test pozitif

Allah analı babalı büyütsün.

İkisini beraber büyüteceksin, neredeyse eş zamanlı, kolaylık olacak sanırım senin için.

Hem kardeşler için de çok güzel, birbirlerini daha iyi anlar yardımcı olurlar ilerde.

Dünkü konunu okuduğumda, hamile olduğunu biliyordum.
Ben anlamam, doğumdan ne kadar sonra adet gelir.
Ama içime bir his hamile olduğunu ve hatta bu bebişinin erkek olduğunu söylüyor.

öncelikle hayırlı olsun ama bana garip geldi.
bir insan hamileyse nasıl anlayamaz?
hele birde dediğiniz gibi 5 aylıksa.
yahu hadi 1.de anlamadınız 2.de anlamadınız 3. adetiniz geciktiğinde de mi alıp bir test yaoıyım demediniz.
hamileliğinde kuralları var siz benden daha iyi bilirsiniz.
şimdi siz o çocuk karnınızdayken ya yanlış birşey yaptıysanız?
can bu ihmale gelmez.

öncelikle tebrik ederim

kendi hamileliğimi hatırladım şimdi

bende kızım 4.5 aylıkken ikinciye hamile kalmıştım

şaşkındım gerçekten

bütün hamileliğimde hep stresli geçti

çünkü kızım sürekli kucağımdaydı

hep tekmeler atardı karnıma

çok korkardım bişi olucak diye

olmadı çok şükür sağlıcakla geldi dünyaya

eeeee doğum oldu bu kezde kızım için endişeleniyorum etkilenirse

kıskanırsa falan diye

hatta ilk başlarda kızım ne zaman ağlasa bande ağlıyodum

çocuklarıma yetemiyorum diye

ama o dönemler uzun süreli olmuyo

şimdi hep iyi ki kızımın bi kardeşi olmuş diyorum

ve hergün defalarca şükrediyorum allahıma onları bana verdiği için

sakın stres yapma herşey çok güzel olucak gör bak

allah hayırlısıyla kucağına alabilmeyi nasibeder inşaallah

gerçekten müthiş bir duygu

bunu doğurduğun an daha iyi anlıycaksın

sağlıcakla kal

Son düzenleme:
acaba kızını emziriyor musun? merak ettim çünkü hamile olunca sütün tadı bebeğe tuhaf geliyormuş mu ne o yüzden emzirilmiyormuş. ben de daha adet olmadım 3 ay oldu. Allah böyle nasip etmiş inşallah hayırlı ve sağlıklı bir çocuğun olur.

Allah analı babalı büyütsün.

İkiz gibi olmaları biraz zorluk yaratabilir sadece..
Eşime diyorum,hayırlısıyla bi doğurayım sıkı bir korunmaya gireceğiz,hatta spiral bile taktırmayı düşünüyorum..

konuyu okuduysanız taaaaa en başta yazdığı üzre 11 aydır regl olmuyor konu sahibi, bu yüzden anlayamaz gecikme yok çünkü, doğum nedeniyle 11 aydır hiç regl olmaması normal.üstelik korunuyorlar.
ben de insan nasıl anlamaz diyordum da doğum sonrası sezaryen göbeğim o kadar büyük ki 9 ay geçse anlamayabilirim. o bebek kıpırtılarını da doğum yaptığım günden beri ama psikoljik ama rahmin toplanması bilemeyeceğim ben de hissediyorum. yani bu durumdayken gebe olsam ben de anlamayabilirim kusma vs olmazsa(ki kusmasız gebelik varsa ben anlamamaya razıyım)
can bu, ihmale gelmez demişsiniz de o can en çok konu sahibinin canı, o ister mi kötü bir şey olsun? içinde "can" taşıyan kişileri bu şekilde suçlar gibi konuştuğunuzda ona iyilik etmiyorsunuz inanın.
ve emzirdiği için de ilaç vs kullanamayacağından emin olun yanlış bir şey yapmamıştır. bebiş inatçı, ister emzir ister korun ben geleceğim demiş. )

Son düzenleme:
Bir açıdan en güzeli olmuş. ne zaman 2.ciyi yapayım diye düşünüp kafa yormayacaksın. Aradan çıkacak. Zor tarafları olacak senin için. Hele ki ilk bebeğin tam hareketlendiği an bebek doğacak. İllaki yardım edenin olur.

Ama ilk çocuk için biraz zor olur herhalde. Burda ilk çocuğu ihmal etmemeniz hatta onunla daha çok ilgilenmeniz gerek. Çünkü tüm gözler onun üzerindeyken birden o ilgiyi kaybederse o zaman psikolojik açıdan sorun yaşar.

Hamilelikten sonra 1 sene adet görmeyen yada bir ay görüp 3 ay görmeyenler oluyor. Ben doğumdan 6 ay sonra adet oldum arkadaşım ise 1 sene sonra olmuştu. O yüzden anlamamış olabilir.

Emzirirkende süt çocuğa tatsız gelmemezmiş. genelde çocuğu sütten kesmesi istenir. Çünkü annenin yedikleri süt olunca anne çocuğuyla yediklerini paylaşır şimdi hamilede kalınca karnındakiyle de paylaşacağı için anne halsiz düşebilir iyi beslenemez diye emen çocuğu sütten kesmesi beklenir. Ama emzirmeye devam edenlerde oluyor.

Arkadaş yeni doğum yapmış, bu nedenle adet düzeni yok. Doğum yaptıktan ne kadar zaman sonra ilk adetin göreceğini kimse malesef bilemez. Bu yüzden adet gecikmesini farketmesi biraz zordur.
Konu sahibi arkadaşım, her şeyde bir hayır vardır. Rabbim böyle uygun görmüşse seve seve kabul edin. Allah sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin.
Bu arada annemin bir arkadaşı (olay yaklaşık 15 yıl önce oluyor) menapoza girdiğini sanıyor, birazda kilolu, karnında kıpırdamalar hissediyor etrafına soruyor, arkadaşları hep menapoza girdin kan dolaşıyordur diye onu telkin ediyorlar. Ama kadıncağız karnında bir tümor olduğuna inandırmış kendini, sonunda kızıyla (kızı evli ve bu kadının da bir torunu var ayrıca) doktora gidiyor. Doktor muayenede doğumun başladığını söylüyor ve kadın hastaneye gittikten yaklaşık 1 saat sonra çocuğu doğuruyor. Kızı sokaklarda bebek zıbını aramaya başlıyor. Babasına haber veriyor. Mahalledeki kadınlar tümör haberi beklerken bebek haberi alıyorlar. Tüm mahallenin kadınlarının o günkü yüz ifadelerini asla unutamıyorum. El birliği ile bebek hastaneden çıkana kadar tüm eksikleri gidermişlerdi. Tabi bunu yaparken hala şok geçiriyorlar ama bir taraftanda gülmekten yerlere yatıyorlardı.
Yani Rabbim istemeye görsün, ne yaparsanız yapın, kaderinizin önüne geçemezsiniz.

hayırlısıyla gelsin bebeğin deeeee spiralle gebe kalan bir halam var benim :s o yüzden ek bir yöntem daha şart.

o safsataymış hem emzirme hem gebelik aynı anda anneyi çok yıpratırmış evet ama tat değişikliği vs olmazmış. bir de 6. aydan sonra emzirmek erken doğumu tetiklermiş.

Son düzenleme:
hayırlısıyla gelsin bebeğin deeeee spiralle gebe kalan bir halam var benim :s o yüzden ek bir yöntem daha şart.

Teşekkür ederim canım.Şu tesadüfe bak ki benim halam da spiralle hamile kaldı
ama 20 sene öncesi falandı...Off bu da ayrı bi dert,allah beterinden korusun gerçi..

ama 20 sene öncesi falandı...Off bu da ayrı bi dert,allah beterinden korusun gerçi..

kızlar spiralle gebe kalındığında doğabiliyor mu bebek yoksa kürtaj şart mı?

dr un dediğine göre öncesınde normal doğum yapan kadınlarda kayma olsılığı daha yuksek oluyormuş bende öle olmuşum ıyıkı olmusum annem öle dıo hahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…