Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

afiyet olsun tosununa ayşecim

duruda bugün sabah sütünü içti

kahvaltıda krem peynir,beyaz peynir,helva,pekmez,yumurta yedi port.suyu içti

uykudan kalkınca bi kase sebzeli şehriye çorbası yarım kase kadar kısır yedi.

arada bi muz yedi

akşam bi küçük dilim börek yedi yatarkende bisküvili sütünü içti yattı.

kabız için Ferdaya fikir vermeyim benden daha iyi biliyordur.Melisin sorunu kabız değil aslında yapmaya korkuyor.Canım benim belki de bezde yapmaktan rahatsız oluyordur.

Kabız için kayısı,incir,kavun,karpuz,ananas,ıspınak,prasa,biber,mısır çok iyi geliyor.Süt ise sıcak olmayacak ılık nerdeyse soğuk olmalıdır.
Ferdacım Melise yoğurt yerine aktiviya vermeye denedinmi.Sanberk anne sütü alırken çok kabız olurdu dr aktiviya önermişti.ılkm ek gıda o oldu.Sanberk de Melis gibi olmuştu tutunca katılışıyor ve kakasını yapmak istemiyordu ama küçüktü ve unuttu.Bie tereyeğ denedinmi?Bide yemeklerini yaparken zeytin yağı servis etmeden önce koy pişmemiş olmalıdır.

Maşallah Duruya eski itahını yerine gelmiş.Çok sevindim.
Baksen kısır da yemiş tatlı şoşişşşşşşşşşşş :roflol:

Sağol Fikriye'cim evet geldi çok şükür yaa normale döndük.En ufak bi hastalık basit bi nezle bile iştahını etkileyebiliyor,sanırım hepsi öyle.Bende geçeceğini bildiğim için hiç zorlamıyorum.

duru ya da afiyet olsun canım,,yiğitte çok sever kısırı,iyiki aklıma getirdin,yarın yapayımda ara öğünde yesin benim tospik,,,
bu arada bisküvili sütü nasıl yapıyorsun canım,bisküvi ne kullanıyorsun,
(ben eskiden kahvaltılarına bebe bisküvisi katıyordum,gdo var diye ana haberde gösterdiler ,kestim şimdi hiç vermiyorum,

canım normal süte 3-4 adet cicibebe atıp biberonu çalkalıyorum bisküvili sütümüz hazır :icecream:

Ben evde bulunduruyorum ve bazen biberonuna katıyorum bikaç tane daha doyurucu olsun diye.

canım normal süte 3-4 adet cicibebe atıp biberonu çalkalıyorum bisküvili sütümüz hazır :icecream:

Ben evde bulunduruyorum ve bazen biberonuna katıyorum bikaç tane daha doyurucu olsun diye.

Afiyet olsun tontişimize,bana çekmiştir ben de böyle büyümüşüm artık okula gidiyordum ama eve gelir gelmez 1 şişe beni bekliyordu.Hala da çok severim o tadı.:icecream:

bugün sanberk biraz daha iyi iştahı da yavaş yavaş yerine geliyor.Fazla yemsede en azında bişeyler yiyor.
sabah 1 çay bardağı ballı süt
daha sonra 20 tane makarna yanına yarım çay bardağı port.suyu
öğlende 1 danino birkaç kaşık tahıl mama
ikindide yarım kase kadar balkabağ ve yarim çay bardağı yoğurt
ara yarım haşlamış patates,1 tane top şekeri(marketeyken kendisi seçti)
akşam 1 kase tavuklu şehriye çorbası ve çok az port.suyu
yatınca 1 çay bardağı süt

hehe süt çocuğu seni :ecrin_bebek:

duru sabah sütünü içti

kahvaltıda krem peynir,beyaz peynir,helva,bal,pekmez,port.suyu

öğle uykusundan sonra bi kase mercimek çorbası

arada bi muz

akşam yarım kase bulgur pilavı bi kase yoğurt

haftasonları iştah kayıp bizde durumlarda değişiklik yok.
sabah bir dilim peynir yarım yumurta beyazı bulamacını yemedi bir küçük danino yiyip uyudu.
öğlen şehriye çorbasını teklif ettim yemeyince onuda yemezse başka bişi yemez deyip çıktım evden. eşim sinir krizi geçirmiş yemeyince rolleri değiştik.babaanne iki köfte yedirmiş. akşamada bir dilim elma yedi.sütünüde içmedi.uyudu.

afiyet olsun tüm bebişlerimize
yiğit sabah ceviz,peynir ,kuru kayısı ve mama karışımı kahvaltı yaptı,yanında herzamanki gibi portakal suyu
11 gibi eline havuç soyup verdim ,az yedi,
öğlen uykusundan sonra et suyuna makarna,ve yoğurt yedi,
öğleden sonra dışarı çıktık,çubuk kraker ve 1-2 cips yedi arkd.çocuğundan gördü
eve gelince bir küçük portakalı ve küçük elmayı püre yapıp yedirdim,
akşam yemeğinide etli patates havuçlu yemek ve yoğurt,arkasından çok az makarna yedi yine ,
yiğit süt içmeye alışamadı daha,ama sabah kahvaltıda bulamaçlarını süt karışımlı yapıyorum,
emzirmeyi bırakınca alıştıracağım süte

ayşe afiyet olsun yiğitede güzel yemiş mamaları.süte alışmasada anne sütü alıyomuş ne güzel emmeyi bırakınca alışır artık.

oh maşallah yarısın kuzulara,Mayacam bugün biz de de böyle oldu sanberk yemeyince ben de braktım ve babsı tek bir kaşık bile yedirememiş.O da sıkılmış brakmış.Yüstelik sanberk kahhkalyla gülüyormuş karşısında.Geldi hadi çıkalım dedi biraz gezelim.Ben de hala sinirliydim yok dedim bununla uğraşam giydirmeyi gücüm yok dedim benim sinirim kalmadı artık dedim.Neyse babsı giyidirmeye çalıştı ben tek izledim..:))))))))) oh ikisi izlemek çok güzelmiş.çocuk kaçiyor zıplıyor tıtmanıyor baba giyidirmeye çalışıyor.Bir tarafı giydirdi diyerine geçince sanberk çıkartıyor..ohhhhhh çok neşendirdiler beni bugün.
Artık eşim hak veriyormuş bana,niye bu kadar sinirli olduğumu anlmaış ..:::)))))))))))))))))

:))))) öğrensinler acıcık bencede:))))

ayşe afiyet olsun yiğitede güzel yemiş mamaları.süte alışmasada anne sütü alıyomuş ne güzel emmeyi bırakınca alışır artık.

inşallah alışır canım,,şööyle yanımda yatıp biberonundan süt içmesini seyretmek istiyorum,,portakal suyunu zevkle içtiği gibi süt içmesinide görürüm inşallah,

inşallah alışır canım,,şööyle yanımda yatıp biberonundan süt içmesini seyretmek istiyorum,,portakal suyunu zevkle içtiği gibi süt içmesinide görürüm inşallah,

Hiç merak etme canım alışır.Sen azar azar ver şimdiden bence.O fazla içmez anne sütü daha lezetlidir ama bir iki yudum içsin en azında sütten kesince inek sütü tadı yabancı gelmesin sonra kandinde daha fazla içmeya başlar.

bugün sanberk biraz daha iyiydi
sabah yarım yumurta,yarım dilim helim peyniri,çeyrek dilim ekmek,1 çay.b. süt
ara 1 ç.b meyve suyu
öğlen uyukusundan sonra 1 kase tavuk çorbası biraz ekmek
ara yarım dilim heli ve meyve suyu
dışırdaydı yarım kindr pindui yemiş
akşam 1 kase etli patates yemği,1 ç.b meyve suyu
yatınca yarım ç. b süt

ben meme bırakma çabaları içindeydim canım biliyorsun ama çabam kısa sürdü,
yiğit sabah çorba yedi,kıymalı sebze çorbası kereviz ağırlıklı
10:30 gibi biz kahvaltı yaptık eşimle,(eşim gece çalıştığı için kahvaltımız geç oluyor)krep yapmıştım bugün eline verdim 1-2 ısırıktan sonra attı elinden,ama bir bardak kadar açık çay içti,
öğlen uykusundan sonra köfteli kabak yemeği yapmıştım ondan ve biraz yoğurt yedi,
biraz önce armut be portakal püresi yedi,
akşam yemeğinde de kabak yer heralde,
afiyet olsun tüm bebişlere

oh maşallah kuzuya yarısın.Ne güzel yemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…