Temmuzda tüp bebek olacak olanlar.

Zaten hepimiz başlarken bı mutlaka sınanıyoruz bende ilaçları 2 dakika kala buldum gezmedik eczane bırakmadım kaç tane eczaneye girdim çıktım sayısını hatırlamıyorum ilaclati temin etmek başlı başına büyük bir sorun maalesef ben 4 kere aşılama oldum dördünde ve bu sonda hep koştur koştur oldu tedavi başlangıç surem hep ter dökerek gerçekleşti hele bu tüp bebek başlangıçi beni baya zorladı abla ağla öldüm yollarda inşallah sonu Güzel gerceklesir inşallah 🙏
Rabbim göz yaşlarınin emeğinin yüzü suyu hürmetine hayırlı bir evlat ile nasiplendirsin sizi. Benim durumum biraz daha baskaydi. Sesimi cikartmasam dişimi gostermesem kimse işini layıkıyla yapmıyor, buna üzülüyorum. Ne gerek var kendimizi yıpratmaya oysaki.. neyse Rabbim Hidayet versin herkese. İnşallah Allah CC. Her kim istiyorsa evlat versin.

Ne kadar takmayacam da desen insan ister istemez kendinde belirtiler arıyor belki normal yolla olsa bu kadar hiseetmezdik ama bu tedavi sürecine girince insan en ufak şeyi bile kendisine belirti sanıp umutlaniyor diyorum belki yoktur acaba bana belirli olarak mi geliyor yada çok okudum hiç bir belirtisi olmadan umutsuzluga düşen nice insanlar hamileyim diyor ama ne yaparsak yapalım verecek olan Hüda bizler sadece emek vermeye savaşmaya çalışıyoruz kendimizce kaderimizi zorluyoruz bazen gayrette gerek derler ya biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz hangimiz daha önce iğne yapılırken korkudan ölüp ölüp dirilmedik yada ilaç içerke midemiz bulanmadi en azından ben iğne yaparlarsa diye korkumdan hastaneye gitmezdim şimdi hergun iğne yapıyorum kendime yeri geldi aynı gün iki kefe iğne yaptığım oldu doktor ilaç yazardı birgün bilemedin iki gün içerdim oncelerde bekarken annem kızardı sonfalarda eşim kizmaya başlamıştı neden ilaçlarını icmiyorsun icmiycektin niye doktora gittin deyip yüklenirlerdi şimdi telefonuma kaç tane alarm kurmusum ki ilaçların saatini dakikasını kacirmayayim işte diyorum ya savaşıyoruz bı şekilde Rabbim hepimxinybu yolda yardımcısı olsun emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah
Benimde çok benzer durumum sizinle. Açıkçası benim çok bir ümidim yok. Yani kendini çok hazır hissetmeden sanki bir anda başladık tedaviye. Ben üç ay oncesinden hazırlık yaparım kendime dikkat ederim diye kafamda planlamistim. Ama pek öyle olmadı. Bazen de şöyle düşünüyorum; ben hep önce tedbirini al takdir Allah'tandir diye bilirdim. Meğerse tam tersi imiş. Önce tam teslimiyetle ile takdiri Allah'a bırakıp sonrasında elimizden geleni yapmamız gerekirmis ki kimin cuzzi iradesi var kimin külli idaresi tecelli eder kişi gönlünde aşikar olsun istenirmis. O yüzden ben de akışına bırakmak istedim. Ne yazildiysa onu yasayacagim. İnşallah Rabbim size de isteyen herkese nasip etsin..

Benimde çok benzer durumum sizinle. Açıkçası benim çok bir ümidim yok. Yani kendini çok hazır hissetmeden sanki bir anda başladık tedaviye. Ben üç ay oncesinden hazırlık yaparım kendime dikkat ederim diye kafamda planlamistim. Ama pek öyle olmadı. Bazen de şöyle düşünüyorum; ben hep önce tedbirini al takdir Allah'tandir diye bilirdim. Meğerse tam tersi imiş. Önce tam teslimiyetle ile takdiri Allah'a bırakıp sonrasında elimizden geleni yapmamız gerekirmis ki kimin cuzzi iradesi var kimin külli idaresi tecelli eder kişi gönlünde aşikar olsun istenirmis. O yüzden ben de akışına bırakmak istedim. Ne yazildiysa onu yasayacagim. İnşallah Rabbim size de isteyen herkese nasip etsin..
Bacım biz bizim için en hayırlısı ne zaman olur ne zaman gelir bilemeyiz ben her ay bu ay dedim tüp bebek tedavisine başlamak için ilk olacağım zaman degerlerim düsuk çıktı onları düzeltelim dediler o ay bekledim sonraki ay tamam bu ay dedim o ay Ramazanliti dediler tup bebek merkezi tadillatta islem yok o ayda çöp oldu sonraki ay tamam bu ay dedim o zaman gittim sadece 1 gün sonra cihazlar gelecek dediler o günde benim adetimin 4. Günü oluyordu ve malesef o ayda olmadı diğer ay tamam artık bu ay kesin olur dedim sonra kan falan aldılar ilaçları ogrtmeye başladılar ama sonra dosyama baktılar ki evlilik yılimin 3 yıl olmamış 10 gün le iptal ettiler o ayda olmadı diğer ay tamam bu kez kesin olacak dedim gittim dediler bayram dolayısıyla senin transferin bayrama denk geliyor o yüzden bu ay olmayacak dediler artık umdum tükenmişti Haziran'da gittim işte başladılar sonunda demek istediğim biz ne kadar hesapta yapsak Allah'ın dediği olur onun hesabı hiç Şaşmaz sen elinden geldiğince ilacalara uy güzelce dinlen kendine dikkat et inşallah herşey Rabbimin izniyle çok güzel sonuçlanacak 🤲🙏

Doğru bir varış noktası. İmtihanları yaşayınca teslimiyetin de ne demek olduğunu nasıl olması gerektiğini anlıyorsunuz. Amin amin. Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin.

Doğru bir varış noktası. İmtihanları yaşayınca teslimiyetin de ne demek olduğunu nasıl olması gerektiğini anlıyorsunuz. Amin amin. Rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin.
Elhamdülillah ben hep diyorum ki Rabbim beni seviyor çünkü neden diye sorarsan Rabbim derdi kederi imtihani sevdiği kullarına verirmiş ki kulları kalplerinde sadece Allah'a dua etmekle carptirsinlar tevekkül ve zikir halinde olsunlar tam anlamiyla teslimiyete ulaşsınlar diye ve bence çok şanslıyız her birimiz.
zorlukla gelecek olan her zaman özel ve anlamlıdır Rabbim bizlerin evladını bize özel olarak gonderecek ve biz onlar için çok savaştık çok emek verdik çok dua ettik diycez ve her zaman onları yüreğimizin önünde tutacaz

Elhamdülillah ben hep diyorum ki Rabbim beni seviyor çünkü neden diye sorarsan Rabbim derdi kederi imtihani sevdiği kullarına verirmiş ki kulları kalplerinde sadece Allah'a dua etmekle carptirsinlar tevekkül ve zikir halinde olsunlar tam anlamiyla teslimiyete ulaşsınlar diye ve bence çok şanslıyız her birimiz.
zorlukla gelecek olan her zaman özel ve anlamlıdır Rabbim bizlerin evladını bize özel olarak gonderecek ve biz onlar için çok savaştık çok emek verdik çok dua ettik diycez ve her zaman onları yüreğimizin önünde tutacaz
Ben de aynı fikirdeyim. Şikayetçi değilim haşa. Sadece süreç insani olarak tabii ki zorluyor. Şer görünen de hayr vardır. Bizim için ne müjdeler vardır biz bilemeyiz. Aynen öyle çok dua isteyen, yüreğin sıkı tutulması gereken bir süreç. O kadar içime attım ki sıkı durmaktan...Dün ağladım. Eşime dedim ki bana motivasyon konuşması yap yoksa ben gerçekten içten çok geriliyorum. Sağolsun Allah ondan razı olsun. Güzel bir konusma yaptı kendime geldim. Süreç insani sessizliğe itiyor. Kimseye bir şey anlatmak istemiyorsun.

Ben de aynı fikirdeyim. Şikayetçi değilim haşa. Sadece süreç insani olarak tabii ki zorluyor. Şer görünen de hayr vardır. Bizim için ne müjdeler vardır biz bilemeyiz. Aynen öyle çok dua isteyen, yüreğin sıkı tutulması gereken bir süreç. O kadar içime attım ki sıkı durmaktan...Dün ağladım. Eşime dedim ki bana motivasyon konuşması yap yoksa ben gerçekten içten çok geriliyorum. Sağolsun Allah ondan razı olsun. Güzel bir konusma yaptı kendime geldim. Süreç insani sessizliğe itiyor. Kimseye bir şey anlatmak istemiyorsun.
Ah güzel bacım seni çok iyi anlıyorum inan ki insan içine kapanıyor işte ilaçların etkisi mi dersin zor sınavlar veriyoruz onun yorgunluğumu dersin bilmiyorum adını sen koy insan zorlanıyor bazen ama bizler kendimiz için değil evlatlarımız için dik durmak zorundayız çünkü biz doğuştan annelik iç güdüsüyle doğuyoruz yeri geliyor kardeşimize yeri geliyor esimize bile annelik yapıyoruz çünkü dogamizda var ama bizde insanız sonuçta çöküntüye uğradığımiz zamanlar oluyor ama hep kendine deki ALLAH VAR GAM YOK KÛN FE YEKÛN 🙏🤲

Yorumlarınızı okudum da sırf bu iç sıkıntısı ve negatif korkusu yüzünden 2. Denemeye başlayamadım. Bir ihtimal kendimde güç bulursam bu ay adet olunca gideceğim. Ama o yürek korkusu sanırım hiç geçmeyecek ya. Hep ikileme düşüyorum acaba olmaması daha mı hayırlı diye. Sonra sen çabala olmazsa vardır Allah’ın bildiği bizim için hayırlı olan bir sebep diyorum ama gönül kabullenemiyor işte :)

Yorumlarınızı okudum da sırf bu iç sıkıntısı ve negatif korkusu yüzünden 2. Denemeye başlayamadım. Bir ihtimal kendimde güç bulursam bu ay adet olunca gideceğim. Ama o yürek korkusu sanırım hiç geçmeyecek ya. Hep ikileme düşüyorum acaba olmaması daha mı hayırlı diye. Sonra sen çabala olmazsa vardır Allah’ın bildiği bizim için hayırlı olan bir sebep diyorum ama gönül kabullenemiyor işte :)
Hoşgeldin bacım bizler bazen tükenmişlik sendromuna yaşlanıyoruz malesef ama ben 6 yada 7 kere tüp bebek deneyip başarısız olup hala savaşan insanlar gördüm bence kendine bu eziyeti yapma vardır elbet Rabbimin bı bildiği dirayetli dur bı kere olmadı diye hep olmayacak anlamına gelmez ki sen önce kendim iyi olacaksın ki mutlu umutlu olacaksın ki herşey çok güzel ve olumlu ilerlesin dirayetli dur emin ol ki bol dua edip tevekkül edersen olmayacak bişey yok bacım sskin ol vesveselerini götür çöpe at ve adet olunce ikinci günü doktora koş inşallah herşey Allah'ın izniyle çok güzel olacak de 🤲🙏

Öyle tabiki. Rabbim inşallah dilimden geçeni gönlümden de ferahlikla geçirir. Sonradan hayal kırıklığı yaşamamak için bir umut baglamiyorum. Akışına bırakmaya gayret ediyorum. Açıkçası burada yazıp paylaşmamin sebebi de bu. Kendim gibi insanlar ile bir arada olarak bu durum normal bir süreç olduğunu hepimizin istesek de istemesekte kaderimizde olanı yaşayacağımizi görmek, birbirimize destek olmak amacıyla bir şeyler paylaşma ihtiyacı duydum. Amin, hayırlısıyla nasip eder inşallah..

O korku hiç geçmiyor ki. Umut etsen hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorsun. Umutsuz olsan yine hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyorsun. Kısacası hep korkuyorsun.

Bugün citrotide iğneye de başlıycam bu iğne ne işe yarıyor??
Benim bildiğim kadarıyla büyüyen yumurtalar kendiliğinden çatlamasın diye verilen bı iğne mesela benim E2 hormonum anı şekilde yükselmeye başlamıştı doktorum dedi eğer cetrotide onu durdurmazsa bu ay sadece opu olacaksın transfer olmayacak demişti ben o zaman sadece 2 gündür iğne vuruyordum en son değerinde düşürmüştü ve o günde vuruldum sonra opu ardından transfer oldum

Senin kaçıncı gün emriyosuydu bı de kaç tane embriyo transferi yapıldı bence test için erken değil mi canım ben transferi günü dahil bugün 7. Gunumdeyim test yapmıyacam diye kendimi sartladim bence erken ve belli olmaz ki daha
transferin 4. günündeyim. adet olacakmış gibi ağrılarım var bugün dayanamadım awox test yaptım bembeyaz. biraz ağladım 😅

transferin 4. günündeyim. adet olacakmış gibi ağrılarım var bugün dayanamadım awox test yaptım bembeyaz. biraz ağladım 😅
Daha çok erken ama. Benim eşim de "gidip kan versek çıkmaz mı? Ne varsa öğrenelim bir an önce" diyor. Yok daha çok erken dedim.🤣

Senin kaçıncı gün emriyosuydu bı de kaç tane embriyo transferi yapıldı bence test için erken değil mi canım ben transferi günü dahil bugün 7. Gunumdeyim test yapmıyacam diye kendimi sartladim bence erken ve belli olmaz ki daha
5. gün embriyosu tek transfer canım. belli olmaz biliyorum ama evdeyim iş de yapmıyorum duvarlar üzerime üzerime geldi artık yapayım nasılsa erken çıkmazsa üzülmem dedim zırıl zırıl ağladım 😅 senin az kalmış aslında beşinci gün emb ise çıkabilir

Back
X