- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.414
- 798
Eger ki esinle aranda problem yoksa ozaman allaha havale etHaklısın. Oğlum bırakmıyor bari gelin bıraksın diyerek bunları yapıyor.
Eşim de he de geç diyor ama öyle olmuyor işte. .
Allah sabir versin. Benim kv ekonomik durumu çok çok iyi ama varyemez kendileri.
Aylık gelirlerinin yarısı bile etmiyor giderleri.
24 yaşında bekar oğlu var çalışmıyor. Ben daha doğum yapmamistim kv eşime dedi ki, seni biz yetistirdik baktık sende kardeşine bak evlenene kadar masraflarını karşila. Ek Kart verdi eşim kardeşine aylik ortalama 700 tl harcıyor oradan. Sadece kıyafet gezme tozma kredi kartı. Ekstradan 150 tl cep telefon faturasını ve yine 150 tl spor salonu parasini eşim ödüyor 2.5 senedir. Buna rağmen her bir araya geldiğinde kardeşi ile, kardeşine harçlık ver abisi değil misin versene diyor. Geçen geldiler o gün evde pazı kavurma makarna vardı Kaynim yemem ben bunu dışardan yiyeceğim dedi. Esimde o an elini cebine attı 20 tl çıktı direk uzattı kaynima.
Kv, 20 tl ne adam gibi para ver 20 tl ye ne yiyecek tabilot mu yesin diye eşime kızdı.
Eşim verecegini veriyor zaten. Kaldı ki padişah torunu mu o, evde ne varsa onu desin yemek beğenmiyor. Eşim 50 tl daha çıkardı verdi. Kv kaynimi kapıda yolcu ederken çayla ekmek al bizim eve, gelirken arabada bırak onları dedi sessizce.
Ne kadar küçük hesaplar peşinde anladın mı. Bu kadar ucuz bir insan çünkü.
Anlatıyorum anlamiyor.
Kavga ettiğim de oldu ama genelde güzel dille söylüyorum. Esimde söylüyor. Bir gün yapmasa bir şey ertesi gün yapıyor.
chiLL ev adresini atar mısın bana gelip şu şu nursuzu ben bi döveyim ya. Eşine de arkadaşım şizofren manyak üstüne bir de hamile tutamadım dersin konu kapanır sinirden kuduruyorum burda ya
24 yaşında kocaman adama ek kart verilir mi yaa
Ayda nerden baksan 1000 lira hibe etmişsiniz.
Neden çalışmıyor?
Yada eşin neden bu olanlara itiraz etmiyor.
Bilmiyorum annem bana bu şekilde davransa
Yolunacak kaz modu.
Direk terslerim, bozarım.
O kardeşe de en fazla küçük yardımlarda bulunurum
O da çalışamayacak durumdaysa yada iş bulmada sıkıntı
Yaşıyorsa.
Bu olanlara sessiz kalmak anne işte, kardeş işte napıcan
durumundan çok çok uzak.
Okulu bitireli 3 sene oldu thy girecekmis (yalan) haber bekliyormus.
Bir kere dönemsel bir ise girdi 15 günlük bir iş. Her gün yoruldum bana insan dışı muamele yaptılar bilmem ne diye ahlandi vahlandi. Kv her gün o işten gelecek diye dolmalar sardı börekler açtı. Oğlum çok yoruluyor diye üzüldü.
E başında ki ana böyle olunca neden çalışsın ki eşşek gibi bakan var . Kız arkadaşlarına para yediriyor hediyeler alıyor.
Eşim ben doğum yaptıktan sonra artık işe gir bu kadar para vermeyeceğim sana fatura ve sigara parası o kadar dedi.
Kv akşamına telefon açtı. Eşime, yazıklar olsun sana oğlum mu ağır geldi kardeşin o senin kanın canın nasıl böyle dersin. . Dedi.
Eşim ona kötülük yapıyoruz böyle bir baltaya sap olamaz dedi ama kv çocuk oldu masraf var diye istemiyoruz sandı. Uzatmadi eşim lanet olsun dedi vermeye devam etti.
Oha yuh ay ben esinize evlatlik kardes gelmek isterim sahsen besleme vs de olur ... Sizin kapı baya yağlı yani .Ek karta gerek yok gorustukce ihtiyaclarimi alsin cebime harclik koysun yeter ... Hahahahhahahaha.ay o degil ben esinize cok uzuldum sanki o evlat degilmis gibi biz sana baktik sende kardesinr bak diyorlar ya ... Kayniniz kendini arada adamim diyor mu acaba ?
Allah dagina gore kar veriyor gercekten.
Hadi esin boyle
Birde senin gibi bu olanlara itiraz etmeyen
Bir eş vermis kendisine :)
Yatsin kalksin dua etsin gercekten.
Buyuk sans.
Benim kayınvalidem böyle olsaydı kapıyı açmazdım. Beni görse bile açmazdım. Ararsa telefonu da açmazdım. Zamanla o da ümidi keserdi.
Birkaç defa kayınvalidem de habersiz geldi, bir de misafir getirdi. Ben de bir gün "Ben çalışan insanım, habersiz gelenden nefret ediyorum" dedim, mesajı aldı :)
Eger ki esinle aranda problem yoksa ozaman allaha havale et
Ve esinin oyle he demesinin sebebini biliyorum cunku benimkide ayni seyi diyor birinci sebebi ugrasmak istemiyor ikinci sebebi de ne annesini ne de seni kirmak istemiyor kendince oyle ortami idare ettigini saniyorlar
Eşin neden veriyo anlamadım sizin durumunuz çok mu iyi aylık geliriniz baya iyi olmalı
Çocuk için kötü etki söz konusu olduğunda akan sular durmalı. Bence görüşmeyin. Açık açık görüşmek istemiyorum deyin. "Onbeş günde/Ayda bir üç saatliğine biz size geliriz, torununuzu da o zaman görürsünüz. O sırada istemediğim bir şey yedirirseniz, benim istemediğim bir şey yaptığında sevinçli tepki gösterirseniz, bana en ufak bir laf sokarsanız, biz davet etmeden bize gelirseniz, beni eşime veya başka herhangi birine şikayet ettiğiniz kulağıma gelirse, ayda bir de gelmem, torununuzu hiç göremezsiniz" deyin. Herhangi bir hata yaparsa, hiç gitmezsiniz. İster tansiyonu çıksın, ister insin. Hayat boyu tansiyonu yüksek gezmez, alışır, adapte olur, gerekirse ilaç kullanır. Kimse size istemediğiniz bir şeyi yaptıramamalı, özellikle çocuğunuzla ilgili konularda.
Eşim burslu okumuş 2 sene sonra bursu kesilmiş 3. Sınıfta okulu bırakmış maddi güç yokmuş ise girmiş çalışmış. Maddi imkansizliklar hala devam ederken eşimin ilk maaşı ile annesi kendisine buzdolabı almış taksitle. Yani eşimin okumasına gönülleri yokmuş kısacası. Daha bir sürü bencilce yaptığı o kadar çok şey var ki .. neyse konu çok sapiyor.
Eşime soruyorum bunlari anlattikca, hala annene karşı sevgi varmı içinde diye. Sevmeye calisiyorum sevemiyorum ama yine de saygimdan kalbini kırmak istemiyorum sende kendini ezdirme ama onunda kalbini kirma, aynı ortama girme ki kavga çıkmasın diyor. Ama anası bunu anlamiyor. Ben aynı ortama girmesemde o sürekli dahil oluyor
Ben bunları söylemeye kalksam, daha lafım bitmeden bayılır. .
öncelikle enişte beye saygı ve selam çok saygı duyulacak biri olduğuna kanaat getirdim şuan ... ne bileyim ya artık bana ne yaptınız diyip eli masaya vurup soğuk rüzgarları fırtınaya çevireceksiniz çünkü bu insanlar soğuk rüzgardan anlamıyor ... şuan kv nize böyle beddua edesim bile geldi ya(
Aman bayılsın. Ayılır. Hayat boyu baygın kalacak hali yok. Bu kadar olmasa da az az söyleyin bari.
Öyle yaptım diyelim huzursuzluk yaşanacak hadi 1 2 ay geçti en fazla. . Sonra tekrar olaylar unutulacak yine gelmeye görüşmeye başlayacak. . Daha önce de böyle oldu.
En kötü ihtimal bayram gelecek eşim bayramlasacak kvlerde hicbir sey olmamış gibi konuşmayı sürdürecek yine başa döneceğiz. .
o zaman başka şehre taşının bence eşinizin tayin veya iş yerinde şehir değiştirme gibi bir imkanı varsa kullanın taşınıyoruz şıkışırız diyip alın o kredi kartını az görüşün tadı kaçmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?