Teyzemın kızından nasıl kurtulabılırız

esila_ela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
295
0
0
İstanbul
Mrb arkadaslar bnm sorunum teyzemın kızıyla teyzemın kızı bundan ıkı sene once bızım bulundumuz semtte unıv kazandı teyzemler yurtdısında ılk basta halasında kalmayı dusundu halası kabul etmedı sonra yurda yazıldı yurtta kalamadı burası cok pıs yapamam dıe sonra bı kac gunlugune bıze geldı bırdahada gıtmedı teyzemın kızı ne temızlık yapar ne yemek nede bıze maddı acıdan yardım eder butun gun ısı gezmek tozmak butun ıslerı ablamla bız yaparız temızlık yemek vs mısafır gelsın surat asar mısafırın yanında bızı azarlar yemek yaparız kımı zaaman yaptıgımız yemegı begenmez ıkı senedır bızde bır gun bıle bı ekmek alıp geldıgını hatırlamam burs+kıra parası alıyor yol parası vermıyor devlet karsılıyor ayda elıne gecen para 1200 ama bundan bı ekmek almaz bırıktırır sene sonu geldıgınde kendıne 1800 tllık 3 tane bılezık +cumhurıyet altını yapar.bız maddı olarak yardımı gectık manevı hıc yardım yapmaz mısafırın ıcınde bızı azarlar hadı onuda gectık sadece yer ıcer oturur gecende annanemı arayıp maddı manevı sallantıda oldugumuzu boyle boyle yaptıgınızı soyledımızde sız teyzenızın kızını kıskanıyorsunuz okuyor dıe onun ıcın ıftıra atıyorsunuz dedı nıe kıskanalımkı ablamda bende unıv mezunuyuz ben evlıyım esım ıs nedenıyle sureklı yurtdısına cıkıyor bız bebegımle annemde kalıyoruz babam 8 yıl once vefat ettı annanem en ufak seyde teyzenın kızı yapmaz onun babası var sız yaparsınız sızın babanız yok der annemın maddı durumu ıyı anneme kaldırıp annanem senn durumun ıyı neden kardesınden maddı manevı yardım beklıyorsun bakın onu dedı bıde esımle bız baska sehırde oldumuz ıcın 1 aylıgına anneme geldık annanem demıskı sen zaten ıc guveyı aldın o damadı baslarına bela kaldılar demıs bunları duyunca cok uzuldum bız kendı evımızdemı teyzemın evındemıyız bılmıyoruz sureklı hızmetcı gıbı kullanılmaktn maddı manevı kullanılmaktan sıkıldık napsakta teyzemızın kızından kurtulsak bılmıyorum yardımcı olurmusunuz?

2 Senedir para biriktirmiştir heralde.
Ya siz yüz göz olmayında annesini arayın söyleyin olmuyor artık şu kadar zaman oldu felan deyin.
Misafirinizin yanında azarlamak da neymiş, ayıp:.

zor..kaç senesi var kuzenin daha?
sizin tepkiniz dışında annenizin görüşü de önemli, onunda gözüne batıyor mu kuzenin hareketleri?

Teyzenizi arayıp söylemek dışında başka seçeneğiniz var mı ki? Ya da teyze kızına diyeceksiniz.. Başka türlü nasıl çözüme ulaşılabilir ki. Açık açık diyeceksiniz madem bu denli rahatsız oluyorsunuz..

Evet yani, daha çok tepeye çıkan bi tip anladığım kadarıyla.

zor..kaç senesi var kuzenin daha?
sizin tepkiniz dışında annenizin görüşü de önemli, onunda gözüne batıyor mu kuzenin hareketleri?

2 senesı var annemıde azarlıyor okuldan geldıgı zamn ılk yuz ıfadesıne bakıyoruz artık moralı nsl dıe teyzeme soyleyınce bnm kızın yapmaz oyle seyler dıyor kızına cok guvenıyıor

teyzem bnm kızın yapmaz dıyor teyze kızına soylesek en ufak seyde annesını arıyor annesıde dırek annemı arıyor neden huzur vermıyonuz kızıma dıe bı ara ev tutucam dedı cek kullagını yerlestı ıyıce eve bı kadın ısten kocası geldınde yuz ıfadesıne bakar ya sınırlımı dıe bızde oyle olduk artık eve gelınce yuzıfadesıne bakıyoruz

arada bi kıza laf sokun.alınacak listesi yapın eline verin odası varsa düzeltmeyin onun eşyalarını evde çok zor olur ama istenmediğini anlar sanırım. kız bayagı geniş anlattıgına göre.anneannen de sana ne karışıyor annenin evi gelip kalırsın istediğin gibi.

annaneme soyledık rahatsız oluyoruz dıe annanemde o oyle sey yapmaz sız onu kıskanıyorsunuz dedı

ayy bırtane de teyze kızı bızde var...ama bızım durum farklı hamıle!teyzemler koyde esı baska sehırde calısıyor gelır bana onu alın bunu alın yatar kalkar esımde sınırlenıyo gelme dıyemıyoruz...ama annem uygunbır dılle anlatmıs ona bakalım daha gelmedı dogurduktan sonrası bızı dusunduruyo asıl...pek yuz fln da vermemeye basladım hamıle laf solesem olmaz....surat fln asarsanız belkı anlar...

Son düzenleme:
Sizde yaptığı yalnışları, rahatsız olduğunuz konuları böyle yüzüne söyleyin, anlasın biraz zaten anladığınm kadarıyla hafif çirkef biri, çok katlanamaz böyleleri eleştirilmeye çeker gider sonunda. Kavgada üste çıkıyorsa sizde çıkın, teyzeniz arayıp annenize ultimatom veremez ya annenizde savunsun kendini, en basitinden biz aynı evdeyiz yaşayıp görüyoruz bütün bunları sen burada yoksun bilemezsin bile yeterli. Elbette en sonunda çıkacak evden bu kadar basit. Yine de ısrarla çıkmıyorsa yaşantısına karışmaya başlayın madem sizi aynı evi paylaşacak kadar yakın görüyor o zaman hayatına karışma hakkınız var. İyi niyetle yaklaşıyormuş başına bir iş gelmesini istemiyormuş gibi yapın dışarı çıktığında sık sık arayın geç kalmamasını isteyin eve vaktinde gir çık burası aile evi filan diyin. Anladığım kadarıyla evdeki diğer insanlar çalışıyor. Çalıştığınız için erken yatmanız gerektiğini söyleyin o daha geç saatlere kadar oturuyorsa kalkın uyarın ses yapıyosun rahatsız oluyoruz filan diye. Yani rahatını kaçırın biraz. Zaten bu kadar rahat yaşamıyor olsaydı sizinle öğrenciliğini sizinle geçirmek yerine arkadaşlarıyla eve çıkardı. Kaçıncı senesine gelmiş artık eve çıkabilecek bi kaç arkadaş bulmuştur. E ailesi arkasında, parası da var, mağdur durumda sayılmaz pek. Sürekli üzmemeye kırmamaya çalışarak yürümüyor insan ilişkileri. Siz de insansınız gelip ailede 3 kişiyi birden huzursuz ediyorsa, kalkıp sizi azarlayacak hakkı kendinde görüyorsa kendinizi savunmanız lazım bir şekilde.

TÜRK CEZA KANUNU...
Maddeler: 106 - 124
2. Kitap, 2. Kısım, 7. Bölüm: Hürriyete Karşı Suçlar
YEDİNCİ BÖLÜM
Hürriyete Karşı Suçlar

Konut dokunulmazlığının ihlâli

Madde 116 - (1) Bir kimsenin konutuna, konutunun eklentilerine rızasına aykırı olarak giren veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmayan kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

''RIZA İLE GİRDİKTEN SONRA BURADAN ÇIKMAYAN KİŞİ'' yani teyzenin kızı...Valla ailece çok sabırlıymışsınız bebeğim,ben olsam çoktan saçını yolup eline verip kapının önüne koymuştum.Sabrınıza hayran kaldım.

Sevgili ceren_irem senin gibi akrabam olmasını isterdim:)) ayol olurmu öyle şey. kul hakkı yemek kadar, kendi hakkını yedirmekte günah. bağır çağır demiyorum ama açık açık söyle. evlense eşi ev işine yardım etmiyo diye kavga eder ama kendisi bir genç kız olduğu halde iş yapmaması çok ayıp. başkaları ne düşünür diye değil insanın içinden gelir buna engel olamaz yahu yaşadığı yerde bi işe el atmamak nasıl bir karakteristik özelliktir anlamadım. aslan yattığı yerden belli olur. hiç bir şeyden anlamıyorsa, sohbetlerinize onu dahil etmeyin beraber yemek yemeyin, olabildiğince dışlayın, odasını yatağını toplamayın nevresimini değiştirip yıkamayın, bulaşığını o kaldırıncaya kadar kaldırmayın. gerekirse o dışardayken kendinize yetecek kadar yemek yapın eve geldiğinde yiyecek birşey bulamasın ve almak yada yapmak zorunda kalsın. bir bebeğin varmış sanırım; benimde bir kızım var ve eğer genç kız olduğunda dediğin örenekteki gibi umursamaz bir tip olursa aynen bu bahsettiğim şeyleri uygulardım. bunlar sana önereceğim iyi niyetli şeylerdi. Benim ne yaptığımı soracak olursan " az yede hizmetçi tut" kendi evimizde sığıntı olduk, farkında değilimisin davranışların kabul edilir gibi değil bencilin tekisin, bizde genç kız olduk senin gibi pis pasaklı bencil değildik derdim:) annanneni düşünecek olursak onlar hiç bi evladına ve torununa kıyamazlar taraf tutuyor gibi görünürler genelde çünkü hırçınca savunurlar hepimizi. kimseyi düşünmeyin orası anneninizin evi ve onun kuralları geçerlidir. zor bi insan kolay gelsin.... :S

Siz 3 kişisiniz,o 1 kişi ama sizi sindirmeyi başarmış..
Hepiniz birolun ve rahat ettirmeyin onu..
Yemek yapmayın ya da kendinize yapın yiyin .
Siz de onun gibi davranın,alışveriş yapmayın eve .

Size muhtaç değil,şımarıklık yapıyor.

alısverıs yapmasak evı temızleyıp sılmesek o hıc yapmaz yemek yedıgı tabagı bıle toplamaktan acız bırı kac kere laf soktum su masayı toplayın mutfagın camı acık oldugunda ruzgardan ekmek kırıntısı yere dusuyor onun ustune basıyoruz gunah dıye yok anlamıyor anlamıyor bız alısverıs yapmasak yapmaz bı aksam yemek yapamadık kendıne lahmacun almıs odaya cekılmıs tek basına yıyıyor hıc oyle seyı dusunmez yada ısıne gelmez

en başta annen çok yüz vermiş onlara..mesela benim de teyzemin genç kızları var, annem çok sever onları , onlar da annemi..
ama canını sıkarlarsa annem açar ağzını yumar gözünü.."sevmeye gelince evladım gibi seviyorum, kızmaya gelince de kendi çocuğuma nasıl yeri geldiğinde kızıp bağırıyorsam,size de kızarım" der.. hiçbiri de gıkını çıkaramaz ..
ima etmeyin açık açık ismiyle hitap edin, tabağını topla diyin..yardım etmesini isteyin..annen çekicek onun kulağını, başka çare yok..

Siz aklınızımı kaçırdınız? Konu açacak kadar zor durumdasınız ve bu kıza iki yıldır katlanıyorsunuz öyle mi? Yapacağınız şey basit, eve gelmeden eşyalarını kapının önüne koyuyorsunuz ve geldinde de artık gitmesini eve almak istemediğinizi söylüyorsunuz, bu kadar basit.. Hey allahım yaa, Başıma hiç böyle bişey gelmedi, Ama ben Sevmediğim birine asla tahammül etmeye katlanmaya çalışmam..Kovalayın gitsin, eziyet etmeyin kendinize..

annesının ogretemedıgı seyı bız nasıl ogretelımkı en ufak sey soyledımızde teyzem arayıp dırek devreye gırıyor bnm kızıma laf soylemyın bnm kızım yapmaz vs dıe

annemde yuksek tansıyon var yaparız o dedıgını ama sonra teyzem arayıp anneme soyledını bırakmaz ondan sonra hastanede kosustururuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…