Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

oh maşallah kuzuya yarısın.Ne güzel yemiş.

teşekürler fikriyecim,sanberk sütü bardaklamı içiyor,alıştırma biberonumu demiştin,,nasıl bişey,ben bilmiyorum galiba yiğit biberonla biraz su içti bebekken ama şimdi kullanmayı bilmiyor,sabah çay verdim biberonla süte alışır belki diye,çok garipsedi,bilemedi içmeyi,
gece uykudan uyanırsa süt veriyormusun ve yine bardaklamı ,nasıl yapıyorsun merak ettim??

Canım alıştırma bardak deniliyor,silikon uçuyla da var plastik ucuyla da var.Yandan tutacak kolları var.Sen biliyorsundur.Bence biberona alıştırmaman lazım zaten artık büyük.Bu aylarda eğer şimdiya kadar biberon kulanmış ise dr braktırmasını tavsiye ediyorlar.
Canım eğer gece beslemek için uyanıyorsa sen o zamn geceleri biraz azalt derim yavaş yavaş geceleri braktırırsan sonra memeden kesmek daha kolay olur.Gece uyandığında tek su verirsin sonra.
alıştırma bardağı alınca damlanmayan bardak bakacaksın fiyatlar biraqz pahalı ama uzun süre kullanılır.
Sanberkk gece beslenmiyor bazen su için uyanıyordu.Şİmdi ise yavaş yavaş onu da kaldırdık aslında kendisi kaldırdı.Gece olsa bile biberondan su vermiyorum yine normal bardaktan içiyor. Ama bunu kendisi istiyor daha 13 aylıkken kendisi braktı biberonu.

teşekür ederim fikriyecim,yiğit gece beslenmesi için en az 6 defa kalkar,,o sebeple sormuştum,gece nasıl besliyorsun diye,bende artık yavaş yavaş alıştırayım memeden kesmeye gece beslenmesini azaltmaya,,sanberke de maaşallah,kendi ayarlıyo demekalkisalkisalkis

canım hiç merak etme alışır,bazen beklemediğimiz kadar değişikliklere çabuk alışıyorlar çocuklar.Asıl sorun bizim zor alışmamız.Sen Ferda ve Ferideyi de sor onlar da öyle yaptı hatırladığıım kadarıyle önceden emizrim sıklığı azaltıp kestiler(ferda daha tamamen kesmedi sanırım)
Bazılar ilk önce gündüz emzirmeyi kesiyorlar bebek ek gıda ila beslensin diye ama bu şekilde gece emizrmek zorunda kalırsın bu da daha sonra tamamen kesince biberon kulanmayı zorunda olcasın.Dediğim gibi bu aylardan sonra biberon alıştırmak yanlış olur.Bide bu aylarda biberonile vaya emizirmek de olsa gece beslenmesi kaldırmak lazım.bu dönemdeki kazandığı alışkanlıklar daha kalıcıdır ve daha sonra değiştirmek güç olur.

yiğit sabah yumurtalı kahvaltısından yaptı (fakat porsiyonları artık çok küçük,yiyemiyor fazla yapınca)
10:30 gibi havuç verdim bitane ama çok az yemiş,meme emiyo sürekli zaten
öğlen uykusundan sonra balık çorbası yedi küçük bir kase
öğleden sonra 2-3 tane cips be 2-3 tane çubuk kraker yedi
akşamüstü uyuduk bebeğimle uyanınca 1 köfte yedi,ve 1 elma püresi yedi
uyumadan da çok az balık çorbasından yedi ve uyudu
afiyet olsun tüm bebeklerimize

Afiyet olsun Yiğite
dün sanberk daha iyyi yedi ben de yazayım
sabah 1/2 yumurta,birkaç lokma ekmek,1 bardak süt(150) ml,bal,
ara 1 kavanoz meyve püresi
öğlen 1 kase çorba(kıyma,brokoli,havuç,patates,irmik) ,biraz meyve suyu
ikindi yoğurt ve 2 tane sarma,çok az meyve suyu
akşam 1 köfte,2 tane sarma,biraz yoğurt,yeşil salata
yatınca 1 bardak süt.

afiyet olsun sanberk ve yiğide.

benim kızım çıldırdı adeta gece ağlama krizleri geçiriyor. Baktım 2 azı dişi birden uç vermiş görünüyor ama patlamamış henüz ondan herhalde. Hiç uyumuyoruz sabaha kadar. birşey de yemiyor perişanız çok.

fikriyecim yok tamamen kesmedim memeyi ama eskisi gibi de değil artık hem çok azaldı hem de melisin de çok düşkünlüğü kalmadı unutturdum geceleri uyanınca 2 çekip bırakıyor pek süt yok tatmin etmiyor sanırım onu. Aslında 2 gece üstüste hiç vermemiştim nezle oldu o gün çok su içip sütü arttırdım ve verdim antibiyotik niyetine 2 günde iyileşti hemen. Baharda bırakacağız biz tamamen, nisan mayıs gibi falan.
melis de biberon bilmiyor hiç bir yere gidince alıştırma bardağını götürüyorum evde bardakla içiyor.

Canım evet biliyorum sen azaltın emzirme sıklığı bence bu şekilde ikiniz için daha iyi oldu.Birden kesmek sanki hem anne hem çocuk için çok stresli bir güler yaşınıyor.
Canım çok geçmiş olsun şu dişler patlasa da biraz rahatlar yavru.Bişey vermiyormusun ağrı keseci veya jel belki rahatlar.

evet fikriyecim haklısın ben de şöyle düşündüm bir kere bıratıkmı geri dönüşü yok, olduğu kadar emsin zaten inanıyorum ki bir gün kendisi bırakacak bir ara deliksiz uyumaya başlamıştı gece emmeye kalkmıyordu ama ben kesmemek için uyumadan önce veriyordum. O günler olsa yine kendisi bırakır eminim. Şu diş sıkıntısını atlatsın.
Canım jelimiz var ama ben diş olduğunu anlamadım eşim baktı bir şey yok dedi nezleydi de o arada ondandır falan diye düşündüm ama bu son 2 gece perişan olduk. Dün anladım ama annemlerdeydik jelimiz yoktu yanımızda. Daha yolumuz çok uzun 7. ve 8. diş patlayacak daha yolun başındayız ((

doğru söylemişsin melis memeyi bırakınca geri dönüşü yok,bırakmaya içim elvermedi,birazdaha emzireyim,bende aynı mayıs gibi bırakmayı düşünüyorum,,,dişleri kolayca çıksın bebişinin,ama 7 ve 8 .dişlermi,geçmi çıktı dişleri fıstığın anlamadım,,eğer öyleyse gerçekten yolunuz uzun,,azılardan sonra köpek dişleride baya zorr,,yiğitin 3. köpekte çıktı ,,4. bugünlerde üzüyor ikimizide,,iştahı azaldı ve çok huysuzz

yiğit bugün neler yedi yazayım,
sabah 2 kaşık kahvaltı ve portakal suyu içti
öğlen uykusuna kadar bişey yemedi,öğlen emzirdim ve uyuttum,
kalkınca kıymalı sebze çorbası yaptım ama 2 kaşıkta ondan aldı ,,bende kızdım yaa,hiç yapmazdı böyle çünki,,neyse yeme dedim beklettim,
taa akşamüsütü meyve püresi yaptım,,zorla yedi
tekrar uyudu,kalkınca acıkmıştı artık,çorbasını ısıttım ondan küçük bir kase yedi ve bugünlerin en sevdiği şeyi,makarna yaptım,yere sofra bezi serdim ve elleriyle mıncıklaya mıncıklaya yedi,,
o beni çok mutlu etti işte,,
afiyet olsun tüm bebişlerimize ve iştahları yerinde olsun,,iyi geceler

evet canım doktorumuz da öyle demişti ne ışın ne yazın ortalarda bırak diye o zamana bıraırız. Ama melis bazı geceler artık hiç emmiyor yani ben vermiyorum çok istemeyince bu şekilde kesmesi daha kolay olur.
melisin ilk dişi 14 ay 20 günlüktü çıktı :)
olsun sizinkiler bitmiş artık 1 hafta iştahsız olur geçer.
melisinkiler de 4 diş birden uç vermiş görünüyor yani dışarıdan henüz patlamadı ama rahatladı biraz.

ben çok kötü grip oldum babası da olacak galiba salgın var herkes hasta aman dikkat edin. melis nezle olmuştu 4-5 gün önce 2 günde atlattı ondan bulaştı galiba hepimize.

geçmiş olsun hepinize,allahtan biz fazla olmadık bu kış,ben kendime grip aşısı yaptırmıştım,sütten geçiyormu bilmiyorum ama yiğitinde maaşallahı vardı bu kış,,,bahçedeki 5 çocuk ve annenin 3 ü grip,,hemde okkalısı,,burun akıntıları yemyeşil olmuş artık ( korkmuyor değilim bizimkinede bulaşacak diye ,,allah korusun bebeklerimizi

yiğit sabah kahvaltıda sahanda yumurta yedi.çok mutlu oldum,,1 yumurtanın hepsini bitirmesede olsun,,bulamaç yiyor malum hala yiğit,,ekmeksiz yedi,ekmeği sonra eline verdim,yanında portakal suyu:))))

bütün bebeklere afiyet olsun

ferdacım çok geçmiş olsun canım hem gribin için hemde melisin dişleri için.

GEÇMıŞ OLSUN mELıSE,iNŞALALH DıŞLERı ÇABUCAK ÇIKSIN FAZLA EZıYET ÇEKTıRMESıNLER NE ONA NE ANNESıNE.
YıĞıTE DE MAŞALLAH SABAH ANNESıı ÜZMUŞ BıRAZ AMA SONRA ÇOK GÜZEL YEMıŞ.mAŞALLAH.
BU ARA dURU BıŞEY YEMıYOR GALıBA.aNNESı HıÇ YAZMIYOR.zAVALLI ÇOCUK AÇ AÇ GEZıYOR.:umursamaz:

kızlar çevremde gördüğüm herkes grip yaaa,,ben grip aşısı oldum, bu yıl ,yiğitte bende pek hastalanmadık ama 2 gündür yiğit hapşuruyor,benimde boğazım yanıyor,,bugünde bize arkadaşlarım geldi ve birinin bebeği aşırı gripti,geçiyosu ama öksürük ve burun akıntısı çok fazlaydı,,,allahım hasta olmayalım,,portakal suyu ,anne sütü,,pekmez,,veriyorum ama ne derece korunabiliriz,,yiğitin hastalığıda zor geçer,gece hiç uyumazz,,off

bugün neler yedi
sabahı yazmıştım,sahanda yumurta,10:30 da aşağı indik ve bakkaldan rocco istedi,şeker vermek istemiyorum ama ,bakkalın içine yattı çıkmıyo,daha önce bir kere eczacı ablamız vermişti,unutmamış sıpa,,yalana yalana onu yedi
öğlen uykusundan sonra kıymalı sebze çorbası içti
öğleden sonra misafirlerle patlamış mısır ve 1 dilim kuru ekmek yedi
akşamüsütü portakal ve elme püresi yedi
saat 9 da ise kereviz yemeği ve yoğurt yedi ve uyudu

afiyet olsun tüm yavrularımıza:))

teşekkürler canım. Biz de grip olmamıştık bu kış ilk sanırım, melis 1 kere nezle olmuştu bir de geçen hafta oldu ama ben süte bağlıyorum çok çabuk atlatıyor. Aslında ben de hiç hasta olmam ama bu aralar gece çok oturuyorum uyukusuzluktan vücut direncim düştü sanırım.
bir tavsiye canım yiğiti biran önce katı gıdaya alıştırmaya çalış sahanda yumurta harika olmuş bence, 26 aylık çocuğuolan bir arkadaşım geldi geçenlerde, ben de çocuklar yesin diye kek, bonbon, börek falan hep onlara göre şeyler yapmıştım. Ama annesi o yiyemez dedi hala bulamaç yiyormuş pütürde kusuyormuş ama çorbasına baktım blendırdan geçirmiş. Ben melise hiç blendırdan geçirip çorba vermedim ilk başladığımda bile süzgeçten geçiriyordum. Sen de dikkat et canım sonradan daha zor oluyor. Gerçi konuyu bilşmiyorum yiğitin durumunu çok takip edemedim ama aklında olsun.

bütün bebeklere afiyet olsun

ferdacım çok geçmiş olsun canım hem gribin için hemde melisin dişleri için.

sağol ayşegülüm.

sağol fikriyecim. Duru yiyordur yemez olur mu :))

hadi melis ne yedi yazayım klasik bir gündü ama olsun, bugün evdeydim hastayım diye bakıcımızda evdeydi onu gözledim ohaoldumsmile
sabah ahvaltısını ben yaptırdım: 2 dilim peynir, 1 dilim ekmek, 2 çeri domates, biraz reçel, biraz helva, 1 danino
arada ne yedi düşündüm bulamadım ben yoktum ortalıkta meyve yemiştir sanırım
öğlen: yarım kase çorba ve köfteli patatesli yemek (bu dikkatimi çekti adın emek vermedi uyardım ben çocuk kilo versin diye neler yapıyorum o ekmek vermiyor)
arada: çubuk kraker, 1 danino, biraz kek
akşam: 1/3 dilim su böreği, köfteli türlü yemeği
yatmadan muhallebi

bu arada melis artık çorbası dahil tüm yemeklerini kendisi yiyor. Çorbayı genelde dökmüyor ama arada kaçıveriyor. Hatta bakıcımız bulaşık makinesini boşaltıyordu melis de yeme yiyordu ne yapıyorlar diye kafamı uzattığımda, melis çorba yiyordu yarısını bitirdi istemedi kadın öteki tabağı koydu önüne, sonra doyana yaın oynamaya başladı kadın devreye girip bitirtti tabağını yardımla oyunla. Ben de yaklaşık böyle yapıyorum ama yanında oturuyorum yerken. İşte böyle bizde durumlar.

tüm çocuklarımıza afiyet olsun.

ayşecim inşallah hasta olmaz yiğit canım gerçekten zor oluyo hasta olduklarında.

bizde ailece grip aşısı olmuştuk duruda dahil ben henüz hasta olmadım duruda bi iki kez hapşuruk tek tük öksürükle ayakta geçirdi.Geçen karşıya gittik ve annem çok fena gripti yatıyodu iki gün kaldık Duruyu hiç öpmedi ama aynı odada bulunmamız bile yeterli kapması için.Duruda dünden beri yine tek tük öksürüyo ama keyfi yerinde umarım yine ayakta atlatır.

fikriyecim valla hep aynı düzende yediği için hep aynı şeyleri yazmayayım dedim.

bu sabahta sütünü içti

kahvaltıda peynir,zeytin,pekmez,helva,port.suyu

ikindide bi kase yoğurt çorbası

arada bi kinder,elma,muz

akşam erken yattığı için başka bişey vermedim sütünü içti yattı.

maşallah melise bende çocuk 3 tane olunca hiç önlerine koymadımki yesinler aslında alıştırmam lazımlmaz: ama burak bu sabah kahvaltı yaptırırken tepsideki parça ekmekleri alıp agzına tıkıştırdı arada yemeyince bende avcuma koyup hammmm yap diyorum alıp agzına götürüyor..ama tabiki eline verdiğimi yiyyorlar poğaça vs..

bende sabah 3 bıldırcın yumurtası kırdım içine beyaz peynir çırptım sahanda pişirdim bunu ekmeklere lokmalık yapıp bala batırıp veriyorum yanındada helva yediler tatlısız birşey yediremiyorum yaz gelsede domates salatalık yedirsek şaşırdım artık yumurtayıda gün aşırı vermek lazım yumurta olmayınca dosdoğru birşey yemiyorlar...bakalım öğle menülerimiz hazır değil tavada patatesmi yapsam diye düşünüyorumCADIARZU

bu arada 26 aylık olup hala bulamaç yiyen bebişlerde varmış benim eymen geçen aya kadar hep bulamaç yerdi kafayı yiyyordum bu çocuk ne zaman düzelicek diye şimdi iyi ama hala kardeşleri gibi değil kardeşleri kaşıkla yemeklerden yiyyor ama eymeninki iyice ezilmesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…