teyzemin hamileliği-annemin laf sokmaları

Limonsarisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.214
1.267
178
Iyı akşamlar hanımlar.
Derdim annem. Çok seviyorum normalde de çok İyi anlaşırız ama bazen ne dediğini bilmiyor ve bu beni çileden çıkarıyor.

Teyzem benden 15 yaş büyük. Abla kardeş gibi büyüdük sürekli bizde kalırdı evlenince ben onda kaldım falan. Sürekli sohbet eder dertleşiriz. Teyzem geçen gün hamile olduğunu öğrendi ve çok üzgün bu yaştan sonra nasıl olur diye kendi kendini yiyor. Yaşı 40 ve iki oğlu var biri 13 diğeri 3 yaşında. Allahın verdiği mucize diyor çünkü ikinci oğlu için 5 yıl uğraşmıştı. Bu beklenmedik hamilelik aile içinde terslik çıkardı.

Ben 1 yıllık evliyim ve annem biz limonsarısından çocuk beklerken sen mi doğurcaksın diye teyzeme laf söylemeye başladı. Bana da sürekli bak teyzen kaç yaşında 3. Çocuğa hamile sen hala istemem diyorsun diyip duruyor canım sıkılıyor.

Bir de şöyle bir durum var benimde hamile olma ihtimalim var. Daha 3 gün geciktim ama ihtimal dahilinde. Eğer bende hamileysem işler sanki daha karışık olacak gibi geliyor. Teyzemle yakın zamanlarda doğum yapma fikri güzel gibi görünse de nasıl olur bilmiyorum. Neyse ki bu daha ihtimal.

Benim sizlerden ricam anneme nasıl davranmam konusunda. Teyzem zaten üzgün lafları ile onu daha çok üzüyor ve bana sürekli ama sürekli laf sokuyor çocuk düşünmüyorum diye. Annemle nasıl konuşmalıyım

O zaman siz cocuk sahibi olunca rahatlayacak. Teyzenizin bebegi de hayirli olsun.

Hamile olan kızı degil de kardeşi diye kıskanmış belki kendi de farkında değil . Annenize bu işlerin kısmet isi olduğunu ve zaten üzgünken teyzenizi bir de kendisinin üzmemesini hatta yanında olması gerektiğini uygun bir dille anlatmaya çalışmalısınız .

Evet bende kıskandığını düşünüyorum ama o da canı kardeşi ve çok sever. Üzülmesini isteyeceğini zannetmiyorum düşünmeden konuşuyor bugün dediğiniz gibi üzme teyzemi bak zaten çok üzgün oğlu 3 yaş sendromu yaşıyor çok huysuz desteğe ihtiyacı var falan dedim ama pek kar etmedi

Allahin verdigine sen mi karisacaksin de annene, sen mi buyuteceksin, sen mi masrafini karsilayacaksin, ne bu telas hiddet?

Kimse kimsenin cocugunu baglamaz, ayni zamanda dogursaniz bile kime ne zarari olabilir? Ayni evde mi yasiyorsunuz?

Riskli ve beklenmedik hamilelik yaşayıp üzülen teyzenken annene ne oluyor ki?
Kardeşi kızından önce doğuracak diye dertlenir mi insan? Aksine sevinmeli Allah'tan hayırlısını istemeli.
Duyma dediklerini teyzene destek ol sadece.

Kırdığının farkında değil muhtemelen , fazla duygusal davranıyor . Yanlışının farkına varacak elbet ama umarım fazla uzun sürmez . Siz yine de ara ara dile getirmeye devam edin bence .
Teyzeniz icin hayırlı olsun , üzülmesin siz yanında olun .
Umarım sizin de gönlünüzden gecen olur .

benim bi tanıdığım 40'ların ortasında doğurdu. onun da 2 kocaman evladı vardı. onlar da utandı gibi bu durumdan ama çocuğu doğuduktan sonra ikinci baharını yaşamış gibi bişiy oldu, anneliği çok keyifli geçti. herkes de mutlu oldu. bence senin de çocuğun olursa beraber büyütürsünüz kardeş gibi. çok keyifli olur aslında. çocuğu doğduktan sonra teyzen emin ol ki çocuk heycanından dolayı yaşının kaç olduğunu takmayı unutucak. tebrikler ikinize de

Allahin verdigine sen mi karisacaksin de annene, sen mi buyuteceksin, sen mi masrafini karsilayacaksin, ne bu telas hiddet?

Kimse kimsenin cocugunu baglamaz, ayni zamanda dogursaniz bile kime ne zarari olabilir? Ayni evde mi yasiyorsunuz?
Teyzem doğum yaptıktan sonra annem bakmaya yardımcı olacak. Diğer iki çocuğuna anneannem baktı çünkü annemle teyzem ortak çalışıyorlardı. Anneannem artık yaşlı diye annem ben yardım ederim demiş ilk duyunca teyzem de az da olsa rahat bir nefes almış ama şimdi pişman.

Ben başka ildeyim eğer ben de yakın zamanda doğum yaparsam annem bana gelmek isteyecek teyzem zor durumda kalacak

kendınce sana laf sokup cocuk yapma fıkrını aklına sokmaya calısıyor

Evet teyzem bu yaşta nasıl olur dedi. Dedim tıp ilerledi Bi rahatsızlığında yok sağlıkla doğar inşallah diye ama teyzem dediğiniz gibi ayıp olur konu komşuya ne deriz lafına takılıyor. Büyük oğlu ergenlik dönemine girmek üzere çok hırçın küçük oğlu 3 yaş sendromu yaşıyor zaten çok bunalmıştı şimdi iyice gerildi.

Ben aynı zamanda doğum yapmak istemem çünkü ben başka ildeyim çok zor olur gibi geliyor annem benimle kalmak ister ama teyzemin ihtiyacı daha çok olur gibi

kendınce sana laf sokup cocuk yapma fıkrını aklına sokmaya calısıyor
Anlıyorum farkındayım ama beni de anlaması lazım daha 1 sene oldu evleneli ve ben başka şehirde yaşıyorum ben doğum yapsam kim yardımcı olacak ben hazır değilim ki ya da öyle hissetmiyorum

Çok teşekkür ederim umarım herşey iyi olur

Calisma hayatina devam edecekse zorluklari olucaktir tabi. O kismi gormemisim. Hayirlarla gelsin insallah.

Benim en kucuk kardesim de supriz bir bebekti, epey gec gelen...ama iyiki var, canim benim hepimizin nese kaynagi oldu o.

Anneme göre sıra bendeymiş sanki sırayla oluyor kısmet bu işler ama anlamıyor

Anlıyorum farkındayım ama beni de anlaması lazım daha 1 sene oldu evleneli ve ben başka şehirde yaşıyorum ben doğum yapsam kim yardımcı olacak ben hazır değilim ki ya da öyle hissetmiyorum
ben 23 haftalık erken dogum yaptım sonrasında hamıle kalmaya ugrastım ama ne anneme ne kaynanama soyledım 2 yıl korunacaksın dedı drlar dememe ragmen ıkısı de dogumdan bır ıkı ay sonra cocuk yap cocuk yap dıye baskı yapmaya basladılar basta kızdım ettım ama sonra baktım anlamaıolar bıraktım cevap da veredım hı hı dedım gectım

Calisma hayatina devam edecekse zorluklari olucaktir tabi. O kismi gormemisim. Hayirlarla gelsin insallah.

Benim en kucuk kardesim de supriz bir bebekti, epey gec gelen...ama iyiki var, canim benim hepimizin nese kaynagi oldu o.
İnşallah hayırlı olur. En büyük sıkıntı çalışıyor olmaları işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…