Teravihte bu normal mi sizce ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.814
4.465
103
31
Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.

Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu durumu.
sen tesbihini cek duani et çık orasi ibadethane onlar devam etsin 🤷🏻‍♀️

Bekleme zikire çok git. İsteyen istediğini yapsın size ne?

Sallananlar da yaşlı kadınlar olabilir. Benim babaannem falan da sallanarak dua eder.🤷🏻‍♀️

Kimseyi zorla tutmuyor çıkmak isteyen çıkıyor isteyen kalıyorsa neyi şikayet edeceksiniz insanlar istedigi gibi ibadet edebilir

Akşamları mahallemizin camii'sinde teravih'e gidiyorduk.Hoca güzel namaz kildiriyor.Fakat namaz bitiminde insanları yarım saatten fazla dua niyetiyle bekletiyor.Zikir çektiriyor.Biz namazdan sonra hemen çıkıyoruz.Ben küçükken çok gördüm zikir çekenleri ama kimse yanlış anlamasın.Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar.Ben hoş bulmuyorum sonuçta burası camii tarikathane değil.Cimer'e yazmalı mi bu
Screenshot_20230405_193239.webp

Siz beklemeyin. Herkes istediği gibi zikir çeker, dua eder. Rahatsız olacak birşey yok..

Bence konuyu açan kahvepembe olduğu için yorumlar biraz taraflı yaklaşmış, zıt gitmiş
Ne münasebet camiide kendinden geçer gibi zikir yapmak. Normal değil ki bu .kim görmüş camiide zikir? Var mı böyle bir şey? Ben olsam cimere yazardim
Evet her camide zikir yapılır ve gayet normal. Siz camide napıldığını zannediyordunuz ki? Sadece namaz kıldıklarını mı?

Bu arada hayatında camiye gitmemiş arkadaşlar olabilir o yüzden söyleyim: camilerde özellikle kandil, ramazan gibi zamanlarda bu şekilde zikirler yapıyorlar. Yani herkes kendinden geçmiyor ancak özellikle yaşlılar kendinden geçebiliyor. Gayet olağan bir şey. Gidin türkiyedeki tüm camileri şikayet edin o zaman 🤷🏻‍♀️

Evet her camide zikir yapılır ve gayet normal. Siz camide napıldığını zannediyordunuz ki? Sadece namaz kıldıklarını mı?

Bu arada hayatında camiye gitmemiş arkadaşlar olabilir o yüzden söyleyim: camilerde özellikle kandil, ramazan gibi zamanlarda bu şekilde zikirler yapıyorlar. Yani herkes kendinden geçmiyor ancak özellikle yaşlılar kendinden geçebiliyor. Gayet olağan bir şey. Gidin türkiyedeki tüm camileri şikayet edin o zaman 🤷🏻‍♀️
Ben hiç denk gelmedim, açıkçası denk gelene de denk gelmedim.
Konu sahibinin bahsettiği sayı sayarak söylenen sözler değil, kafalarını sallaya sallaya, nefes ritimlerini boza boza yapılan bri şey.
Ben sadece bir kere tanık oldum, bahsettiği tarzda bir zikre,o da camiide değildi. Urfalı bir asiretin. Gerçekten hiç normal bir şey değildi , şunun bir benzeriydi
Bu cidden var mı her camide?

Siz sonuna kadar beklemek zorunda değilsiniz.
Ayrıca camii resmi kurum, imam da resmi görevli.
Kimse görevini tehlikeye atmaz merak etmeyin.
Halkın yanı sıra murakıplar tarafından belirsizce denetlenirler.
O sebeple peygamber efendimizin yaptığı bir uygulama haricinde çıkmaz kimse.
Kimisi o duayı okur kimisi bu duayı. En nihayetinde peygamberimizin tavsiye ettiği dua ve zikir ne ise odur. Bazısı uzun olanı bazısı kısa olanı tercih eder.
Derseniz şişliyorlar, zıplıyorlar vs o zaman il müftülüğüne bilgi verin hemen müdahale ederler.

Ben hiç denk gelmedim, açıkçası denk gelene de denk gelmedim.
Konu sahibinin bahsettiği sayı sayarak söylenen sözler değil, kafalarını sallaya sallaya, nefes ritimlerini boza boza yapılan bri şey.
Ben sadece bir kere tanık oldum, bahsettiği tarzda bir zikre,o da camiide değildi. Urfalı bir asiretin. Gerçekten hiç normal bir şey değildi , şunun bir benzeriydi
Bu cidden var mı her camide?

Camide böyle bir şey olması mümkün değil. Bunların naptını bile anlamadım. Tef getirmişler ilahi mi söylüyolar ne diyolar cidden anlamadım. Böyle bir şey tabiyki yok. Kahve abartınca imam kendini şeyh cemaati mürid ilan etti gibi anlaşılmış. Ben özel dini günlerde gittiğimde toplu zikire çok rastladım. Hiç böyle bir şey görmedim. Zaten normalde de namazlardan sonra insanlar zikir çeker. Cami bunları toplu yapmak için gidilen bir yer. Kahve bazı teyzelerin cezbeye gelmesini abartmış

Camide böyle bir şey olması mümkün değil. Bunların naptını bile anlamadım. Tef getirmişler ilahi mi söylüyolar ne diyolar cidden anlamadım. Böyle bir şey tabiyki yok. Kahve abartınca imam kendini şeyh cemaati mürid ilan etti gibi anlaşılmış. Ben özel dini günlerde gittiğimde toplu zikire çok rastladım. Hiç böyle bir şey görmedim. Zaten normalde de namazlardan sonra insanlar zikir çeker. Cami bunları toplu yapmak için gidilen bir yer. Kahve bazı teyzelerin cezbeye gelmesini abartmış
Benim gördüğüm zikir bu videodakine benzerdi, aynı bu şekilde hah huh hah diye nefes veriyorlardı. Ritim tutuyorlardi. Konu sahibi de şöyle demiş;
Tesbih ile zikirmatik vs. çekilen zikirden bahsetmiyorum.İnsanlar kendilerinden geçerek sallanmaya basliyorlar
Benim aklımda bu görüntü canlandı. Yani buysa eğer cimere yazılmalı. Ama daha normal bir şeyse bilemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X