tepkiniz ne olur?

aslında eşim karşılaşmadı.kayınvalidem karşılaşmış birbirlerine no lar vermeler.görüşmeler asında o kişi evli ama eşimi sorup rüyasında gördükten sonra kaynanamı arayıp eşimi sorması beni rahatsız etti.kaynanam bunu anlatmadı direk bana ama kulağma geldi.eşim karşılaştıklarını biliyor eşime onu gördük dediler.eşimi görürsse muhakkak laf atıp konuşmak istiyecektir.çünkü halini hatrını sorduğuna göre bu fırsatıda arıyordur.eşime sende annenler gibi karşılaşırsan konuşurmusun dedim selamını alırım dedi.kız eşimin konuşmasından yüz bulur yine görüşmek isteyebilir.erkek arkadaşı çok olan birisiymiş eşime arkadaş gibi yanaşabilir.3 sene çıkmışlar kız eşimi çok seviyormuş.eşime güveniyorum selamda olsa katlanamam.olsun yinede aralarında birşey geçmiş sevgili olmuşlar

ister görücü ister severek evlilik olsun eski eskide kalır..hiçbirşey yapmam,eşime güvendikten sonra..hiç takmayın çünkü seçim zaten belli..

Öncelikle siz eşinize güvenmiyorsunuz. Olmamış bir şey hakkında yorum istiyorsunuz. Daha eşiniz o kadınla karşılaşmamış, selamlaşmamış siz selamlaşsa ne olur derdindesiniz.
Bakalım böyle bir olay olacak mı? Doğmamış çocuğa don biçmek sizinki. Eşinize güveniyorsanız bir selamın üstünde bu kadar durmanıza gerek yok. Unutmayın aldatma tek taraflı olmaz, kadın eşinize sırnaşsa bile eşinizde iş biter.

bence çok abartıyorsunuz ya kendinize yada eşinize güveniniz yok

zaten başında görücü usulu evlendik demeniz de bunun belirtisi bana göre

işaretlediğim yerler kötü birşey değil ki

bi selamdan birşey olmaz eşin yüz vermezse hiçbişey olmaz

yok artık ya
isterseniz kafes usulü uygulayın

tepkim falan olmaz,bu kadar basit birşeye neden tepki göstereyim ki? Allah'ın selamı tabii ki alıp-verebilir.kıskançlığında bir ölçüsü olmalı değil mi? hatta seneler sonra selama karşılık vermezs benim kocam nasıl bir "hödük" diye düşünürüm.

Not:Hödük odundan daha kaba anlamında kulanılan bir sıfattır

insan sevdiğini kıskanır bunun güvenip güvenmemekle alakası yok.
ben eşim tutupta kızlan tekrar sevgili olurmu acaba demiyorum.yapacağını zannetmiyorum karşılaştığı zaman konuşmasın onunla konuşmaya mecbur değil.kimilerinle istemesekte konuşmak için mecbur kalıyoruz.yolda geçen hiç tanımadığı bir kadınla nasıl pat diye konuşmuyorsa oda herangi biri gibi konuşmasın.biz kadınlar yapsak eşlerimiz ne düşünür iyi yaptınmı der.iyiki konuştunmu der.benim sevgilim hiç olmadı olsaydıda konuşmazdım.neden konuşayım görmemezlikten gelirim duymamazlıktan gelir yoluma devam ederim.yuvamın huzuru niye kaçsın eşimin içine neden şüpe düşüreyim.

insan sevdiğini kıskanmaz,bu bir kandırmacadır..insan ya kendisine ya da karşısındakine güvenmediği için kıskanır.eğer bir kişiyi gerçekten seviyorsak zaten onun neyi ne için yaptığını ya da yapmadığını iyi biliriz..

Bir kere sokakta falan karsilastilarda kizda selam verdiyse esimin almasinda mahsur görmem o selami.
Sonucta allah in selami.
Ama selam aldiktan sonra durup konusup, sohbeti ilerletirlerse esime belli etmem ama rahatsiz olurum.
Bu devirde tanimadigim bilmedigim bir insana tam alnami ile güvenmem.

o sırada yanındamıydım değilmiydim ona bakarım.
yanındaysam yüzüme en sevimli halimi takınır eşimin elini tutuyorsam kolundaysam vs ise istifimi bozmadan konuşmalarını dinlerdim.
eğer yanında değilsem ve bana olay başka bir zaman anlatıldysa eşimin doğru söyleyip söylemedğinin tepkisini ölçerek olayı dinlerdim.

belki görücü usulü evlilikten ötürü farklı düşüncelere sevketmiş olabilir seni ama bence iyi giden bir evliliğin varsa hiçççççç canını sıkma derim

Odunluğun dışında,selam bile vermeyecek kadar nefret ettiğine göre hala acısı mı var diye düşünürdüm.

Yani bende selam vermesini ve mesafeli şekilde hal hatır sormasını tercih ederim.

gayet normal bi durum kendisi de selam verebilir..ben bunda bir sakınca görmüyorum şahsen...biraz medeni olmak lazım

ilk yorumum buydu. tabiki kısım kısım, cümle cümle olayın ayrıntılarını gıdım gıdım öğrendiğimiz için....

konu sahibinin alttaki yorumu okuyana kadar;

zaten daha görüşme durumu olmamış. şimdiden adamın başının etini yeme derim. hoşlanmayacağını şimdiden bildir yeterlidir. hatta senin böyle bir durumda olduğu zaman
ne yapacağını düşünmesini iste eşinden

Söylemek istedigim birsürü sey bogazima kadar geldi LIKKK diye yuttum.
Medeniyetin göbeginde yasiyorum, görüyorum medeni olalim, medeni olalim safsatasinin nerelere dayandigini.Medeniyet, kadin erkek iliskisinde, cinsellikte serbest olmak degildir ama bunun böyle olmadigini anlamakta kolay degildir.
bakin ben size asiri medeniyetin neler getirdiginin konusuldugu bir link vereyimde, medeniyet nedir ne degildir biraz daha düsünelim.

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/533010-kendim-ettim-kendim-buldum-13.html

konunun medeniyetle ne ilgisi var? kıskanmak ya da kıskanmamak medeniyet göstergesi mi? bence değil.

Son düzenleme:
konunun medeniyetle ne ilgisi var? kıskanmak ya da kıskanmamak mediniyet göstergesi mi? bence değil.

Haklisin bencede hic degil ama bak yukarda bir arkadasimiz medeni oun biraz demis:)
Aceba baska ne yapmaliyiz medeni olmak icin onuda merak ettim.?

Ben hic sorun yapmazdim. Esimi de zor durumda birakmazdim. Adam yolunu mu degistirsin, karsi kaldirima mi gecsin? Allah'in selami. Onunla degil sizinle evlenmis. Sizi tercih etmis. Ayaküstü naber nasilsin muhabbeti sonucta. Zaten bayanin hareketlerinden veya konusmasindan anlasilir amaci. Hem kiz kötü niyetli bile olsa, adam gibi adamlar eslerine firsat birakmadan halleder meseleyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…