Tepkiniz ne olurdu

Womanella

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2022
26
3
8
Merhaba
Siz eşinizle tartışırken anneniz de araya girse kavga etse eşinizle
Ertesi gün de sezeryanla doğumunuz var ve beklenmedik sekilde bebeginiz kuvoze alınsa annenizin tepkisi ne olurdu sizce .
Eşinizle kavgalı diye çekip gider miydi kalır mıydı sizinle destek amaçlı ya da siz olsanız ne yapardiniz
?

Merhaba, oncelıkle esler arası tartısmaya hıc kımse gırmemeli cunku esler ılla barısır olan karısana olur, benım annem karısmaz ama oyle bısey olsa gttmez tabiki kalırdı

Ertesi gün, kesinleştirilmiş sezaryen doğumunuz varken ; eşinizle neden tartıştınız ?

Gitmesin isterdim ama heralde giderdi. Aynı durumda olsam ben de giderdim daha çok ortama negatif enerji vermemek için.
Tabi kavganın konusu da çok önemli sizi ezecek bi şeyse onu gönderirdim ama şahsiyse kendi ego savaşım için kızımı strese sokmazdım

Eş kişisi üstünüze yürüyüp sizi tartaklamaya çalışıyorsa ve hakaret ediyor, eziyorsa annenizin onunla tartışması haklı olabilir. Ancak sadece tartışmaysa anneniz karışmamalıydı.
Anne değilim ancak kızımın doğumunda kalırdım. Damatla konuşmamam torunum ve kızımı bırakacağım anlamına gelmezdi diye düşünüyorum.

Kayinvalidemler gelmeyecekti ilk önce kaç kez sordum sonra gelicez demişler evde yer yoktu ben de gelmesinler dedim kardeşim gelecekti o da senin akrabalar gelecek diye ben gelme mi diyeyim dedi böyle bir tartışma olurken annem girdi araya annem de sinirli kadın hiç alttan almadı

Kadının kalbini çok kırmışsa eğer gitmesinde haklı görürdüm.
Eşiniz haddini bilsin hem sizinle hem annenizle ne diye kavga ediyor?

Otelde yer baksaydiniz yer yok evde torunu gormek icin otelde kalin derdiniz ..evde zaten kalabalik olmamali yenk doğum yaomis birine bir kisi yardimci yeter hurra herkes geliyorsa düşünmeleri gerekir artik eski devirde yaşamıyoruz ki insanlar kalabalik kalabalık ayni evde hic kolay degil

Eşinizle insanların yanında kavga etmeniz özellikle ailenizin yanında kavga etmeniz hiç hoş değil.
Annenizin bu olaya dahil olup eften puften damat ile polemiğe girmesi olgunluğuna yakışmaz (aldatma ve şiddet yoksa konu eften puftendir)
Ayrıca ertesi gün doğumunun varsa kendinizi bu stresli ortama nasıl sokabilirsiniz.
Egolar çocuktan daha önemli değil

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz insallah sağlıkla büyütün.
Fakat bazen biz kadınlar kendimizin asla yapamayacağı şeyleri eslerimizden bekliyoruz. Bu konuda eşiniz üslubsuzca sormuş ama temel soru şu? Sizin anneniz son dk gelmek istese, ( belki sizi bu durumda yalnız bırakmak içine sinmemistir kv denin) siz ona gelme diyebilir misiniz? Sonuçta onunda oğlunun çocuğu oluyor bu noktada eşiniz ailesini dışlanmış gördüğü için tepki gösterdiğini düşünüyorum. Ev biraz kalabalık oluyor diyerek onlara en azından yatmaları için başka bir yer ayarlamayi teklif edebilirsiniz.bunlari her iki anne de farklı şehirlerde diye düşünerek yazdim tabi. Zaten aynı şehirde yaşayan varsa onun hastaneye ve eve yerleştirmeye gelmesi kafi. Yatmak zorunda değiller.detay olmadığı için genel bir fikir sundum

Çarşam günü açtığınız konu. Ne ara kendi evinize geçtiniz, kavga ettiniz, doğum yaptınız, üstüne buraya yazdınız?

"Merhaba arkadaslar
Eşimin işi gereği 1 ay felan babaevindeyim. Annemin bazı hareketlerine ben mi alınıyorum bilemedim sizinle paylaşmak istedim.
Annem 25 yaşındaki erkek kardeşim için öğlen tavuk yaptı hiç bana ye felan demedi.
Ben az yapmıştır felan diye düşündüm
Ertesi gün yine tavuk çıkarmış 2 parçaydi galiba benin içinde çıkarmış diye düşündüm. Patatesli havuclu bi güzel pisirmis .bana al tavuk vereyim de tadına bak dedi baş parmak kadar bi parca küçük ekmeğin içinde. Ben de bebek emziriyorum Ben olsam az da olsa diğer çocuğuma da verirdim sebzesinden tavuğundan diye düşündüm uzuldum. Bugün de sucuklu yumurta yapmış yumurta çiğliydi Ben cigli yemem bilr oglu oyle sevdigi icin pisirmis biz böyle seviyorz dedi .
Evlenip evden gidenler anneniz size böyle davranıyor mu yani evdeki çocuğuna daha mı kıymet veriyorlar anlamadım. Çekiniyorum da acıktım bi şey yiyemiyorum öğlenleri akşamı bekliyorum :))"

Ayrıca sevgili Mune önceki konusunu silmiş.

Empati yapın, eşinizin annesi olsaydı ve oğlu lehine sizinle tartışsaydı? Eşiniz, anne babanız için gelmesinler evde yer yok deseydi?
İtişip kakışma şiddet yoksa kimse karı koca tartışmasına karışmamalı. Ne söyledi anneniz, biz ailece buradayız seninkiler gelmesin mi dedi? Belki o an gelecek durumları yoktu ama sonra hazırlanabildiler ve geliyoruz dediler. Eş ailesi doğuma gelse dert gelmese dert. Ben sizin yerinizde olsam kardeşime güzelce izah edip sonra gelmesini isterdim. Eşinizin de çocuğu ve onların da torunu. Annenizin karışmasını doğru bulmadım.
Bu düşüncem eş ailesinin tavrından durumundan ayrı. Yani belki evlerden uzak tiplerdir ve her an ortalık karıştırma potansiyelleri vardır bir şey diyemem. Sizin durumda annenizin orada olma hakkı kadar kayınvalidenin de var. Kardeşiniz bu gruptan sonra gelir.

Annen haklı. Baştan planlar yapılmış eşin soylemeliydi karşı tarafa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…