Terke dayalı boşanma

SiriussY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2022
634
1.114
43
34
Merhaba hanımlar,terke dayalı dava yaklasik ne kadar sürede sonuçlanır? Eşimle 6 aydır ayrıyız,evi terk ettim ama bosanma icin bile olsa onu görmek istemiyorum,terke dayalı açsa davayı gitmeme gerek kalmadan ne kadar sürede sonuçlanır,bilgisi olan var mı?

Davayı siz acın cunki evi terkettiginiz için suçlu görülüp tazminat ödemeye mahkum edilirsiniz davayı haklı olan taraf açar beklemeyin

Davayı siz acın cunki evi terkettiginiz için suçlu görülüp tazminat ödemeye mahkum edilirsiniz davayı haklı olan taraf açar beklemeyin
Eşim anlaşmalı boşanmayı kabul etti aslında,ben sadece onu görmek istemiyorum,çekişmeli de uzun surer diye düşünmüştüm,belki terke dayalı olabilir gibi geldi

Alakasız,davayı açan haklıdır diye bir kaide yok. Somut deliller değerlendirilir ve hakim karara varır. Evi terk etmek "boşanma nedenlerinden" biridir. Bu doğru:)

Terke dayalı boşanmanın şartları var. 2 ihtar gerekiyor. Benim tavsiyem özel nedenlere dayalı dava açmamak. Usülden reddediliyor. 166. Maddeye dayanarak açmakta yarar var. He dersin ki terditli açarım davayı. Yargıtay diyor ki boşanma davaları terditli açılamaz. Terk eden eşe Yani size diyelim ki ihtarname yolladı eşiniz. Ama adresinizi bilmiyor tebligat bila tebliğ iade oldu. Tebligat kanunu 21/2 ye göre tebligat yapılırsa geçerli olacak mi ? Yoksa yine usülden mi ret yenilecek ?
Bak ben sana cevap verdim ama muhtemelen bir şey anlamadın. Hukuki sorular forumlarda sağda solda cevaplanacak konular değil. Sen evi terkettin eşin terk nedeniyle dava açtı diyelim ama ihtar şartı gerçekleşmiş mi ? Eşin yol parasını göndermiş mi ? anahtar nereye verilmiş bunların hepsi tek tek inceleniyor. Tek bir şart bile gerçekleşmezse usülden ret yeniyor. Esastan ret var bi de o daha kötü bu sefer hiç boşanamıyorsun. Avukatlık boşuna zor meslek değil. İnsanlar bu ayrıntılar için yıllarını veriyor. Burada sana kim 21/2 yi anlatacak ?

Alakasız,davayı açan haklıdır diye bir kaide yok. Somut deliller değerlendirilir ve hakim karara varır. Evi terk etmek "boşanma nedenlerinden" biridir. Bu doğru:)
Hayır. Terke dayalı davalarda kimin önce aldım attığı hukuken önemlidir. Bahsettiğiniz genel boşanma nedeni. Özel boşanma nedenlerinde kimin önce davrandığı önemlidir. Hukuk fakültesi mezunu musunuz ?

Merak etmeyin öğretmenim,cahil biri değil... tecrübesi olan biri var mı diye sordum..

İhtarda bulunmuş olması gerekir. İhtara rağmen dönmediyseniz bu davayı açabilir. Ama tazminat ödeme ihitimaliniz de olabilir. Neden böyle yapıyorsunuz ki siz açın davanızı bitsin

Bende bisi sorabilirmyim .Bende terk ettim evi davayi actim cekismeli gidiyor.avktim evi terkte subut nedenlerin var dedi ihtar cekmediler .bana ve cocuga fiziksel siddet vardi .evliligin temelden sarsilmasi diye acti. lakin darp raporumuz yoktu.karsinn avukati l her dilekcede evi terk ettigimi puntolu ve siyah bir sekilde yaziyor ne düşüneceğimi sasirdim

İhtarda bulunmuş olması gerekir. İhtara rağmen dönmediyseniz bu davayı açabilir. Ama tazminat ödeme ihitimaliniz de olabilir. Neden böyle yapıyorsunuz ki siz açın davanızı bitsin
Dava açmak sorun değil, eşim anlaşmalı da kabul etti,sadece kalbim cook acıyor ,o yüzden onu görmeden en kisa sürede nasıl biter diye düşündüm

Eşim anlaşmalı boşanmayı kabul etti aslında,ben sadece onu görmek istemiyorum,çekişmeli de uzun surer diye düşünmüştüm,belki terke dayalı olabilir gibi geldi
Vekaletiniz avukattaysa gitmene gerek yok ben çekişmeli boşandım kaç dava oldu birine bile gitmedim

Mesajlarla fiziksel şiddete dair ağzından laf alın kanıt olarak sunun. Savunma dilekçenizde de canınız tehlikede olduğu için gitmek zorunda olduğunuzu belirtirsiniz

Reactions: Cac
Hiç bir şey olmaz. Evi terketmenin evlilikte kusur olması ne olursa olsun o evde kalacaksınız demek değil. Haklı sebep olmadan evi terketmek kusurdur. Yoksa kadın dayak yediği evde kalsın gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Sizin mazeretiniz var o nedenle evi terketmişsiniz. Terk nedeniyle kusurunu değilsiniz zaten ihtar şartı da yerine gelmemiş. Çocuk dinlendi mi ?

Cocuk 1.5 yasinda idi terkettigimde

İhtarname gönderdi mi size

Dava açmak sorun değil, eşim anlaşmalı da kabul etti,sadece kalbim cook acıyor ,o yüzden onu görmeden en kisa sürede nasıl biter diye düşündüm
Avukata vekalet veririsin davalara o girer
Hiç bir şekilde eşini görmene gerek yok ki
Arkadaşım bu şekilde anlaşmalı boşandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…