- Konu Sahibi akli_karisik
-
daha önceden de yazmıstım. işyerinden biri ile tanısmıstım. 2. hafta hoslanmaya 1. aydan sonra asık olmaya basladım. o da benle ilgileniyordu. 2 ay boyunca gezdik tozduk bir yerlere gittik sohbet ettik vs. iltifatlar da bulunuyordu. bir gun ben ona yakınlık hissettiğimi çıtlattıgımda o da bana karsı bos olmadıgını söyledi ancak farklı oldugumuzu söyledi. birbirimizi daha fazla tanımamız gerektiğini söyledi. aradan 1 ay daha geçti ve istifa etti. istifa günü bana bir itirafta bulundu. meğer benle tanıstıgında 6-7 aydır çıktıgı biri varmıs. ciddi değilmiş bunu kıza da söylemiş. kız da kabullenmiş. arada bir gidip kızın evinde kalıyormus. onu sakinleştiriyormus. benleyken sacmalıyormus ama o kızlayken daha ciddi oluyormus. bir ara kız aradı ve telefonu yanımda açtı konustu bir mahsuru olup olmadıgını sordu nasolsa artık herseyi biliyormusum ben.
beni takdir etmiş. gözünün önünde biriyle çıkmadım ya da birine yakınlaşmadım diye. öyle olsa sinirleri çok bozulurmus. çok kıskançmış. bu yüzden ilerde evleneceği bayanın çalışmasını istemiyormus. bana da sordu bunu göze alabilir misin diye. hatta kapalı bile olabilirmiş daha az kıskanırmıs o zaman. bizi hayal etmiş. ben ciddi düşündüğü ilk kız olmusum onun hayatında. hatta evlendikten sonra bizi hayal etmiş, aynı evin içinde sabah kalkmısız kahvaltı ediyormusuz fln. ama biz o evin içinde çok kavga edermişsiz. ben gergin yapılıymısım. mutlulugumu da üzüntümü de maksimum seviyede yasıyormusum fln filan. ama efendiymişim hamıhamıcıkmısım da. bana saygısından her seferinde kendini kontrol etmiş. arada mesafeyi hep korumus falan. biz cıkarsak onunla bana olan saygısını yitirirmiş.
onun gittiği gün ben de işi bırakıcam demiştim. hatta gözünün önünde müdürle konustum. gerçi önceden de sıkıldıgımı bırakmak istediğimi söylüyordum. bu arada gitmesine bir faktör de benmişim. işyerinde yakınlasmanın cok yanlıs birsey oldugunu anlamıs. aslında patronla tartısıyordu devamlı.
istifa etti. tatile cıktı kankasıyla. 6. gün aradı. nasılsın merak ettim seni dedi. gayet normal konustumç işe devam ettiğimi söyledim. cok sevindim dedi. aferin güzel iyi yapmıssın dedi. 3 küsür dk konustuk kapattık.
ondan bana hayır yok. gitmeden bunu bana demişti. ama araması hosuma gitti. ne kadar kişiliksizim hala umut var sanki ya geri dönse de ondan bana hayır yok.. ne yapıcam ben bu adam değişir mi? ya da aramasının nedeni ne? veda ederken seni 1 ay görmesem unuturum demişti. gidiyorum işte bir daha birbirimizi görmeyiz olur biter dedi. neden aradı??
daha önceden de yazmıstım. işyerinden biri ile tanısmıstım. 2. hafta hoslanmaya 1. aydan sonra asık olmaya basladım. o da benle ilgileniyordu. 2 ay boyunca gezdik tozduk bir yerlere gittik sohbet ettik vs. iltifatlar da bulunuyordu. bir gun ben ona yakınlık hissettiğimi çıtlattıgımda o da bana karsı bos olmadıgını söyledi ancak farklı oldugumuzu söyledi. birbirimizi daha fazla tanımamız gerektiğini söyledi. aradan 1 ay daha geçti ve istifa etti. istifa günü bana bir itirafta bulundu. meğer benle tanıstıgında 6-7 aydır çıktıgı biri varmıs. ciddi değilmiş bunu kıza da söylemiş. kız da kabullenmiş. arada bir gidip kızın evinde kalıyormus. onu sakinleştiriyormus. benleyken sacmalıyormus ama o kızlayken daha ciddi oluyormus. bir ara kız aradı ve telefonu yanımda açtı konustu bir mahsuru olup olmadıgını sordu nasolsa artık herseyi biliyormusum ben.
beni takdir etmiş. gözünün önünde biriyle çıkmadım ya da birine yakınlaşmadım diye. öyle olsa sinirleri çok bozulurmus. çok kıskançmış. bu yüzden ilerde evleneceği bayanın çalışmasını istemiyormus. bana da sordu bunu göze alabilir misin diye. hatta kapalı bile olabilirmiş daha az kıskanırmıs o zaman. bizi hayal etmiş. ben ciddi düşündüğü ilk kız olmusum onun hayatında. hatta evlendikten sonra bizi hayal etmiş, aynı evin içinde sabah kalkmısız kahvaltı ediyormusuz fln. ama biz o evin içinde çok kavga edermişsiz. ben gergin yapılıymısım. mutlulugumu da üzüntümü de maksimum seviyede yasıyormusum fln filan. ama efendiymişim hamıhamıcıkmısım da. bana saygısından her seferinde kendini kontrol etmiş. arada mesafeyi hep korumus falan. biz cıkarsak onunla bana olan saygısını yitirirmiş.
onun gittiği gün ben de işi bırakıcam demiştim. hatta gözünün önünde müdürle konustum. gerçi önceden de sıkıldıgımı bırakmak istediğimi söylüyordum. bu arada gitmesine bir faktör de benmişim. işyerinde yakınlasmanın cok yanlıs birsey oldugunu anlamıs. aslında patronla tartısıyordu devamlı.
istifa etti. tatile cıktı kankasıyla. 6. gün aradı. nasılsın merak ettim seni dedi. gayet normal konustumç işe devam ettiğimi söyledim. cok sevindim dedi. aferin güzel iyi yapmıssın dedi. 3 küsür dk konustuk kapattık.
ondan bana hayır yok. gitmeden bunu bana demişti. ama araması hosuma gitti. ne kadar kişiliksizim hala umut var sanki ya geri dönse de ondan bana hayır yok.. ne yapıcam ben bu adam değişir mi? ya da aramasının nedeni ne? veda ederken seni 1 ay görmesem unuturum demişti. gidiyorum işte bir daha birbirimizi görmeyiz olur biter dedi. neden aradı??
Valla canım bu adamın sana yaklaşımını hiç beğenmedim. Bende; aşık olup evlenmek isteyip mutlu bir ömür geçirmek isteyen birini değil de kendisine itaat edicek çocuğuna analık yapacak işlerini görecek birini arıyor gibi birini çağrıştırdı. Tabi bir kadından olan dişilik vs gibi beklentilerini başka birileriyle de olsa yerine getirick ama bu kesinlikle sen olmıycaksın senin görevin belli. Belki yanlış düşünüyorumdur diğer arkadaşlarının da fikrini al ama cumanın geleceği perşembden belli derler yaa hoş değil tavırları üzülürsün..
aynen öyle bende geri dönmeyi düşümüyorum çünkü ortada bir terk etme varsa bunun da bir sebebi vardırben dönmedim dönmeyi de düşünmüyorum...
Pişman olup döneceğini düşündüğüm bir insan döndü. Affetmedim. Zaten o kadar nefret etmiştim ki. Sevsevdim affederdim kesin ama neyseki sevmiyordum. Hep öyle olacağını hayal etmiştim. Bunu hep içimde hissetmiştim. Ve oldu. Ama artık kimin umrunda o.
Dönüyor arkadaşlar, aradan yıllaar yıllar geçse de dönüyor, hatta daha bir sevgisi özlemi birikmiş bir şekilde dönüyor. Hikayem biraz uzun fırsat bulursam yazarım birgün.
20 li yaşlar da deliler gibi aşık olduğum ve gayet ciddiye giden ilişkimiz bir anda hala nedenini anlayamadığım sebepten bitti. Birbirimize son derece saygılıydık, hiç kırılmadık. Ailelerimiz tanışıyordu, herkes bu ilişkiyi onaylıyordu. Ancak gençlik işte ne oldu ne bitti anlamadım bir anda hayatımdan çıkıp gitti. Ve ben çok acılar çektim. Hayatımın bittiğini düşünmüştüm onu unutabilmek için başkalarını sevmeye çalıştım ama nafile. Arkasına bakmadı bir daha. Onun gidişinden sonra ümidimi keserek 2 yıl sonra karşıma çıkan biriyle evlendim. Onu sevmeye çalıştım. Evliliğim ilk yıllarda iyi gitse de eşimde de hep onu aradım. Evliliğimin ardından çok pişman olduğuna dair haberlerini almaya başladım ancak kulaklarımı tıkadım. Ne adını duymak ne de yüzünü görmek istemedim. Yine de arada bir bir şekilde karşılaştığımızda acı acı bakışlarına şahit oluyordum. Çok pişman olduğuna dair ortak tanıdıklarımızdan haberlerini alıyordum.
Böyle yıllar yıllar geçti.
Eşimle yapamadım ve ayrılma kararı aldık. Bu arada artık onu da hafızamdan neredeyse silmiştim. Hep evlendi çoluk çocuğa karıştı diye düşünüyordum çünkü kimselere de soramıyordum.En son kendisini bu telefon görüşmesinden 8 yıl önce ben alelacelele koştururken görmüştüm ve ayaküstü 2 dk yı geçmeyecek kadar sohbet edebilmiştik.
Bir mesai bitimine yakın telefonum çaldı.
Telefondaki ses beni tanıdın mı? diyordu. Ancak imkan yoktu tanımama. Ancak nasıl bir duyguysa içimde bir sızı belirdi anında.
Ciddi bir kaza atlatmış ölümden dönmüştüm Aylarca tedaviden sonra normale döndüm. birkaç ay sonra öğrenmiş yaşananları. Geçmiş olsun bahanesiyle aramış.
40 kez müsait misin rahatsız ediyormu laflarından sonra aramasının bu kadar da kötü bir durum olmadığını söyledim.
Şaşırdım, konuşacak birşey bulamadım, niye aradığına anlam veremedim. Kopuk kopuk konuştuk. Şaşkın ve heyecanla... Ben de ona gayri ihtiyarı çoluk çocuk var mı? diye sorduğumda hiç evlenmedim lafını duydum. Korkum çok arttı. Bir daha onunla ilgili acı yaşamak istemiyordum ve hazır onu aklımdan çıkarmışken orada kalsın herşey istedim ama izin vermedi buna.
Telefon soğuk bir şekilde benim mesaim bitti gibi bir bahaneyle kapattım.
terkedenler bırgun gerı doner mı ? evet donuyorlar .eger o ılıskiye gercekten emek verdıysenız ve terkedılseydınız ,gun gelıyor kı donuyorlar .tabı terkedıldıkten sonra ne arayıp ne sorun .arayıp sordukca karsı taraf ıyıce sımarıp hınt kuması moduna sokuyor kendını .ben bu sekılde yapıp da,donmeyenı ne kendımde ne de cevremde gormedım .ama oyle zamansız donerler kı tamamen o'nu beklemekden vazgectıgınızde donerler ama ıs ısten gecmıs olur.donduklerınde de bır de dostca donerler gururlarından odun vermezler ,once senı yoklarlar ne durumdasın dıye .sen gerı tepıncede ,ya ben zaten oylesıne bı aramıstım sen kendı kendıne gelın guvey oldun derler .ahh erkekler ...
Hikayenizin sonu umudunu yitirmiş insanlara çok güzel bir örnek umarım mutluluğunuz daim olur.Kendime örnek alıp umutlu olmak isterdim ancak sevgilim umudun zerresini bile bırakmadan terkedip gitti gözle görülür neden bile yok erkekler bencilce hareket ediyorlar çoğu zaman.....Birkaç gün sonra tekrar aradı, dostça aradığını söyledi. Ben eşimden ayrılalı 1 yıl geçmişti nerdeyse, çoluk çocuk aile hayatını sordu bende bilseydi sormazdı diyerek ayrıldığımdan bahsetmedim hiç. . Bana hiçbir şekilde zarar vermek istemediğini de söylüyordu laflarının arasında ama işte niye aradın peki 21 yıldan sonra? Sıradan bir arkadaşımla konuşur gibi konuştum. çocuklarımla mutlu mesut bir hayatım olduğundan bahsettim. Kendisini benim mutlu bir yuvam olduğu için teselli ettiğini söylüyordu. Ara ara bir şekilde haberlerimi aldığını söylüyordu.
Laf lafı açtı tabi neden bugüne kadar evlenmediğini sordum bende... Uzun bir sessizlikten sonra hep seni aradım dedi ve ses tonu neredeyse gitti.Duymamazlıktan geldim, ama benim de ömrümden ömür gitti ...
Seni arada bir arayabilir miyim diye sordu telefonu kapatmadan. Bende nedenini sordum. Özel bir nedeni yok sadece sesini duymak istiyorum cevabını aldım.Ne ara diyebildim ne de arama. Öylece bitirdim. Anladım dedi ve uzun bir süre aramadı. Kendi kendime ben mi arasam acaba, neden arayabilirsin demediğim için kızdım. Ben de aramaya cesaret edemedim, gurur denilen şey var ya işte ama hep bir daha arasa diye çalan her telefonda onu bekledim bekledim...
Taaa ki 6 ay öncesine kadar ... Ve bu sefer benim eşimden ayrıldığımı tesadüfen bir konuşma arasında öğrenmiş. Neden böyle bir şeyi söylemediğimi sordu. Ben de ne değişir ki bu saatten sonra dedim.
Çok şey dedi... Ölürüm ve artık vazgeçmem, bir kere kaybettim bir daha buna müsaade etmem dedi. Direndim tabi dedim ya korkularım büyüktü yıllar önce yaşadığım aşk acısı çok ağırdı bir daha canım yansın istemedim, üstüne de başarısız bir evlilik , herşeyden ümidimi kesmiş sonuna kadar yalnız yaşama kararı almış ve 2 çocukla sadece ayakta durma mücadelesi verirken, karşıma yeniden çıktı. Belki de bu bana hayatın bir şakasıydı belki de mucizesi...
Daha eminiz kendimizden, o da neleri kaybettiğini hayatın en acı yönünü çok kötü bir şekilde yaşamış. Pişmanlık her yıl geçtikçe içini daha fazla kemirmeye başlamış, ama nafile iş işten geçtiği için ne kimselere derdini söyleyebilmiş ne de kendini ikna edebilmiş bu durumdaydı karşıma çıktığında. Aramızda iki yaş olmasına rağmen resmen çökmüştü.
Bende daha fazla hesap sormadım artık. Aşk denilen şey varmış gerçekten. Ona karşı duygularım kaldığı yerden devam ediyor. Unuttuğumu sanıyordum, hatta bir zamanlar nefret ettiğimi düşünüyordum değilmiş, kendimi kandırmışım sadece.
Bu sefer mantığımın değil de duygularımın sesini dinleyerek, insanın hayatta bir kere sevebileceğini düşünüyorum.
Şimdi evlilik planları yapıyoruz. Geçmiş yıllarımıza yanıyoruz sadece. Ona kalırsa hemen ancak benim biraz daha zamana ihtiyacım var. Herşey hayırlı olur inşallah hakkımızda. Şimdi sadece ikimizde dua ediyoruz.
Sevgi ile
sevgiliniz sizden ayrildiktan sonra baska biriyle beraber olup geri döndümü ?
suan ben o durumdayim merak ediyorum geri dönücekmi diye..dönmesinide geri onu kabul edicem diye degil..sadece kendimi tatmin etmek icin.. cünkü dönerse bana bende kabul etmezsem cok rahat olucam.. biliyorm belki farkli düsünüyorum sizin icin ama bunlari 2 gündür yasioyrum ve cok sinirlyim mutsuzum...
böyle durumda olanlar yada etrafinda olan oldumu ?
bu arada benimki askerdi askerdeyken yapti bunlari..senden sonra oldu diyor ama bence ben varken oldu ve benden oyüzden ayrildi-
terkedenler bırgun gerı doner mı ? evet donuyorlar .eger o ılıskiye gercekten emek verdıysenız ve terkedılseydınız ,gun gelıyor kı donuyorlar .tabı terkedıldıkten sonra ne arayıp ne sorun .arayıp sordukca karsı taraf ıyıce sımarıp hınt kuması moduna sokuyor kendını .ben bu sekılde yapıp da,donmeyenı ne kendımde ne de cevremde gormedım .ama oyle zamansız donerler kı tamamen o'nu beklemekden vazgectıgınızde donerler ama ıs ısten gecmıs olur.donduklerınde de bır de dostca donerler gururlarından odun vermezler ,once senı yoklarlar ne durumdasın dıye .sen gerı tepıncede ,ya ben zaten oylesıne bı aramıstım sen kendı kendıne gelın guvey oldun derler .ahh erkekler ...
Zaten erkekler yalnız kalmayı sewmezler, ayrılınca kafa dinlemezler direk karsılarına kim cıkarsa onla cıkmaya baslarlar. sonra bakarlarki onla seni unutamıyor sonra qeri dönerler.
Yani teknik olarak iyi bir şey mi başkasıyla çıkması?
Zaten erkekler yalnız kalmayı sewmezler, ayrılınca kafa dinlemezler direk karsılarına kim cıkarsa onla cıkmaya baslarlar. sonra bakarlarki onla seni unutamıyor sonra qeri dönerler.
evet ama ben süpeleniyorum benle beraberken o kizla oldu diye.. cünkü benimle ayrilmasi icin hic bi sebep yoktu.. beni deli gibi istiyordu..geliyim askerden cok güzel olucak hersey..zaman bizim icin calisiyor..herseyimiz dörtdörtlük olucak bizim icin calisicam diyen insandi..sadece bekle ve mutlulugumuzu gör diyordu.. bazen msj atiyordu kafamda cok planlar var safak düstükce planlarim cogaliyor diyordu ne bilim böle hep benimle ilgili hayaller kurardi.. ama birden sevmiyorum artik sevgim bitti diyip ayrildi ve bi bucuk ay sonrada iste kizla resimlerini gördüm((( buna ragmen geri dönebilirmi diyosun ? ne biliyim yani tahminen benim anlattiklarima dayanarak ne düsünyorsun?
birde söyle birsey var bi kiz arkads var onla bi tartistik bi mesele vardi.. bende bi cocukla konusuyuodum onu gitmis anlatmis iste burcu iyi bi kiz degil bilmem ne su cocukla konusuyor demis..
telefonla konustugumuzdada iste dedi sen zaten bos duramadin ne isler karstirdigini biliyorum falan dedi..ne yapmisim dedim.. kiz arkadsin anlatti dedi.. sonra bende tam aciklama yapicakken tamam ya ilgilendirmiyor bundan sonra naparsan yap.. artik gelirsin buraya görüsürsün falan dedi.. bende dedim o sehirde yasamiyor baska sehirde yasiyor falan..
böyle yani..süpeleniyrum benimle oyunmu oynuyor diye acaba...yada bukadar kötü davranmasinin sebebi ben bi cocukla konustum diye.. yada ben kafayi yedim kuruyorum herseyi((((((((( deliricem ya ne düsüncegimi sasirdim..nasil biter bizim iliskimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?