- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
- Konu Sahibi CaresizMutsuzCicek
-
Yetişkin kadın daha 19Konudaki olgun kadin nerde ?
inandığımız dinin emirleri bellidir hanımefendi. namaz, oruç, iyi huy, adalet...
tesettür bu emirler içinde yer almaz. siz inanıyorsanız giymekte özgürsünüz ama emir diyerek başkalarına dayatma hakkınız yok.
Kesinlikle bu karşıdaki insanın karakteri meselesi. Mesela hayvana, küçük bebeğe, cansız cisme ilgi duyanlara çarşafla gezseniz kar eder mi?Ayetlerin üzerine kendime ait bir görüş belirtemem, ne söylüyorsa kabulümdür. Aksini söylemek çok başka bir duruma girer.
Çıplaklar kampı vs yerlere ise sosyolojik açıdan bakıyorum. İnsan bir şeyden ne kadar uzak tutulursa (mantigi açıklanmadan) ona daha çok yaklaşıyor. Mesela tatil yöresinde markette bikinili birini görüyorum kimse fazla bakmıyor. Cunku alışılmış bir goruntu. Ama başka bir yerde sarı ayakkabı giyen arkadaşımın arkasindan el kol işareti yaptıklarını gördüm. Ya da aynı tatil yoresinde tam tesettürlü biri, diğer insanların incitici bakışlarına maruz kalıyor. Yani açık kapalidan ziyade insanlarin kalp, zihin ve vicdanının kiri ve sığlığı diye düşünüyorum
Bilmediğiniz bir şey için bu kadar net konuşmayın. Ayet var bunun için. Dış giysi ve örtüyü omuzlara indirmekle ilgili. Ben de anlamaya çalışıyorum şu aralar.
Ben iç içe olmak istemiyorum zaten mümkün olduğunca çıkmıyorum yol soracaksa gitsin hemcinsine sorsun sokak kalabalıktı yani. Rahatsız olmaktan ziyade bu üslubunu beğenmedim yani ben okulda bile erkeklerle konuşmayı sevmediğim için yanımda 2 hemcinsim vardı yürüyorduk ve erkekleri görünce bizimkiler 3 ümüz yalnız kalmayalım falan dediler erkeklerin yanına gitmeye karar verdiler ben de arkadaşlar özür dilerim lavaboya gitmem gerek deyip bahane uydurarak ayrıldım mecburen.Yani erkekler yüzünden arkadaş bile edinemiyorken siz onları savunuyorsunuz resmen nefes alamıyorum şu an ya
ben daha 19 yaşındayım
"yetişkin bir kadınım"
Mayo bikini giyenlere ahlaksiz mi dedin sen ?
Konudan bağımsız şunu merak ediyorum, yorum yapmak istedim. Ayet ve hadisler Türkçeye çevrilirken neden yarım yamalak cevrilir anlam veremiyorum.“Ya Esma, bir kadın ''''buluğ çağına erince'''' —yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz.” (Ebu Davud, Libas 31)
Nerede ki?Üstü kapalı onu da demiş evet.
Ben şeyi merak ettim
Maskemi taktım neden büyük harfle yazıldı
Herhalde ay bir de bundan linç yemeyeyim malum ergenim
ayrıca olgun yetişkin bit kadın olduğum belli olsun bundan sanırım
Ya da dikkat çekme çabası işte normal ya
Çocuğa, hayvana, eşyaya bile hallenilen bir dünya burası.[
Evet bende bu şekilde giyiniyorum..peceliyim..ve evet yinede peşimden koşan saçma saçma önümü kesenler oldu .. yapacak birşey yok dedikleri gibi zihniyet pisse sen çuvalda giysen
adam mayolu halini düşüncek.. ben elimden geleni ALLAH ricası için yaparimm gerisi beni IRGALAMAZ..
Nerede ki?
Pardon da ne paylaşayım ben şu mayoyu mu bikiniyi mi giyeyim desem mutlu olur muydunuz?19 yaşındaki bir genç kızın ahlaki ilkelere göre yaşaması başkalarından akıl alması niye zorunuza gidiyor?
Zavallısınız.. gercekten.. saçma sacma şeyler yazıp kafa karıştırmaya hakkınız yok sizin.. Ben peceliyim ama acik olan birsuru namazinda insan tanıyorum ben bu kişilere bile sizin konuştuğunuz gibi konuşmuyorum.. herkes istediğini yapar siz din şöyle din böyle diye konuşamazsınız yasak olmasaydı baska .. burda dini tartışma yapma yasak.. @Mune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?