Teselliye ihtiyacım var

belinayidil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
913
1.082
63
Istanbul
Nerden başlayacağımı bilemiyorum uzun oldu kusura bakmayın. Özetle 15 ten fazla doktorun normal yolla hiç çocuğun olmayabilir dediği insanım. Oğluma 4 aylık evliyken mucize bir şekilde klomen tedavisiyle hamile kaldım plasenta previalı bir hamielik geçirdim. Oğlum 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim sevincle üzüntü birbirine karıştı üç gün boyunca ağladım oğluma ihanet ediyormuşum gibi hissettim oğlum emiyordu nasıl olacaktı bilmiyordum araştırarak ve doktoruma danışarak hamilelik boyunca emzirebileceğimi öğrendim 8 ay boyunca emzirdim oğlumla gayet normal ilgilendim tabii aklımdaki sorular sorunlar bitmedi. Şuan düşünüyorum kardeşi emerken emmek isterse nasıl olacak,kardeşini kıskanacak mı,beni neler bekliyor? Çok detaycı ve kuralcı bir insanım oğlumun düzeninin bozulmasını istemiyorum b iki çocukla anneliği becerebilecek miyim kafama çok takıyorum en çok oğluma üzülüyorum eşime bunları anlatınca mesleğimden ötürü tabiki başarırsın diyor ama annelik öğretmenliğe benzemiyor ki suan beni kimsenin anlamadığını düşünüyorum,doğum yaklaştıkçada korkuyorum. Iyi örnekler duymaya ihtiyacım var.

Bak zor hamile kalma olayın olmuş öncesinde.Allah sana yeniden nasip etmiş.İnan ikiz üçüz olanlar da başarıyor bi şekilde.Oğluna niye ihanet edesin ki,kardeş veriyorsun ona.Hayatı boyunca hem oyun arkadaşı,hem dayanağı,hem dert ortağı hem de bu hayattaki en güçlü bağı olacak.Kıskançlık her çocukta olur.Güzel taraflarıyla bak.Düzenin bozulması sorun değil,tekrar düzene girer.Yaşadığı süre boyunca her yaşın her koşulun düzeni ayrı olacak.Şu an hamileliğinde kendine korku kaygı üzüntü yaşatarak hem kendine hem karnındakine haksızlık etme.Kardeş sevgisini de şimdiden aşılayabilirsin.Güzel bak güzel olsun.Şu an sağ salim doğmasından daha önemli olmamalı hiç birşey

Bak zor hamile kalma olayın olmuş öncesinde.Allah sana yeniden nasip etmiş.İnan ikiz üçüz olanlar da başarıyor bi şekilde.Oğluna niye ihanet edesin ki,kardeş veriyorsun ona.Hayatı boyunca hem oyun arkadaşı,hem dayanağı,hem dert ortağı hem de bu hayattaki en güçlü bağı olacak.Kıskançlık her çocukta olur.Güzel taraflarıyla bak.Düzenin bozulması sorun değil,tekrar düzene girer.Yaşadığı süre boyunca her yaşın her koşulun düzeni ayrı olacak.Şu an hamileliğinde kendine korku kaygı üzüntü yaşatarak hem kendine hem karnındakine haksızlık etme.Kardeş sevgisini de şimdiden aşılayabilirsin.Güzel bak güzel olsun.Şu an sağ salim doğmasından daha önemli olmamalı hiç birşey
Şimdiden aşılamaya çalışıyorum mesela açıp karnımı öpüyor, yemek yerken karnıma uzatıyor. Sezeryanlı olacağım için normal ilgilenemeyeceğim tepkisi ne olacak bilemiyorum insallah dediğiniz gibi olur.

Ben sizi cok iyi anliyorum
Cozumu bilmiyorum bu konuda yardimci olamam ama cocuklar arasi yas farkinin buyuk cocuga haksizlik oldugunu dusunmusumdur hep
Ama siz bu endiseleri tasiyip , bunun farkinda olan bir anne oldugunuz icin oglunuz cok sansli , son derece adil olacaginiza eminim
Umarım inşallah dediğiniz gibi olur.

İkisini birden emzirebilirsiniz Doğum sonrası da
Tandem emzirme diye araştırın
Evet biliyorum ama oğlum suan 21 aylık. Kardeşide belki bu cuma ya da haftaya cuma kesin doğmuş olacak. Oğlum emmeye başlarsa tekrar bana bağımlı hale gelebilir bu sene oyun grubuna vermeyi istiyorum çünku bizim ailemizde de cevremizde de çocuk hiç yok sosyalleşsin istiyorum bunları düşünerek emmesini istemiyorum.

Sizin kurallarınız olabilir ama hayatın malesef kuralları yok.Aslında hayatı akışına bırakın .gördüğüm örnek: kariyerli disiplinli annenin 2 çocuğa peşpeşe Hamile kalmasiydi ve sonuç hayatta korktuğu hicbirsey başına gelmedi hersey için bugün iyi ki diyor geçen sene aldirmaktan bahsediyordum henüz kariyerimi tamamlamadim öteki çocuğuna yetemeyecegim diyordu .hicbirsey Sandığı gibi zor olmadi

Sizin kurallarınız olabilir ama hayatın malesef kuralları yok.Aslında hayatı akışına bırakın .gördüğüm örnek: kariyerli disiplinli annenin 2 çocuğa peşpeşe Hamile kalmasiydi ve sonuç hayatta korktuğu hicbirsey başına gelmedi hersey için bugün iyi ki diyor geçen sene aldirmaktan bahsediyordum henüz kariyerimi tamamlamadim öteki çocuğuna yetemeyecegim diyordu .hicbirsey Sandığı gibi zor olmadi
Annemde bana çok kızıyor akışına bırakmadığım için dilerim aynı şekilde bende iyiki diyebilirim.

Evet biliyorum ama oğlum suan 21 aylık. Kardeşide belki bu cuma ya da haftaya cuma kesin doğmuş olacak. Oğlum emmeye başlarsa tekrar bana bağımlı hale gelebilir bu sene oyun grubuna vermeyi istiyorum çünku bizim ailemizde de cevremizde de çocuk hiç yok sosyalleşsin istiyorum bunları düşünerek emmesini istemiyorum.
Neden bağımlı olsun ki?
2 yaşında Memeyi bırakması da gerekmiyor. Şimdi en az 2 yaş deniliyor.
Zamanla azaltıyorlar zaten
Ayrıca kendis bırakıp kardeşi emerse kıskanır

Size bişey sorabilir miyim benim dikiş yerim baya bir geniş uzunluk olarak sizinde öyle mi acaba ? Doktorum kollarını yarıya kadar sokup plasentayı çıkardığını söylemişti bana.

Ben dikişim çok küçük. 32 haftalık doğdu ve kaybettim maalesef. Rahmini alabiliriz diye imza attırmışlardı bana. Ameliyatta 4 litre kan kaybetmişim ama ameliyat çabuk bitmiş. İçeriyi de güzel temizlemişler kanamam 9 gün sürdü ve 2 günden sonra az geldi.

Kardeşlerinin aralarındaki yaş farkının az olması kıskançlığa itebiliyor çoğu zaman ama bu demek değil ki hepsinde böyle bu birazda sizin elinizde diye düşünüyorum yaşından dolayı onu emzirdiğinizde kıskanacağını pek düşünmüyorum yaş biraz daha büyürse kardeş kıskançlığı daha fazla oluyor 3 4 yaş gibi ama tabiki bu yaştada bazı şeyleri hissedebilir siz elinizden geldiğince adil davranmaya çalışın bebeğinizi emzirirken bir yandanda diğer çocuğunuzun başını okşayıp sevginizi belli edebilirsiniz. Emin olun aranızdaki bağ iki çocuğunuzla da daha çok güçlenecektir oğlunuzun yaşı biraz daha büyüdüğünde ve konuşmaya başladığında kardeşinin bana ihtiyacı var sende bebekken bunları tek başına yapamazdın bana ihtiyaç duyardın tarzından bir konuşma sağlıklı bir süreç atlatmanıza yardımcı olacağını umuyorum☺

Allah ikisini de size bağışlasın. elbette ki zor ama altından kalkabilirsiniz ikiz gibi göreceksiniz. şuan oğlunuzu emmekten kesin desem onun psikoloji açısından doğru olmaz. bir süre ikiz gibi idare ederseniz lohusalığı atlatırsanız daha kolay olur diye umuyorum. sonra büyük oğlunuzu memeden kesersiniz. emin olun ikisine de yetemeyecek güçte olsaydınız Allah size ikinci evladınızı bağışlamazdı. inanın.

Back
X