Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

aynı dert bizdede. giderek soğudu gitti mamadan gerçi bizimkide en fazla 100 içerdi.yakşalış 300 cc günlük. gündüzleri kesinlikle içmiyor uyku sersemi olsa bile.1 yaşa kadar 300- 500 cc arası günlük anne sütü yada devam sütü alması gerekiyormuş. bende kafaya fena takmış durumdayım. 6 ay sonrası beslenmesinin yarısı anne sütü yada devam maması yarısıda ek gıdalar olmalıymış.

banada yeterli geldi. tatlım birde kepek ekmeğini vermeyin demişti dr lifli olduğu için sindirim sistemini zorluyormuş 1 yaş sonrası demişti.ben bebek ekmeklerinden veriyorum tırtıklasın diye yada bayat ekmek.

canım kahvaltısına, çorbasına, muhallebisine katabilirsin mamasını.
Benim kızım asla biberon almıyor işe gittiğim günler sağdığım sütleri kahvaltısına koyup değerlendiriyorum, yoksa içmiyor ziyan oluyor. Evdeysem sorun yok zaten.
Yazını okuyunca içim rahat etti, benim kızım eskiden (6 aydan önce) günde 10 sefer falan emerdi, şimdi azaldı tabi. Gündüz 3 sefer gece de 2-3 sefer emiyor, ek gıda da öyle 4 öğün falan. Yarı yarıya oluyordur ek gıda ve süt. Ben de az emiyor diye endişeleniyordum ama normalmiş, içim rahatladı. Taşekkürler.

yeterli canım yeterli maaşallah yarasın pamuk şekere.

bence yeterli değil.
yani şu açıdan yeterli değil dedim. hep hazır yediriyosun çocuğa.
kendi yağtığınız sebze yemekleri, et yemekleri falanda yedir bence. tabi yinede sen daha iyi bilirsin canım.
afiyet olsun Ege beye a.s.

bu arada ben dün öğlen yoğurtlu mantı yedirdim
akşamda etli yeşil fasulye yedi.
bugünde henüz kahvaltıyla duruyo uyuyor şu an

bu arada ben dün öğlen yoğurtlu mantı yedirdim
akşamda etli yeşil fasulye yedi.
bugünde henüz kahvaltıyla duruyo uyuyor şu an

sizlere bir sorum olacak hanımlar bebeğim 7.5 aylık sabah kahvaltı veriyorum karışık yiyor hazır kahvaltılığın içine kahvaltılıklarını ekliyorum,11 de meyve 14:30 da çorba, 18:00 da meyveli yoğurt yiyor sonrasında uykusu geliyor bikez daha çorba vermek istiyorum ama uykulu olduğu için istemiyor sütüm çok azaldı emziriyorum ama doymuyor gecenin 3 ünde acıkıyor biberon maması veremiyorum kilomuz fazla olduğu için siz bebeğinizi en son saat kaçta besliyosunuz bazıları akşam 7 den sonra beslenmez diyor bazıları akşam 10 da veriyorum diyor ne yapmalıyım? sütüm çok azaldı 300-500ml asla çıkmıyor günde bu yöndende eksik kalıyor devam maması vermelimiyim

benimkiside erken uyuduğu için ben şu şekilde yapıyordum.senin meyve saatinde 1200 gibi çorbasını verip 400 gibi hem meyve hem yoğurt , akşam 700 de akşam çorbası şeklinde.saat 400 gibi babası gelmeden yoğurdunu verip babasıyla oynayınca yoruluyordu arada meyveyi sıkıştırıveriyordum. gerçi meyveyi pas geçtiğimizde çok oluyordu.
15 gün öncesine kadar(şimdi allak bullak olduk mama yemeyince) 3 saatte bir mama içerdi.gece 1200 , 300, 600 şeklinde. acıkıyor ve ağlıyordu.700 den sonra bişi verilmez diye bişi olmaz bence . Bazı drlar sadece gece beslenmesini kesdiriyorlar onun içinde mutlaka 1200 gibi bi yükleme vveriyorlar.(mama yada anne sütü).şimdiye kadar kilosu iyi gitmiş olabilir. bu ay bi mama vermeden kilo takibi yaparsın. durma yavaşlama olursa o zaman mamaya geç derim.genede sık sık emzir bnece sütün artabilir.

doyumluk verdim canım.
pişirirken tuzu çok az atıyorum. baharatta ya az atıyorum ya hiç atmıyorum.
biz kendi tabağımıza tuz ekliyoruz.
elçinede verirken birer lokmalık veriyorum. mesela yeşil fasulyeyi bir kaç parçaya daha ayırıyorum. kaşıkla yani. öyle blenderdan falan geçirmiyorum. mantıyıda aynı şekilde verdim. mantının bir parçasını kaşıkla küçük küçük bölüp veriyorum. doyana kadarda yiyor.

maaşallah elçine.o şekilde yemesi yemek alışkanlığı bakımından daha iyi olur tabi.
ben o şekilde uğraşsam herhalde 3 saatte anca bi öğünü bitirebilirimkafamçokkarıştı
bende ya çok küçük parçalara bölüp yine kaşıkla yediriyorum yada az blendırdan geçiriyorum çok ezmeden.

ben bizim yediğimiz besinlerin vitamin değerlerinin bebekler için yeterli olmadığını düşünüyorum açıkçası .. bana doktorum tarafından verilen beslenme proğramında kendi yemeklerimizin suyundan filan vermenin hiç faydası olmadığı yazdığı düşünülürse biraz erken olabilir cnm mantı ve yeşil fasulye için yine de sen bilirsin tabii.. ben bir yaşına kadar kızıma özel menüde devam etmeyi düşünüyorum yılmazsam ..

bugün kayısı peynir az tereyağı 3 cicibebe ve ceviz ile kahvaltı etti.. yoğurt yedi , köfteyi suda pişirdim çatalla ezdim irmik de ekledim .. akşam da muhallebi yediriyorum artık diğer türlü doymadığından gece devamlı kalkıyo sütüm de yetmiyo maalesef.. ama hala emiyo şimdilik..

doktorum banada artık kendi yediklerinizdende verebilirsin demişti.bütün öğünleri birebir bizimki gibi olmuyor elbette ama elimden geldiğince bizim yediklerimizede alıştırmaya çalışıyorum.çorba,pilav,köfte,tavuk,balık,sebze yemekleri v.s. ona uygun olanlardan veriyorum.çoğuna alıştı bile hiç yadırgamıyor.
bir gününü protein,kalsiyum,karbonhidrat,vitamin,mineral kapsayacak şekilde dengelemeye çalışıyorum.

selamlarrr güzel annelerrrr iyi gecelerr.
bizimde bugünki beslenmemizz:
sabah pirinçunu muhallebisi ; su+süt,pekmezde ekledim.
öğlenden sora sebze çorbası ; brokoli,ıspanak,kabak,tel şehriye biraz bulgur ekledim.
akşamda yoğurtunu sulandırıp içine pilav koydumm bi güzel yedii.
sonrada kayısı püresi verdim. kabızlığımıza da iyi geliyor.

aralardada meme emiyoruzz. ve günde 100 ml yakın karışık bitki çayı veriyorum.

bende yediğimiz yemeklerden tattırmaya çalışıyorum değişik tadları alması açısından.

canım doktorumuzun tavsiyesi ile veriyorum.. sadece yemek suyu olsa dediğin doğru. ama mutlaka kırmızı et, kıyma,tavuk, balık yiyor. sebzelerdede çok vitamin var. mutlaka sebzede yemesi gerekiyor. meyvesini hergün yer. elma, muz, kivi ne olursa yiyor.

dr bizede sizin yemeklerden ver 1 yaş sonrası tanımadığı tatları reddediyorlar hatta kusuyorlar demişti.bir besinin tadına alışması içinse en az 10 kez tatması gerekiyormuş.
bende evde yemek yapmaya başladım özellikle sebze yapıyorum azar azar veriyorum.doyumluk pek olmuyor çünkü sıkılıyor doyumluk vermeye kalksam bizimkiside iki saati bulur.
bugün kahvaltımızda biraz sütlü kaşık maması ve tahıllı mama yanında yumurtasını bitirdi.
öğle az etli enginar yemeği tadımlık yarım kase mercimek çorbası
ikindi yoğurdunu bitirdi meyve püresini yemedi
akşamada kıymalı tarhana yedi bir kase.
dün gece hiç mama içmedi iki kere uyandı mamayı reddetti su içti yattı (( sabahın seherinde uyandı açlıktan .

canım gündüz iyi yiyosa gece illede bişey yemesine gerek yok.benim kızımda gece hiç yemez.kilosuda gayet iyi.

tatlım uyanıyor ama açlıktan mamanın tadını sevmiyor. gündüz mama içse şöle 200 cc gece hiç önemsemicem.

canım aç olsa gece hiç farketmeden emer emin ol.demekki aç olmuyor.bebek bu öyle kesintisiz uyumuyor sabaha kadar maalesef.ben en son 10-11 gibi muhallebi yediriyorum biberonda sonra gece bi iki kez kalkıncada emzik veriyorum.sonra sabah 8-9 gibi yiyor birdaha.
neden illede mama içirmek istiyosun.gündüz herşeyden verebilirsin artık büyüdüler.mamayıda kaşık maması yada bebe bisküvisine katarakta verebilirsin ayrıca.belkide biberon emmekten hoşlanmıyordur artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…