Terapi

Vefat mi etti?Allah sabirlar versin.Gunahini bagislasin..

Ben terapistlerden fayda görmeyenlerdenim.
Terapistle aynı zamanda ilaca başlayanlar,terapist iyi geldi sanıyorlar ama aslında iyi gelen ilaç.ilaç beyni sakinleştiriyor ve terapistin söylediğini idrak edebilir hale getiriyor.
Terapist yerine sana iyi gelen herşeyini paylaşabildiğin biri varsa ,onun konuşmasıda sana terapi gibi gelir çünkü beynin ilaçla birlikte mantıklı düşünmeye başlar.
Boşa para kaybı diyorum tecrübelerime dayanarak.
İlaca önyargılı olma.
Bende kullandım yıllarca en üst dozajda.
Şimdi yıllardır en düşük mg ile gidiyorum , oda sanırım bırakırsam ya kötü olursam korkusundan yoksa dozajı en en düşük doz.

Son zamanlarda psikoloğa gidip gitmeme konusunda kararsızım. Geçmişte ağır depresyon geçirmiş ve bir şekilde psikoloğa gitmeden başarıyla üstesinden gelmişliğim var, fakat son iki yıldır amaçsız, heyecansız, isteksiz yaşadığımı, enerjimin giderek azaldığını hissediyorum.Sizin durumuzu bilmiyorum ama benim bu durumum gitmem için gerekli bir sebep mi bilemedim şimdi?

İşte tanıdık biriyle o kadar rahat konuşamayabilirim, süzgeçten geçirmek zorunda kalırım.

İşte o amaçsızlık, heyecansızlık bende de var. Yapmam zorunlu olan şeyleri zorunlu olduğum için yapıyorum. Enerjim yok ama bu halsizlik gibi değil. Canım istemiyor. Zorlayınca gayet enerjimin olduğunu görüyorum.

O kitabı yarım yamalak okumuştum. Tekrar okuyayım.
Amin. İnşallah.

İlaca karşısınız ama ben psikiyatri ile tedavi olan birisi olarak ön yargılı olmamanızı önerebilirim. Okb teşhisi ile 2 sene tedavi oldum. Maddi zorluklar ile yarım bıraktım tedavimi ve keşke devam etseydim diyorum %80 problemlerimi aştım. Sosyal fobi, kuruntu ve öfke problemimi atlattım. Hala arada takıntılarım ve ufak sosyal sorunlarım ortaya çıkıyor.
Size başka bir örmek daha vermek istiyorum. Çok ağır panik atak hastası tanıdığım (ki kendisi dışarı çıkma fobisi yaşıyordu) çok iyi bir psikolog /psikiyatr eşliğinde bu hastalığı yenmek üzere. 1 saatlik konuşma terapisi yapıyor doktor ve düzenli olarak ilaç tedavisi uyguluyor. Bence gerekli görüldüğünde ilaç tedavisi yapabilecek doktor ile çalışın

Bende gitmek istiyorum ama fiyatlar beni düşündürüyor hiç bilgim olmadığı için.
İstanbulda giden var mı acaba ya da fiyatlar hakkında bilgisi olan. Özelden de konuşabiliriz.
İyi bir psikolog bulsam aslında para umrumda bile değil ama kendine uygun birini bulmaktan bahsediyor herkes işte o kimyayı yakalamak mesele.

Seninki de mi sosyal fobi den kaynaklanıyor

Mune konu dışından engellendim de nerede bu konu dışı öğrenebilir miyim? Yoksa kafanıza göre mi muamele yapıyorsunuz? Whatsaptan yazsam cevap vermiyosunuz. Özelden mesaja cevap vermiyosunuz. O yüzden burada soruaayım dedim.Konu da açmayalım yorum da yapmayalım madem yasak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…