Terapi ücretlerinin bu kadar pahalı olması derdi😣

Bu arada iki seans sonra öğrendiğim tekniklerle kabızlık ve mide yanması problemim geçti,sadece 5 yaşında yaşadığım ve o esnada hatırladığım travma olduğundanu hiç düşünmediğim ama hayatımı ele geçiren bir olayla yüzleştikten sonra.

terapi işini küçümsemek yanlış olur herkesin kendi tecrübesine göre bir fiyatı vardır tabiki de para alacak bunun karşılığında, zamanını veriyor. aslında o seansa ödediğiniz para sizin zamanınız, hayatınız, kişiliğinize yaptığınız yatırımdır boşa giden para değildir.

ha bana sorarsanız ben o parayı vermem çünkü ihtiyacım yok. ama sizin ihtiyacınız varsa terapiye o para gözünüze gelmesin. canınızdan önemli değil.

Neden 6 ay her hafta gel demiş ki
Ben buna takıldım
6 ay gibi bir süre belirlemesi saçma ve terapinin mantığına ters geldi

Herkes neden her hafta olacak, 6 ay çok değil mi falan demiş. Ben de terapiye başladım bir ay oluyor. Her seans öncesi ben bu kadına ne anlatıcam yaa diye geriliyorum. Ama seans başlayınca o 50 dakika yetmiyor. Herkesin psikolojik dayanıklılığı, yaşadıklarından etkilenme oranı , kendi açma hızı, anlatma isteği vs farklıdır.

Bu arada bana da terapistim daha ilk seansta terapinin sihirli değnek olmadığını, ilk seanslarda mucize beklememem gerektiğini, sürecin yaklaşık 1 yıl surebilecegini, ilk zamanlarda haftada bir , ilerleyen süreçlerde gittikçe aranın açılarak birkaç aya çıkıp sonlandırma seansini yapacağını söyledi. Haftada bir uygun değilse 2 haftada 1 de olabilir dedi. Zaten silah dayayacak hali yok bir danışan iki haftada bir randevu alınca. Bence anormal bir durum değil. Velev ki paragöz biri. Ben fayda göreceksem varsın o da biraz fazla kazansın.

Tanışma seansına bile ilk başlangıçta 2-3 k para verince anlıyorsun paran kadar dertleşebileceğini
Bence zaten ilk seans ücretsiz olmalı.
Ön muayene gibi, tanışma seansı.
Estetik cerrahlarda da mevcut bu ilk muayene ön görüşme bir çoğunda ücretsiz o seansta karar verilmeli ne kadar yol alınacağına plan uygulanmalı

ya bu çocukluk travmalarınızla nasıl yüzleşiyorsunuz ?
ben hiçbişey hatırlamıyorum çocuklugumdan
sanki psikologa yalan söyleyecekmişim gibi geliyor
sorunumun ne oldugunu da tam bilmiyorum ama gitme ihtiyacım varmış gibi de geliyor
sanki böyle tüm hayatım sorun aynı zamanda da rahat battı gibi bişey
derdimi sıkıntımı sorsa cevap veremicem

ya ben en son seans ücreti 450 yi görmüştüm sorunlarımın neler oldugunu anlatamam diye biraz zaman vermiştim kendime
3500 nedir ya :/

çözdükleri problemleri düşününce belki az bile bu ücret ama zenginlerin psikolojisi düzelsin fakirler kalsın mı böyle : /

Neden 6 ay her hafta gel demiş ki
Ben buna takıldım
6 ay gibi bir süre belirlemesi saçma ve terapinin mantığına ters geldi
Ya belki de ben mi yanlış anladım,bir süre her hafta gel dedi.
Terapi süreci en az altı aydır mı demek isyedi acaba?

Ben de bu yüzden sormuştum. Türkiye’de pedagog olmak mümkün değil çünkü. O yüzden çocuk psikiyatristinden mi bahsediliyor diye merak ettim. Bilgiler için teşekkürler.

Abla senin eğitimin ne?

İşte sizinki doğru olan, seansın ilerlemesine göre arayı açmak, bunun güvencesini vermek. 6 ay boyunca haftada 1 diye şartlamayı belki danışana güven vermek, "6 ay beraber olacağız ve bu süreçte iyi ilerleyeceğiz" demek için söylemiştir ama bu kadar net zaman vermesi çok doğru değil. Seans başlangıcında kaç seansta işimiz biter gibi bir soruyla gelen danışana 10 seansta bitiririm ben sizin işi demek gibi yani görünen. Yoksa tabii ki kimse kafaya silah dayanamaz ama 6 ay haftada 1 diye söyledikten sonra, buna ciddi paralar ayırmaya çalışan kişiler 2 haftada 1 giderse işe yaramayacağını da düşünebilir bu da terapiyi sekteye uğratır. Niyeti iyidir değildir, anlatmaya çalıştığı odur değildir bilemem ama hoş olmamış

Canım bakırköy mazhar Osman da psikoterapi var. Devlet ücretsiz bakıyor neden oraya gitmiyorsunki

Ben de sizinle ayni mesaji yazdim sihirli degnek konusunda onceki sayfalarda. Konu sahibi begenmedim demis
10k vermek bi tercih meselesi.

Sf.2de kalmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…