- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.695
- 108
- Konu Sahibi papatyalitac
-
Artik bende oyle dusunmeye basladim yengem 30 yasinda falan tatile gittiler dayimla yengem de sort giymis ona bile kiziyor sende onun gibi mi olacaksin diyorbence de senin gencligini ve guzelligini kiskaniyor. kendi yasayamadiklari icinde patlamis. sende onun gibi kukuman kusu ol istiyor.
Evden çıkmiyor giderse markete gider o da o kadar anneannemle dedemde gel birkac saatligine bise deme kizim o da öyle kabulleneceksin bizlede kavga ediyor bizede kiziyor boşver diyorlar bende tepkimi belli ediyorum son zamanlarda annemde ama gercekten bazen üstüme yürüyecek gibi oluyor sanane diyorum artik karisma bana ben ozgurum istedigimi giyerim neden kendine bu kadar dert ediyorsun diyorum birde buyuklerine cevap veriyorsun yazik terbiyesiz diyorGitme
Bu kadar basit
Benim de sevmediğim akrabalarım var, aramiyorum, sormuyorum ve gitmiyorum.
Ananeni her fırsatta ara, gönlünü al. Ama 'bana ağır sözler söyledi teyzem,o varken gelemem. O yokken erkenden haber ver geleyim' de.
Bu kadar basit.
Bunca hakareti neden yutuyorsun ki? Bir tepki vermezsen bugün teyzen ezer seni yarın eşinin ailesi ileride de çocukların.
Tepkini belli et, gerekirse kavga çıkar.
Üzülen üzülsün. Aklı olan mukayese eder durumu, seni haklı bulur.
O kadarcik aklı olmayan, düşünmeden etmeden seni suçlu bulan da bulsun. Herkesin gönlünü hoş etmek için gelmedin ya dunyaya
Bişey yapma o zaman, selam bile verme. Kimse Onu mutlu ve memnun etmek zorunda değil. Resmen sana psikolojik şiddet uyguluyor. Özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyor. Bir daha gittiğinde dedemi görmeye geldim, senin kaprislerini çekemem. Bana teyzelik yapmaya kalkma de. Birine terbiye verecekse önce kendine versin. Hiç üzülme. Dengesizmiş teyzen. Senin yaşın kaç?Hayat kadını ne ki s**tük falan bile dedi gerçekten kıskanclık falan değil hic bir sekilde mutlu degil herseye karisiyor ve ne yaparsan yap memnun degil
Annen tepkini belli mi ediyor?Evden çıkmiyor giderse markete gider o da o kadar anneannemle dedemde gel birkac saatligine bise deme kizim o da öyle kabulleneceksin bizlede kavga ediyor bizede kiziyor boşver diyorlar bende tepkimi belli ediyorum son zamanlarda annemde ama gercekten bazen üstüme yürüyecek gibi oluyor sanane diyorum artik karisma bana ben ozgurum istedigimi giyerim neden kendine bu kadar dert ediyorsun diyorum birde buyuklerine cevap veriyorsun yazik terbiyesiz diyor
Annemde zaten aramayacağım seni bir daha gelmeyeceğimde falan dedi cekti gitti milletin hayatini yasamini bu kadar kisitlamaya calisma annesi benim ben bile karismiyorum senin derdin ne falan dedi ama gercekten annem o kadar sessiz ki kimseyi kirmak istemez uzmek istemez cok iyi degil ama onunda yapisi oyle bende cevap veriyorum sana mi soracagim teyze sen kendi giyimine bak bana anam babam karismiyor diyorum ama artik ona da hak ettigi cevaplari vericem yani kimseye hayat kadini olacaksin sen s**tük müsün diyemezAnnen tepkini belli mi ediyor?
Hayır kesinlikle etmiyor. Sen içinde yaşadığın için kaniksamişsin. Ama inan bana aklı başında bir insan kızına böyle laflar ettirmez. Asla ettirmez. Ben ablamın çocuğuna böyle bir laf diyemem, kaldı ki onda biri gibi bir laf söyleyemem. Ağzıma eder, daha da yüzüme bakmaz.
Anneniz de ezile ezile, kimse üzülmesin , ne sis yansın ne kebap diye diye bu günlere gelmiş. Kendi kizini da kendi gibi ezik yetiştirmeye çalışıyor. Dışarıdan objektif olarak görünen o.
Anneni rolmodel alarak devam etmek istiyorsan kendi kendine söylen rahatla .
Ama bence daha ayakları yere basan bir kadın ol.
Sana bir animi anlatayım. Teyzemin doğurduğu çocuğa bazı zorluklardan dolayı biz bakıyorduk. Hem de yıllarca. Bir gün altını değiştirirken debelenen çocuğun bacağına vurdu.
Sen misin bunu yapan? Ablamla bir olduk evden attık kadını. Yaşlarımiz da 15-17 falan. Ki çocuk onun çocuğu.
Aynı şekilde bu çocuğa kötü davranıyor diye bir başka yakın (erkek) akrabayi bağıra bağıra kapıya kadar gönderip üstüne kapattık. Evimize oturmaya gelmisti üstelik.
Ailem ne mi yaptı?
Hicbirsey :) bize destek olmaktan başka birşey yapmadılar.
Ananem de duymuş 'beni evden kovdular, haftalardır oğlumu goremiyorum' diyen teyzemi. Annemi aramış olur mu böyle saygısızlık diye. Annem ona da 'ben kızlara hak verdim, gerekeni yaptılar ' diye izah etmiş, anlatınca ananem de bize hak verdi.
Yaaa, dünyada böyle şeyler de var
Bu arada kafanda çingene ailesi falan canlanmasin sakin :) ablam da ben de kavgacı insanlar değiliz. Mahallede bile kavga etmezdik küçükken. Amaaaaa hak edene hakkını vermek lazım. Senin teyzen de esaslı bir kavgayı hak ediyor.
Kimseye kendini ezdirme. Diyorum ya; eğer teyzene bile sesini çıkaramaz ezilirsen eşinin ailesi de ezer seni,eşin de. Gik bile diyemezsin.
Evet anneannemde de dedemde yaşlı onu da anlamaya calisiyorum siz geziyorsunuz tozuyorsunuz ben burda 2 hastaya bakiyorum eve gelenlere hizmet ediyorum diyor onunda psikolojisi bozuk ama biraz böyle şeyleri huy edinmiş annemde bir psikolaga git dedi hobi bul dedi arada anneannemle dedem uyur gündüzleri onlar yatınca git biraz gez dedi pek arkadasi yok zaten hepsi ile kavga etmis küslerTeyze hala evde yasiyorsa zaten birilerine saracak.
Kendine ayri özel hayati, hobileri ne bileyim arkadas cevresi bir ugrasi yoksa etrafla ugrasmasi cok olasi geliyor bana.
Bakin ben bile evliyim, cinsellik de bir ihtiyac eger arayi uzatirsak sinir yapiyor bende cok net.
Insan sevmek sarilmak istiyor.
Bunlarin yoklugu bile insana negatif bir hava veriyor.
Umarim mutlu oldugu seyleri yapar, karsisina iyi insanlar cikar. Teyzeniz mutsuzlugunu baskalariyla ugrasarak gecistiriyor.
Ihitiyaci ne ise ona yönelsin, calisisn, gezsin tozsun ne bileyim.
Bir yardim alsin, seneler böyle gecmez onun icin de zor.
Evet anneannemde de dedemde yaşlı onu da anlamaya calisiyorum siz geziyorsunuz tozuyorsunuz ben burda 2 hastaya bakiyorum eve gelenlere hizmet ediyorum diyor onunda psikolojisi bozuk ama biraz böyle şeyleri huy edinmiş annemde bir psikolaga git dedi hobi bul dedi arada anneannemle dedem uyur gündüzleri onlar yatınca git biraz gez dedi pek arkadasi yok zaten hepsi ile kavga etmis küsler
Kendine uygun birine bulamadı sonra anneannem kanser oldu onla ilgilendi simdi dedem kalp krizi geçirdi sonra da vazgeçti zaten ben evlenirsem kim bakacak diyor onlara anneannemle dedemi pek yalnız bırakmıyor tek hobisi kitap okuyup tv izlemek bazende yuruyuse falan cikar sinemaya giderken cagirdim birkac kez onda da moralimizi bozdu yok ne biçim filmmiş millet de neye gülmuş bu kadar çok bunalmış ses çok fazlaymış falan hiçbişeyden memnun değilAslinda teyzenizin yardima ihtiyaci var. Yani mutsuz belli ki, tüm yasitlar ama evli ama bekar yine de bir sekilde özgürlerdir. Eve kapanmis bir yerde sizlere sariyor. Birlikte sinemaya, etkinliklere gitseniz, onu daha cok dahil etseniz ya da birileriyle tanismasina olanak tanisaniz, belli ki kendi ugrasmiyor belki biraz iyi gelir.
O da sevmek sevilmek ister, kendini onun yerine koy.
Tabiki sana karsi cok ama cok ileri gitmis, bana da böyle yapan bir akrabam vardi yakin.Teyzenizle ayni durumda, cok ugrasmisti benimle ben evlenene kadar.
Neyse, umarim teyzeniz onu mutlu eden seyleri bulur. Ama yardim alsin, cok kapatmis kendini, neden evlenmedi ya da evden cikmadi peki?
Kendine uygun birine bulamadı sonra anneannem kanser oldu onla ilgilendi simdi dedem kalp krizi geçirdi sonra da vazgeçti zaten ben evlenirsem kim bakacak diyor onlara anneannemle dedemi pek yalnız bırakmıyor tek hobisi kitap okuyup tv izlemek bazende yuruyuse falan cikar sinemaya giderken cagirdim birkac kez onda da moralimizi bozdu yok ne biçim filmmiş millet de neye gülmuş bu kadar çok bunalmış ses çok fazlaymış falan hiçbişeyden memnun değil
Gercekten herkes teyzesi ile arkadas gibi ben dusman gibiyimOna mı düştü senin kıyafetlerin? Teyzendir büyüktür ama senin annene laf söylemeye de hakkı yok. Bir şey söylediğinde,sen önce kendi derdine yan kız kurusu de bak birdaha lap lup laf atıyor mu sana. Senin onun canını yakmadıkca sustukca o dahada acımasız olucak,bu nasıl teyze be.
37-38 rica ediyorum söyleyin
Yanlis kararlar almis, kendi hayatina da dikkat etmesi gerekirdi.
Anne babaya yardime tmesi güzel ama kendini kendi ailesini kurmaktan mahrum etmek de dogru bir karar dgeil. Orta yol illa ki bulunurdu.
Cok secici olmak da bu sonuclari doguruyor.
Siz uzak durmaya calisin söylediklerinden, etkilenmeyin. Bu sekilde düsünün, yani o da bir yerde mutsuz.
Kafaya takmayin onun icin de umarim hayat süprizler getirir.
Aynen oyleKocasızlık başına vurmuş. Ciddiye dahi alma.
Benim tek bir tane teyzem var,küçükken onun kızını döverdim üzerine civciv atardım bana bir gün kızmışlığı sen neden yaptın demişliği yok. Aksine sen benim büyük kızımsın der hep. Annemle konuşmadığımı onunla konuşurum. Senin teyzen teklikten sana sarmış artık.Gercekten herkes teyzesi ile arkadas gibi ben dusman gibiyim
Teyzenizin size kullandığı sözler aşırı derecede çirkin ve nefretle dolu, nefret ise aslında kişinin karşısındakine duyduğu gizli hayranlığın göstergesidir, sizin yerinizde olsa inanın gönlünce giyinir, yaşar... Kendisinin yapamadıklarını sizde görme ihtimali bile deli ediyor onu, bu yüzden ağza alınmayacak laflar edip üzerinizde baskı kurarak aklı sıra size engel oluyor. Hiç aldırmayın, kendinizden hiçbir konuda taviz vermeyin, giyiminiz, davranışlarınız kendi istediğiniz gibi olsun. Bu arada teyze olmayı hak etmemiş o bayana bu yorumumu aynen iletin lütfen, belki biraz silkelenip kendine gelir.Artik bende oyle dusunmeye basladim yengem 30 yasinda falan tatile gittiler dayimla yengem de sort giymis ona bile kiziyor sende onun gibi mi olacaksin diyor
Tesekkur ederimTeyzenizin size kullandığı sözler aşırı derecede çirkin ve nefretle dolu, nefret ise aslında kişinin karşısındakine duyduğu gizli hayranlığın göstergesidir, sizin yerinizde olsa inanın gönlünce giyinir, yaşar... Kendisinin yapamadıklarını sizde görme ihtimali bile deli ediyor onu, bu yüzden ağza alınmayacak laflar edip üzerinizde baskı kurarak aklı sıra size engel oluyor. Hiç aldırmayın, kendinizden hiçbir konuda taviz vermeyin, giyiminiz, davranışlarınız kendi istediğiniz gibi olsun. Bu arada teyze olmayı hak etmemiş o bayana bu yorumumu aynen iletin lütfen, belki biraz silkelenip kendine gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?