Tetanoz ve şeker yüklemesi istemiyorum

karamelinannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
4
-24
1
30
6 haftalık hamileyim, şeker yüklemesi tetanoz 2li 3lü taramalar doğum sonrası topuk kanı ve çocukluk aşıları, hiçbirini istemiyorum ve Ankara'da yaşıyorum. Benim gibi arkadaşlar hangi doktorlara gittiniz bazı doktorlar çok baskıcı oluyor, kararsızım. (Aşı ve ilaç sevicileri yorumlarını kendine saklasın lütfen)

hemsiresiniz, isin icindesiniz aslinda. boyle bir korkunuz varsa keske hamilelik planlarken olsaydiniz- bagisikliginiz yuksek olacagi icin bu dertten kurtulurdunuz

Bunlar kişisel kararlar aslında. Ben de aldırma düşüncesinde bir insan değilim ama garanticiyim bilmek isterim. Down ise kendimi psikolojik olarak sürece hazırlamak isterim. Destek alırım karşılaşacağım zorlukları araştırırım. Kalp rahatsızlığı varsa mesela öncesinden doktor araştırır görüşmelerimi yaparım.

Evet ben de sağlık ocağında tdap ı duydum. Tetanoz yaptırdım geçen yıl deyince bundan bahsetti doktor

Gerçekten çok teşekkür ederim insan ister istemez tedirgin oluyor, olmazsam da bi şey olursa vicdan azabından kendimi yer miyim diye düşünüyorum, ya olursam da bi şey olursa pekii.. Olmayacağım çünkü olmayan da çok insan varmış

hemsiresiniz, isin icindesiniz aslinda. boyle bir korkunuz varsa keske hamilelik planlarken olsaydiniz- bagisikliginiz yuksek olacagi icin bu dertten kurtulurdunuz
Aşı olacağım hafta çok grip olmuştum o sıra hastalık geçsin diye bekledim , meğer grip değil hamileymişim öylelikle asılı kaldı aşı işi de , bilsem hiiiç riske atmadan olurdum zaten

Olursanız da bir şey olmaz ama kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın. Tetanoz yıllardır seri şekilde tüm dünyada uygulanan en masum aşılardan biri. Felaket tellallarına bakmayın.

Olursanız da bir şey olmaz ama kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz öyle yapın. Tetanoz yıllardır seri şekilde tüm dünyada uygulanan en masum aşılardan biri. Felaket tellallarına bakmayın.
Sanki son zamanlarda tetanoz olduktan sonra bebek kayıplarının oranlarında bi artma varmış gibi bi algı var , bilimsel de bi şey yok aslında ama görüp, duyup, okudukça da delirecek gibi oluyor insan . Hamilelikte üç maymunu oynamak çok önemliymiş gerçekten

Aslında tüm ameliyatlardan önce Tetanoz önerilir ancak ameliyathane ortamında bulaş riski çok düşüktür.
Hamilelik sırasında bebek sağlığı da söz konusu. Olur olmadık bir yerde doğum yapma ihtimali var. Kaza geçirip Tetanoz kaparsanız bebeğe bulaşabilir. Mevzu bebek sağlığı olduğu için sağlık bakanlığı bunu ayrıca takip ediyor.

Hanımlar ben geçen yıl kedi tırmaladığı için 1 doz kuduz aşısı yaptırmıştım tam emin değilim ama tetanoz da yaptılar sanki. Ama bunu sistemde göremedim.. nasıl öğrenilir başka

Ama doktorların kararı bize bıraktığı halde sağlık ocaklarının ısrarla baskı yapmalarını da çok doğru bulmuyorum ne olursa olsun . Bu arada kesinlikle aşı karşıtı bi insan değilim detaylıya gidince doktorumla tekrar konuşacağım

Hanımlar ben geçen yıl kedi tırmaladığı için 1 doz kuduz aşısı yaptırmıştım tam emin değilim ama tetanoz da yaptılar sanki. Ama bunu sistemde göremedim.. nasıl öğrenilir başka

Genelde kedi tırmalayınca tetanoz yapıyorlar ama devam dozlarını yaptırmadıysanız ömür boyu koruyuculuğu olmuyor yani geçmiştir etkisi. Tek doz aşı en fazla birkaç ay koruma sağlar.

Yenidoğan çetesi davasında 3 hemşire hakkında tahliye kararı verildi.

Bu 3 kişinin arasında tahliye edilmesi için soruşturma savcısı Yavuz Engin’in tehdit edildiği hemşire Tuğçe Toptemel de bulunuyor.

Haberleri takip ediyo msnz merak ediyorum.

Gerçekten şaka mısınız ya
Yargılama suçlu olanın tespiti için yapılır. Yargılama devam ettiği sürece kimin suçlu olduğuna karar verilmemiştir. Tutuklu/tutuksuz yargılanmak halkın suçu ne kadar ağır gördüğüyle ilgili değil şahsın suçlandığı konu, kaçma potansiyeli vb ile ilgilidir. Bu dediğiniz hemşireler örgüt lideri değil ve beraat etmediler, tahliye edildiler yani yargılamaları devam edecek. Suçlu olup savcıyı tehdit edenler salınmadı medya çok güzel kelime oyunları yapıyor bu kadını o elebaşı kızıl gibi gösteriyor, değil. Bu kadın için savcı tehdit edilmiş ama bu kadın etmemiş. Yememiş içmemiş parmaklarınızı kemire kemire şunu beklemişsiniz bari düzgün okuyun. Eğer devletin sağlık sistemine güvenmiyorsanız bence hastaneye hiç gitmeyin. Yok öyle üç beş şahsiyetsiz şeytan yüzünden koca camiayı gömüp sonra en ufak bi şeyde acillere koşmak.

He he öyle aynen.

Iki hamilelik gecirdim ikisinde de aşı olmadim.
Ama ben asilarimi hamilelik ten önce yaptirmistim.
Evt kombine aşı oluyor.

Ben de zaten hamilelik ten önce gidip tüm asilarimi tazelemistim.
Bu rutin birsey degiL ama. Hamilekten önce neler yapilmasi gerekir diye okumustum o zaman. öyle gidip yaptirdim.
aşı lar önemli yapilmasi lazım. Benim kişisel önerim yine hamilelik ten önce yapilmasi daha doğru.

Iki hamilelik gecirdim ikisinde de aşı olmadim.
Ama ben asilarimi hamilelik ten önce yaptirmistim.
Evt kombine aşı oluyor.

Boğmaca yapılmasının sebebi hamileyken: yenidoğan Bebeklere boğmaca aşısı yapılmıyor aşı olunursa bebek bağışıklıkla doğuyor dedi doktorum. Benim ilk doğumumda Türkiye’de ücretli bir aşı vardı bu doğrultuda araştırabilirsin Avrupa’da gebelere bu ücretsiz yapılıyor demişti. Ama yine de olmamıştım ben. Hatta burada anne gruplarında birkaç kişiyle konuştum doğrulamışlardı. Tabi hangi ülkede yaşıyorlardı bilmiyorum. Fransaydı belki de.
Şu an Türkiye’de aynı aşı ücretsiz olmuş dedi doktorum.

Ben ilkinde olmadım dediğim gibi ama şimdi kreş yaşında oğlum var o boğmaca taşır diye endişe ettim. O yüzden yaptıracağım.

Evt öyle bir aşı yi öneriyorlardi. Ama sadece doktorda asılı bir bildiri vardi doktorum kendisi hic söylememisti.
Üstelik korona zamaninda ikinci hamileligimi gecirdim.
Korona aşısı da olmadim hamileliğim de.
Sıfır temasla doguma gittim.
Kimse ile görüsmedim aylarca.
Oyyy ne zamanlardan gectik.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…