ter derdi. termal kiyafetler çözüm mu?

benim kizim asiri terler , klima acik uyuyoruz ve ustunu ortmez , benin de aklima hic kalkiyim da cocugun ustunu ortiyim demek gelmedi bugune kadar
Yaz kıs ustu acik yatar , yaz kis terler , ama hic soguk alginligi olmadi
Baska sebepten hastalaniyor olabilir mi?

cocugunu bilmem ama sana teshisi koyabilirim bence

agresif

ya sinir oluyorum alakasiz cevaplara. bir de ithamlara. sizin çevreniz de evhamli anneler olabilir bunlara sinir oluyor olabilirsiniz. bunlara sinir oldugunuz icin de her cocukla ilgili konuya evham yapiyorsun mantigiyla yaklasilmaz ki. size ozel demiyorum yani. genel anlamda. evhamli olsam buyuge de evham yapardim. tam tersiyim cunku evde iki evhamli kisi var zaten. asiri korumacı baba ve babaanne olduğu icin ben evham yapmayan cocuga igne batirilsa gulen biri oldum ciktim. babaanne asiri korumaci oldukca ben tam tersi oldum mecburen. ki detaylari da yazmisim. yok cocugu rahat birak yok dagasina mudahale etme. sanki ter bezini aldirayim demisim. termal kiyafet ise yariyor mu tek merak ettigim bu. ama herkes aman bir firsat ciksa da birini fircalasak da hirsimizi alsak derdin de. bir konudan hemen nasil benim asiri korumaci oldugumu anladiniz yani cidden merak ediyorum. size dogrudan sormuyorum genel olarak isyanim.

ayrica kk iyice yargi merkezine dondu adeta. benim konum icin degil genel olarak her konuda buna benzer seyler. evet bu agresiflikse agresifim.

evet agresifsin herkese patliyorsun baksana birde genele deyip deyip insana laf sokmak :)) bizler alakasiz yorum yapmiyoruz. herkes kendi yaptigini yaziyor bunda bu kadar carlayacak ne var? isine yarayani al digerlerini gec, cok mu zor? bu konuyu neden cocuk bolumunde bi bolumune acmadin mesela? biliyorsun cunku orda burdaki kadar cevap alamazsin.

senin bu yasadigin problemi yillar once kardesim yasadi. demir eksikligi dendi kac sise bitirdi..demiri duzelsede terleme gitmedi. noldu? zamanla biraz azaldi ama simdi bile hepimizden cok terler. herneyse zaten bizim gibi cahillerden akil almaya ihtiyacin yok senin

Kan sayımı yaptırdınız mı? Demir eksikliğinde çocukların çoğunlukla başı çok terlermış.

puf konuyu da nereye getirmissiniz. cahil diyen oldu mu herhangi bir uyeye. tenkit edenlere agresifim evet.

Kan sayımı yaptırdınız mı? Demir eksikliğinde çocukların çoğunlukla başı çok terlermış.

yaptirdim. hastanede yatiryorduk zaten yeni ciktik. son bir kac gundur birden fazla kez bakilmis oldu.biraz dusuk ama asiri degil.

puf konuyu da nereye getirmissiniz. cahil diyen oldu mu herhangi bir uyeye. tenkit edenlere agresifim evet.
keske bu kadar ariza cikaracak kisileri bi sekilde bilsekde onlarin konularindan uzak durabilsek..herneyse gece gece

keske bu kadar ariza cikaracak kisileri bi sekilde bilsekde onlarin konularindan uzak durabilsek..herneyse gece gece

keske. boylece rahat rahat her konuyu gerilim filmi izler gibi okumayız. Allah cevremizde empati yapabilen naif insanlar versin.

ben insanlari kirmaktan korkan herseyi kirk kere dusunen biriyimdir. ha belki sizin yazdığınızda gercekten birsey yoktur asiri tepki vermis olabilirim. ama beni agresiflestiren ilk mesajlar oldu. siz cevaba cevap verdiginiz icin boyle tartismaya dondu. ikinci yazidigimda gayet sakin yazmistim. beni sinirlendiren seyleri genel olarak yazmistim empati yapabileceginizi umarak.

canin sagolsun, sinirlerin bozulmus senin

Her zaman ezber bozmak adına mı belki de karakterim budur 10 yıldır burdayım ne düşünürsem onu yazarım o yüzden sevmeyenim çoktur özellikle konu sahipleri ama takip etmekten de geri durmazlar neyse çok agresifsiniz siz bi termal atlet alıp terleyin sakinleşirsiniz belki toksinleri atınca

takip etmekten geri durmazlar lafinizin alt metni belli zaten. ek olarak termal atletle ter atilmiyor. her konuya olur olmaz bos bos yazmak yerine azicik google yip oyle yazin bari.

Bunun vucut ısısıyla alakası yok çocugunuz uyurken nefes alırken zorlanıyor farkındaysanız kafası ve sırtı terliyordur. Ya alerjisi var yada genzinfe et var doktora götürün

Terin vücutta kuruması özellikle ciğerler için hiç sağlıklı değil..Yıllar önce bir doktor anlatıyordu. .Allah korusun bir çok bağışıklık sistemi hastalıklarının böyle ve önemsenmeyen küçük küçük üşütmelerin sonucu ortaya çıktığını anlatmıştı.
Terlemesi, gece burnunun tıkanması hiç iyi değilmiş.

Gece en azından pamuklu birşey giydirip sırtına bir bez koyabilirsiniz.

Nacizane önerim..

Aynen katılıyorum. Özellikle çocuklarda Terleme vücudunun dengeyi sağlamaya çalışmasıdır..
Bir eksiklik veya dengesiz bir durum var ki o çocuk terliyor

Bunu dışardan sağlıksız kumaşlarla baskılamak ne kadar iyi ..İçeriğinde elyaf olan bir ürün bana göre sağliksızdır.

Termal içliklerde de polyester türevi maddeler kullanılıyor yani ne derece sağlıklı olur çocuğun terini emer mi bilemiyorum. Bir markanın yün tulumları var onlardan alabilirsiniz biraz pahalı ama herkes çok memnun. Ben almamıştım pahalı geldiği için. Oda sıcaklığı 22_24 derece ideal diyor doktorlar. Sıcaklığı bu aralıkta tutup iç çamaşırı +şortlu kısa kollu pamuklu tulumla yatırıyorum yazın. Kışın da petek kapalı olur yatak odasında. İç çamaşırı+pamuklu bir üst+polar tulum. Kafası illa ki terliyor ama gövdesi terlese bile kıyafetin emici olması önemli. Zaten tek başına terleme üşütme hasta yapmaz illa ki mikrop kapıyordur

Aşırı ter olursa mecburen değişiyorum ama fazla detaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sokaklarda çıplak ayakla büyüyen çocuklar var ve inanın bizim özendiğimiz çocuklarımızdan daha sağlamlar.

Bakin o çocuklar bize öyle geliyor.

Çok yakından bildiğim bir aile var .Çocukları bizimle yaşıttı .
Onların annesi o kadar rahat bir kadındı ki ..Çocuklar terlemiş mi ,üşümüş mü, yemiş mi -yememiş mi ? umurunda olmazdı .

Benim annem de bize iyi bakardı meyvesi ,yemeği, düzenli uykusu, terlemesi hepsine dikkat ederdi.
O çocuklar o zaman hasta da olsa ayakta geçirirdi ..Sokaktan eve gelmezlerdi.

Kardeşlerim de hep hasta olur ateşlenirdı.
Herkes , bakın onlar sokakta büyüdüler hiç hasta olmuyorlar derdı.

Ama şimdi ..şimdi durum farklı. Hepsi hasta hem de sürekli tedavi görmeleri gereken,zamanında önlem alınmayan hastalıklar.

Belki anneleri, ateşlendileri zaman ateşleriyle terlerledikleri zaman kan değerleriyle ilgilenseydi hastaliklar farkedilip tedaviye erken başlanırdı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…