Temmuz ayı tüp bebek tedavisine başlayacak hanımlar toplanalım

Dondurursa yapabilir diye biliyorum. Benim ilk denemeden beri hep iki transfer ettiler ama olmayınca öyle de olmuyor böyle de. Nasip. Tek tutanı çok gördüm.
Bahçeci kesinlikle yapmıyor canım .Bende ikiz çok isterdim ama olsun tek olsun benim olsun

Bahçeci kesinlikle yapmıyor canım .Bende ikiz çok isterdim ama olsun tek olsun benim olsun
Kesinlikle önemli olan bu duyguyu yaşamak. Özelde 4 tedavi geçirdim ama bu kadar katı kuralları yoktu aksine olumlu sonuç alıp hastaneyi de övmek adına yapıyorlar genelde. Devlet te çok kabul görmüyor ikiz. Ama özel de 3 embriyo transfer etmeyi bile teklif ettiler bana ama bir şartla tutarsa birini sonlandıracağız dediler transfer anında bile, kabul etmedim. Nasıl kıyarım bir cana. Bu kadar uğraşırken bir de.

Aynen Ya öyle söylemelerinde değişik olmuş canım .Bahceci yasalara uyuyor bu konuda .Yapcak birşey yok inşallah ilk transferimde tutar , olmazsa denemeye devam İnşallah senin de bu sefer olacak canım

Merhaba,

Yazmaya nereden başlasam bilemedim. Buradaki birçoğunuz gibi ben de binlerce hayal kurarak çocuk sahibi olmak için bu serüvene katıldım ve 3 senedir de benim için en doğru doktoru bulamadım.

Hangi doktora gittiysem de hep ilk muayenede iyi davranıp, sonraki muayenelerde tavır değiştirir oldular. Her türlü testi yapıp, hazırlanıp gittiğim sevgili doktorlar değerlerimin iyi olduğunu ve bir sağlık problemim olmadığını söylüyorlar ama nedense, ne normal şekilde, ne aşılama ile, ne tüp bebek tedavisi ile başarılı olamadım.

Her başarısızlık sonrası eşimle defalarca kahrolduk. Geceleri uyuyamaz, sabah ezanı okunduğunda eşimle hüngür hüngür ağlar olduk. Fakat bizim bu yaşadığımız üzüntüyü, ancak yaşayanlar anlayabilir.

İlk gittiğim doktor sadece bir kadın doğum uzmanıydı. Çok bilinçsizdim o zaman ve her dediğine inanmış, umutla devam ediyordum ki aylar sonra vazgeçtim kendisinden. İkinci doktor, ben doktor arayışındayken bir sağlıkçı tanıdığımızın şiddetli tavsiyesi ile kadın doğum uzmanı arkadaşına gittik (çok inandırmıştı bizi, kendisi çok iyi bir doktordur diye). Ama o gittiğimiz doktorun kullandığı malzemeler çok eski olduğu gibi, hsg filmindeki polipi görememesi ve bende kist olmamasına rağmen ısrarla kist tedavisi uygulamaya çalışması bizde şüphe uyandırdı ve derhal profesöre gittik. Profesör iyi miydi? Evet ama profesörün teorisi iyiydi sadece, gelelim pratiğine... aşılamada başarısızlık yaşadığımız tüp bebek merkezinde, ısrarla tüp bebek denemesi de yaptırdı. Onun ısrar ettiği tüp bebek merkezinin laboratuvarına hiç güvenmemiştim oysa ama umut işte, yine denedik. Yine başarısızlık... ama kalan embriyolarımı da dondurtmuştum bile...

Tekrar tüp bebek tedavisine başlamak istediğimde araya pis Korona girdi. Umudumu kaybetmeye başlamıştım artık... Tüp bebek merkezlerinin açıldığını öğrenir öğrenmez profesöre mesaj atmıştım, tekrar denemek istiyorum diye (ama bu sefer ben kendim seçmek istiyordum tüp bebek merkezini) . ama kendisinden aldığım cevap bir yıkım oldu...

Bundan sonra tekrar doktor arayışına girdim ve bir doktorla online ön görüşme yaptım. İlk muayenede iyiydi ama kendi laboratuvarı çok iyi olmasına rağmen, dondurttuğum embriyoları kullanmakta ısrar etti (bizim şiddetle reddetmemize rağmen). Neyse güvendik, ikna olup tamam dedik.

Tam da düşündüğüm gibi, embriyolar çözündükten sonra profesörün ısrar ettiği tüp bebek merkezindeki laboratuvarın gerçekten de kötü olduğunu ve 2.5 günlük embriyolar ile ilgili olarak 4 günlük diye yutturduklarına da şahit oldum. Profesör de aceleyle on bin lirayı zarf içinde nakit almıştı (ilaç fiyatlarını saymayayım bir de). Ortada başarısızlık var ve bizim aylarca biriktirip kazandığımız alın terimiz bir çırpıda yok olup gitmişti.

Şu anki doktor da kalitesinden emin olmadığı halde, bu denenmiş embriyoları sokağa çıkma yasağının olduğu gün, 3 saat kala apar topar çağırarak rahme yerleştirmişti (Babalar günü olduğu için belki şans getirir inancıyla, elimizde izin belgesi bile olmadan yola çıkıp , yoğun trafiğe rağmen tüp bebek merkezine yetişmiştik.).

Şimdi bir yıkım daha yaşadım. Sonuç negatifti. Doktoru aradım, ama ben başka bir doktora gitmeyi düşünmememe rağmen, "inşallah birlikte veya başka bir doktorla başaracaksın" dediği için, şimdi benim gibi bir hastayı sahiplenecek, gerçek bir doktor arayışına tekrar girişiyorum...

Ben şimdi kime güveneyim?

Yaşadıklarınız hepimizin yaşadıklarına benzer inanın yalnız değilsiniz. Ben üniversite hastanesine başvurdum bu kez. Tutacak olduktan sonra her yerde olur diğer 4 tedavim özel biri de başka bir şehir de eğitim araştırmada oldu. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama hep olmayacak, kötü dediğiniz yerlere ısrarla devam etmişsiniz. Bu süreçte çoğumuz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kendinizi daha fazla üzmeyin, yıpratmayın. Varsın evlat sahibi olmayalım insan nasibini yaşar. Böyle de mutlu değil misiniz? Maddi manevi hepimiz yıprandık kaç ev parası yedik söylemeyeyim gerek tüp bebekler gerek doğal yöntemler. Dua edeceğiz, tevekkül edeceğiz, yine denemeye devam edeceğiz elimizden geleni yapacağız. Hatta siz burada çok yenisiniz başkalarını duydukça gördükçe kendi yaşadıklarınız size daha iyi görünmeye başlayacak. İnsanlar bir bebek sahibi olabilmek tüp bebek yaptırabilmek için ne ameliyatlar geçiriyorlar. Rahat olun. Hangi şehirdesiniz? Aramıza da hoş geldiniz

Aynen Ya öyle söylemelerinde değişik olmuş canım .Bahceci yasalara uyuyor bu konuda .Yapcak birşey yok inşallah ilk transferimde tutar , olmazsa denemeye devam İnşallah senin de bu sefer olacak canım
İnşallah canım hepimizin olsun ikişer ikişer olsun da Bi daha uğraşmayalım aynen olmazsa da ben değil belki ama siz denemeye devam ben artık yoruldum

Benim transfer 06.08de olacak bugün Yumurta toplandı. Daha var yani ama beklemekte de var bir hayır Bu süreçte beslenmemize sporumuz dikkat etsek ne güzel olur

Ne güzel imkanınız çok hastaneler ve doktorlar açısından. Kimde tedavi oldunuz daha önce? Hep tüp bebek mi oldu aşılama falan yapıldı mı size?
Aşılama ve 1.Tüp Bebek Prof. Dr. Cem Turan tarafından MedAmerikan Tıp Merkezi'nde yapıldı ve hepsi başarısız oldu. 1.Tüp Bebek tarafından dondurulan embriyolar 2.Tüp Bebek denemesinde Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından yapıldı ve yine başarısız oldu. 3. denememize başka bir doktorla yapmayı düşünüyoruz ama çok kararsızız. İki doktordan da memnun kalmadık.

biri acıbadem öteki bahçeci dr değilmi ya ? baktımda öyle çıkıyor

Benim transfer 06.08de olacak bugün Yumurta toplandı. Daha var yani ama beklemekte de var bir hayır Bu süreçte beslenmemize sporumuz dikkat etsek ne güzel olur
Evet beslenme kesinlikle çok önemli. Örneğin ananasın tutunmayı kolaylaştırdığına dair çalışmalar var. Günde 3 ince dilim ananas öneriliyor mesela. Bol marul ki kendisi folik asit deposu. Yürüyüşler yapmak çok iyi geliyor ama yorulmadan. Rahatlatacak şeylerle meşgul olmalıyız. Çok haklısınız spor ve beslenme konusunda.

Bunca zamandır tedavi görüyorum iki doktorun ismini de duymadım açıkçası. Belki alanlarında çok iyi de olabilirler. Bir de şöyle bir durum var ben 5. Tedavimi Dr. Murat Erdemir de oldum. Kendisi gerçekten işinde çok iyi ve kesinlikle bu alanda uzman. Ancak benim tedavim olumsuz sonuçlandı. Asla kötü bir doktor olduğunu düşünmedik eşimle. Bende negatif sonuç alınması doktorun başarısız olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Umudunuzu yitirmeyin. Devlet te yaptırma hakkınızı da deneyin. Tutacağı varsa inanın hiçbişey engel olamaz. Ne doktor ne hastane. Yeter ki nasibinizde olsun o evlat.

Merhabalar. Bende yarın tüp bebek sürecine başlıyorum inşallah. Eskisehir nicel bey e karar verdim. Biraz heyecanlı biraz da garip hissediyorum. Aslında önceden çok stres yapmıştım korkmuştum tedaviden ama şimdi daha durgun oldum niyeyse. Umarım hepimiz güzel haberleri alırız bi an önce

Aa bende bu adetimde başlıyorum Nicel beye... Hayırlısı olsun inşallah. Aynı şekilde hiç bir şey hissetmiyorum.Tepkisizim. Boylesi daha iyi stres iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…