Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

hahahaaaa melis e bak sen .. maaşallah cnm konuşması çabuk ilerlettti..

ewet özlediiiik ferdacım ..Şeniz

çok dillendi sormayın çocuğun çevresindeki heres çok konuşuyor çenesi düşük olması normal :)
sağolun canlarım ben de çok özledim ama iş açısından kritik bir dönemdeyim fırsat bulduğum her an buradayım.
öpüyorum.

melis ne yedi yazayım gelmişken
sabah iştahsızdı sanırım diş çıkarıyor tüm eli ağzında 1 dilim peynir yedi biraz kek tırtıkladı bir de süt içti bir kutu
arada meyve verdim çubuk kraker verdim pek yemedi
öğlen 1 kaseye yakın brokoli çorbası yedi
arada yarım porsiyon tavuk göğsü yedi
akşam 2 kabak 2 pazı dolma yedi
yatmadan ne yer bakalım muhallebi vereceğim ama bilmiyorum.

yiğit sabah peynirli ,cevizli,kuru kayısı ve hippin organik elmelı toz mama karışımlı kahvaltısından yaptı,yanında portakal suyu,
öğlen uykusundan sonra sebze yemeği ve yoğurt yedi,,gezmeye gittik orda nestle çikolata yedi 1 yane,eve gelince 1 kavanoz maması ve danino yedi,(yiğit hiç danino yemedi şimdiye kadar,tadından hiç hoşlanmadı,alıştırmaya çalışıyorum)
20:30da yatacak bugün ,yoğurtlı kemik sulu ve patataesli çorba yaptım onu içecek yatmadan
afiyet olsun bebişlere

duru bugün

sabah sütünü içti

arada balık kraker yedi

kahvaltıda yumurta,peynir,bal,helva,port.suyu.( kahvaltı yaparken möö möö deyip durdu bende kızım inek içerde burda değil dedim saf saf meğer peynir kutusunun üstünde minicik bi inek resmi vardı onu görmüş :))

arada bi muz

arada mısır gevreği

akşam bi kase sebzeli şehriye çorbası

yatarken süt.

merve ishal bugün 2 kere muz ezdim yedirdim akşam da havuç çorbası .. makarna yerse yediricem yada muhallebi..

sabah bir nescafe fincanı sütün içine bir tatlı kaşığı sütlü pirinçli bir tatlı kaşığı 8 tahıllı karıştırdım içti..
kahvaltıda bir yumurtanın 4 de 3 ünü yedi..
kek yapmıştım kahvaltıdan sonra bir kek yedi
öğleden sonra yarım muz
biraz balık kraker
uyudu kalktı
sabahki sütü gibi bir fincan süt içti..
akşama doğru pilav üstü nohut ve didiklenmiş tavuk yedi..
gelip giidp kraaker atıştırdı..
akşam pilav nohut ve elinde tavuk yedi tekrar..
yatarken sabahki sütün aynısından yedi uyudu..

yedikleri
Sabah yarım yumurta,yarım dilim ekmek,1 çay bardağı elma suyu,1 tatlı kaşığı pekmez,
yemegi bitirmediği içn ona tahıllı mama karışımı yaptım tahıl mama,arım muz,tahin,süt,danino
Ara 1 mandalina,5 tane zeytin
öğlen akşamdan kalmış kabak,sütlü pirinç ve yarım dilim ekemk,yanına portakla suyu,1 tatlı kaşığı pekmez.
ikindi tahıl mama,1 dilim ananas,pekmez ve tahin,yoğurt
akşam için mercimek çorbasından zar zor 2 ç.k kadar yemiştir 1 çay bardağı mandalina suyu içti
yatarken de 1 çay bardağı süt biteremedi

ıki gündür yemekle sorun yaşıyoruz.Sanberk yemekleri çiğnemiyor bekletiyor ağzında.Bunu tokken yapardı ama şimdi daha ilk lokmada yapıyor .Bide zorla yediremiyorum kendisi azğzını açıyor aç belli.Akşam balık öyle zar zoe yedi.sonra kabak verince yumuşak diye herhalde hemen yedi.
Köpek dişleri bekliyoruz çıkmış sayılır,gözüküyorlar bembeyazlar.Acaba ondan mı öyle yapıyor.

akşam da sanberk rahatsızlandı ateşi çıktı kustu,burnu kapalı.Babaannamiz gripli oğluşuma da blaştı.Bide dün aşı oldu ondamı ateşi çıktı acaba.Bu sanh ateş indi.Keyfi yerinde ve neşeli.Ama pek iştahı yok biraz süt içti,biraz makarna haşladım seviyor diye şimdi onu vermye çalışırım umarım yer.

geçmiş olsun merveyede sanberkede. melisede aferim kocaman.
uras her zamanki gibi. az yer çok düşünür.bakıcı olduğu günler rahatım. haftasonları yerse yiyor yemezse yemiyor. dün akşam çorbasını eliyle itiirip döktü. pilavını kendi yemeye çalıştı. beş kaşık anca yemiştir. yeni yemekler yapmıyorum yemiyo zaten. bizimkilerden teklif ediyorum istemiyor genelde.

tüm çocuklarımıza afiyet olsun.
fikriyecim melis de biraz ağzında tutmaya başladı dönemsel mi dişten mi ben de bilemedim.
sanberke geçmiş olsun umarım daha iyidir şimdi.

melis sabah biraz kek, peynir, yumurta vs yedi hatırlamıyorum başka dışarıdaydık geç yedik
ara yapmadık
öğlen 1 kase brokoli çorbası biraz hindi but
arada 2 danino
akşam 1 küçük tabak kabak, domates, bezelye ve kıymalı yemek, biraz makarna
yatmadan meyve püresi yada muhallebi teklif ederim.

offff melis kabız ne pilav yedi ne patates ilaç kullanıyor. Diş dönemlerinde hep kabız hep kabız çok bunaldım. ilk 6 ay sırf anne sütü aldığı dönemde günde 7-8 kez kaka yapardı o çocuk bu hale nasıl geldi bilmiyorum. sanırım ömrü boyunca böyle olacak bağırsak tembelliği var.

yiğit bugün neler yedi
kahvaltıda ona 1 patatesi tavada az su ve tereyağıyla haşladım az sulu kalıyor,üstüne 1 yumurta kırdım ve peynir ekledim,bunların hepsini ezdim süper bir tadı vardı ama sıpa hiç yemedi,bikere ağzına aldı onuda çıkarttı,ama kocaman bardak portakal suyu içti,saat 10:30 gibi 1 köfte yedi
öğlen ukusundan sonra sebzeli tavuk çorbası yedi büyükçe bir kase,
akşamüstü çubuk kraker yedi dışarda
eve gelince 1 muz ve 1 elmayı blendırdan geçirdim onu yedi
biraz önce yattı ve yatmadan önce kabak ve pırasalı kıymalı yemek yedi,yanında yoğurt.
afiyet olsun tüm bebeklere

ferdacım yinemi kabız oldu melis bi ara iyi gibiydi sanki dimi.bütün dişleri çıkarsında azıcık rahat etsin çocuk yaa afiyet olsun bu arada kabızlığa rağmen güzel yemiş fıstık.

ayşecim senin tosunda kahvaltı hariç güzel yemiş günü dengelemiş maaşallah.duruda port.suyuna bayılır bi su bardağını versem kafasına diker tek seferde ama lokmalarına göre içiriyorum :))

duru sabah 200 cc kadar süt içti

ben kahvaltı yaparken yemek istedi krem peynir,helva,bi büyük dilime yakın kek yedi.

sonra kendi kahvaltı saatinde kaşar peynir,pekmez yedi ve port.suyu içti

komşuda bikaç çubuk yedi

akşama doğru bi kase sebzeli şehriye çorbası içti.

akşam dışardaydık dönüşte arabada 1 taneye yakın poğoça yedi öğlende erken kalktığı için kucağımda uyuya kaldı uyku öncesi sütünü içemedi neyse genel olarak iyi yedi iştahı normale döndü çok şükür.

bütün bebişlere afiyet olsunn maşallah kuzulara:)

ferdacım kabızlık için bide doğal yolları denesen? belki yapmışsındır bilmiyorum ama hani inciri suya koyuyolar filan öle bişeyler vardı bi araştır istersen netten.. irem de bi iki kere kabız oldu gerçekten çok zor bi durum canları yanıyo(

uzun zamandır buraya uĞrayamıyorumm.. Afıyet olsun bebıŞleree..

Ferdacımm anladıĞım kadarıyla kızın tatlıları yıyorr ıncır ve kayısıyı kaynatarak pÜre olarak veebılırsın fıstıĞaa faydasını gÖreceksın ayrıca kaynarken ıÇıne ırmıkte atarsan besın deĞerı artarr ..eŞımın kuzenıın bebeĞı var dokuz aylık ve doĞduĞundan berı kabızdı bu Şekılde Çare buldular ayrıcaa verdıĞın yıyecekle dıkkat edebılrısın ve lıflı besınler verısenn emın ol Çok Çabuk dÜzene gırer fıstıĞınn..

hahahha kabız eksperi tarif vermişş afferin kıs sana:)) ama meliscim çok sıkıntı çektiği için ferdacım da biliyodur bunları boşa konuşuyoruz sanırım:)

hahahha kabız eksperi tarif vermişş afferin kıs sana:)) ama meliscim çok sıkıntı çektiği için ferdacım da biliyodur bunları boşa konuşuyoruz sanırım:)

ben de bol bol posalı meyve yedir diyecem ama sanırım ferda hepsini denemiştir dediğin gibi.. belki de wc alıştırırsa bu kakasını tutma olayından kurtulur.. çünkü bence sanırım korkup tutuyo içerde kaldığı için de katılaşıyor.. .. yoksa bunları denemiştir heralde .. psikolojik galiba olay .. çok akıllı bıdık bu kadar akıllı olmasın .. koyversin gitsin gariii.. klava:

kızlar benim oğlumda sindirim sistemi çok iyi çalışan bir bebek değildi,günde 1 tane kuru kayısıyı akşamdan ıslıyorum ve onu ya kahvaltıda ,ya meyvelerinin içine rendeleyerek katıyorum,şimdi düzene girdi ,hem tadını güzelleştiriyor,hemde bebeklerimiz için kuru meyvelerin ayrı bir faydası olduğunu doktorumuz söyledi,kabızlık için çözümüm bu oldu benim,,arada kuru erik yapıyorum,
birde gün içinde havuç soyup eline veriyorum,annnemin yazdan kalma mısırlarından haşlayıp veriyorum,,portakalı tümden blendırdan geçirip yediriyorum,,hepsi sindirim sistemine faydalı yiyeceklermiş,,bende paylaşayım istedim,,

yiğit bugün neler yedi,
sabah yumurtalı kahvaltısı vardı,2 kaşık ancak aldı,ama portakal suyunu içti tabiki,10 gibi babasıyla ekmek almaya gittiler,yolda kuru ekmek yemiş,çok seviyor yaa,hımmm diyor bide yerken
öğlen uykusundan sonra pırasa yemeği yedi yoğurtla
akşamüsütü çubuk kraker yedi birkaç tane
parka indik ve cips yedi 3-5 tane kadar
eve geldik,küçük bir portakal,küçük bir elma ve yarım muz püresi yedi
uyudu kalkınca et suyuna tarhana çorbası yaptım yemedi hiç,bende yine et suyuna sebze çorbası yaptım yarım kase yedi,3-5 tanede fıstık yedi gece uykusuna yattı artık,

Bugün sanberk biraz daha iyi en azından ateşi yok ama burnu hala akıyor.Hla iştahsız ama düne göre daha iyi diyebilirim.
Sabah zar zor yarım peynirli krep yedi,pekmezli port.suyu
öğlende yarım yumurta ve yarım ç.b ballı süt
ikindidde yarım kase bezeliye ve pekmezli pork.suyu
ara 1 muz
akşam yarım kase yoktu bezelye,biraz domates ve birkaç lokma ekmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…