• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzeme nasıl davranmalıyım?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.864
598
33
Merhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.

Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.

En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. (Birkaç yanlış anlaşılmadan dolayı not: Hiç evinden almadım, genelde evine bırakmamı istiyor aynı ortamdaysak.) Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?

Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Sorun para pul degil büyük bir nezaketsizlik var ortada. Alınan bir nevi hediyeye burun kıvırmak cok cirkin. Ben olsam bende bozulurum. Ne demek kotu portakal ne demek baska pasta? Sinir oldum teyzene. Bir şey söylemene gerek yok bence ama bir daha bu tarz taleplerini yerine getirme

benim param yok deyip almam bi daha ben olsam

Sırf bir şeyler aldırsa iyi, bir yerlere götürmek falan filan gibi işleri de yaptırıyor arabam var diye. Kuzenimin de var ama "O spora gidiyor" diye oğlunu çağırmıyor, deli oluyorum artık.

Kullanıyor seni net. Beğenmediği portakal ile pastayıda yemiştir kesin.

Bence de kullanıyor. Ya da düşüncesiz.
Bir daha bir şey isterse sen de aldıklarımı beğenmiyorsun de kendisi alsın

Sorun para pul degil büyük bir nezaketsizlik var ortada. Alınan bir nevi hediyeye burun kıvırmak cok cirkin. Ben olsam bende bozulurum. Ne demek kotu portakal ne demek baska pasta? Sinir oldum teyzene. Bir şey söylemene gerek yok bence ama bir daha bu tarz taleplerini yerine getirme

Kullanmayı seven bir teyzen var.
Başka da açıklaması yok.
Bu tarz insanlardan uzak durmak candır.

Evet ben de böyle düşünüyorum. Ama aileden birisi sonuçta kolay kolay da uzak tutamam ki. Tepki çekebilirim.

Açık ve net şekilde kullanılıyorsun bence. Sen de ordan taşıyamam, yolumun üzerinde değil, zamanım yok demeyi öğrenmelisin bence. Bir süre sonra çekinir heralde birazcık anlayışı varsa tabii.

Yanimda para yok desen?

Bana da kullaniyor gibi geldi.Teyze ben neyi begenecegini bilemem o yuzden alamam deyin bir daha

Açık ve net şekilde kullanılıyorsun bence. Sen de ordan taşıyamam, yolumun üzerinde değil, zamanım yok demeyi öğrenmelisin bence. Bir süre sonra çekinir heralde birazcık anlayışı varsa tabii.

Sırf parayla kalmıyor, oraya bırakır mısın, şuraya götürür müsün? Evlerimiz yakın olduğundan bir şey de diyemiyorum, genelde de akşam saatleri dolmuşun falan olmadığı zamanları seçiyor. Bilerek yaptığını düşünüyorum. Kuzenimin de arabası var ama ona aldırtmıyor kendini.

Teyze ciddi ciddi kullanıyor sizi. Ne kadar iyi hos bir kadın olsada davranışları cok itici. Bundan sonra bır şey isterse nasıl olsa beğenmiyorsun alamam diyerek geçiştirin. Alınıp küssün boşverın.

Back
X