- Konu Sahibi bebegim_01
-
inşallah bu ay güzel sonuç alırsın.
merhabalar bende umudunu temmuz ayında arayanlardanım..yalnız benim bir sorunum var..benim 2 senedir bebeğim olmuyor ve önce doktora gitmedim..marttan bu yana gidiyorum..ve adam ne sperme baktı ne de benim rahmime..yani tüpler açıkmı eğilmi..Klomen ve dekort diye ilaçlar kullandım ve son olarak geçen ay ovitrelle iğne yapıldı ancak tutmadı..ve bugün tekrar gittim bana folik asit verdi..solda yumurta varmışda..yani klomen falan vermedi..bir de bir şey sorcam aşılamayı bizmi istiyoruz yoksa doktormu öneriyor?? ya canım çok sıkılıyor..zaten bu aydan sonra doktoru değiştircem karar verdim..bu ne biçim uygulama anlamadım..Sizce napim? lütfen yardım edin..yani 4 aylık tedavi şuan sizce çokmu abartıyorum..
merhaba. bende polikistik over var. 7 ay klomen benzeri ilaç kullandım. yumurtanın büyüdüğü aylarda çatlatma iğnesi de vuruldum. ama sonuç alamadık. 7 ayın sonunda aşılamaya geçelim dedi doktor. kendisi yönlendirdi. rahim filmini benim de hemen çekmedi. 2 ay önce çektirdim. aslında mantıklı olan hemen çekmek ama genelde tedaviye başladıktan sonra çekiyor doktorlar.
doktorun güven vermiyorsa değiştir derim ben. ben de daha çok 2 doktora gittim. hiç tatmin edici değildi konuşmaları, tedavileri. şu anki doktoruma çok güveniyorum. doktora güvenince daha huzurlu oluyor insan.
o zaman biraz daha bekle. 6 aydan sonra aşılamaya geçiyorlar diye biliyorum. olma ihtimaline karşı biraz uzatıyorlar herhalde. çünkü bir üst tedaviye geçildikçe yan etkiler artıyor. çoğu doktor aynı şeyi uyguluyor. umutsuz vakalarda hemen aşılama ya da tüp bebek oluyor.
bende polikistik over var. kendiliğinden büyümüyor yumurtalar. 13 aydır istiyoruz biz. ama hemen tedaviye başlamadı ilk gittiğim doktor. toplamda 7 aydır uğraşıyoruz. eşimin testleri normal.
senin yumurtalar kendi kendine büyüyor çok ciddi değil demek ki sorunun. doktor ne teşhis koydu?
anladım canım, haklısın insan sabırsızlanıyor. aslında akışına bırakmak lazım. stres de çok etkiliyor ama elinde olmuyor insanın.
peki doktorun hangi günlerde çağırıyor seni? adetin 3. günü değil mi? adetin 3. günü yumurta olması mümkün değil. ben hep 2. ya da 3. günü gittim. serephone diye bir ilaç kullandım 5 gün, 10 gün sonra da yumurta büyümüş mü diye kontrole gittim. yumurta yeterli olgunluğa erişince de çatlatma iğnesi vuruldum
bilmiyorum ki... doktor bir sorun görememiş demek ki. folik asit vermesi normal. ben korunmayı bırakmadan gitmiştim doktora herhangi bir problem var mı diye. o zaman bile vermişti bana folik asit. hamilelikten 3 ay önce içmeyi öneriyorlar. hamilelikte de 3 ay içiliyor sanırım.
hormonlara falan bakıldı mı? benim proloktin hormonum da yüksek çıkmıştı. o da hamile kalmaya engelmiş.
normal bence vermesi. hamileliğe engel bir durum görmemiş doktor. hamile kalma ihtimaline karşı da folik asit veriyor. ben 3 doktora gittim 3ü de ilk gidişimde yazdı folik asit.
ne demek canım. ben de benzer şeyler yaşıyorum. ve beni anlayan insanlarla konuşmak güzel. insan yaşayınca anlıyor bazı şeyleri...
30 yaşındayım canım. sen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?