• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzeme nasıl davranmalıyım?

Sen benim aldıklarımi beğenmiyorsun teyze ben hiç uğraşmam almakla diyebilirsiniz bir de sürekli mi bırakmanızi istiyor arada bir mi. Arada bir işe bu kadar takmayin

Sürekli değil ama arada bir de değil. Biz genelde anneannemde toplanırız, o da geldiğinde her seferinde evine bırakmamı ister. Bilerek de dolmuş/otobüsün olmadığı bir zamanda kalkıyor ki bırakmak zorunda kalayım. Bir de "Oğlum bekliyor evde" falan diyerek, şaka gibi. Oğlun bekliyorsa gelsin alsın seni, ben niye götürüyorum? "Yolunun üstü, çok gözüne batıyorsa götürmeyiver" falan yapınca ayrı sinirim bozuluyor, üste çıkıyor çünkü. Portakal olayı bu yaz yaşandı, pasta olayı da yine birkaç ay önce. Daha yazmadıklarım da var.

Bir daha sende ona sakayla karışık aman teyze şimdi alsam begenmezsin senin zevkin benimle ayni degi de. Cok istiyorsan sen al paranı yanina beraber ben sana eşlik ederim de.
Gül geç.
Araba konusunda da seni evinden kalk gel diyorsa illaki bahane bulabilirsin.

Bir daha sende ona sakayla karışık aman teyze şimdi alsam begenmezsin senin zevkin benimle ayni degi de. Cok istiyorsan sen al paranı yanina beraber ben sana eşlik ederim de.
Gül geç.
Araba konusunda da seni evinden kalk gel diyorsa illaki bahane bulabilirsin.

Yok evimden gidip almadım hiçbir zaman. Genelde aynı yerdeysek "Yolunun üstü, beni de bırakıver" olayı oluyor, ama bu biz hep bir aradayken oluyor. Hiç çocuğuna "Gel beni al" dediğini duymadım. Bırakırım o sorun değil ama bir kullanma durumu var, "Şuraya uğrasana bilmem ne alacağım" falan gibi.

Merhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.

Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.

En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?

Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. :)
Evet sinir bozucu ama keske teyzem halam yakin olsada boyle derdim olsa. Bir allahin kulu yok oturdum yere yakin

Yok yanlış anladınız, muhtaç olmak elbette kötü değil ve son paramı çıkartıp vermiş de olabilirdim. Kastettiğim o değildi. Tavırları o stil, bundan hoşlanmıyorum. Artık kendince kar mı etmeye çalışıyor napıyorsa anlamadım. Ve bir sürü kuzenim var tek yeğeni ben değilim, niyeyse hep benden istiyor. Kırmayım da istiyorum bir yandan çünkü ters bir şey söylesem "Büyüğüne saygısızlık etti, ben onun teyzesiyim, öyle bir şey demedim" diye üste çıkar.

Anladım sen diğer kuzenlere göre daha naif mi kalıyorsun acaba? Diğer kuzenlere bu şekilde davranmıyorsa onlar için böyle söylese bile takmayacak tipler demekki. Söylerse söylesin. Bence önemseme.

Evet sinir bozucu ama keske teyzem halam yakin olsada boyle derdim olsa. Bir allahin kulu yok oturdum yere yakin

Üzüldüm sizin adınıza ama böyle destek yerine köstek olan akrabalar yakınınızda olunca çok moral bozuyor ve üzüyorlar.

Anladım sen diğer kuzenlere göre daha naif mi kalıyorsun acaba? Diğer kuzenlere bu şekilde davranmıyorsa onlar için böyle söylese bile takmayacak tipler demekki. Söylerse söylesin. Bence önemseme.

Herhalde. Bilemiyorum ki. Ama artık dediğiniz gibi ters konuşmam lazım başka türlü sonu gelmeyecek.

Teyze biz daha oturuyoruz bekle (dükkanlar kapansın :D) birlikte çıkarız ben seni bırakırım de.

Ya da daha o otururken kalk benim işim vardı unuttum teyze geliyorsan seni de götüreyim ama acelem var ona göre bir yerlere ugrayamayiz diyebilirsin.

allah aşkınıza sizi kullanmaya çalışan değil teyzeniz, anneniz bile olsa izin vermeyin. aman teyzemin isteğini kırmadan geri çevireyim diye kullanacağın kelimelere bile özenme nolur. reddet gitsin. ne ona bişey al, ne bilmem nereye götür arabanla. yeminle anlamıyorum böyle insanları

Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.

Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.

En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?

Bir daha bir şey isterse "alamam nasıl olsa beğenmiyorsun " dersin istemesin bi zahmet

Bigunde yaptiklarini ona sen yap pek anliyacak gibi degil ama sen yap icinde kalmasin bir dahada ne derse hayir demeyi bil yoksa başa çikamassin yinede kendin bilirsin

Sende bir kac kez Teyzenden birşeyler isteyip beğenme.. Kisasa kisas.. Ben birak birsey almayi mesafe koyarım araya. Teyze.meyze ... Once teyze gibi davransın

Bigunde yaptiklarini ona sen yap pek anliyacak gibi degil ama sen yap icinde kalmasin bir dahada ne derse hayir demeyi bil yoksa başa çikamassin yinede kendin bilirsin

Sende bir kac kez Teyzenden birşeyler isteyip beğenme.. Kisasa kisas.. Ben birak birsey almayi mesafe koyarım araya. Teyze.meyze ... Once teyze gibi davransın

Doğru söylüyorsunuz ama gerek aynı ortamda çok bulunmamız gerek buna annem dahil çevremdekilerin "Amaaan bir şey olmaz kendi ayıbı, sen yeğenlik görevini yap" falan gibi şeyler söylemesi nedeniyle mesafe koyamıyorum. Kısasa kısastan da anlayacağını sanmıyorum. Kırılmasını göze alarak bir sonraki davranışında ters gitmeye karar verdim. Zaten öyle bir durumda kendisi bana mesafe koyar diye tahmin ediyorum.

Bir sonraki olay olmasin cnm bence buna izin verme birsey isterse ona onceki tecrubelerine gore istediklerini tam anlayamıyorum teyzecigim sen kendin hallet de nasil olsa annene şikayet edecektir sanada mesafe icin acik çek cnmmm

Kulllaniyor sizi çok net. şehir disindan portakal getiriyorsunuz insan saygi gosterir yahu.yok pasta al yok yok beni eve birak deyip islerini sizin arabanizla hallettirmesi.. bence bundan sonra maddi biseyler istediginde "ya yanimda yok, bozugum yok" diyebilirsiniz.

Sırf bir şeyler aldırsa iyi, bir yerlere götürmek falan filan gibi işleri de yaptırıyor arabam var diye. Kuzenimin de var ama "O spora gidiyor" diye oğlunu çağırmıyor, deli oluyorum artık.
Benzin almayi unutmusum teyzecim ya ben gelemem deyin cagirdiginda :) veya sizi cagirdigi zaman tamamen ters yonde olan bi yeri soyleyip oraya gideceginizi ve cok acil gitmek zorunda oldugunuzu soyleyin. ya da en iyisi telefonlarini acmayin :D ben olsam oyle yapardim. bi sekilde hayır derdim yani. sonucta kullaniyo

Benzin almayi unutmusum teyzecim ya ben gelemem deyin cagirdiginda :) veya sizi cagirdigi zaman tamamen ters yonde olan bi yeri soyleyip oraya gideceginizi ve cok acil gitmek zorunda oldugunuzu soyleyin. ya da en iyisi telefonlarini acmayin :D ben olsam oyle yapardim. bi sekilde hayır derdim yani. sonucta kullaniyo

Onu yapamam çünkü ayağına çağırmıyor. Bir yerde oturuyoruz işte anneannem diyelim. Anneannemden kalkarken "Yolunun üstü beni de bıraksan" şeklinde istekleri oluyor. Ayağına çağırsa zaten gidemem, şöförü müyüm :) Gerçi yolunun üstü bıraktırırken de hususi şöförüymüşüm gibi davranıyor o ayrı mevzu. Kendi oğluşuna kıyamıyor herhalde benzin yakacak diye, ben su yakıyorum ya :)

Parasini vermemek için begenmemiş rolü kesiyor.. Bir dahakine param yok teyze diyin..kimse ölmez bundan

Almayin, almak zorunda degilsiniz. Madem karsi taraf kiymet bilmiyor, nankorluk yapiyor, teyzeniz de olsa bi bahane uydurun. Bir daha arabayla birakmanizi isterse de teyze acelem var o tarafa gitmeyecegim x tarafa gidecegim diyip ters yonu soyleyebilirsiniz.

Ben aile meselelerine biraz daha farkli bakiyorum, yani ailem diye kendimi kullandiramam ya da beni uzmesine izin veremem, vermemeliyim. Sonucta evet onlardan bir tane var ama benden de bir tane var, beni dusunmeyeni ben neden dusuneyim ki?

Onu yapamam çünkü ayağına çağırmıyor. Bir yerde oturuyoruz işte anneannem diyelim. Anneannemden kalkarken "Yolunun üstü beni de bıraksan" şeklinde istekleri oluyor. Ayağına çağırsa zaten gidemem, şöförü müyüm :) Gerçi yolunun üstü bıraktırırken de hususi şöförüymüşüm gibi davranıyor o ayrı mevzu. Kendi oğluşuna kıyamıyor herhalde benzin yakacak diye, ben su yakıyorum ya :)
Kendi oglunun arabasi olmasa neyse de. bence kendi oglunun birakmasi gerektigini şaka yollu soyleyin. ay ne sinir yaa. bi ara ablami da boyle kullanmaya calismislardi ama ablam artik tavrini koydu, insanlara hayir demedikce kullandiklarini kar biliyorlar

Back
X