Teselliye ihtiyacım var

Neden bağımlı olsun ki?
2 yaşında Memeyi bırakması da gerekmiyor. Şimdi en az 2 yaş deniliyor.
Zamanla azaltıyorlar zaten
Ayrıca kendis bırakıp kardeşi emerse kıskanır
Benim oğlum hic azaltmadı iki hafta oldu memeden kestiğim. Iştahı arttı eskiden yemek zorla yiyordu, memede uyuyordu şuan kendi kendine uyuyor ağlamaları azaldı gece sürekli uyanıyordu arada bariz bir fark var o yüzden bağımlı oluyor bana diyorum

Allah tekrardan sağlıklı hamilelik nasip etsin size. Bana da doktorum kan hazırlattı benim kanamam baya oldu hastanede ilk ayağa kalkmamda yerler kan oldu. Erkek bebeklerde daha çok oluyor diyorlar sizinkide erkek miydi?

iki çocuğumu da epidural sezeryanla doğurdum
ikisinde de ilk günden itibaren hemen kendim ilgilendim
lütfen gözünüzde büyütmeyin
ve gerçekten bir gün diyeceksiniz ki iyi ki kardeşi olmuş
ben tek çocuğum, kardeş nedir bilmiyordum, özenmiyordum da
ilk çocukta tamam dedik, ikinci sürpriz oldu
iyi ki olmuş, gerçekten iyi ki olmuş

Benim yakın arkadaşımla kardeşinin arasında 1 yaş var. O kadar yakınlar ki hep özenirim ilişkilerine. Abimle aramızda 7 yaş var. Ben akıllanmaya başladığımda o lisedeydi, üniversiteye hazırlanıyordu. Sonra üniversiteye gitti en yakın olacağımız dönem ayrı kaldık. Birbirimizi çok severiz ama yakınlık ve sevmek aynı değil. Bahsettiğim arkadaşım çok sorumluluk sahibi birisidir. Bunda da kardeşi büyürken annesine yardımcı olmanın, daha hızlı büyümenin etkisi olduğunu düşünüyorum. Çocuğunuza bir kardeş veriyorsunuz. Verebileceğiniz en güzel hediye. Ona haksızlık edeceğinizi düşünmeyin. İkisini emzirme konusunda da doktorlara danışın derim. Benim bildiğim kadarıyla ağız sütü denen bebeğinize verdiğiniz ilk süt farklı bir yapıya sahip ve bebek için çok yararlı. Sizin bedeniniz yeni bebeğiniz için süt üretiyor olacak çok mecbur değilseniz abisine vermeyin bu sütü derim. Bebekler hastalık geçirirken bile sizin sütünüzün yapısı değişiyor, bedeniniz anlıyor buna uygun süt üretiyor. Bir anne paylaşmıştı sütünü her gün sağıp bebeğine bırakıyormuş. Ateşlendiğinde ertesi sabah sütün renginde ve yapısında farklılık olduğunu keşfetmiş.
Ayrıca asıl ikisini de emzirince kıskançlık oluşabilir. Oğlunuzun kardeşiyle kendini bir görmemesi gerekiyor. Yoksa aynı ilgiyi o da isteyecektir. Büyüdüğünü, abi olduğunu hissettirmeniz, anlatmanız lazım. Kardeşini rakip olarak değil, kardeş, arkadaş, bebek olarak görmesi lazım.

Insallah kolay olur.

Canım benim. Oğluna verebileceğin en güzel şey kardeştir. Kendi kanından,kendi canından.Öyle düşünmenin sebebi henüz oğlun küçük olduğu için.Ne güzel bak. Bir tanesi bile mucizeyken,ikinci bir mucize sana göz kırpıyor.

Benim oğlumda ailede tek çocuk suan oynayabileceği kimse yok bende en çok buna seviniyorum kardeşiyle oynayabilecek.

Böyle örnekleri okumak bana moral oluyor. Oğlumu sütten kolostrum için kestim. Ikisini bir emzirmeyi düşünmüyorum oğlumun o zaman daha çok etkileneceğini düşünüyorum ve bana bağımli hale gelebiliyor. Eşit davranabilirim insallah.

Mucize olduğu için çok seviniyorum bir yandan zorlanacağımı düşününce korkuyorum.

Merhaba,kız kardeşim ve benim aramda 6 yaş var,fakat durum şöyle imiş o vakitler,annem kordonlarını bağlatmış,tek çocuk beni düşünüyormuş,fakat hatırlıyorum o dönemler ben çok dua etmiştim,Allahım bana bir kardeş ver diye,ve evet o dönem milyonda bir ihtimal bize denk geldi,Rabbim dualarımı kabul etti..kardeşim hayatta ki herşeyim..demem o ki Allah ol derse olur..kardeşini seveceğine eminim..siz de desteklerseniz herşey hallolur..Sağlık ve sıhhatle büyütmeniz dileğiyle

Bence bebeğinizi emzirmeyi kesmekle doğru yapmışsınız, nerdeyse iki yaşına gelmiş (zaten olumlu etkilerini de iştahın açılması uyku düzeninin oluşması gibi) hemen görmüşsünüz. İkisini aynı anda emzirmek daha zor olacağı gibi, asıl o zaman kardeşini kıskanma ihtimali de daha yüksek olabilirdi. İki çocuğa beraber bakmak kimi zaman yorucu kimi zaman ekstra sabır isteyen bir şey olabilir, yorulabilirsiniz mutlaka ki. Ama oğlunuza verdiğiniz en güzel hediyedir kardeşi. Yaş farkının az olması paylaşımlarını artıracaktır, beraber büyüyecekler, beraber oynayacaklar, birbirlerinin en yakın arkadaşı olacaklar.

Dünyaya gelecekse kordon bağlatmak bile engel olamazmış demek ki.

Teyzemin böyle art arda üç çocuğu oldu doğrusu onunda bazı problemlerden böyle olmak zorunda kaldı. İlk bir yıl sıkıntı çekti. Sonra çocuklar arkadaş gibi oldular. Şimdi okula gidip geliyorlar birlikte. İlk sene zorlanırsınız ikiside ilgi bekleyecek. Sonra rahatlarsın inşallah . Şimdiden içinizi daraltmayın.

merhaba oncelikle kucaginiza saglikla alin insallah kizim 3.5 yasindayken surpriz olarak oglum oldu vede dogdu evet ilk zamanlar ilk bir sene zorlu geciyor yalan degil büyük cocugun uyum sureci bebegin bakimi derken burda esin destegi cok önemli esinizi muhakkak aktif olarak görevlendirin ben esim olmasa cok zorlanirdim ama simdi oglum 21 aylik kizim 5.5 yasinda oyun kurmaya baslar oldular bu yonu cok guzel birde sunu soyliyim kurallarınızin hepsini yikin duzende bozulucak biri aglarken biri uyucak hepsi olucak ama zamanla tekrar duzene giriyor endise etmeyin siz ne kadar mutlu huzurlu olursaniz cocuklarda oyle olur

Seninle Aynı kaderi paylaşıyoruz hem kadın doğumcu hem kardiyolog hamilelik olmaz dedi benim için evlendikten 4 ay sonra hamile kaldım oğlum 7.8 aylıktı Tekrar hamile kaldım şimdi bebeğim 17 aylık haftaya doğum var Tek tesellim bir arkadaşa ihtiyaç duymayacaklar birbirlerine Hep destek olacaklar inşallah sıkıntımız bir sene kolayca atlatacağız inşallah

Bende kardeşimi cok istedim aramızda 4 yaş var yeri geldi kavga ettik,yeri geldi oynadık ama hiç kıskanmadım şimdi kötü örnekleri görünce ki çevremde oldukça fazla var eski öğrencilerimden de belkide gözüm ondan korkuyor.

Diliyorum öyle olur yorulmaya alışkınım oğlum sabah 7 de kalkar akşam en gec 10 gibi uyur ama hiperaktif bir çocuk yorulmaktan daha çok korkum birbirlerini kıskanmaları onlara yetememem.

Inşallah doğum yaklaştıkca korkularım arttı ama okudukça içim rahatlıyor çok sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…