cnmm eğer bebekten önce böyle değilse teyzene karşı olabilir çok da yadırgamadım sonuçta psikolojik olarak insan değişiyor..ama diğer meselelere gelince iş eşinde bitiyor nasıl bir tavır sergilemiş ki bence pekde tavır yapmamış gibi ayrıca teyzenin oğlu eşinyle konuşmalı bak ben senin ailene ne yapıyorum sen ne yapıyorsun yardımcı arıyorsan aileme, gezme yeme içme arıyorsan ailene gidiyorsun sen adil davranana kadar ben ailenle görüşmeyeceğim kendini toparlayıncaya kadar bana ailenle ilgili bir palandan bahsetme diye açık net konuşursa birazcıcık düzelebilir
Sizi etkileyen ne bu durumda anlayamadım doğrusu.O gelin sizin aile yaşantınızı çekiştirse, eleştirse, müdehale etmeye çalışsa hoşunuza gider mi?Teyzemin gelininden bana ne yani?
abimin altın konusunda haberi bile yoktu ki sesini çıkarsın anca adam yerine koymaz gibi kendisi yapmış bu işi.teyzenizde de suç var
madem hoşnut değil temizlik ütü yapmaktan yapmasın zorla yaptırmıyorlar sonuçta
ağrım var desin yorgunum desin yapamam desin
yani kayınvalideme söylemeden kalkıpta bi sele çamaşırı götürmem ütü yapsın diye demek ki karşılıklı ee o zaman da arkadan konuşmayacaksınız
aynı şekilde eşi içinde geçerli adam işten gelip yemek yapmaktan memnun demek ki sesi çıkmıyor
bir tek altın konusunda hatalı ama ona da eşi sesini çıkarmamış
herkesin ailesi farklıdır
yani benim eşim öldürsen yapmaz
ben çalışmadığım halde işten gelecek bi de yemek yapacak pehh
abiniz de teyzenizde sesini çıkarsın abiniz erkek olarak ağırlığını koysun zaten bu onların sorunu sizi hiç ilgilendirmez
başlıkta da belirttiğim gibi sorun teyzemin gelini. herkesin görüşü farklıdır bu tarz durumlara ama bize göre yaptıkları hiç normalde değil. şu an kendisi doğum iznin de olduğu için evin de fakat hiç bir işle ilgilenmiyor eşi yani teyzemin oğlu işten geliyor yorgun bir şekilde yemeği ona yaptırıyor temizlik ise 55 yaşında ki teyzeme kalmış vaziyette. ütüler ise her gün teyzemin evine geliyor günlük 13 tane felan gömlek ütülüyor teyzem sebebi ise bunların yani bu işleri yapmamasının bebeğini büyütüyormuş hanım efendi. bir sürü insan var bebeğini büyütüyor ama başka insanlara rahatsızlık vermeden elbette birbirlerine yardımcı olacaklar ama bu kadarı da fazla bize göre. Ayriyeten bazı yaptığı durumların da saçmalık had safha da düğün de takılan takıların hepsini kız kardeşine vermiş çünkü ev alacakmış fakat bunu eşine danışmadan yapmış bu da abimin ağrına gitmiş haliyle. elbette kardeşe destek olunur fakat bir aile içerisinde isen eşitliği yani görüşünü almalısın sonuçta evlilik birlik beraberlik demektir herkes kafasına göre hareket ederse evliliğin ne mantığı kalır. diğer bir olay ise teyzemin kızı şehir dışından geldi seminer için bebeklerine de küçük bir hediye almış ama o kadar uzak yoldan gelen misafire ne ikram ne bir güler yüz. kendi kız kardeşi gelmiş dışarda kahvaltıya çıkarmış yani böyle iki tarafta da ayrımcılık güden kişileir sevmem. yani şahsen onalr da senin sevdiğin adamın ailesi bir bütün olmak bu kadar zor mu ? en son olay ise sürekli teyzemin başına işte baız şeyleri kakıyormuş ve bir takım onların aile de iftira durumları da var malesef. bir de abimi kullanmaları çok sinir bozucu özel şoförleri gibi babası kapısına kadar kapıyı açtırıyormuş saçmalık bence saygı demek kapıyı açtırmak değildir bence başka türlü de saygı ifade edilir. işte durumlar böyle bizim aile de problemler olmasa keşke ama oluyor işte ufak problemler büyüyyor böyle sorun oluyor.
ben evimde çok az yemek yapıyorum, ütü yapmaktan da hiç hoşlanmıyorum.şu an sadece eşimi sevdiğim için, üzülmesin diye yapıyorum.ama ileride yeni doğum yaptığımda, muhtemelen yine az yemek yaparım, belki hiç ütü yapmam.benden ilgi bekleyen bir bebeğim varken önceliğim o olur.o durumda ben olsam kayınvalideme yaptırmam ütümü, parayla birine yaptırırım.ama gelininiz bunların hiçbiri yapmak zorunda değil.çocuk bakmak hiç de öyle kolay birşey değil.eşiyle olan konu ikisi arasında ama teyzeniz ütüyü ve temizliği yapmayabilir.bu teyzenize kalmış bir şey.
Cnm kusura bakma ama sen biraz uzak dusuyorsun.
Yani kari/koca + kayinvalide (nitekim anne). Onlar kuserler barisirlar sen sinirlendiginle kalirsin.
Yakismaz sana onlarin evlerinin icinde olan bitene yorum yapmak veya sinir olmak vs...
Dusunsene sen yarin evlendiginde esinin teyzesinin kizi senin yaptigin dogru veya yanlislar hakkinda sinirlenecek karisacak!
Kabul edermisin? sen kimsin ki dersin oyle degil mi?
Evet cok yanlis hareketleri var gerek altinlarini vermesi gerek esinin onune bir yumurta olsun kirmamasi gerek kendi ailesine oncelik tanimasi ama ne sana ne bana laf duser.
Alan memnun satan memnun derler ya o hesap. Eger esi kabul ediyorsa bize ne?
Tekrar diyorum ne kadar iyi niyetli olursan ol birsey oldugu zaman sen kotu olursun. Senin yuzunden der gecer herkez.
abimin altın konusunda haberi bile yoktu ki sesini çıkarsın anca adam yerine koymaz gibi kendisi yapmış bu işi.
dediğiniz gibi herkesin ailesi farklı siz bu durumları demek ki yadırgamıyorsunuz ama biz yadırgıyoruz işte.
teyzem raahatsız ama skainliğini koruyor yapma söyle diyoruz ama sorun çıkacak diye abim arada diye de korkuyor.
görüşün için de teşekkürler
abimin altın konusunda haberi bile yoktu ki sesini çıkarsın anca adam yerine koymaz gibi kendisi yapmış bu işi.
dediğiniz gibi herkesin ailesi farklı siz bu durumları demek ki yadırgamıyorsunuz ama biz yadırgıyoruz işte.
teyzem raahatsız ama skainliğini koruyor yapma söyle diyoruz ama sorun çıkacak diye abim arada diye de korkuyor.
görüşün için de teşekkürler
arkadaşlar doğum yapmış bebeğini büyütsün teyzesi demiş ya :) ayrıcada bu kadar üstüne gitmeyin etrafımızda akrabalarımızda yada böyle kadınlar var sinir oluyorum öyle kadınlara benimde eltimin gelini var öyle resmen kulanıyo kadını aman huzurumuz bozulmasın ele güne karşı geçinelim diyo yazık teyzeside belki ondan bişey demiyordur teyze anne yarısı ne yapsın işte
ama öel şoförü gibi kapıyı açtırmakla saygı gösterilmez ki kayınvaliden sana bunu laf etse sen saygı göstermemezlik yapsan. bu şekilde saygı gösterme olmaz bir sürü yolları var bariz özel şoför konumunda ama elbette sizin görüşünüze de saygım var
evlilik demek kişisel bir durum değil ki beraberlik söz konusu abim ortalığı yıkmazdı heralde ama adam yerine koymaz gibi de kendi başına buyruk şekilde bunu yapması hoş değil doğrusu.
size saçma gelen başkalarının hayatı olabiliyor ama
zaten gelin yapmıyor teyzeme gönderiyor yapsın diye emin ol abim gömlek nerede dese vereceği cevap açık ve net annen ütülesin.
ki ben zaten herkese belirttiğim gibi size de söylüyorum ben olaylara müdahele etmiyorum ki ilgilenip ilgilenmemi belirtiyorsunuz teyzem belirtmiş dertleşmiş onu paylaşıyorum işte o kadar... !
Burda kimse bu durumlar yadırganmıycak şeyler demediki.
Evet gelininiz hiç normal değil,ama ona bu hakları veren kuzeniniz yani demekki adam hayatından memnun,
Ve sizin bu konuda yapacak hiçbirşeyiniz yok,o yüzden sizene ?????? deniyor
Ben saygı bu şekilde gösterilir demedim ki?
Benim eşimde aynısını yapar üstelik kendi ailesinin yanında yapar,ailesi de gurur duyar evlatlarıyla ne güzel evlat yetiştirdik.
Karısının ailesine hürmeti ne güzel diye...?
Bizde mi sorun var acaba,bilemedim şimdi.
Sen sorun yapmaman gereken şeyleri sorun yapmışsın birgün gelin olacağını unutarak:)
Bu lafımı unutma çünkü an gelecek ahh neler düşünüyordum şimdi neler düşünüyorum diyeceksin.
Eğer söylediğin gibi gelin hanım abine ütülenmemiş gömleği gördüğüde annen ütülesin diyecekse orada bize susmak düşer.
Demek ki o evin düzeni bu ,demek ki abin bu hanımı böyle kabullenmiş,böyle sevmiş böyle saymış
Ötesi var mı yok,anne ütüyü yapacak mecbur mu katiyyen değil !
O halde yapmayacak yani bunda sorun yapacak birşey yok,gelin ütü yapmıyor ben yapıyor ee yapma ?
Ben yemek yapmayan kadınlar bilirim ya erkek yapar ya dışardan söylenir hergün,gayet mutlu mesut yaşanır gider.
Ama kayınvalideler delirir,gelin neden yemek yapmıyor diye,yapmıyor o ailenin düzeni o :)
Yani bazı durumların açıklaması çok basit ve sıradan.
sizin aileniz demek ki memnun durumdan aynı şekilde eşinizin de ailesi ne güzle memnunsanız bir problem yok demektir
ama uygun görürseniz ki genel anlam da söylüyorum ya da bize göre belirteyim zaten konuda da belirttiğim gibi saygı unsurundan öte biraz özel şoför gibi oluyor herkeste durum farklıdır saygı duyarım
ben evlensem de şayet kendi gelinimize göre diyorum onun yaptıklarını yapmam yani en azından şöyle diyeyim kendimize yapılmasından hoşnut olmadığım şeyleri başkasına yapmam
benden yaş olarak sanırım büyüksünüz haklı olabilirsiniz de saygı duyarım görüşünüze :)
teyzeme karşı bazı durumları değerlendiriyor bu da sinir bozuyor bize göre..
ayrca teşekkür ederim görüşünüzden ötürü :)
Yaş olarak ne kadar büyüğüm bilmiyorum.
Ama cümel beni gerdi yahu ,kaç yaşındasın söyle psikolojim düzelsin böyle çok bilmiş ablalar gibi hissettim kendimi :)
Ben sana garanti veriyorum sen gelin olduğunda şimdi sorun yaptığın şeyleri asla sorun yapmayacaksın.
Aman ne var bebek bakıyor ütüyü yapıversin diyeceksin
başlıkta da belirttiğim gibi sorun teyzemin gelini. herkesin görüşü farklıdır bu tarz durumlara ama bize göre yaptıkları hiç normalde değil. şu an kendisi doğum iznin de olduğu için evin de fakat hiç bir işle ilgilenmiyor eşi yani teyzemin oğlu işten geliyor yorgun bir şekilde yemeği ona yaptırıyor temizlik ise 55 yaşında ki teyzeme kalmış vaziyette. ütüler ise her gün teyzemin evine geliyor günlük 13 tane felan gömlek ütülüyor teyzem sebebi ise bunların yani bu işleri yapmamasının bebeğini büyütüyormuş hanım efendi. bir sürü insan var bebeğini büyütüyor ama başka insanlara rahatsızlık vermeden elbette birbirlerine yardımcı olacaklar ama bu kadarı da fazla bize göre. Ayriyeten bazı yaptığı durumların da saçmalık had safha da düğün de takılan takıların hepsini kız kardeşine vermiş çünkü ev alacakmış fakat bunu eşine danışmadan yapmış bu da abimin ağrına gitmiş haliyle. elbette kardeşe destek olunur fakat bir aile içerisinde isen eşitliği yani görüşünü almalısın sonuçta evlilik birlik beraberlik demektir herkes kafasına göre hareket ederse evliliğin ne mantığı kalır. diğer bir olay ise teyzemin kızı şehir dışından geldi seminer için bebeklerine de küçük bir hediye almış ama o kadar uzak yoldan gelen misafire ne ikram ne bir güler yüz. kendi kız kardeşi gelmiş dışarda kahvaltıya çıkarmış yani böyle iki tarafta da ayrımcılık güden kişileir sevmem. yani şahsen onalr da senin sevdiğin adamın ailesi bir bütün olmak bu kadar zor mu ? en son olay ise sürekli teyzemin başına işte baız şeyleri kakıyormuş ve bir takım onların aile de iftira durumları da var malesef. bir de abimi kullanmaları çok sinir bozucu özel şoförleri gibi babası kapısına kadar kapıyı açtırıyormuş saçmalık bence saygı demek kapıyı açtırmak değildir bence başka türlü de saygı ifade edilir. işte durumlar böyle bizim aile de problemler olmasa keşke ama oluyor işte ufak problemler büyüyyor böyle sorun oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?