Tika basa yemeden sofradan kalkamiyorum!

Evet saglikli olan seyleri secersek fazla kilolalar bile gider. Ekmek, seker, paketli gidalar. Bunlar kilo aldiriyor. Tamamen hayatimizdan cikarabilmek onemli. Ben henuz bunu basaramadim. Evde kendim yapacak zamani da su an bulamiyorum.
Nisam geçenlerde yine (yine yine yine :KK8:) aldığım bir iki kiloyu aynen böyle verdim. Öncesinde de böyle vermiştim, ondan öncesinde de :)) güzel yiyince insanın zaten atıştırası gelmiyor.

less ıs more

mıhaıl benım surecıme sahıt
dedıgım gıbı beslenerek 6 ayda 40 kılo verdım ben ve saglıklı beslenmek zaman alan bırsey degıl
cok hızlı sabırsız yogun bırıyım
saglıklı beslenmek asla zaman alan bırsey degıl
evde zaten yerken zaman harcıyorsun sadece yedıgın seylerı degıstıreceksın :)
corba yaparken ıcıne pırınc atmayacaksın
yagda kızartmak yerıne fırında pısıreceksın
ekmekle peynırı dürüm yapıp yemek yerıne marula durum yapıp yıyeceksın
sekerı keseceksın

ıse gıderken ıslansın dıye suya koydugun nohutu aksam eve geldıgınde fırına atıp pısırıp rondodan cekıp onu un halıne getırıp tek un olarak onu bılıp puacayı pastayı ondan yapacaksın badem unu nohut unu gıbı...

hepsı bu :)

less ıs more

mıhaıl benım surecıme sahıt
dedıgım gıbı beslenerek 6 ayda 40 kılo verdım ben ve saglıklı beslenmek zaman alan bırsey degıl
cok hızlı sabırsız yogun bırıyım
saglıklı beslenmek asla zaman alan bırsey degıl
evde zaten yerken zaman harcıyorsun sadece yedıgın seylerı degıstıreceksın :)
cırba yaparken ıcıne pırınc atmayacaksın
yagda kızartmak yerıne fırında pısıreceksın
ekmekle peynırı dürüm yapıp yemek yerıne marula durum yapıp yıyeceksın

ıse gıderken ıslansın dıye suya koydugun nohutu aksam eve geldıgınde fırına atıp pısırıp rondodan cekıp onu un halıne getırıp tek un olarak onu bılıp puacayı pastayı ondan yapacaksın badem unu nohut unu gıbı...

hepsı bu :)
Nohut unu mu? Nasil yapiyorsun, tam ayrintili yazar misin?

Nohut unu mu? Nasil yapiyorsun, tam ayrintili yazar misin?
tabıı
nohutu aldık suda beklettık attık gazını mazını pisini
sonra fırına yaglı kagıt ustune 200 derecede 1 saat pısırdık
ıyıce pıstı o
soguyunca rondodan cektık ıyıce un halıne getırtık
cam kavanozda buzdolabında 1 ay kalıyor

kuru fasulye ve mercımekle de aynı sekılde yapılıyor

bunlarla cok guzel ekmek puaca yapabılırsın yagda kızartmadan patatessiz mucver yaparken un yerıne de kullanabılırsın
bu una bıraz yogurt peynır zeytın kabartma tozu baharat zeytınyagı ekleyerek kucuk kek kalıplarında tuzlu kek yapabılırsın ıs yerıne goturursun veya kahvaltın olur mesela

badem ıcınde soyle
bademı aldım rondodan cektım un halıne geldı
ıcıne tereyagı kuru uzum kakao fındık tarcın karbanot falan koydum pısırdım
kek oldu :) bu kadar

tabıı
nohutu aldık suda beklettık attık gazını mazını pisini
sonra fırına yaglı kagıt ustune 200 derecede 1 saat pısırdık
ıyıce pıstı o
soguyunca rondodan cektık ıyıce un halıne getırtık
cam kavanozda buzdolabında 1 ay kalıyor

kuru fasulye ve mercımekle de aynı sekılde yapılıyor

bunlarla cok guzel ekmek puaca yapabılırsın yagda kızartmadan patatessiz mucver yaparken un yerıne de kullanabılırsın
bu una bıraz yogurt peynır zeytın kabartma tozu baharat zeytınyagı ekleyerek kucuk kek kalıplarında tuzlu kek yapabılırsın ıs yerıne goturursun veya kahvaltın olur mesela

badem ıcınde soyle
bademı aldım rondodan cektım un halıne geldı
ıcıne tereyagı kuru uzum kakao fındık tarcın karbanot falan koydum pısırdım
kek oldu :) bu kadar
Supermis. Ilk firsatta deneyecegim. Tesekkurler 🥰

Supermis. Ilk firsatta deneyecegim. Tesekkurler 🥰
ılk sayfa da tarıflerım var

unsuz patatessız fırında mucverı de su sekılde yapıyorum o da dolapta 2 gun kalıyor cok doyurucu ve lezzetlı

yarım demet maydanoz
3-4 taze sogan
2 havuc
1 kase lor peynır cok az kasar peynır rendesı
3 yumurta
tuz bıber kara bıber
karbonat
bunları dograyıp karıstırıp cırpıp yaglı kagıtda fırında pısırıyorum
cok lezzetlı oluyor dılımleyıp yıyorum
tost makınasının arasına yaglı kagıt koyup onun arasında da pısırılebılır

ılk sayfa da tarıflerım var

unsuz patatessız fırında mucverı de su sekılde yapıyorum o da dolapta 2 gun kalıyor cok doyurucu ve lezzetlı

yarım demet maydanoz
3-4 taze sogan
2 havuc
1 kase lor peynır cok az kasar peynır rendesı
3 yumurta
tuz bıber kara bıber
karbonat
bunları dograyıp karıstırıp cırpıp yaglı kagıtda fırında pısırıyorum
cok lezzetlı oluyor dılımleyıp yıyorum
tost makınasının arasına yaglı kagıt koyup onun arasında da pısırılebılır
Mukemmel 😍 zaten cok severim mucveri. Bir de boyle deneyecegim

Derdim tam olarak bu. Her yemek sonrasi siskinlik hissi yasiyorum ama yine de tika basa yiyorum. Soyle yari ac sofradan kalkabilmeyi basaramiyorum. Boyum 1.60 kilo 64. Emziriyorum ve her emzirmeden sonra acikiyorum. Ara ogun de yapiyorum. Cok ac olmadan sofraya otursam da yine de tam porsiyon yiyorum her seyi. Gozum doymuyor. Bunu engellemek icin ne yapabilirim? Siz iradenizi nasil kontrol ediyorsunuz?
emzirdiğin için olabilir. şuan ben de öyleyim. bu yediğime bence en az 2 litre süt üretmem lazım normalde. :-) :-) :olamaz: eşim bi kez dedi maşallah iyi yedin diye... bir ben bir bebek ve 2 meme besleniyoruz dedim.:KK53:

Tam porsiyon yemekte sorun yok ki.
Abur cubur yemiyorsanız, şekerli ve unlu şeyler çok tüketmiyorsan sağlıklı şeyleri zaten kuş kadar yememiz gerekmiyor.
Ben genel olarak cok aşırı yiyen biri değilim. Herşeyden az yiyorum. Eşimde biraz çok ye diyor😂 doğrusu herkes biraz ye diyor ama yiyemiyorum napayim 🙄

Diyetisyen. Sezeryan sonrası 2 ay sonra yavaş yavaş yürüyüşe başladım, şimdi daha iyiyim. Sabah aç karnına da zeytin yiyip üzerine limonlunlu su içiyorum. Mutlaka 10000 adımı tamamlıyorum. Diyetisyen olmadan öğün atlayıp, onu yemiyeyim vs diye kilo veremedim. Azimli insan her şeyi yapabilir ama evde 2 çocukla zor oluyor, ama birinden yardım alınca ve ne yiyeceğini bildiğin için önceden hazırlıyorsun. Kolay oluyor. Devlette ücretsiz bir de.

Derdim tam olarak bu. Her yemek sonrasi siskinlik hissi yasiyorum ama yine de tika basa yiyorum. Soyle yari ac sofradan kalkabilmeyi basaramiyorum. Boyum 1.60 kilo 64. Emziriyorum ve her emzirmeden sonra acikiyorum. Ara ogun de yapiyorum. Cok ac olmadan sofraya otursam da yine de tam porsiyon yiyorum her seyi. Gozum doymuyor. Bunu engellemek icin ne yapabilirim? Siz iradenizi nasil kontrol ediyorsunuz?

1. bol sirkeli salata
2. Kucuk porsiyon yemek (Tatli tabagi)
3. ana yemegine baslamadan once salatayi yiyin, sirkeli oldugu icin cok cabuk doyurur
4. Emzirdiginiz icin acikmaniz normal, ama bende o hataya dustum suan 15+ fazlalik var bi turlu veremiyorum :)
5. kahvaltiyi saglam yapin, ara ogunler, ogle yemegi doyurucu ve aksam yemegi hafif yiyin
6. Bol su icin ve evden cikin, insan piskolojikmen acikabilir.

Back
X