teyzemin sorunlu gelini

cnmm eğer bebekten önce böyle değilse teyzene karşı olabilir çok da yadırgamadım sonuçta psikolojik olarak insan değişiyor..ama diğer meselelere gelince iş eşinde bitiyor nasıl bir tavır sergilemiş ki bence pekde tavır yapmamış gibi ayrıca teyzenin oğlu eşinyle konuşmalı bak ben senin ailene ne yapıyorum sen ne yapıyorsun yardımcı arıyorsan aileme, gezme yeme içme arıyorsan ailene gidiyorsun sen adil davranana kadar ben ailenle görüşmeyeceğim kendini toparlayıncaya kadar bana ailenle ilgili bir palandan bahsetme diye açık net konuşursa birazcıcık düzelebilir

bebekten önce nasıldı hiç bilmiyorum şimdi ne söylesem doğru olmaz. ama dediklerin de önerilerinde haklısın. teşekkür ederim.

Sizi etkileyen ne bu durumda anlayamadım doğrusu.O gelin sizin aile yaşantınızı çekiştirse, eleştirse, müdehale etmeye çalışsa hoşunuza gider mi?Teyzemin gelininden bana ne yani?

ben size göre onun göremeyeceği bir yere bu konuyu açarak müdahele etmiş mi oluyorum eğer öyle düşünüyorsan şayet abartmayın lütfen.
ben herkese belirttiğim gibi size de belirtiyorum gelini felan beni ilgilendirmez benim desteğim teyzeme o durumu anlattı biz de dinledik gidipte kavga çıkarmaıdm hayatına müdahele etmedik sen şöylesin böylesin diye bunları yapmamamıza rağmen ki uygun da olmaz hayatına halen niye müdahele ediyorsunuz diyorsanuz sadece teşekkür ediyorum size çünkü uzatmaya gerek yok..

abiniz de teyzenizde sesini çıkarsın abiniz erkek olarak ağırlığını koysun zaten bu onların sorunu sizi hiç ilgilendirmez

abimin altın konusunda haberi bile yoktu ki sesini çıkarsın anca adam yerine koymaz gibi kendisi yapmış bu işi.
dediğiniz gibi herkesin ailesi farklı siz bu durumları demek ki yadırgamıyorsunuz ama biz yadırgıyoruz işte.
teyzem raahatsız ama skainliğini koruyor yapma söyle diyoruz ama sorun çıkacak diye abim arada diye de korkuyor.
görüşün için de teşekkürler

abiniz de teyzenizde sesini çıkarsın abiniz erkek olarak ağırlığını koysun zaten bu onların sorunu sizi hiç ilgilendirmez

teşekkür ederim görüşün için. ama biz kocaman bir aileyiz onların sorunu bizim sorunumuz bizleirn sorunu onların sorunu bizim aile böyle. zaten derdine ortak oluyoruz sadece gidipte müdahele söz konusu dğeil karışma yok yani

ben evimde çok az yemek yapıyorum, ütü yapmaktan da hiç hoşlanmıyorum.şu an sadece eşimi sevdiğim için, üzülmesin diye yapıyorum.ama ileride yeni doğum yaptığımda, muhtemelen yine az yemek yaparım, belki hiç ütü yapmam.benden ilgi bekleyen bir bebeğim varken önceliğim o olur.o durumda ben olsam kayınvalideme yaptırmam ütümü, parayla birine yaptırırım.ama gelininiz bunların hiçbiri yapmak zorunda değil.çocuk bakmak hiç de öyle kolay birşey değil.eşiyle olan konu ikisi arasında ama teyzeniz ütüyü ve temizliği yapmayabilir.bu teyzenize kalmış bir şey.

teşekkür ederim yorumun düşüncelerin için.

Cnm kusura bakma ama sen biraz uzak dusuyorsun.

Yani kari/koca + kayinvalide (nitekim anne). Onlar kuserler barisirlar sen sinirlendiginle kalirsin.

Yakismaz sana onlarin evlerinin icinde olan bitene yorum yapmak veya sinir olmak vs...

Dusunsene sen yarin evlendiginde esinin teyzesinin kizi senin yaptigin dogru veya yanlislar hakkinda sinirlenecek karisacak!

Kabul edermisin? sen kimsin ki dersin oyle degil mi?

Evet cok yanlis hareketleri var gerek altinlarini vermesi gerek esinin onune bir yumurta olsun kirmamasi gerek kendi ailesine oncelik tanimasi ama ne sana ne bana laf duser.

Alan memnun satan memnun derler ya o hesap. Eger esi kabul ediyorsa bize ne?

Tekrar diyorum ne kadar iyi niyetli olursan ol birsey oldugu zaman sen kotu olursun. Senin yuzunden der gecer herkez.

o konu da haklısın canım tabi ki ama benim hani onlara karşı bir müdahelem söz konusu değil çünkü dediğin gibi şeyler olur buna eminim ben de.
teyzem için üzüldüm dertleştik ailecek o kadar zaten yine gelinleri kendi bildiğini okuyor eşini de teyzemi de dinlemiyor kendisi bilir ben ailem zaten müdahele etmezler
sadece konuyu buraya taşıdım ben de üzüldüm onla riçin çünkü
ayrıca sakin ve düzgün üslubun ve düşüncelerin için teşekkür ederim

yoo bende yadırgıyorum insan çalışmıyorsa tabi ki yemeğini yapacak yani yemek için kocanın işten gelmesini beklememeli
ama bu kocasını ilgilendirir mesela benim kocam yapmaz hastalık sağlık dışında keyfi olarak yapmaz

teyzen de alıştırmış yapmayacak hem yapıp hemde böyle arkadan konuşulunca olmuyor

Burda kimse bu durumlar yadırganmıycak şeyler demediki.

Evet gelininiz hiç normal değil,ama ona bu hakları veren kuzeniniz yani demekki adam hayatından memnun,

Ve sizin bu konuda yapacak hiçbirşeyiniz yok,o yüzden sizene ?????? deniyor

arkadaşlar doğum yapmış bebeğini büyütsün teyzesi demiş ya :) ayrıcada bu kadar üstüne gitmeyin etrafımızda akrabalarımızda yada böyle kadınlar var sinir oluyorum öyle kadınlara benimde eltimin gelini var öyle resmen kulanıyo kadını aman huzurumuz bozulmasın ele güne karşı geçinelim diyo yazık teyzeside belki ondan bişey demiyordur teyze anne yarısı ne yapsın işte

aynen öyle huzurumuz bozulmasın diye bu durumlar söz konusu ama resmen gelini bu durumu değerlendiriyor sinir bozucu bir durum bu da haliyle hele de millet laf arıyor olunca sessiz kalınıyor ama sessiz alma karşısında bunu değerlendiren gelin olunca işler zorlaşıyor kötü oluyor tatsızlaşıyor.
çok güzel düşünmüşsün ve doğru yorum yapmışsın teşekkürler desteğin için ve konuyu doğru yerinden analdığın için

Ben saygı bu şekilde gösterilir demedim ki?
Benim eşimde aynısını yapar üstelik kendi ailesinin yanında yapar,ailesi de gurur duyar evlatlarıyla ne güzel evlat yetiştirdik.
Karısının ailesine hürmeti ne güzel diye...?
Bizde mi sorun var acaba,bilemedim şimdi.
Sen sorun yapmaman gereken şeyleri sorun yapmışsın birgün gelin olacağını unutarak:)
Bu lafımı unutma çünkü an gelecek ahh neler düşünüyordum şimdi neler düşünüyorum diyeceksin.

Eğer söylediğin gibi gelin hanım abine ütülenmemiş gömleği gördüğüde annen ütülesin diyecekse orada bize susmak düşer.
Demek ki o evin düzeni bu ,demek ki abin bu hanımı böyle kabullenmiş,böyle sevmiş böyle saymış
Ötesi var mı yok,anne ütüyü yapacak mecbur mu katiyyen değil !
O halde yapmayacak yani bunda sorun yapacak birşey yok,gelin ütü yapmıyor ben yapıyor ee yapma ?
Ben yemek yapmayan kadınlar bilirim ya erkek yapar ya dışardan söylenir hergün,gayet mutlu mesut yaşanır gider.
Ama kayınvalideler delirir,gelin neden yemek yapmıyor diye,yapmıyor o ailenin düzeni o :)
Yani bazı durumların açıklaması çok basit ve sıradan.

valla herkes yadırgamıyor ki demek ki durumu normal karşılayıp ters yorumlar yapılıyor!
evet gelin normal değil yani bazı durumları değerlendiriyor bu da tatsız oluyor abim de memnun değil maalesef ama bir şey diyemiyor.
bizim bu durum da yapacak dahi bir şeyimiz olsa bile zaten burada ki herkese belirttiğim gibi müdahele etmeyiz teyzeme destek oluruz anca o yüzden sizene gibi bir şey söz konusu olamaz.
biz biribirimizin sorunları dinleriz biribirimize yardımcı olmaya çalşırız sorun ne olursa olsun sizin aile de bu yoksa bilemem

sizin aileniz demek ki memnun durumdan aynı şekilde eşinizin de ailesi ne güzle memnunsanız bir problem yok demektir
ama uygun görürseniz ki genel anlam da söylüyorum ya da bize göre belirteyim zaten konuda da belirttiğim gibi saygı unsurundan öte biraz özel şoför gibi oluyor herkeste durum farklıdır saygı duyarım
ben evlensem de şayet kendi gelinimize göre diyorum onun yaptıklarını yapmam yani en azından şöyle diyeyim kendimize yapılmasından hoşnut olmadığım şeyleri başkasına yapmam
benden yaş olarak sanırım büyüksünüz haklı olabilirsiniz de saygı duyarım görüşünüze :)
teyzeme karşı bazı durumları değerlendiriyor bu da sinir bozuyor bize göre..
ayrca teşekkür ederim görüşünüzden ötürü :)

Yaş olarak ne kadar büyüğüm bilmiyorum.
Ama cümel beni gerdi yahu ,kaç yaşındasın söyle psikolojim düzelsin böyle çok bilmiş ablalar gibi hissettim kendimi :)
Ben sana garanti veriyorum sen gelin olduğunda şimdi sorun yaptığın şeyleri asla sorun yapmayacaksın.
Aman ne var bebek bakıyor ütüyü yapıversin diyeceksin

yok hayır estağfurullah öyle kötü mana da kullanmadım hani evliymişsin ya o yüzden büyüksündür diye düşündüm yanlış bir söz sarfetmemişimdir umarım

söylediğiniz şeylerde sorun yok. hem siz bu durumda dış kapı madalı oluyorsunuz bence. neden karışıyorsunuz ki. sizin yüzünüzden ailelerde huzur kalmıyor. bunları birbirinize anlatıp anlatıp dolduruyorsunuz kendinizi. ne komik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…