- 1 Nisan 2021
- 1.609
- 1.497
- 83
Bu kadar cahillik kokan bir mesaj daha okumadım.Bu konuda size katılıyorum patlayacak bu sektörde bi yerde.
Çok iyi doktorlar psikologlar vardır elbette ama bisürü de kötüsü de var.
İnsanın derdini parayla dinlemek bana doğru gelmiyor.
Yakınına anlatsan daha çok çözüm verir çoğu dert.
Yok geçmişe git’ yok anan baban sana şunu dediği için böyle erkekler buluyorsun vs çoğu terapi,
Motive et kardeşim beni banane anadan babadan , erkeklerden
Bilime saygım sonsuz ama ben aylık 10 k vermem
O 10 k yı her ay kendime harcarım mutlu olurum
Herkes imtihan ediliyor kimsenin ailesi mükemmel değil sürü travma ile büyüdük okey ama ben yapamam ya.
Psikolojim daha çok bozulur param bitince
Giderim haftada 2.500 bi küçük alışveriş bi yemek bi kahve yaparım kendimi şımartırım ne yapayım ben de böyleyim
Merhaba ,zor bir çocukluk,ergenlik yaşadım.Girdiğim depresyondan terapi sayesinde çıktım.Terapiler sayesinde kendime geldim,kişiliğimin farkına vardım.İstanbul,a taşındığımda verdiğim aradan sonra terapistimi değiştirmeye karar verdi .
Terapi ücretim seans başı 2500 tl.Acayip yoruyor ama iyi de geliyor.Yani ayda 10000 veriyorum.
Ama bu durum beni parasal kaygıya sokuyor.6 ay her hafta gel sonrasına bakarız dedi.Terapiste de seans ücreti pahalı denmez.
Tamam çalışıyorum ama şu an hayatımda bir var,iyi de gidiyor.Yani evlilik yatırımı yapamıyorum .
Borçtan acayip korkuyorum.Kredi vs..Bjnlar beni tüketiyor.
Türkiye de hayat zor,geçim zor,baya bi hem de..
Çok kaygılıyım,terapistimle de iyi bir bağlantı kurduk.İyi de geliyor.Borcum,harcım yok bu arada..Ama hiçbir şey de yapamıyorum.
Fiyat kaliteli eğitimli ve kıdemli bi terapist için normal. Çok fazla eğitim alıyorlar sürekli kendilerini güncelleyip yeni tedavi yöntemlerini öğreniyorlar. benimki geçen sene sonunda 2250 idi. Ama Konuşun en azından 2000 den devam edelim deyin eski danışansanız zaten hayır diyeceğini düşünmüyorum.1300 le başladık kasım gibi,2500 e çıkardı ocaktan sonra..Bakırköy,de.
Açıkçası benim ihtiyacım gerçekten vardı.Başka yolum yoktu.
Köprüden önceki son çıkışımdı benim.
İlaçlar idare ettiriyor,iyileştirmiyor.O yüzden terapi aldm.İlaç kullanmak en kolayı.
Terapi sadece konuşmak değil,daha çok düşünmek,düşüncelerini ve hislerni doğru bir şekilde yorumlamak,bunu yapmak dünyanın en zor işi ve yapabildiğinde iyileşme başlıyor.
Benim sorunum çok pahalı,iyileştiğimi fark etmek bana iyi gelse de şimdi de gelecek kaygısı oluştu..Çok zorlanıyorum.
Terapi masrafım olmasaydı 10000 belki pul olurdu,ama kafam düzeldikçe ben 10000 le neler yaparım diyorum..
Ya belki de ben mi yanlış anladım,bir süre her hafta gel dedi.
Terapi süreci en az altı aydır mı demek isyedi acaba?
Gerçekten ihtiyaç duyup gitmediğiniz için böyle hissediyorsunuzBeğenmedimler havada uçuracak ama ben psikolojinin tam olarak bilim olduğunu bile düşünüyorum.tamam belli başlı şeyler var ama derler ya çeşit çeşit insan var.her bakış açısı parmak izi gibi farklı.ki ben de zamanında 3,4 kişiye gitmiştim.ama benim beklentim zaten yüksek değildi.bir değişiklik olsun diyeydi daha çok.birşeycik de yaptıkları yok.sadece biraz beden dillerini kullanıyorlar rahat dökülelim diye sen de anlatıp duruyorsun.öyle etkili, seni yeni doğmuş gibi yapacak yöntemler falan yalan dolan.parasını haketmeyen sektörlerden bir tanesi.gerçekten samimi bir arkadaşını karşına oturtup beni tarafsız bir şekilde 40 dakika dinle desen aynı şey.ama günümüzde kimse hu tarz bir arkadaşlık edilemediği için sektör haline gelmiş bu durum.bir rahatlık geliyor mu geliyor ama derdini anlatmanın rahatlığı, onların tekniği falan değil.
Gerçekten ihtiyaç duyup gitmediğiniz için böyle hissediyorsunuz
2010-2011 arası önce annem sonra kedim sonra da babam ölünce üstüne de 10 yıllık sevgilim beni aldatınca yas terapisi için gittim. Zaten çok sorunlu bir çocukluk ve gençlik geçirmiştim hepsi üst üste bindi, 33 yaşındaydım ve yürümeye bile takatim yoktu resmen.
3 ay sadece terapi aldım, sonrasında 6 aylık terapi+ilaç dönemi oldu. 6 ay sonunda terapiye devam ederek ilacı bıraktırdılar, toplamda bir yıl devam ettim. Gittiğim yer sgk anlaşmalı bir psikiyatri kliniğiydi, önce psikiyatristle görüştüm kliniğin şefi ve kadın psikolojisi konusunda uzmandı. Tedaviyi bu şekilde planlayarak beni klinik bünyesindeki bir psikoloğa yönlendirdi. İkisi bir takip ettiler tedaviyi, artık bundan sonra yaşayamam dediğim bir dönemden onların yardımıyla geçtim, ne kadar özgür bir kadınım desem de toplumun tabularının nasıl içime işlediğini ve onları kabullendiği fark ettim. Tabi o zamanlar böyle uçuk ücretler yoktu, sgk anlaşmalı olduğu içinde ortalama rakamda bir fark ücreti ödüyordum. Belki herkes için değil ama ağır travmalar, ani kayıplar yaşayanlar için çok önemli psikolojik destek. Çoklu sıkıntılar yaşıyordum yasla birlikte anksiyete atakları başlamıştı, ellerim aşırı titriyordu, bu karmaşık psikoloji vücut işleyişimi de bozmuştu. Nefes ve rahatlama teknikleri, düşüncelerimi yönlendirme, panik anlarında kendime hakim olma yollarını hep onlardan öğrendim, öyle otur arkadaşına anlatla olmuyor o işler:)
Uzman kavramı terapist için kullanılamaz doğru bir tabir değil . Çok fazla eğitim aldıklarına da katılmıyorum.Fiyat kaliteli eğitimli ve kıdemli bi terapist için normal. Çok fazla eğitim alıyorlar sürekli kendilerini güncelleyip yeni tedavi yöntemlerini öğreniyorlar. benimki geçen sene sonunda 2250 idi. Ama Konuşun en azından 2000 den devam edelim deyin eski danışansanız zaten hayır diyeceğini düşünmüyorum.
Ama yanında çalışan uzmanlarda mesela 1500 e de var danışan alan.
Bakırköy'de Pedamed var, psikiyatri kliniği hiç onlarla görüştünüz mü ? Zamanında oraya gidip çok memnun kalmıştım. Ücret bana çok yüksek geldi1300 le başladık kasım gibi,2500 e çıkardı ocaktan sonra..Bakırköy,de.
Hmm ben de zaten çok uç şeyler yaşayan insanlar için gerekli olduğunu yazmıştım.ama normal günlük hayat dertleri yeterince etkilemiyor bizi sanırım.eee sonuçlarını da çok hissedemiyorsun doğal olarak.gerçekten siz uç noktada durumlar yaşamişsınız denebilir.iyi olmanıza sevindim.Gerçekten ihtiyaç duyup gitmediğiniz için böyle hissediyorsunuz
2010-2011 arası önce annem sonra kedim sonra da babam ölünce üstüne de 10 yıllık sevgilim beni aldatınca yas terapisi için gittim. Zaten çok sorunlu bir çocukluk ve gençlik geçirmiştim hepsi üst üste bindi, 33 yaşındaydım ve yürümeye bile takatim yoktu resmen.
3 ay sadece terapi aldım, sonrasında 6 aylık terapi+ilaç dönemi oldu. 6 ay sonunda terapiye devam ederek ilacı bıraktırdılar, toplamda bir yıl devam ettim. Gittiğim yer sgk anlaşmalı bir psikiyatri kliniğiydi, önce psikiyatristle görüştüm, kliniğin şefi ve kadın psikolojisi konusunda uzmandı. Tedaviyi bu şekilde planlayarak beni klinik bünyesindeki bir psikoloğa yönlendirdi. İkisi bir takip ettiler tedaviyi, artık bundan sonra yaşayamam dediğim bir dönemden onların yardımıyla geçtim, ne kadar özgür bir kadınım desem de toplumun tabularının nasıl içime işlediğini ve onları kabullendiği fark ettim. Tabi o zamanlar böyle uçuk ücretler yoktu, sgk anlaşmalı olduğu içinde ortalama rakamda bir fark ücreti ödüyordum. Belki herkes için değil ama ağır travmalar, ani kayıplar yaşayanlar için çok önemli psikolojik destek. Çoklu sıkıntılar yaşıyordum yasla birlikte anksiyete atakları başlamıştı, ellerim aşırı titriyordu, bu karmaşık psikoloji vücut işleyişimi de bozmuştu. Nefes ve rahatlama teknikleri, düşüncelerimi yönlendirme, panik anlarında kendime hakim olma yollarını hep onlardan öğrendim, öyle otur arkadaşına anlatla olmuyor o işler:)
Hmm ben de zaten çok uç şeyler yaşayan insanlar için gerekli olduğunu yazmıştım.ama normal günlük hayat dertleri yeterince etkilemiyor bizi sanırım.eee sonuçlarını da çok hissedemiyorsun doğal olarak.gerçekten siz uç noktada durumlar yaşamişsınız denebilir.iyi olmanıza sevindim.
Ben de geçen merak edip aradı.1300 dedi.ama bazı arkadaşlar da diyor ki seni kendine bağlayıp zam yapıyorlar.yoksa ilk fiyat makul.O zamana kadar bende sizin gibi düşünürdüm, güçlüyüm, ben neler gördüm geçirdim, hayatta her şey oluyor, bu da geçer :)) Dostlarım hep yanımdaydılar o konuda şanslıydım. Ama sonra terapiye başlayınca günlük yaşamın bile insanı ne kadar ezdiğini, iş hayatının psikolojiyi ne kadar yorduğunu, çok iyi dostların bile zaman zaman bilmeden ruhumu yaraladığını öğrendim. İmkanı olan herkesin arada bir gitmesi fark yaratır. Temizlik yapmak gibi, gidip ruhunu parlatmak lazım. Tabi şu an ki şartlarda durum biraz zor. Seansı 2.500 liradan herkesin güç yettirebileceği bir şey değil, ben gittiğimde gayet erişilebilir fiyatlardı, maaşlı bir çalışan olarak hiç zorlanmadım.
Ben de geçen merak edip aradı.1300 dedi.ama bazı arkadaşlar da diyor ki seni kendine bağlayıp zam yapıyorlar.yoksa ilk fiyat makul.
Siz katılmıyorsunuz diye onlar eğitim almamış olmuyor. Benim en yakın arkadaşım daha asistanken tıp fakültesinde dolar üstünden olan eğitim ücretleri için kredi çekmişti. O yoğunluğun içinde bir de haftasonları eğitim için farklı şehre gidiyordu. Senelerdir bu işi yapmasına rağmen daha geçen sene sırf daha da gelişmek için bebeği olmasına rağmen yine eğitim alıyordu. Klinik psikoloji yüksek lisans devlette çok sınırlı oluyor. Bir özel üniversitede klinik psikoloji yüksek lisans ücreti 300-500 binlerdeydi sanırım.Uzman kavramı terapist için kullanılamaz doğru bir tabir değil . Çok fazla eğitim aldıklarına da katılmıyorum.
Uzman kavramı terapist için kullanılamaz doğru bir tabir değil . Çok fazla eğitim aldıklarına da katılmıyorum.
şiddet dolu bi evlilikten sonra güzel bir evlilik yaptım. İşimi düzelttim, özgüvenim sağlığım yerine geldi. Uykularım insan ilişkilerim düzeldi.
OkŞiddet dolu bir evlilikte iken zaten uykun olmaz işin düzelmez özgüvenin olmaz sağlığın olmaz.
Ayrılınca artı üstüne bir de iyi evlilik yaparsan düzelir her şey.
Maharet bunlar olmadan düzelten de.
O yardımcı oldu ondan düzeldi deme bunu yaşayıp terapi olmadan da düzelen çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?