Tesekkur etmeyi bilmeyen ogrencim

Lütfen "rica ederim" diye yazmayın.. bu çok yanlış benim nazarımda. Karşımızdaki insana birşeyleri öğretmek için açık açık konuşmamız lazım.. Siz rica ederim yazarsanız o çocuk bunu anlayacak mı ? Anlasa bile ne kadar anlayacak? Dalgaya vurabilir.. Eğitimci olarak öğrencinize neden teşekkür etmesi gerektiğini anlatmalısınız.. Siz anlatmadan direk sonuca girerseniz kazancınız olmaz.. bu sefer normal hayatında bir yanlışı konuşmak yerine laf çarpmanın önemi üzerinde düşünmeye başlayabilir. Siz üzerinize düşeni yapıp anlatın.. Ayrıca ödevini, dersini sizin yapmamanıs gerekiyor.. o okunya kafa yormalı.. öğrenmek için araştırmalı. Kendisi yapsın.. Yaptığını size atsın. Eğer yanlışsa siz devreye girin.

Bu durum normal değil.
Egolu taraf öğrenci. Kibarca değil gayet hak ettiği şekilde durumu yazardım. "Oğlum/ kızım rica etsem şu soruyu çözebilir misiniz? diye belirtirsen memnun olurum teşekkürler." Devlet okulunda misiniz özelde mi bilmiyorum. Çocuklara bir şeyler öğretirken egitmemiz de önemli. Yaşadığınız sıkıntıyı anlıyorum. Aileden alınmayan nezaket kurallarıni biz vermek zorunda kalıyoruz.

Benım kızım yapıyor bunu. Aksıne cok da sakın biridir ama nedense cok cekınıyor ne tesekkur ne merhaba. Hocaları da sıkayet ettı konustum ama cozum olmuyor. Saygısını bilmesem kaba dıyecegım ama hocalarına boyle ıletısım sıfır

Kesinlikle ego yapmıyorsunuz. Öğrenci-öğretmen ilişkisi olmasa bile, hatta muhattabım olan kişi benden üst bir görevde olsa bile teşekkür edilmesini beklerim. Eğer sorularını çözmek zorunda değilseniz çözmeyin. Öğrenci yazarsa kibarca anlatırsınız. Ya da bir sonraki soru gönderişinde çözdükten sonra iyi bir şekilde, kırmadan anlatabilirsiniz. Bu tavırlarla ileride iş hayatında da sorun yaşar çünkü.

Ben de öğretmenim ve böyle dediğiniz öğrencilerim oldu.Kendimi robot gibi hissediyordum.Sanki at çözülsün gelsin.Ben bir tanesinde ne yapmamı istiyorsun bu görsele demiştim.Çözüp attıktan sonra da altına bi şey değil deyip gülücük koymuştum.Sonrasında hep düzgün bir hitapla gelmişti.Ama anlamayan da oldu.Onları direk görmezden geldim..

Öğretmen değilim, ama ben olsam canlı ders sırasında mesaj atarken de nezaket kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırdım. Bir de birkaç sene sonra üniversiteye gittiklerinde hocalarla mail yoluyla iletişim kuracaklar o zaman da bunlara dikkat edilmesi gerekecek burdan yola çıkarak uygun bir mesajın nasıl yazılacağını anlatırdım sanırım. Eğer işe yaramazsa sonra çocuğa direkt söyleyin bence

aklima bilkentte profesore atilan su mail olayi geldi bu maili alan hoca cok bozulmustu butun derslerinde gosterip rezil etmisti isim vermeden. konuyla kiyaslayinca en azindan burada tesekkur var diyesi geliyor insanin.

maalesef insanlar bilmiyorlar, ailelerinden mi gormuyorlar yoksa baska bir sey mi bilmiyorum ama liseyi gectim universitede dahi karsi tarafla konusmayi bilmeyen var. nezaket kurallarini aileden gormeyen cocugun ogretmenden ne kadarini ogrenebilecegini bilmiyorum acikcasi. cocuga uzuldum hic iyi yetismemis belli ki.

Ben bu tarz sorulara cevap yazmiyorum. Universitede calisiyorum. Bazen hesap soranlar oluyor neden mesajima cevap yazmadiniz diye. Ben de kibarca acikliyorum. Bu sekilde yazilan mesajlara cevap verilmeyecegini ogrenmeleri gerekiyor.

Benim yeğenimde öyle ya . Direkt gönderir . Ama onlardan saygılı , sevgi dolu bir çocuk ki . Çok defa konuştuk ama olmuyor .çekinken, içine kapanık bir çocuk . 10 yaşında ama . Bence durumu anlatın önce lise öğrencisiyse anlama yetisine sahiptir .

Aileden terbiye gormemis bir cocuk olabilir.
Ya da ergenligin verdigi asilik de olabilir.
Bilemeyiz.
Ama siz saka yollu rica ederim, ne demek yazip sonuna gulucuk koyarsaniz belki hatasini anlar.

Teşekkür ettim

aılesınde gormemıs kı bunu
ogretmenı olarak maalesef sız ogretmek zorunda kalacaksınız
bırılerı ona tesekkur etmeyı ogretecegı ıcın sanslı , aılesınden goremedıgı egıtımı alacak sonucta

ogretmen ogrencıye bırseyı aktarırken cekınmemelı , cekınmeyın . sız ogretmensınız o ogrencı , ısınız sadece kımya dersı anlatıp gecmek degıl cunku ıdealınız geregı ogretmensınız neden tesekkur etmesı gerektıgını soyleyebılırsınız
ya da tdk da tesekkur etmenın anlamını yollarsınız

Ozel degil ise bu cocuk kac yasinda. Cok emri vaki geldi tavirlari bana. Hic hos değil gercekten. Benim cocuklarim yapsa hem üzülür hem ciddi şekilde uyarırdım

Benim kizim da ogretmenlerine konusurken çok kibar ama merhaba gunaydin falan bende görmüyorum. Oğlum da tam tersi bugün canli derste ogretmeni simdi yaptigin resmi boyayabilirsin dedi. Oda tamam ogretmenim ben yaptigim resmi sizde ekrana koyduğunuz resmi boyayin olur mu diyor. Sakalasiyor saniyor ama pek dikkat etmiyor konusuyorum yine ayni ikinci sinif belki düşünemiyor ama bilmiyorum. Burada çoğu kisi aileden demis ama her zaman gecerli degil bu durum çocuğun kişiliği bu olabiliyor ne yazik ki

Benim üniversiteye hazirlanirken en çok sıkıntı yaşadığım konu çözemedigim soruları çözecek bir hoca bulmaktı. Bazen belli bir saat veriyorlardı o saate kadar bekliyordum sonra işleri çıkıyordu. Şimdi bu şekilde istedikleri saatte Whatsapp'tan atmaları tuhaf geldi ama zaman değişti tabii ki. Öğrenci için güzel de öğretmene zor bence. Günün her saatinde atıyorlarsa eğer.

Ailenin egitemedigi çocuğu ogretmende bir yere kadar eğitir açıkça sorun neden teşekkür etmiyorsun ben sorunu çözmek için çaba sarf ediyorum sence bir teşekkürü haketmiyormuyum deyin benim 8 yaşında ki oğlum bile teşekkür eder teşekkür edene de rica ederim der ama ben sürekli söylerdim şimdi gerek kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…