Bende avrupada dogup büyüdüm ve ben ilk 12 yasinda bioloji dersinden çoçuklar nasil yapiliyor diye ögrendim. Bu hiçte benim meragimi uyandirmadi. Hatta benim sinifimdaka çogu kisi gibi sadece igrendi. Büyük ihtimalle senin 9 yasindaki kizinda öyle düsünüyordür.
Asil merak nasil uyandiriliyor biliyormusun? Veli olarak aklinda durmadan cinsellik korkusu olmasi ve bir kizi küçuk yasta bile erkek kuzenlerinden ayirmasi ve sonraki yaslardi o kiza fazla baski uygulamak, kisitlamak ve o kizin agabeyine, ailedeki erkek kuzenlere daha fazla özgürlük vermek.
O kiz zamanla herseye daha çok meraklanacak, sirf anne baba herseye yasak koydu diye. Kizin bir kaç resim gördü diye hiçbirsey merak etmez korkma.
Gerçekten bunlari yazarken çok kiziyorum. Insan niye kizini "erkekler tüh kaka" diye büyütsün? o kizlar nasil piskoloji sahip oluyor biliyormusun? Bir bölümü çok takinti yapip ilerde vajinusmus oluyorlar, kendi vucudunu bilmiyorlar. Diger bölümü yasaklardan bikip macera aramaya çalisiyor, yani ikiside iyi degil.
Burdaki insanlara gerçekten tekrar bioloji dersi gerekiyor. Ergenlik çagi hiç kimseyi tehlike yapmiyor ve hiç kimseyi yetiskin yapmiyor. Sadece o dönem bir çoçuk kendi vücüdün degisikliklerini fark ediyor. Bu demek degilki 14 yasindaki çoçuk otamatik bir 6 yasindaki kiza taciz/tecavüz eder diye! Bu konu içindeki 14 yasindaki çoçuga çok üzülüyorum. Annesi hiç annelik yapmis ve bakin burdaki kadinlar bile o çoçugu yadirgiyor, sapik diyor. Bu çoçuk ilerde nasil olacak böyle? O çoçuk sapik felan degil, sadece verilmemis egitimin, sevgi, sefkatin kurbani oldu
Elbette çoçuklarimiza daima göz kulak olmamiz gerekiyor. Bu cinsellik ile, taciz ile bile alakasi yok. Cocuklar yaramaz olabilirler ve arada onlarin yaptiklarina tabiki bakmak gerek. Ayrica o sekilde çoçuguna göstürüyorsunuz annesi halen orada diye, ve her zaman hersey gelip size anlatabilir diye.
Son olarak sunu söylemek istiyorum. Cinsellik çok normal birsey, tabu degil, ayip degil. Iki insan arasinda yasanilcak çok güzel bir sey. Bu konularda hele ergenlik çagina girmis olan çoçuklarin ile konusmaya hiç çekinmeyin. Hatta ergenlikten çok daha önce konusulabilir. Mesela 2 yasindaki cocuga pipisine hiç kimse eliyemez diye ögretebilirsin. Asil cinsellik bukadar tabu oldugundan dolayi bu ülkede birçok erkek çok fazla uçkuruguna merakli ve birçok kiz "ben ilk gecede kanarmiyim" "bisiklette düstüm, bekaretimi kaybettimi" düsüncesine kapiliyor ne yazikki.
Off, çok uzun ve karisik old, özür dilerim