Dimi :) yazdıkları ne garip geliyor. Ben tüp bebek denedim aşılama denedim Allahhh neler neler denedim arkadaş 2. çocuğun olayından nasıl bahsediyor garipsedim. Allah dağına göre kar verir 2. geldiyse berebeti sabrı ile gelmiştir. Rabbim sağlık versin, büyürler zaman geçer anlamazsınız bile..
Allah sizede bir evlat nasip etsin ins en kisa zamanda ...
Her sabrin sonunda selamet vardir allah sabrinizin ve cabanizin mukafatini verecek ins nur topu gibi bir evlatla...Allahrazı olsunnn ben bu ayda hüsran
bi 20 sene sonra bu sayfaya gelip evladımın ne kadar hayırlı bi insan olduğunu anlatıcam :)Yazdıklarınızı okurken çok duygulandım. bir ara vücudumda ki bütün tüyler diken diken oldu. yavrunuz o kadar hayırlı bir evlat olacak ki büyüdüğünde o kürtaj masasından kalktığınız için şükredeceksiniz... iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz. böyle hissettim. Allah yardımcınız olsun. Bebeğiniz kısmetiyle gelsin inşallah...
Amin, sağolun sizden de Allah razı olsun. hepimizin sağlıklı hayırlı evlatları olsun inşallah..bi 20 sene sonra bu sayfaya gelip evladımın ne kadar hayırlı bi insan olduğunu anlatıcam :)
Şaka bi yana güzel dilekleriniz için Allah razı olsun sizden.
Rabbim sizin evladınızı da hayırlı etsin, kısmetiyle gelsin inşallah.
Iki cocuk birden zor bacim ama uc cocuk dahada zormusKaza kurşunu yemek böyle birşey herhalde.. ayni durumda olan kizlar bi zahmet yardimci olun nasil oluyor iki cocuk birden ?
Sizin durum benden vahim arkadasim :) halinize hem cok uzuldum hemde soyledikleriniz guldurdu beni.. Allah cumlemizin yardimcisi olsunIki cocuk birden zor bacim ama uc cocuk dahada zormusbende biri 4 yasinda biri iki bucuk biride 2 aylik uc cocuk...annem yok gurbetteyim kv. Var ama varligi yoklugundan daha kolay, bu isin tek sirri rahat olucaksin hem cocuklarini hem diger sorumluluklarini ayni anda ustlenirsen cok zorlanirsin ev isleeinde yemek konusunda mumkun olduginca pratik olucaksin,evin herzamankinden daginik olucak,biri susucak oteki baslicak, biri iyilesicek oteki hasta olucak, biri uyuyacak oteki uyanacak velhasili kelam omrun iki uc sene boyle zorlu gecicek ondan sonrasi insallah yukun hafifleyecek hafifleyecek hafiflemesinede seninde omrun bitecek hele birde ucuncu kaza kursjnuda olursa asil o zaman seyret senligi tipki benim gibi
Aynen öyle oluyor :) bnmde aynı şeyleri yaşıyoruz :)) umuyorumki ilerde rahat edrz tabi dediğin gibi ömrümüz bitmese :) bitmese bidünya hastalık gelir eminim strestenIki cocuk birden zor bacim ama uc cocuk dahada zormusbende biri 4 yasinda biri iki bucuk biride 2 aylik uc cocuk...annem yok gurbetteyim kv. Var ama varligi yoklugundan daha kolay, bu isin tek sirri rahat olucaksin hem cocuklarini hem diger sorumluluklarini ayni anda ustlenirsen cok zorlanirsin ev isleeinde yemek konusunda mumkun olduginca pratik olucaksin,evin herzamankinden daginik olucak,biri susucak oteki baslicak, biri iyilesicek oteki hasta olucak, biri uyuyacak oteki uyanacak velhasili kelam omrun iki uc sene boyle zorlu gecicek ondan sonrasi insallah yukun hafifleyecek hafifleyecek hafiflemesinede seninde omrun bitecek hele birde ucuncu kaza kursjnuda olursa asil o zaman seyret senligi tipki benim gibi
Yapacak bir seyimiz yok bacim catir catir dogurup bakacazaynı dertten mudarıbımkızım 9 aylık ben 5.5 aylıkken hamıle kalmısım bılmeden suan 16 hftalık napcam dıye kara kara dusunuyorum
Allah onlara saglik ve uzuun mutlu omurler versin insallah..Iki cocuk birden zor bacim ama uc cocuk dahada zormusbende biri 4 yasinda biri iki bucuk biride 2 aylik uc cocuk...annem yok gurbetteyim kv. Var ama varligi yoklugundan daha kolay, bu isin tek sirri rahat olucaksin hem cocuklarini hem diger sorumluluklarini ayni anda ustlenirsen cok zorlanirsin ev isleeinde yemek konusunda mumkun olduginca pratik olucaksin,evin herzamankinden daginik olucak,biri susucak oteki baslicak, biri iyilesicek oteki hasta olucak, biri uyuyacak oteki uyanacak velhasili kelam omrun iki uc sene boyle zorlu gecicek ondan sonrasi insallah yukun hafifleyecek hafifleyecek hafiflemesinede seninde omrun bitecek hele birde ucuncu kaza kursjnuda olursa asil o zaman seyret senligi tipki benim gibi
Yapacak bir seyimiz yok bacim catir catir dogurup bakacaznasil oluyo suan hamilelik ve bebeginiz yuruyemiyodur sanirsam nasil bakiyosunuz kucak falan ister...
sorma kucak ıstıyor ılgı ıstıyor anlamıyor laftan sozden mahvolmus haldeyım gece gunduz uyku yok :/
ah canım Allah kolaylik versin ne diyeyimm :/ bu gunlerde gecer bebislerimiz tez zamanda buyur ins benide smdiden bir korku aldisorma kucak ıstıyor ılgı ıstıyor anlamıyor laftan sozden mahvolmus haldeyım gece gunduz uyku yok :/
Ah canim yapacak bisiy yok , ikiz oldu oh neguzel ikisi birden buyuyecek falan farzet , hayirlisi olsun , saglikli olsunlarda herseyin cozumu bulunur ,kolay gelsin..sorma kucak ıstıyor ılgı ıstıyor anlamıyor laftan sozden mahvolmus haldeyım gece gunduz uyku yok :/
Berna benimde senden farklı yanım yok sayılır.
13 aylık bebeğim var ve bi kaç gün önce 6haftalık hamile olduğumu öğrendim.
Dünya başıma yıkıldı,
Eşimle tartışmalıydık zaten, kafasına fırlattım test hedesini al dedim, övün.
Bütün gece sabaha kadar omuz omuza verip ağladık.
Ertesi gün hemen doktor araştırdım kürtaj için.
Eşime de fikrimi söyledim, yapamam dedim kaldıramam ikisini birden (ki ben tek çocuk istiyordum hep)
Çalışmam şart! Hatta mecbur.Doğurursam çalışamam eve tıkılırım herşey üstüste biner borçlar boyumuzu aşar dedim.
Çalışmaya 2 ay önce başladım, işyerim bunu kabul etmez, işimden olurum vs. vs..
Bir sürü sebep saydım, garibim çocuğu çok istemesine rağmen gıkını çıkaramadı, tamam dedi.
Doğru doktora gittik, bomboş bir beyinle girdim odasına, hiç bişey düşünmedim.
Kafamda sadece "aldırıcam" düşüncesi vardı.Bi saat sonra hayatıma kaldığım yerden devam edicem..
Suratımda mimik bile yok o kadar ödün vermiyorum kararımdan.
Doktor yat dedi muayene edelim bakalım kaç haftalık.
Ultrasondan bakarken kalp atışlarını duymaya başladım, arkasından ekranda pıtpıt atan bi nokta gördüm.
Yerle bir oldum, dağıldım..
Tamam dedi doktor, hazırsan başlıyorum.
Hazır mıyım? asla.
Çataldan kalkıp çantamı alıp kaçtım resmen odadan.
Sanki yıllardır ağlamamışım içimde bi okyanus birikmiş gibi gözlerimden yaşlar dörder dörder düşüyor..
Kendimi kaybettim, vicdanımla mantığımın arasında sıkıştım kaldım.
Eşim sakinleştirebilmek için neler yaptı anlatamam.
Nitekim eve döndük oğluma sarıldım, dakikalarca kokladım.İlk defa ağzından ANNE kelimesini duydum :)
Böylece bi daha açmamak üzere kapattık bu kürtaj konusunu.
Şimdi Rabbime yaptığım şirkin, evladıma yaptığım haksızlığın huzursuzluğunu yaşıyorum.
Beni (maddi manevi) neler bekliyor bilmiyorum.
Çok zor günler yaşayacağımı tahmin ediyorum, bi gün geçip gideceğine ve bu düşüncelerime gülüp geçeceğime de eminim.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
İstemesine rağmen henüz bebeğini kucağına alamamış tüm hemcinslerimede sabır ve en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Aynen oyle bi uc bes sene sikacagiz disimizi :) bnmde bi kizim var bakalim bu ne cok merak ediyorum gonlum erkekten yana bu sefer ama saglikli olsunda gerisi onemli degil :)oyle cnm herkez oyle dıyor napalım kader kısmet :) saglıklı elı ayagı duzgun olsunda artık bakacagız bı sekılde 3 4 sene uykusuz asosyan gunler benı beklıyor kızım cok huysuz ıns bu bıraz dah ıyı olur
sanırım oglum olacak dun doktora gıttık erkek gıbı dedı bır kızım bırde oglum olur dıye sevınıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?