- Konu Sahibi amurashaya
-
Bu aralar hayatimda biraz farkındalık yaşıyorum. Fark ettigim noktalar hayatimda surekli magdur rolünü oynuyorum sanki. Kendimi degersiz ve asagilik goruyorum. Ama bi yandan da bunu kabul etmiyorum .
Bunun farkina vardim. Sürekli kendimi eziyorum ve duygusal istismar uyguluyorum kendime resmen. Bu durumdan kurtulmak için ve kendimi degerli hissetmek icin ne yapmalıyımamurashaya
Boyu uzayamayan ya da çok zor uzayan çocukların bilinçaltında hangi inançlar var? oğlum için soruyorum da cevaplarsanız çok sevinirimamurashaya
Degersizlikle ilgili ilk yasadigim olayi hatirlamaya çalışmıştım aslindan boyle videolari izlemistim ama cok inanmadigim icin uzerine gitmemistim. Bir yildir inancimda degisimler oldu ve suan inaniyorum ve yapicam. Ama ilk yasadigim olayi hatirlamamam cok zor. Kesin ailevi bi olaydir .Bilinçaltı hayatınıza 0-6 yaş grubunda yaşadığınız olaylardan kaynaklanan oluşturduğunuz kayıtlarla inandığı şeyleri çeker. Olumlu, olumsuz, mantıklı, mantıksız bilmez. Sizin bilinç düzeyinde olumsuz algıladığınız bütün sonuçlar bilinçaltında aslında olumlu bir kazanca bağlanmıştır. Bu nedenle o olumsuz düşünce ve olumlu kazanç bulunmadan ve tabi ki değiştirilmeden sürekli bu durumları yaşarsınız. Bu inanç ve kazançlar herkeste farklılık gösterir. Tamamen kişiseldir. Genellenemez. Değerle ilgili fırsat buldukça his yüklemeleri yapacağım. Bunlara evet derseniz geçici iyilik durumu olur. ama tekrar döner bunlar.
Değersizlikle ilgili ilk yaşadığınız olayı hatırlamaya çalışın. Ne kadar eskiye gidebilirseniz.
Kas testi yapmayı biliyor musunuz? Bununla ilgili videolar var. Lütfen izleyin.
Öncelikle kendinize,
Yaşadığım kötü şeyler için kendimi suçluyorum.
Kendime acıyorum.
Yaşamımdaki durumlar karşısında çaresiz hissediyorum.
Çoğu zaman ailem, eşim vb. mağdur edilen kişiyim.
Cümlelerini kas testi yapın.
Daha doğrusu ben bi olaydan etkilendigimi dusunmuyorum oyle diyim. Bi cok sey var bencr. Babamin davranışları, annemle babamin iliskisi falan. Mesela suan hatirladigim birsey de ilkokulda bi arkadasum vardi ailesi sürekli okula gelirdi onunla iglilenirdi. Ogretmenler sürekli onu ovrrlerdi falan. Bende bi kiskanclik olusmustu hep ona rakip olmustum hicbir zaman kizla guzel bi srkadasligin olmadi. Bunu hatirliyorum şimdilik ama baska bi olay daha olabklir mi. Ailenin yetiştirme tarzi vs.Öncelikle "zor" kelimesini sözlüğümüzden çıkaralım lütfen. Herkes hatırlıyor. Siz de hatırlarsınız. Kaldı ki asıl önemli olan her olumsuz inanç bilinçaltında bir kazanca bağlanmıştır. Bu kaydı bulmak ve değiştirmek gerek. Nasıl mı? Hemen örneklendireyim. Hiç kimse hasta olmak istemez. Bilinç düzeyinde hastalığın olumsuz etkilerini biliriz. Ama bilinçaltı 0-6 yaş kayıtlarını temel aldığından, sağlıklıyken belki sürekli azarlanan, eleştirilen, cezalandırıldığımız durumları hatırlarken hasta olduğumuzda gördüğümüz ilgiyi, sevgiyi, şefkati kayda almış olabilir. Bu durumda siz, ilgi, şefkat ve/veya sevgi görmek için hastalanmalısınız bilinçaltınıza göre. Bu kazanç herkes için farklılık gösterir. Bu yüzden kişisel çalışmak gerekir.
Daha doğrusu ben bi olaydan etkilendigimi dusunmuyorum oyle diyim. Bi cok sey var bencr. Babamin davranışları, annemle babamin iliskisi falan. Mesela suan hatirladigim birsey de ilkokulda bi arkadasum vardi ailesi sürekli okula gelirdi onunla iglilenirdi. Ogretmenler sürekli onu ovrrlerdi falan. Bende bi kiskanclik olusmustu hep ona rakip olmustum hicbir zaman kizla guzel bi srkadasligin olmadi. Bunu hatirliyorum şimdilik ama baska bi olay daha olabklir mi. Ailenin yetiştirme tarzi vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?