Tepkisizmi kalmaliyim

Boyle bir anneyi

• Red ederdim

OY: 10 43,5%
  • Birsey olmamis gibi yuzune bakardim

OY: 0 0,0%
  • Uzak dururdum

OY: 13 56,5%

• Ankete Katılan
    23

Homi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
54
9
1
48
Bu konuyu hic tanimadigim insanlarla paylasmak nekadar dogru bilmiyorum ama birilerine danismaliyim.Dusununki 2 kiz cocuklu bir anne var ve bu kadin kizlarina yillarca fiziksel ve sozel siddette bulunuyor.Sokaga cikmak yasak gulmek yasak ergenlikte erkek arkadasi ve flort etmek yasak ustune ustun esiylede surekli kiskanclik yuzunden kavga eden ve hayati ailesine cehenneme ceviren bir kadin .esi 41 yasindayken kanserle savasmaya baslar ve bu arada buyuk kizina 16 yasinda evlenmesine izin ve yetki verir aslinda bu o kiz icin bir kurtulusdu en azindan evdeki siddetten kurtulmustu .kucuk olan kizi annesinin butun huysuzluklarina ve siddetine dayanmak zorunda cunku henuz cok ufak.Kadinin esi 47 yasinda vefat eder .kucuk kizi ise baba olmeden 3 ay once 19 yasinda evlenmistir.Bu kiz "benim " evet hersey yazdigim gibi .Annem yillarca bize siddet uyguladi insan yaninda assagiladi alay etti yine insan ici demeden siddet uyguladi.Ablamada banada cok zor bir cocukluk yasatti.Entrressan yanida yillarca birakin bir flirt edinmemizi erkek sinege bile dokunamazdik .Bu yuzden ablam cok dayak yedi kendisinden .Bir gun ablamin bir erkek arkadasi oldugunu ogrendi ve ablami akrabalarimizin icinde kiyafetlerini parcalayip ciplak kalana kadar darp etmisti ablam sadece 13 yasindaydi ozamanlar.Bunun gibi neler neler.Babamada kanser olmasina ramen iskence ediyor kan kusturuyordu.ve gel gorunki bu kadinin babami aldattigini biliyordum ufaktim sesimi korkudan cikaramadim.Aradan yillar gecti vedaha dun annemin babamin vefatindan once ve sonrasindada bir cok iliskisi oldugunu ogrendim.Bu beni yikti sonucta Annem diyordum babami aldattigini bildigim halde hic yuzune vurmadim ama simdi birde baska erkeklerle olan munasebetini ogrendim yikildim ve asla onu gormek istemiyorum.bu arada yasim 40 evli ve 19 yasinda bir oglum var.@
Siz olsaniz boyle bir anneye tepkiniz nolurdu cvpllariniz icin tskler

Tepki vermek için çok geç.
Tepki versen de karşı taraf bunu umursamayacak birine benziyor.
Şu saatten sonra muhattap olmayıp Allah'a havale etmek en doğrusu.

Olabildiğince uzak olun mümkünse hiç görüşmeyin

Hep icimden bir ses o seni doguran annelik hakki vardir belki pismandir diyor vicdanim sizliyor ama ogrendimki yakin zamana kadar erkeklerle munasebeti varmis yasi 65

anne mi ben ortada annelik göremiyorum

anne kelimesinin altıni dolduran biyolojik durum değildir. yani bedende 9ay tasiyip dogurmak degil. bu konuda söyle boyle yapın diye fikir werip vebal alamam. ancaak yasadiklariniz gercekse bu konu dogruysa, (ki sallama bi konu olmasini cok isterim) cok uzuldum adiniza. bi kadin ve erkek evlenip cocuklari olduktan sonra cocuklarina iyi bir ani olmak icin varlardır artik diye bir filmde duymustum. hala kulagimdadirm yurekten katiliyorum. size guzel anilar birakmamis annenizi Allaha havale edin. baska da birsey yapmayin.

Hiç gorusmezdim.oglunuz 19 yaşında ve evli mi evet oglum 19 tasinda fakat 19zunda evlenen benim

Maalesef yazd8klarimin hepsi gercek ki yazmadiklarimda var tsk ederim

Hayatimizi guzellestirmenin tek yolu bizi sikintiya sokan ,bizi kotu asnilara goturen ve gecmisi hortlatan insanlara tepkimizi vermek ve hasyatimizdan uzak tutmak ,
Annenizi red edin ,lutfen kendinizde terapi alin ,
Annemde ,anneannemden cok cekti asla tepkisini koyamadigi icin olumune kadar bakti,bunun acisini ben evladi cekiyortum son 10 sene psikolojik destek aldi ,o sekilde biraz daha iyi
Evlaniz icin kendinizi mutlu ve huzurlu tutun,

Allah ıslah etsin.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

Size erkek sinek yasak ancak kendi eliyle hasta ettiği hasta döşeğindeki kocasını aldatmak serbest.

Ama anne işte.. Yaptıkları insana yaraşır cinsten olmasa da anne... Görüşmek istemiyorsan hakkındır ama helalliğini al yine de.

Sizin adınıza üzüldüm, eminim hiç kimse böyle bir anneye sahip olmak istemez.
Ama malesef ki ebeveynlerimizi seçme lüksümüz yok.
Siz ne yaparsınız bilmem, fakat ben yerinizde olsam böyle bir anneyi sokakta görsem tanımazdım.
Bu tavrı şimdi değil, çok çok önceleri almış olurdum...

Çocuk doğurmakla anne olunmuyor malesef, vicdan, merhamet, akıllıca kararlar vermek, idare etmekle anne olunuyor. 16 yaşında çocuk evlendirmekle değil...

Sabah sabah asabım bozuldu, kusura bakmayın, sizi eleştirmiyorum fakat böyle annelerin varlığı da beni çileden çıkartıyor...

anne nerede bu anlattığınız içinde? doğurmakla annelik bitseydi, bende şu an annesiz olmazdım.
benzer şeyler yaşadım sizinle ve yaşım sizden çok küçük daha ama annemle 2 senedir görüşmüyorum. görüşmek içinde bir sebebim yok. ben sizin yerinizde olsam birikmişleri içimdekileri suratına kusar bir daha da yüzüne bakmazdım. ama anne o falan diye bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…