Hanimefendi zaten mecbur kalırsam anlaşmalı boşanırım,ben farklı bir alternatif hakkında bilgi almak istedimAvukat tutamam, eşimide görmeye dayanamam diyorsunuz,bütün çözüm yolları tıkalı.İnsanlar elinden geldiğince yol gösteriyor cozumsuzlugu siz yaratıyorsunuz.Bosansaniz bile bu sefer bunun pişmanlığını çekeceksiniz.Zamana bırakın o zaman.
Öğretmensiniz ama maddi ve manevi yönden hayatınızı bu kadar çok etkileyecek bir konudaki tavrınız, uzman birinden danışma almak yerine; geçen sene sırtı ağrıyan komşusuna doktorun sana hangi ilacı verdi benimde sırtım ağrıyor diye ilaç almaya çalışan rahmetli eğitimsiz babannemden farklı değil.Merak etmeyin öğretmenim,cahil biri değil... tecrübesi olan biri var mı diye sordum..
Ne kadar ilginç bir benzetme... burda boşanma ile ilgili hergun bir başlık açılıp tecrübesi, bilgisi ile insanlar birbirine yardımcı oluyor..Öğretmensiniz ama maddi ve manevi yönden hayatınızı bu kadar çok etkileyecek bir konudaki tavrınız, uzman birinden danışma almak yerine; geçen sene sırtı ağrıyan komşusuna doktorun sana hangi ilacı verdi benimde sırtım ağrıyor diye ilaç almaya çalışan rahmetli eğitimsiz babannemden farklı değil.
Davaniz bittimi sonuc ne olduKusurlu olan oysa haklı taraf davayı açar siz neden acmiyorsunuz ki açın bnce davayı terke dayalı dava süreci nasıl bilmiyorum ama hakli siz iseniz açın davayı bnce
Bakalim bende ne olacakDavayi kazandım maddi manevi tazminat kazandım ama karşı taraf istinafa yolladı kesin sonuç cikmadi
Kimse size dizinizi kırın oturun demedi. Dediğiniz gibi okulda boşuna emek vermediyseniz internette ufak bir araştırma ile bile terk nedeni ile boşanmanın özel boşanma nedeni olduğunu, ağır sonuçları olduğunu anlar. Kaldı ki size bir arkadaşta çok güzel açıklamış , terk nedeniyle boşanma davasını, o arkadaşınızı ters cevap vereceğinize teşekkür edip, şuan çalışmadığınız için ekonomik gücünüz olmadığını bu nedenle avukara gidemediğinizi söyleyebilirdiniz. Burada millete çemkirmek yerine insan gibi kibar bir şekilde halinizi anlatıldığında herkes yardımcı oluyor zaten . Ekonomik gücünüz yoksa gidin baroya başvurun, şartlarınız tutarsa yardımcı olurlar.Ne kadar ilginç bir benzetme... burda boşanma ile ilgili hergun bir başlık açılıp tecrübesi, bilgisi ile insanlar birbirine yardımcı oluyor..
Ben burda ay öyle boşanamam yok böyle boşanamam mızmızlamasında değilim... açık ve net olarak soruyorum,terke dayalı boşanma yaşayan bilen varsa süreç nasıl diyorum??
Ayrıca napayim maddi durumum sebebiyle dizimi kırıp otursa mıydım??
Boşanmak zor,duygusal olarak etkileniyorum diye susup oturmam mı gerekiyordu??
Yaşayanlar bilir boşanmak maddi ve manevi olarak zor bir süreç ama zor diye kararımı erteleyecek değildim.
ee anlaşmalıyı kabul etmiş daha ne terke merke dayalı diye uğraşıyorsunuzDava açmak sorun değil, eşim anlaşmalı da kabul etti,sadece kalbim cook acıyor ,o yüzden onu görmeden en kisa sürede nasıl biter diye düşündüm
Öğretmenlikte 11.yılım, üstelik boşuna emek vermeli bırakın zor bir bölümden atandığım için Türkiye derecesi ile atandım.. Neye dayanarak cemkirdigim yargısına ulaştınız bilemiyorum ama yukarda aciklama yaptı dediginiz hanımefendinin üslubuna bakarsanız yardımcı olmaktan ziyada ego tatmin eder tarzda.. ayrıca sonuçlarına gelirsek,yine avukat hanımın dediklerinden yola çıkarsak usulden red yemesini imkansız,eşim çalıştığım okulumu da evimi de telefonumu da biliyor,yani dön ihtarnamesi cok rahat ulaşır ve evi terk etmede kusurlu tarafta degilim,bu da polis şikayeti uzaklaştırma ve mesaj kayıtları ile ispatlanır.. burda iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanları anlıyorum ama yok çekişmeli açsana yok anlaşmalı boşansana vb yorumlar için yazmadım, dediğim gibi terke dayalıda süreç nasıl işliyor bunu sordum,bu kadar basitKimse size dizinizi kırın oturun demedi. Dediğiniz gibi okulda boşuna emek vermediyseniz internette ufak bir araştırma ile bile terk nedeni ile boşanmanın özel boşanma nedeni olduğunu, ağır sonuçları olduğunu anlar. Kaldı ki size bir arkadaşta çok güzel açıklamış , terk nedeniyle boşanma davasını, o arkadaşınızı ters cevap vereceğinize teşekkür edip, şuan çalışmadığınız için ekonomik gücünüz olmadığını bu nedenle avukara gidemediğinizi söyleyebilirdiniz. Burada millete çemkirmek yerine insan gibi kibar bir şekilde halinizi anlatıldığında herkes yardımcı oluyor zaten . Ekonomik gücünüz yoksa gidin baroya başvurun, şartlarınız tutarsa yardımcı olurlar.
Hanimlar çekişmeli veya anlaşmalı da süreci biliyorum.. benim bilgi almak istediğim konu diğeri.yine de teşekkür ederimee anlaşmalıyı kabul etmiş daha ne terke merke dayalı diye uğraşıyorsunuz
öyle de açsanız yüzyüze geleceksiniz böyle de açsanız
anlaşmalı tek celsede bitmiyor mu hem?
Ben avukat değilim hanımefendi hakimim. Avukatlık mesleğini övmemin nedeni egolarım olamaz haliyle çünkü avukat değilim. Usülden ret yemem imkansız demiş bir deÖğretmenlikte 11.yılım, üstelik boşuna emek vermeli bırakın zor bir bölümden atandığım için Türkiye derecesi ile atandım.. Neye dayanarak cemkirdigim yargısına ulaştınız bilemiyorum ama yukarda aciklama yaptı dediginiz hanımefendinin üslubuna bakarsanız yardımcı olmaktan ziyada ego tatmin eder tarzda.. ayrıca sonuçlarına gelirsek,yine avukat hanımın dediklerinden yola çıkarsak usulden red yemesini imkansız,eşim çalıştığım okulumu da evimi de telefonumu da biliyor,yani dön ihtarnamesi cok rahat ulaşır ve evi terk etmede kusurlu tarafta degilim,bu da polis şikayeti uzaklaştırma ve mesaj kayıtları ile ispatlanır.. burda iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanları anlıyorum ama yok çekişmeli açsana yok anlaşmalı boşansana vb yorumlar için yazmadım, dediğim gibi terke dayalıda süreç nasıl işliyor bunu sordum,bu kadar basit
Özellikle belirttim hanimefendinin bahsettiği kadarıyla diye.. ayrıca avukat veya hakim olmanız ne derece fark ediyor, her ikisinde de hukuk mezunu olmuyor musunuz? Kalkıp burda insanlara cahil muamelesi yaptığınızın farkinda bile değilsiniz.Ben avukat değilim hanımefendi hakimim. Avukatlık mesleğini övmemin nedeni egolarım olamaz haliyle çünkü avukat değilim. Usülden ret yemem imkansız demiş bir de
Dinlendi hepsi 5 celseye giricem 2 ay sonra .cok teşekkür ederimRahat ol sen. Terk etmenin mazereti var. Kusurlu değilsin. Tanık dinletebilecek misin ?
Özellikle belirttim hanimefendinin bahsettiği kadarıyla diye.. ayrıca avukat veya hakim olmanız ne derece fark ediyor, her ikisinde de hukuk mezunu olmuyor musunuz? Kalkıp burda insanlara cahil muamelesi yaptığınızın farkinda bile değilsiniz.
Hanimlar çekişmeli veya anlaşmalı da süreci biliyorum.. benim bilgi almak istediğim konu diğeri.yine de teşekkür ederim
Herkesin uzmanlığı elbette farklı,herkes yok hukuk yok sağlık yok eğitim her alanda bilgi sahibi olması zaten mümkün değil ki,bu yüzden neden cahil olayım. Ben fizik öğretmeniyim,yeri geliyor dört işlem bilmeyen,doğru düzgün okuma yazma bilgisi olmayan öğrencilere fizik anlatıyorum düşünün. Yani demek istediğim şu, temel düzeyde de olsa bilgi verilebilir..alıntı yapmayı bilmediğim için aşağıdaki mesajınıza alıntı yapamadım,orda gayet anlaşılır şekilde bilgi vermişsiniz, ama benim yukarda kızdığım şey "bu kadar şey anlattım bisey anladin mi,hayır,sana burda kim anlatacak" şeklindeki ifade.. hani bu tarz sözde yardim edilmeye calismasina normal bir üslup diyorsanız saygı duyarim,herkesin kendi iletisim tarzı.İyi güzel de, gerçekten cahiliz. Beyin cerrahını şöyle kesik at diyor muyuz?
En basitinden şunu söyleyeyim, terkten dava açtığınızda eşiniz de süreci yürütmek için kendi avukatını tutacak ve 20 bin lirayı ayrıca vermek zorunda kalacak.
“Ben anlaşmalı boşanmaya razıydım neden bu parayı vereyim?” demeyecek mi? Avukatı bu sefer avukat masraflarının sizin tarafınızdan ödenmesi için tazminat isteyecektir, evi kendi isteğinizle terkettiğinizi söyleyerek sizi mahkemede kabahatli çıkartmaya çalışacaktır. Nasıl savunma yapacağınızı hesapladını mı?
Bu noktada kesin reddedilmez denilen usül konuları devreye giriyor.
Açıkça söyleyeyim, çekişmeli boşanma davasında avukatlı birine karşı kazanma şansınız az. Kendi avukatınızı bırakın bir de karşı tarafı ödersiniz.
Bu forumda çekişmeli açıp avukat tutmayan çok insan oldu, inanın hiçbir haklarını alamadılar.
Avukat tutmayacaksanız asla ama asla çekişmeliye gitmemeniz gerekiyor. Mahkemede yüzünü görmeyi geçtim, bir de asla boşanamama riski var.
Mesele adalet değil, haklı olabilirsiniz ancak dava tarihlerini takip etmezseniz, dilekçeleri uygun yazmazsanız hakime derdinizi anlatamazsınız.
Burada şöyle derece yaptım, bu kadar yıllık atanmış öğretmenim diye kendini övüp ego kasmaya çalışan sizsiniz yalnız. Cevap veren arkadaş gayet hukuki ve açık bir dille usulü anlatmış ve burada sizin tek başına altından kalkamayacağınızı ve avukattan danışma almanız gerektiğini belirtmiş. 11 yıldır kendi paranızı kazanan biri olarak böyle ciddi bir konuda kulaktan dolma bilgiyle iş yapmak yerine paranıza kıyıp, yardım alabilirdiniz. Hadi bir heyecanla konu açtınız diyelim , size gayet altı dolu bilgi verip avukata başvurmanızı tavsiye eden birine kibar bir dille teşekkür edibilirdiniz. Bence siz bu kafa ile devam edin , böyle giderse bırakın haklarınızı almayı, kocanıza binlerce lira maddi manevi tazminat ödeyince belki işin önemini ve ciddiyetini anlarsınız.Öğretmenlikte 11.yılım, üstelik boşuna emek vermeli bırakın zor bir bölümden atandığım için Türkiye derecesi ile atandım.. Neye dayanarak cemkirdigim yargısına ulaştınız bilemiyorum ama yukarda aciklama yaptı dediginiz hanımefendinin üslubuna bakarsanız yardımcı olmaktan ziyada ego tatmin eder tarzda.. ayrıca sonuçlarına gelirsek,yine avukat hanımın dediklerinden yola çıkarsak usulden red yemesini imkansız,eşim çalıştığım okulumu da evimi de telefonumu da biliyor,yani dön ihtarnamesi cok rahat ulaşır ve evi terk etmede kusurlu tarafta degilim,bu da polis şikayeti uzaklaştırma ve mesaj kayıtları ile ispatlanır.. burda iyi niyetle yardımcı olmaya çalışanları anlıyorum ama yok çekişmeli açsana yok anlaşmalı boşansana vb yorumlar için yazmadım, dediğim gibi terke dayalıda süreç nasıl işliyor bunu sordum,bu kadar basit
Hanım efendi herkesin iletişim şekli farklı,size kibar geliyorsa saygı duyuyorum. Ego kasacak bir durumum yok,çalışmadığımi,eğitimimin hakkını verip vermediğimi kendiniz dile getirdiginiz için belirttim. Çok da saygısızsıniz,kalkmis beddua ediyorsunuz tazminat odeyin diye,yazıkBurada şöyle derece yaptım, bu kadar yıllık atanmış öğretmenim diye kendini övüp ego kasmaya çalışan sizsiniz yalnız. Cevap veren arkadaş gayet hukuki ve açık bir dille usulü anlatmış ve burada sizin tek başına altından kalkamayacağınızı ve avukattan danışma almanız gerektiğini belirtmiş. 11 yıldır kendi paranızı kazanan biri olarak böyle ciddi bir konuda kulaktan dolma bilgiyle iş yapmak yerine paranıza kıyıp, yardım alabilirdiniz. Hadi bir heyecanla konu açtınız diyelim , size gayet altı dolu bilgi verip avukata başvurmanızı tavsiye eden birine kibar bir dille teşekkür edibilirdiniz. Bence siz bu kafa ile devam edin , böyle giderse bırakın haklarınızı almayı, kocanıza binlerce lira maddi manevi tazminat ödeyince belki işin önemini ve ciddiyetini anlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?