- 3 Nisan 2014
- 36.527
- 149.464
- 798
- Konu Sahibi summerwine88
-
Eki Görüntüle 2753831
aklima bilkentte profesore atilan su mail olayi geldibu maili alan hoca cok bozulmustu butun derslerinde gosterip rezil etmisti isim vermeden. konuyla kiyaslayinca en azindan burada tesekkur var diyesi geliyor insanin.
maalesef insanlar bilmiyorlar, ailelerinden mi gormuyorlar yoksa baska bir sey mi bilmiyorum ama liseyi gectim universitede dahi karsi tarafla konusmayi bilmeyen var. nezaket kurallarini aileden gormeyen cocugun ogretmenden ne kadarini ogrenebilecegini bilmiyorum acikcasi. cocuga uzuldum hic iyi yetismemis belli ki.
Kimya öğretmeniyim, bazen öğrencilerim whatsapptan sorularını gönderirler. Bir öğrencimin tavrı dikkatimi çekiyor. Soruyu hiçbir açıklama yazmadan direkt atıyor al çöz der gibi, çözünce bir teşekkür bile etmiyor. Acaba ben egolu mu davranıyorum? Bu durum normal mi? Bu konuda öğrenciyi görmezden gelerek yanlış mı yapıyorum? Meslektaşlarım varsa bu konuda ne düşünüyor merak ettim.
Aynısını yaşadım hocam. Ben de İngilizce öğretmeniyim, dil sınıfım var. Bir öğrencim var oldukça hevesli ve çalışkan. Bana sürekli soru atıyordu, ama sorular bitmek bilmiyordu.. Canlı derste anlattığım her konuyla alakalı "yapamadım" diyerek neredeyse tüm testi bana gönderip açıklar mısınız diyordu. Ben de wp'den ses dosyası göndererek açıklıyordum ama ne bir teşekkürler hocam yazıyordu ne de anladım diyordu. Öyle bitiyordu konuşma benim ses dosyalarımla. Sizinki gibi bazen sadece soruyu çekip atıyordu, ben otomatik robot öğretmenim çünkü soruyu görünce papağan gibi açıklamam gerekiyor! Ben de "?" yazıp gönderdim, aa pardon açıklar mısınız demeyi unutmuşum dedi. Gene uzun uzun açıkladım.. Ama bitmiyordu.. Sonra bi gün canlı dersi 2 dk geç başlattım diye bana "öğretmenin dersi başlatması gerekiyor" uyarısının ekran görüntüsünü atıp gönderdi. E yani? dedim, 2 dk geç başlattı sistem, olamaz mı dedim cevap vermedi. Sonra canlı derslere gelmediği zamanlar mesaj atıp "şu şu konuyu tekrar eder misiniz ben dersi kaçırdım" dedi. Yani 30 kişilik sınıfı kendisine özel hızda işleyeceğim! Zaten soru üzerinden sürekli tekrar yapıyoruz. Gene ya havle çekip sustum. Sonra gene bana 10 tane soru döşemiş anlamadım diye. Cevap vermedim gecenin 12'siydi, misafirlerim vardı. Ertesi gün "internetinizde sorun var sanırım sorularım size gelmedi galiba" dedi ben de "hayır müsait değildim" dedim. Baktım başa çıkamayacağım şöyle bir çözüm getirdim, mail adresimi verdim çocuklara canlı derste. Yapamadığınız soruları mail atacaksınız, canlı ders esnasında hep birlikte inceleyeceğiz, böylelikle arkadaşlarınız da faydalanacak dedim. Şimdi maile gelen soruları canlı derste açıyorum, birlikte çözüyoruz, kimin gönderdiğini belirtmiyorum, böylece kendilerince "rencide" olmaktan kurtuluyorlar. Siz de böyle yapın derim. Yoksa sonu gelmiyor. Yani gecenin bi vakti dıt dıt mesaj, bakıyorum bir sürü soru.. Tek tek açıklamaktansa toplu olarak açıklamak en fazla dersin 5 dk.sını alıyor zaten
Belki de ne diyecegini bilmiyor laf kalabaligi etmek istemiyor da olabilir.Yine de kibarca uyarabilirsiniz tabiKimya öğretmeniyim, bazen öğrencilerim whatsapptan sorularını gönderirler. Bir öğrencimin tavrı dikkatimi çekiyor. Soruyu hiçbir açıklama yazmadan direkt atıyor al çöz der gibi, çözünce bir teşekkür bile etmiyor. Acaba ben egolu mu davranıyorum? Bu durum normal mi? Bu konuda öğrenciyi görmezden gelerek yanlış mı yapıyorum? Meslektaşlarım varsa bu konuda ne düşünüyor merak ettim.
Hayır özelden de atabiliyorlarPeki grup whatsap ından mı atması gerekiyor?
Ay uyuz oldum o öğrencinize. Ben mesela oğlumun yaptığı ödevi akşam saat 9’dan sonra göndermiyorum rahatsız etmemek için. Bu ne rahatlık ya?Aynısını yaşadım hocam. Ben de İngilizce öğretmeniyim, dil sınıfım var. Bir öğrencim var oldukça hevesli ve çalışkan. Bana sürekli soru atıyordu, ama sorular bitmek bilmiyordu.. Canlı derste anlattığım her konuyla alakalı "yapamadım" diyerek neredeyse tüm testi bana gönderip açıklar mısınız diyordu. Ben de wp'den ses dosyası göndererek açıklıyordum ama ne bir teşekkürler hocam yazıyordu ne de anladım diyordu. Öyle bitiyordu konuşma benim ses dosyalarımla. Sizinki gibi bazen sadece soruyu çekip atıyordu, ben otomatik robot öğretmenim çünkü soruyu görünce papağan gibi açıklamam gerekiyor! Ben de "?" yazıp gönderdim, aa pardon açıklar mısınız demeyi unutmuşum dedi. Gene uzun uzun açıkladım.. Ama bitmiyordu.. Sonra bi gün canlı dersi 2 dk geç başlattım diye bana "öğretmenin dersi başlatması gerekiyor" uyarısının ekran görüntüsünü atıp gönderdi. E yani? dedim, 2 dk geç başlattı sistem, olamaz mı dedim cevap vermedi. Sonra canlı derslere gelmediği zamanlar mesaj atıp "şu şu konuyu tekrar eder misiniz ben dersi kaçırdım" dedi. Yani 30 kişilik sınıfı kendisine özel hızda işleyeceğim! Zaten soru üzerinden sürekli tekrar yapıyoruz. Gene ya havle çekip sustum. Sonra gene bana 10 tane soru döşemiş anlamadım diye. Cevap vermedim gecenin 12'siydi, misafirlerim vardı. Ertesi gün "internetinizde sorun var sanırım sorularım size gelmedi galiba" dedi ben de "hayır müsait değildim" dedim. Baktım başa çıkamayacağım şöyle bir çözüm getirdim, mail adresimi verdim çocuklara canlı derste. Yapamadığınız soruları mail atacaksınız, canlı ders esnasında hep birlikte inceleyeceğiz, böylelikle arkadaşlarınız da faydalanacak dedim. Şimdi maile gelen soruları canlı derste açıyorum, birlikte çözüyoruz, kimin gönderdiğini belirtmiyorum, böylece kendilerince "rencide" olmaktan kurtuluyorlar. Siz de böyle yapın derim. Yoksa sonu gelmiyor. Yani gecenin bi vakti dıt dıt mesaj, bakıyorum bir sürü soru.. Tek tek açıklamaktansa toplu olarak açıklamak en fazla dersin 5 dk.sını alıyor zaten
Agzınıza saglıkÇocuk aileden ne görüyorsa öyle yapıyor. Şimdi burda çocuğa ters davranarak bir şey katamazsınız o çocuğa, sebebini anlamaz bile.
Onun yerine ben olsam kibarca kişisel bir mesaj yazarım. Yazılı dilde insanlardan bir şey isterken önce selam verilir, içerik yazılır, sonra rica edilir ve teşekkür edilir. İnsanlardan zamanlarını istiyorsak karşılığında teşekkür sunarız.
Bitti gitti. Çocuğa ilerleyen hayatında kullanacağı gayet gerekli bir donanim katmis olursunuz.
İkinci olarak siz bu çocuğu hiç gördünüz mü, karantinadan önce aynı sınıfta bulundunuz mu? Belki sessiz sakin, çekingen bir çocuktur ne diyeceğini yazacağını bilemiyordur. Belki sosyal fobisi olan bir cocuktur, sosyal fobi ergenlerde çok yaygın çünkü. Siz görmezden gelince ses çıkarmıyorsa çekingen/sosyal fobili de olabilir. Bu durumda görmezden gelerek bu çocuğa kötülük yapıyor olabilirsiniz. Bence bunu da göz önünde bulundurun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?