• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tepki bile veremiyorum artık

sizin üzerinize yapsın evi.

yoksa mirasta diğer kardeşlere pay düşer.

onun dışında saçma geldi bana ortam kötü piyasa kötü cart diye nereye ev alıyor bi iki ay masraf yapın herşey zamlanmış napıcaz çocuklara nası bakıcaz muhabbeti yapın az korksun
Onu da söyledim diğer kardeşlerin zamanı
ev kimin üstüne oalcak

eğer eşin kendi üstüne alacaksa sıkınıt yapma nasılsa kira ödüyormuş

heeee evi babasının üstüne yapacaksa , papaganda görmediği tırnakları ona göstermen gerekiyor

buna asla müsade etme ,
Babasının üstüne olacak. Müsade etmemek ne haddimize

Maddiyatınız el veriyorsa bence huzurunuzu bozmayın...ama öncelikle size alsın sonra babasına...
tepki vermediğiniz iyi olmuş...sonuçta evi almayı kafasına koyduysa tartışmanında anlamı yok bana göre...
Aynen öyle tartışsam da, bağırıp çağırsam da dediğim dediktir
aynı şartları size de sağlayabiliyorsa hiç sakıncası yok bence. Maddi durumum el verse kendimle birlikte annemi de saraylar da yaşatmak isterim.
aynı şartları size de sağlayabiliyorsa hiç sakıncası yok bence. Maddi durumum el verse kendimle birlikte annemi de saraylar da yaşatmak isterim.
Annenizi yaşatmak isterseniz peki ya kayınvalide

tepki vermemek mi?
versen dayak mi yiyeceksin?
niye ev alcakmiş sizin eviniz yokmu?
kendini ezdirme güçlü ol...
teyzemin kızının başına gelmişti kocasi kardeşine ev almiş kendi evleri yoktu...
kardeşinin durumu çok iyilerdi eşi öğretmendi..
çok rahat yaşami vardi
kendi evi alamadi kocasi defalarca aldatsada kimsem yok diye kocasindan boşanmiyo iki çocuğuna bakmakla meşgul.
teyzem vefat etti kimsesi yok kardeşleri de sahip çkmiyo.. kolay degil işte:(

Durumu iyi sayılır ama biz kirada oturuyoruz ailesi de rahat geçinen insanlar, bilmiyorum ya çok sıkıldım her şeyden

Tabi ki sordum neden alıyorsun diye bi de eşimle beraber üç kardeşler bari üçünüz de birleşin alın diyorum ama eşim hiç dinlemiyor zaten kirayı veriyorum onun yerine ev alıyım daha iyi diyo

Kendi üstüne alsın bari. Babası vefat ettikten sonra kardeşler üzerinde hak iddia eder.

Maddi imkanlarınız nasıl? Evi kendinize alıp onları oturtsanız olmaz mı? Direk onların üzerine olunca ne farkedecek. Eşiniz onların üzerine alayım da bir boşanma zamanında sizin söz hakkınız olmasın diye düşünecek yapıda bir insan mı?
Annemler ev aldıklarında eniştemler keşke çocuklardan birinin üzerine yapsaydın, ilerde miras durumunda vergisi şusu busu sıkıntı oluyor demişti. Pek çok akrabam bu tip vergilerle çocuklar uğraşmasın diye miraslarını ölmeden önce dağıttılar çocuklarına. Eşinizin bu şekilde

O vergiler çok yüksek olmuyor. Bence o enişteler uyanıklık yapıyor. Millet çocuğunun üzerine ev alıyor. Çocuk sonra olup gidiyor. Gelin ya da damat ev benim deyip çık diyor. Yaşlı başlı insanları sokağa atıyorlar. Ya da çocuk kendi anasini babasini evxen kendisi atıyor. O yüzden her kim mal mülk alırsa en doğrusu kendi üstüne alması.

O vergiler çok yüksek olmuyor. Bence o enişteler uyanıklık yapıyor. Millet çocuğunun üzerine ev alıyor. Çocuk sonra olup gidiyor. Gelin ya da damat ev benim deyip çık diyor. Yaşlı başlı insanları sokağa atıyorlar. Ya da çocuk kendi anasini babasini evxen kendisi atıyor. O yüzden her kim mal mülk alırsa en doğrusu kendi üstüne alması.
"Enişteler uyanıklık yapıyor"un devamındaki cümlelere bakarsak eniştelerin uyanıklık yapmadığını ve çocuklarına ve damat/gelinlerine güvendiğini görmez miyiz?

"Enişteler uyanıklık yapıyor"un devamındaki cümlelere bakarsak eniştelerin uyanıklık yapmadığını ve çocuklarına ve damat/gelinlerine güvendiğini görmez miyiz?

Valla kimin önce öleceğini allah bilir. Allah sirali ölüm nasip etsin. Yaşayan insanlardan miras istemek uyanikliktir ve buyuk yanlistir bana göre. Ailenizi tanımam etmem, illaki aile bağlarınız güven ve sevgi içeriyordur. Allah bozmasın diyeyim. Direk eniştelere uyanık dedim o sebeple kusura bakmayın yanlış ifade olmuş. Bu tavrı uyanıklık olarak değerlendiriyorum.

Valla kimin önce öleceğini allah bilir. Allah sirali ölüm nasip etsin. Yaşayan insanlardan miras istemek uyanikliktir ve buyuk yanlistir bana göre. Ailenizi tanımam etmem, illaki aile bağlarınız güven ve sevgi içeriyordur. Allah bozmasın diyeyim. Direk eniştelere uyanık dedim o sebeple kusura bakmayın yanlış ifade olmuş. Bu tavrı uyanıklık olarak değerlendiriyorum.

Yok ben o açıdan demedim. Sadece mantıksal olarak oturtmak istedim. Enişteler kendi çocuklarına kendi mallarını bölüştürüyorlar. İlerde kendi evlerinden atılma riskini, çocuklarının erkenden ölüp malların gelin ve damatlara kalıp yine evden atılma riskini göze alarak yapıyorlar. O açıdan neden uyanıklık olduğunu anlamadım işte. Hani çocuklar babalarından istese onların yaptığı uyanıklık olur. Yoksa alınmadım dediklerinize. Hayatta en nefret ettiğim muhabbet mirastır. Annemlerle şükrederiz bize bırakacakları evler arabalar yok diye. Cidden şükrederiz çünkü ben kardeşi kardeşe düşürdüğüne çok şahit oldum. Benim kazancım bana yetsin başka bir şey istemem.

Son düzenleme:
Yok ben o açıdan demedim. Sadece mantıksal olarak oturtmak istedim. Enişteler kendi çocuklarına kendi mallarını bölüştürüyorlar. İlerde kendi evlerinden atılma riskini, çocuklarının erkenden ölüp malların gelin ve damatlara kalıp yine evden atılma riskini göze alarak yapıyorlar. O açıdan neden uyanıklık olduğunu anlamadım işte. Hani çocuklar babalarından istese onların yaptığı uyanıklık olur. Yoksa alınmadım dediklerinize. Hayatta en nefret ettiğim muhabbet mirastır. Annemlerle şükrederik bize bırakacakları evler arabalar yok diye. Cidden şükrederiz çünkü ben kardeşi kardeşe düşürdüğüne çok şahit oldum. Benim kazancım bana yetsin başka bir şey istemem.
:D ben enişteler sizin anne babanızdan istiyor diye anlamışım.

Eşiniz babasına ev almak istese ne yapardınız, ben hiç tepki veremedim içten içe çok üzülüyorum ama niye bilmem tepki vermedim hiç

maddi durum burada çok önemli, şimdi benim evim barkım yokken kredi çekip babasına ev alsa tabii ki olay olur ama vardır bizim malımız mülkümüz, babasına da bir ev alır otursun diye yine ev bizim olur ama babası yaşar, buna bir şey demem mesela. burada şartlarınız çok önemli, kimi 100 TL yi mesele eder, kimi 100 bin TL yi umursamaz verir. maddi durumunuz ve şartlarınızı bilmemiz lazım.

Eşiniz çalışıyorsa ve maddi durumu iyiyse ben tepki verilecek konu görmedim ama sizinde ortak bütçeniz varsa sorması lazımdı

Bilmiyorum ya ben de bi tepki göstermedim o yüzden sizlerin de fikrini merak ettim doğrusu

canım ev sizin üstünüze olup baba oturacaksa canını sıkman gereken bir duurm yok, kira vereceğine ev alıyor, size de yatırım işte. bence canınızı sıkmayın. ama babanın üstüne yapacaksa olmaz, çünkü kardeşler neden faydalansın ki yani sizin aldığınız evden.

canım ev sizin üstünüze olup baba oturacaksa canını sıkman sorun da bu zaten. Babasının üstüne yapacak gereken bir duurm yok, kira vereceğine ev alıyor, size de yatırım işte. bence canınızı sıkmayın. ama babanın üstüne yapacaksa olmaz, çünkü kardeşler neden faydalansın ki yani sizin aldığınız evden.

Sorun da bu zaten. Babasının üstüne yapacak
sizin eşinizle aranız nasıl peki
çocuk var mı
eşiniz sanki biraz uyanıklık yapmaya çalışıyor gibi
eşlerin evlendikten sonra aldıkları boşandıktan sonra yarı yarıya paylaştırılır
ama yeri geliyor anne babadan öte oluyor eş

eğer sizin kendinize ait eviniz varsa ve eşiniz babanıza ev aldığında herhangibir maddi sıkıntıya düsmeyecekseniz tepki vermemeniz cok mantıklı :KK59:

Babasinin ustune yapti diyelim. Kardesleri babalarinin ölümü sonrasi evin ustune yatacak kadar cirkin insanlar mi?

Back
X