Tesetturlu bir bayan nasıl bakımlı olabilir

elifsu0225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2015
236
162
23
50
Merhabalar bayanlar. Bu soruyu sormak biraz farklı gelebilir ama cidden fikirlere ihtiyacım var. Geçenlerde kuzenimle konuşurken bakımdan açıldı. Kendisi açık ve bakımlı (!) Bu bakım kelimesinin ucu bucağına nereye varıyor bilemem. Bana sen de benim gibi olabilirsin diye laf vurduğunu düşündüm. Peki ya nasıl bakımlı olabilirim??
Kuzenim açık, 21 yaşında. Bekar. Giyim makyaj aktivite serbest tabi.
Ben tesetturluyum. Evliyim. Ve tesetturlu bir bayan nasıl giyinmeliyse öyle giyiniyorum şu modaya uygun tesettur mağazaları dan alışveriş yapıyorum. Bakım konusunda işin ucu illa makyaja kaçıyor.. e sonra bi ton laf dönüyor. Tesettürlu bayanların makyajiyla ilgili. Kaldı ki 2 çocuk annesiyim. Yasa göre giyinmem lazım.takidir, aksesuardir.
Tüy meselesine gelince, kendim ağda yaparim. Kaş vs. İçin kuaföre giderim .. cilt bakımımi kendim yapıyorum .
Evde rahatım. Ama iki çocuklu çalışan bir anne ne kadar kendine zaman ayırabilirse o kadar ayirabiliyorum. Peki dışardan bakınca tesetturlu ama bakımlı imajı nasıl oluşturulabilir.??bende bir sıkıntı var mı merak ediyorum

Eşarbından ayakkabısına kadar uyumlu giyinince kendiğinden şık oluyosun zaten.
Ben bide sıradan şeylerden çok sıradışı şeylerin daha çok şıklık kazandırdığı kanısındayım.
Anlattığınz kadarıyla gayet düzenli temizsiniz bence bu bile yeterli bakımlı olmaya
Tesettürlü kadın çok makyaj yapınca bakımdan çok özenti duruyo bama sorarsanız

Merhabalar bende 21 yasindayim,tesetturumu hakki ile yasamaya calisan aciz bir kulum. Makyaji dogru bulmuyorum. Ozellikle klise olucak ama tesetturlu bir bayanda kesinlikle hos durmuyor. Uyusmuyor. Bagdasmiyor. Bence bakimli olmak. Allahin emanetine en iyi sekilde bakmak... Vucudu muhafaza edip korumak, gunluk elbette cilt bakimi yapabiliriz. Yapiyorumda.. Spor yapmak.Ibadetlerini hakki ile ihya eden bi kul zaten Nurlaniyor. Ozet olarak asli ile oynamadan bakmak... Emanetin asli ile oynamak mumin bir kula yakismadigi dusuncesindeyim.

Teşekkür ediyorum. Yazdiklarinizin hepsini liste yapıp kontrol etmeyi düşünüyorum simdiden. Tirnaklarimi uzatamam asla. Az uzadı mi hemen ya takılır ya kırılır. En fazla 3 günde 1 duş alıyorum ki genelde günlük duş alırım.
Ütüsüz asla cikamam zaten.
Kuzenim ne demek istedi anlamadım ama sormak istedim yine de..

Bakim illa giyim makyaj degildir....
*Evvela kendini sevmek ve barisik olmak
*Dengeli ve duzenli beslenmek
*Saclara tirnaklara ozen gostermek (illa oje degil bahsettigim bakim )
*Vucudu temiz tutmak (tuyler v.s)
*Gunluk dus almak ve her zaman guzel kokmak
*Gunluk-haftalik ve aylik cilt bakimina ozen gostermek
*Evde bile olsa kilik kiyafete ozen gostermek
*Disler ve agiz bakimi
veee bunlardan sonra
*Dis giyimde belli cizgiyi tutturmak veya yardim almak
*Dis giyimin her daim temiz ve hos kokulu olmasi
*İlla makuaj degil ama cildi en azindan nemlendirici ve gunes kremi ile korumak
*Kalem veya surme surmek
*Esarp veya sallarin surekli utulu olmasi ve duzgun takilmasi
*İki cocuk annesiyim diyip kendinizi birakmayin ,ne anneler var cocuklariyla kardes gibi gorunen :)

Benim dikkat ettiğim nokta el ve yüz güzelliği birde güzel uyumlu giyinmesi yani bazı tesettürlüler var pembe boneye beyaz şal gibi saçma sapan şekilde giyiniyor onları itici buluyorum ama çantasından tutta ayakkabısına varana kadar renk uyumu içinde olanlar çok şık oluyorlar.

Modaya uygun tesettür magazası?
Tesettur moda ıle bagdastırılmamalı.
Kapanmanın modası olmaz bence.
Kıyafetletlerınle hıc bır sekılde dıkkat cekmemen gerek.
Cok Renkli,dar vs....
Bakıma gelınce,bakımda kıyafet degıldır.
Dıs fırcalama,epilasyon,bedensel olarak yanı.. Bunlarıda herkes yapıyordur,sızde dahıl.
Yanı degıstırılecek bır seyınız yok.

Fazla kilonuz varsa verin. Kombin önerisi şeklinde tesettür giyim ürünleri satan siteler ve sayfalar var onları takip edebilirsiniz. Tesettürde çok parça kullanıldığı için aslında giyinmek daha zor. Sade şık giyim tercih edilmeli çünkü tesettür süslü renkli tarzı kaldırmıyor. Öne çıkan renkte tek bir parça kullanıp geriye kalan parçalar ona uygun sade soft minimal renklerde olursa çok hoş olur.Cildinizi temiz bakımlı ve nemli tutun ve yüzünüzde kıl tüy bıyık vs olmasın.
Makyaj yapmayın zaten belki çok hafif bir makyaj olabilir, ben yakıştıramıyorum kapalıya makyaj, soytarı gibi oluyorlar.
Bakımın açıklıkla kapalılıkla ilgisi yok

genellikle tunik gömlek boru paça pantolon giyerim. eşarplarımda hep gömleklerimle uyumlu olur. cilt bakımı dersen makyaja aşırı karşıyım hiç yapmam. en son düğünümde yaptım diyeyim sen anla 1 yıl önce. öyle maske falan kullanmam sirkeyle silerim limonla kahveyi karıştırır öyle maske yaparım yani doğal. nemlendirici kremle de banyodan sonra nemlemdiririm oh mis. ne masrafa girerim ne de dogal olmayan bi yol kullanırım.

Ben kendimden ornek verecek olursam ettafimda hep cok guzel giyindigim.konusunda ovguler alirim tesetturluyum bahsettigin bakimli gorunmek terimini anladim ben canim guzel slk bir sal guzel spor veya modern tunik hos bir pantolon ve hos bir ayakakbiyla gayet bakimli gorunebilirsin ve hafif birde makyaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…