makarna bile yiyor.ama kıymalı çorba falan pek sevmiyor.tabii öğünlik değil ama tadımlık veriyorum biz ne yersek.tavuğu elimle ufalayıp veriyorum onu da yiyor ama kıymaya bi gıcığı var.

yoğurtlu pilavı bende denedim ama onuda yemedi.pilavı elimle verince yiyor yoğurtlu yemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…