- 24 Temmuz 2025
- 4
- -24
- 1
- 30
- Konu Sahibi karamelinannesi
-
hemsiresiniz, isin icindesiniz aslinda. boyle bir korkunuz varsa keske hamilelik planlarken olsaydiniz- bagisikliginiz yuksek olacagi icin bu dertten kurtulurdunuzArkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
Bunlar kişisel kararlar aslında. Ben de aldırma düşüncesinde bir insan değilim ama garanticiyim bilmek isterim. Down ise kendimi psikolojik olarak sürece hazırlamak isterim. Destek alırım karşılaşacağım zorlukları araştırırım. Kalp rahatsızlığı varsa mesela öncesinden doktor araştırır görüşmelerimi yaparım.Fetal dnada cinsiyet kromozomu kaynaklı büyük hatalar yapılıyor. Şahsi fikrim engelli olacaksa dahi aldırmak istemeyen bir aile bu testlerin hiçbirini yaptirmamali. İkili riskli çıkıyor başlıyor stres , ardından fetal dna onda da risk çıkıyor 12. haftadan amniyosentez yapilacak haftaya kadar hatta sonucun çıkacağı haftaya kadar yaklaşık 10 hafta anne büyük stres yaşıyor, ek olarak amniyosentezde de az da olsa düşük yapıp bebegi kaybetme riski var , sonucun bir de temiz geldigini düşünün. Sürprizle karşılaşmamak adına yaklaşık 3 ay boyunca annenin ve bebegin bu kadar stres ve risk içinde yaşamasını doğru bulmuyorum.
Evet ben de sağlık ocağında tdap ı duydum. Tetanoz yaptırdım geçen yıl deyince bundan bahsetti doktorgebelikte Almanya da tdap aşısı yapılmıyor mu?
Tetanoz difteri boğmaca için kombine bir aşı bildiğim.
Tek başına tetanoz gereksiz.
Dün sağlık ocağında artık bizde de tdap yapıldığını söylediler. Tetanoz olma ihtimali çok düşük bu devirde doğum sırasında. Ancak boğmaca bebekler için tehlikeli.
Gerçekten çok teşekkür ederim insan ister istemez tedirgin oluyor, olmazsam da bi şey olursa vicdan azabından kendimi yer miyim diye düşünüyorum, ya olursam da bi şey olursa pekii.. Olmayacağım çünkü olmayan da çok insan varmışBen ilk gebeliğimde olmadım. Aşı karşıtı bir insan değilim ama fazladan ilaç almayı sevmem. Zaten otoimmün hastalığım var. Doktorum yaptırma hastalığını tetiklemesin demişti. Yani kafanız karışıksa bence hayati bir şey değil.
Aşı olacağım hafta çok grip olmuştum o sıra hastalık geçsin diye bekledim , meğer grip değil hamileymişim öylelikle asılı kaldı aşı işi de , bilsem hiiiç riske atmadan olurdum zatenhemsiresiniz, isin icindesiniz aslinda. boyle bir korkunuz varsa keske hamilelik planlarken olsaydiniz- bagisikliginiz yuksek olacagi icin bu dertten kurtulurdunuz
Gerçekten çok teşekkür ederim insan ister istemez tedirgin oluyor, olmazsam da bi şey olursa vicdan azabından kendimi yer miyim diye düşünüyorum, ya olursam da bi şey olursa pekii.. Olmayacağım çünkü olmayan da çok insan varmış
Aşı 24. Hafta yapılıyor yalnız.Aşı olacağım hafta çok grip olmuştum o sıra hastalık geçsin diye bekledim , meğer grip değil hamileymişim öylelikle asılı kaldı aşı işi de , bilsem hiiiç riske atmadan olurdum zaten
Sanki son zamanlarda tetanoz olduktan sonra bebek kayıplarının oranlarında bi artma varmış gibi bi algı var , bilimsel de bi şey yok aslında ama görüp, duyup, okudukça da delirecek gibi oluyor insan . Hamilelikte üç maymunu oynamak çok önemliymiş gerçektenOlursanız da bir şey olmaz ama kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın. Tetanoz yıllardır seri şekilde tüm dünyada uygulanan en masum aşılardan biri. Felaket tellallarına bakmayın.
Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
Yok arkadaş öncesinde olsaydınız planlı gebelikse dedi de o yüzden yazdım bunu , yoksa 24.haftada yapıldığını bende biliyorumAşı 24. Hafta yapılıyor yalnız.
Ama doktorların kararı bize bıraktığı halde sağlık ocaklarının ısrarla baskı yapmalarını da çok doğru bulmuyorum ne olursa olsun . Bu arada kesinlikle aşı karşıtı bi insan değilim detaylıya gidince doktorumla tekrar konuşacağımAslında tüm ameliyatlardan önce Tetanoz önerilir ancak ameliyathane ortamında bulaş riski çok düşüktür.
Hamilelik sırasında bebek sağlığı da söz konusu. Olur olmadık bir yerde doğum yapma ihtimali var. Kaza geçirip Tetanoz kaparsanız bebeğe bulaşabilir. Mevzu bebek sağlığı olduğu için sağlık bakanlığı bunu ayrıca takip ediyor.
Hanımlar ben geçen yıl kedi tırmaladığı için 1 doz kuduz aşısı yaptırmıştım tam emin değilim ama tetanoz da yaptılar sanki. Ama bunu sistemde göremedim.. nasıl öğrenilir başka
Yenidoğan çetesi davasında 3 hemşire hakkında tahliye kararı verildi.Tahliye falan edilmediler. Ülkenin yüzkarası oksijen israfı azılı suçlular ile koskoca sağlık sistemini bir tutamazsınız. Sizin tarama mantığınıza göre insanların herhangi bir tahlil de yaptırmaması gerek çünkü onlar da güven aralığına göre hesaplanmış değerler. Aslında size risk verir ve ileri tetkiklerde kişide bir sorun yokmuş denebilir. Sistemi bilmiyorsunuz 3-5 tane örnek ile kalkıp mantık yürütüyorsunuz. İlaçların, tedavilerin, testlerin yan etkileri veya riskleri vardır ancak tüm bunlar her yönüyle değerlendirilir ve uygunluğuna karar verilir. Mesela her hastaya serklaj yapılmaz ama risk için bi cm belirlenir. Rahim ağzı o cm aralığından kısa birinin prematüre olmayan bebek dünyaya getirme ihtimali var mıdır? Vardır. O zaman hiçbir gebenin rahim ağzı uzunluğu ölçülmesin size göre.
Bilimsel değerlendirme bakış açınız yoksa lütfen bilime karışmayın, insanların da canıyla oynamayın. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Daha risksiz alanlarda gelişigüzel yorum yapın.
Gerçekten şaka mısınız yaYenidoğan çetesi davasında 3 hemşire hakkında tahliye kararı verildi.
Bu 3 kişinin arasında tahliye edilmesi için soruşturma savcısı Yavuz Engin’in tehdit edildiği hemşire Tuğçe Toptemel de bulunuyor.
Haberleri takip ediyo msnz merak ediyorum.
He he öyle aynen.Gerçekten şaka mısınız ya
Yargılama suçlu olanın tespiti için yapılır. Yargılama devam ettiği sürece kimin suçlu olduğuna karar verilmemiştir. Tutuklu/tutuksuz yargılanmak halkın suçu ne kadar ağır gördüğüyle ilgili değil şahsın suçlandığı konu, kaçma potansiyeli vb ile ilgilidir. Bu dediğiniz hemşireler örgüt lideri değil ve beraat etmediler, tahliye edildiler yani yargılamaları devam edecek. Suçlu olup savcıyı tehdit edenler salınmadı medya çok güzel kelime oyunları yapıyor bu kadını o elebaşı kızıl gibi gösteriyor, değil. Bu kadın için savcı tehdit edilmiş ama bu kadın etmemiş. Yememiş içmemiş parmaklarınızı kemire kemire şunu beklemişsiniz bari düzgün okuyun. Eğer devletin sağlık sistemine güvenmiyorsanız bence hastaneye hiç gitmeyin. Yok öyle üç beş şahsiyetsiz şeytan yüzünden koca camiayı gömüp sonra en ufak bi şeyde acillere koşmak.
Iki hamilelik gecirdim ikisinde de aşı olmadim.gebelikte Almanya da tdap aşısı yapılmıyor mu?
Tetanoz difteri boğmaca için kombine bir aşı bildiğim.
Tek başına tetanoz gereksiz.
Dün sağlık ocağında artık bizde de tdap yapıldığını söylediler. Tetanoz olma ihtimali çok düşük bu devirde doğum sırasında. Ancak boğmaca bebekler için tehlikeli.
Ben de zaten hamilelik ten önce gidip tüm asilarimi tazelemistim.çünkü almanyada insanlar tum asilarini duzsnli olarak yaptiriyorlar, hatta asi defterlerini cantalarinda tasiyorlar. sizde zaten hamilelik cagindaki insanlar halihazirda aşili oldugu icin yapmıyor olabilirler mi?
ben 34 yasindayim, ne zaman ne asisi oldum bilmem. tek bildigim son aşimi ortaokulda oldugum. bir demir cizmediyse - kuduz şüphesiyle doktora gitmediysek de tetenoz vurmazlar.
haliyle benim sifir bagisikligimla zaten asilarini asiri duzenli sekilde yaptiran almanin guclu bagisikligi ayni olabilir mi?
Iki hamilelik gecirdim ikisinde de aşı olmadim.
Ama ben asilarimi hamilelik ten önce yaptirmistim.
Evt kombine aşı oluyor.
Evt öyle bir aşı yi öneriyorlardi. Ama sadece doktorda asılı bir bildiri vardi doktorum kendisi hic söylememisti.Boğmaca yapılmasının sebebi hamileyken: yenidoğan Bebeklere boğmaca aşısı yapılmıyor aşı olunursa bebek bağışıklıkla doğuyor dedi doktorum. Benim ilk doğumumda Türkiye’de ücretli bir aşı vardı bu doğrultuda araştırabilirsin Avrupa’da gebelere bu ücretsiz yapılıyor demişti. Ama yine de olmamıştım ben. Hatta burada anne gruplarında birkaç kişiyle konuştum doğrulamışlardı. Tabi hangi ülkede yaşıyorlardı bilmiyorum. Fransaydı belki de.
Şu an Türkiye’de aynı aşı ücretsiz olmuş dedi doktorum.
Ben ilkinde olmadım dediğim gibi ama şimdi kreş yaşında oğlum var o boğmaca taşır diye endişe ettim. O yüzden yaptıracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?