Merhaba, bende an itibari ile tüp Bebek tedavisine başladım. Açıkçası pek bir umudum yok. Kendimi çok hazır etmiyorum tedavi sürecine. Eylül gibi planlıyordum, kendimi o tarihe hazırlamıştım ama doktor vakit kaybetme dediği için girmek durumunda kaldım.
Doktorun yöntemi şu; maksimum dozla başlıyoruz. Bol bol hormon alıyoruz. Elde edebildiğimiz kadar yumurta toplayıp tek tedavide bu işi bitirmeyi hedefliyoruz. Kendisine bol yumurtanin değil kaliteli yumurtanın gerekliliğini anlattım. Ama sadece ben dinledim.. bir hastadan 60 yumurta topladığını soyledi. Pcos ise olabilir dedim. Kaçı dollendi diye sordugumda 6 tanesi. Transferi sanırım 2 tane olmuş. Kaliteli yumurta için kendisine canlı bir örnek sunmuş oldum ama. Pek oralı olmadı. Nasil beslenmem gerektigini sordum. Kafana göre takıl canın ne isterse ye dedi. Yediğimiz içtiğimiz seylerin çokta bir şey degistirmeyecegini düşünüyor sanırım. Eşim için sen de kafana göre takıl dedi. Herhalde başvuran erkek hastalarin durumu içler acısı. Hormon sonuclarimda FSH im 7 küsurdu 5 kusure dustugunu görünce sevindim. Kaliye için yumurtlama günü E2 bakılsın istedim. 8-12 arası yumurta toplamayi bekliyor. Ama net bir şey diyemeyiz. 20 yi bulacagini sanmıyorum dedi. İçimden bulmasına gerek yok zaten 10 tanesi çöp olur dedim. :) Gıda takviye konusunda hemsire hanım çok istekliydi. Bir ilaç önerdi, onu alın diye istekliydi. Bir ara hissesi var sandım firmada. Sonra ilacı arastirdim. Fena degildi. Aklıma yatmadı diyemem. Aslında kafamda farklı bir ilaç vardı ama çok pahalı (6000civari) bir de alsam etki ederdi ama şimdi kullansam Eylül'de opuya sağlam yumurtalarla girerim diye planlıyordum. Bir kullanan 3 kutu kullanmis değişik formlarinda 8 yumurta toplanmış, 8 i de dollenmis. Ve 8 saglikli embriyoya sahip.. Bu çok güzel bir oran başarı oranı %100 demek. Ama alt yapiyla beraber kullanmis. Benim o kadar zamanım yok. Ama kararsızım belki alabilirim. Bu arada bir sene öncesine göre yumurta sayımın arttığını gördük. Ama azalabilirdi de dedi. Kısacası tedavi olayım diye ikna etmeyi başardı. İlaçlar için 33bin ödedik. Sonraki süreçler için Kredi çekmeyi planlıyorum. Umarım sizin içinde süreç iyi ilerler. Benim önümde 10 gün kadar zorlu iğnelerle bir süreç var.. Rabbim yardimcim olsun, sinavimi kolaylastirsin..