Tesettüre girsem mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam bi şey soracaktı belki, hemen tacizci sapık damgasını yemiş.
Hiçbir erkekle, hiçbir şekilde muhatap olmak istememek, gayet anormal bir davranış, artık erkekleri nasıl tanıttılar, nasıl bir yetiştirmedir ya da altında bi travma mı vardır bilemem ancak normal olmadığı kesin.
Konu da polemiğe açılmış muhtemelen, "Yoldan geçiyordum, hey bağyan dediler, aha taciz, ay napsam, kolum görünüyordu koluma baktı tahrik oldu kesin, kapanam korunam"... Böyle bi mantık yok.

Çok sığ ve bu sığlık tam polemiklik.

Bilmediğiniz bir şey için bu kadar net konuşmayın. Ayet var bunun için. Dış giysi ve örtüyü omuzlara indirmekle ilgili. Ben de anlamaya çalışıyorum şu aralar.

Kesinlikle bu karşıdaki insanın karakteri meselesi. Mesela hayvana, küçük bebeğe, cansız cisme ilgi duyanlara çarşafla gezseniz kar eder mi?

Bilmediğiniz bir şey için bu kadar net konuşmayın. Ayet var bunun için. Dış giysi ve örtüyü omuzlara indirmekle ilgili. Ben de anlamaya çalışıyorum şu aralar.

siz çok yanlış gelmişsiniz. örtüyü omuzlara indirin derken zaten o dönem erkek de kadın da örtü takıyor malum sıcak hava epey
din böyle algılanmaz. geniş bakın. :)
bilmediğiniz konuda da bilgiçlik taslamayın.

işte yanlış yetiştirme, kötü yönlendirmenin sonuçları..
19 yaşında bir genç kız tam karşı cinsi tanıyacağı tam sosyal gelişim kazanacağı dönemde karşı cinsten öbek öbek kaçıyor. bu sağlıklı bir ruh hali değil.
bu zihinden sağlıklı toplum çıkmaz.
ciddi bir profesyonel destek almalısın bence.

“Ya Esma, bir kadın ''''buluğ çağına erince'''' —yüzünü ve ellerini göstererek—bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz.” (Ebu Davud, Libas 31)
Konudan bağımsız şunu merak ediyorum, yorum yapmak istedim. Ayet ve hadisler Türkçeye çevrilirken neden yarım yamalak cevrilir anlam veremiyorum.
Bizde 'Ya Esma' hitabı yoktur.
Ben çevirsem cümle şu şekilde olurdu:
'' Sevgili Esma, bir kadın ergenlik çağına geldiğinde elleri ve yüzü dışında bir tarafının görünmesi doğru olmaz''
Neyse konuyla ilgili yorum yapmam gerekirse erkeklerle konusmaktan hoşlanmadığınız belirtmiştiniz. sizinle konusmak isteyen kisileri erkek ve kadin olarak kategorize etmeden evvel insan olarak görmenizi tavsiye ediyorum. Yaş olarak yakin olduğunuzu belirtmissiniz o sebeple sizi uygun bulup adres sormak istemis olabilir. Yanlış anlaşıldığını düşünüp ardinizdan da niyetini ifade etmis belli ki.
Evet kadin olmak cok zor ülkemizde taciz korkusu yaşıyoruz ama bu algiyi boyle kacarak cozemeyiz.
Üslubu yanlis bulmuşsunuz haklısınız karşılaştığımız biriyle görgü kurali olarak senli benli konusmak hic uygun değil. Ama bize seslenen birine mimikle olumsuz cevap vermek de kibar bir tavir değil konusma istemediginizde kusura bakmayın diyip uzaklaşmak bir nebze daha uygun. Gerçi sorunuz bu da değil
Tesettüre girin veya girmeyin demek bana düşmeyecegi icin cevap bulamadim nasil istersiniz oyle yapmalisiniz.

prim kazanma çabası da olabilir.
ya da maskeni taktın mı? sorularından kaçma çabası=D

Çocuğa, hayvana, eşyaya bile hallenilen bir dünya burası.

zavallı sizsiniz. hakaret etmedim ben kimseye siz de etmeyin.
neresi saçma?
yok mu bu hadisler? en eski hadis kitaplarında geçiyor hepsi. siz de bal gibi biliyorsunuz. ben diyorum ki doğru kaynaklarla konuşalım. neyinden rahatsız oldunuz???

[/QUOTE]

QUOTE="kalplerbirsedunyaguzel, post: 64516380, member: 727135"]
hadisler dini bir kaynak değildir. üstelik kadınları aşağılayan, erkeğe köle olmasını söyleyen onlarca hadis var. bu hadislere göre sokağa çıkman da yasak, burada yazman da doğru değil. işimize geleni alıp işimize gelmeyeni yok sayamayız. dinin tek kaynağı kuran'dır.
[/QUOTE]

Yukarda yazdiklarinizi birdaha okuyun isterseniz.. hadisleri aşağılayarak prygamberi de assagilamis oluyorsunuz. istemiyorsaniz siz boyle devam edersiniz ama burda kimsenin zihnini bulandirmaya hakkiniz yok..ayrica zavallı kelimesi bir hakaret değildir acıma duygusudur merhametten ileri gelir birisine acırsınız zavallı dersiniz ben ciddi anlamda acıdım kusura bakmayın.. Allah hepimize hidayet etsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…