Tiksinecek olanlar okumasın lütfen. Konu babam !

Ay canım maalsef terbiye edemezsin kac yaşına gelmiş adami görmezlikten gelemezsin kapı kulplarini ıslak mendille tut sabah ta onun oturduğu yerleri süpür aklıma başka birşey gelmiyor evlenince kurtulursun ancak Allah yardımcın olsun

Babamda bu kadar olmasa da biraz pasaklıydı. Bende annemle kavga ederdim şu adamı düzelt diye. Bamyo yapınca anneme çamaşır suyuyla yıkatırdım sabunum şampuanım bile ayrıydı. Taktıkça taktım. Okbliyim artık.
Sizin durum çok daha vahim tabi. Babanız anlayışsız. Biz konuşunca düzeliyordu. Allah kolaylık versin

İyi akşamlar hanımlar, uzun zamandır takip ediyorum. Fakat sıkıntımla ilgilim artık üye olup,yazmak istedim..
Şu hayatta babamdan tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim...
Gerekçelerime gelirsek; kendisi tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamayan bir insandı. Uyara uyara söyleye söyleye anlata anlata biraz daha dikkat eder oldu. En sonunda bu evde sen tek yaşamıyorsun, bizim sağlığımızla da oynuyorsun. Ben elimi yıkayıp temiz elimle kapıyı tutuyorum, sen pis elinle tutuyorsun. Ben tekrar tekrar mı elimi yıkayacağım dedim. O günden sonra biraz daha dikkat etmeye başladı.

Onun dışında utanarak yazıyorum, babam her akşam 1-2 saat burnunu karıştırır.. ben bunu yazmaya dahi utanıyorum. Ama her akşam annem,Kardeşim,benim oturduğum ortamda tv izler ve burnunu karıştırır abartmıyorum.. ve elini yıkamazdı..
Son zamanlarda o kadar battı ki bana, kendisiyle geçen hafta çok kötü şekilde tartıştık. Senin yüzünden dokunduğun çaydanlığın kulplarını her seferinde siliyorum, dokunduğun kumandaya dokunamıyorum, kapı kulplarına dokunamıyorum, böldüğün ekmekten bölmüyorum ya dedim. Bana dediği sus eşşekoğlu eşşek......
Sensin dedim sen.... terbiyesizlik diyenler olacaktır ama çok hırslandım.
Çocuğa ebeveyn temizliği öğretir dedim, 50 yaşına girmiş insana ben bunları söylemeye utanıyorum da sen yapmaya utanmıyorsun..
Şu an kendisiyle konuşmuyoruz. Artık kendisini takip etmek istemiyorum, elini yıkadı mı ne yaptı diye.
Bana çok zarar veriyor böyle yaşamak.
Nefret ediyorum kendisinden,yemin ederim nefret ediyorum.. annem onun tersine çok ama çok temiz biridir.
Anne sen söyle dediğimde ise, ben de çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yapmıyor ne yapayım diyor kadın .
O da haklı ne yapabilir.. insan olan bir defada anlar..
Demin oturduğu koltukta oturuyordum ve parkenin üstüne gözüm takıldı ,eğildim ve baktım ki bir sürü sümük parçası atmış parkenin üstüne..
Ne yapayım ben, siz olsanız ne yapardınız? Bu insan değişmeyecek, böyle pis bir insana da yaşlılığında dönüp bakmam..
Nasıl takmam, ne yapayım ki ben ...
Annen böyle pis bir adamla nasıl evlenip aynı yastığa baş koymuş hiç mi iğrenmemis pes dogrusu. Düzelmez o adam

Haklısın evet ama baban o senin bu kadar yermeye,hakarete hakkı yok bence. Babanıza hakaret ettirmeyede. Çocukluğunda görmemiştir temizliği,temizlenmeyi. Anlamıyor,yapamıyor olabilir hakaret edeceğinize,söveceğinize ayrı eve çıkın. Tek çare,çözüm bu yapabileceğiniz birşey yok. Babanıza üzüldüm her ne kadar haklı olsanız bile.

Haklısın evet ama baban o senin bu kadar yermeye,hakarete hakkı yok bence. Babanıza hakaret ettirmeyede. Çocukluğunda görmemiştir temizliği,temizlenmeyi. Anlamıyor,yapamıyor olabilir hakaret edeceğinize,söveceğinize ayrı eve çıkın. Tek çare,çözüm bu yapabileceğiniz birşey yok. Babanıza üzüldüm her ne kadar haklı olsanız bile.
Hakaret falan etmemiş ki aksine babası hakaret etmiş eşşoğlu eşek diye. Burda moda herhalde her şeye ayrı eve çık demek ayrı eve çıkınca ne olacak sorunu halı altı etmekten başka? İlerde evlenince damadıyla ve onun ailesiyle aynı ortama girince de mi böyle hareketler yapacak?? Sümüğü yere atmanın aileden görmeyle bir ilgisi yok

Ben asla haklı da görmüyorum şahsi fikrim hak da vermiyorum. Bu söylediklerinizi evinizde yabancı biri yapsa haklısınız ama o sizin baba nız yaaa ... aklım almıyor yabancı nefret ettiğiniz ama aynı evde kalmak zorunda olduğunuz bi ev arkadaşınızdan bahşeder gibi yazmışsınız... bi düşünüz babanın svo geçirdi (felç inme neyse) boynundan aşağısı tutmuyor . İğrenip Bakımını yapamayacakmısınız 🤔🤔
lütfen şikayet edilir , titizlik ile yaklaşımınızdan ötürü belki ama baba o yaaa böyle mi şikayet edilir İnan’ın yaptıklarına tiksinmeden ,içim acıdı seçtiğiniz kelimelere 🥺🥺

Zor gerçekten
Anneniz alışmış demek
Siz kaç yaşındasınız? Okumaya yada çalışıp hayatınızı kurmayaca başka şehre/eve çıkın

Babanizin elini yıkamamasi ne kadar uygun değil ise sizin de kullandığınız kelimeler o kadar uygun değil bana göre ..

Sadece hijyen değil evlat yetiştirme konusunda da eksiklikler yaşamış babanız..

İnsanin ebeveyninden bu kadar rahatlıkla iğreniyorum tiksiniyorum diye bahsetmesi beni üzdü..
Hoşuma gitmiyor üzülüyorum diyerek olumlu halde yaklaşmaniz sizi daha naif ve haklı kılardı..

Al birini vur ötekine haline gelmiş konu.
Birinin eli birinin üslubu... :KK43:

Karşınızda ki kişi kim olursa olsun nefret ve takıntı ile yaklaşmak o insandan çok size zarar verir..

Sizde farkindasiniz artık takıntı olmuş bu sizde. Sürekli babanizin hareketlerini izliyorsunuz.. bir şey yapmıyor bile olsa duruşu yatışı size batıyordur muhtemelen..

Takıntı olarak bu konuya yaklaşmamaniz sizin için daha iyi olacaktır...

Babanızın alışkanlığı pis gerçekten ama sizde kabasınız. Büyük boy ıslak mendiller var ya evin her odasına onlardan alın bir tane. Burnunu karıştırdığını yakaladığınız anda çıkartın ıslak mendil verin al babacım elini sil diye. Böyle böyle alışkanlık edindirebilirsiniz belki. Aynı şekilde evde kolonya bulundurup sık sık ikram etmek de bir yöntem hijyen için.

Aynı benim babam.çaydanlığı peçete ile tutarım. Eli değdiği ekmeği yemeyiz. Bizimki tuvalete de su dökmez. Ama hiç sen pissin demedik şimdiye kadar. Anneme deriz annem der. Babaya eşşeoğlu eşşek demek hoş olmamış. Haaa bizi doğurdu aş verdi diye her türlü pisliğe eyvallah diyecekte değiliz. Bazı arkadaşlar saçmalamış. Sevgi başka mide başka. Yiğenime canımı veririm ama tabağında kaşığından yemem. Annem insan yiğenin den iğrenir mi diyor ama mide bu

Ev yaşamını size zehir etmiş babanız. Çok iğrenç gerçekten. Allah kolaylık versin size. Taşınmak en mantıklısı. Anneniz de kimnilir ne çekiyordur ondan. Benim eşimde, babanız kadar olmasada pis maalesef. Pis bir insana bir şey öğretilmez. Temizlik insanın içinden gelen bir davranış, zorla olmaz. Sizinde sınavınız bu demek.

bu yasından sonra ona sız ogretemezsınız ınsan olarak bu yasına kadar boyle gelebılmıs bundan sonra duzelmez
ayrı eve cıkmaktan baska carenız yok

İyi akşamlar hanımlar, uzun zamandır takip ediyorum. Fakat sıkıntımla ilgilim artık üye olup,yazmak istedim..
Şu hayatta babamdan tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim...
Gerekçelerime gelirsek; kendisi tuvaletten çıktıktan sonra elini yıkamayan bir insandı. Uyara uyara söyleye söyleye anlata anlata biraz daha dikkat eder oldu. En sonunda bu evde sen tek yaşamıyorsun, bizim sağlığımızla da oynuyorsun. Ben elimi yıkayıp temiz elimle kapıyı tutuyorum, sen pis elinle tutuyorsun. Ben tekrar tekrar mı elimi yıkayacağım dedim. O günden sonra biraz daha dikkat etmeye başladı.

Onun dışında utanarak yazıyorum, babam her akşam 1-2 saat burnunu karıştırır.. ben bunu yazmaya dahi utanıyorum. Ama her akşam annem,Kardeşim,benim oturduğum ortamda tv izler ve burnunu karıştırır abartmıyorum.. ve elini yıkamazdı..
Son zamanlarda o kadar battı ki bana, kendisiyle geçen hafta çok kötü şekilde tartıştık. Senin yüzünden dokunduğun çaydanlığın kulplarını her seferinde siliyorum, dokunduğun kumandaya dokunamıyorum, kapı kulplarına dokunamıyorum, böldüğün ekmekten bölmüyorum ya dedim. Bana dediği sus eşşekoğlu eşşek......
Sensin dedim sen.... terbiyesizlik diyenler olacaktır ama çok hırslandım.
Çocuğa ebeveyn temizliği öğretir dedim, 50 yaşına girmiş insana ben bunları söylemeye utanıyorum da sen yapmaya utanmıyorsun..
Şu an kendisiyle konuşmuyoruz. Artık kendisini takip etmek istemiyorum, elini yıkadı mı ne yaptı diye.
Bana çok zarar veriyor böyle yaşamak.
Nefret ediyorum kendisinden,yemin ederim nefret ediyorum.. annem onun tersine çok ama çok temiz biridir.
Anne sen söyle dediğimde ise, ben de çocuğa anlatır gibi anlatıyorum yapmıyor ne yapayım diyor kadın .
O da haklı ne yapabilir.. insan olan bir defada anlar..
Demin oturduğu koltukta oturuyordum ve parkenin üstüne gözüm takıldı ,eğildim ve baktım ki bir sürü sümük parçası atmış parkenin üstüne..
Ne yapayım ben, siz olsanız ne yapardınız? Bu insan değişmeyecek, böyle pis bir insana da yaşlılığında dönüp bakmam..
Nasıl takmam, ne yapayım ki ben ...

Arkadasim sikayetlerinde haklisin ancak netuce de o senin baban. Sana ve aile icerisi de zulüm sayılacak davranışlari vs yoksa bu bahsettiğin konu düşman olabilecegin bir konu drgil. Evet ığrenç mi iğrenç. Ama adamin huyu bu değiştiremiyor demekki. Bu konuda bir doktora bi terapiye falan gitmesini sağlasanız nasıl olur. Bir de burnunu kurcalıyor sa sürekli afedersiniz sümük birikmesine ne sebep oluyor. Yani sadece uyarmak la değil farkli çözüm yolları bulmaya uğraşın. Ayrıca yaşlanınca bakmam demeyin sonuçta sizde bebekken sizin tüm zorluklarinizka bu insanlar uğraştı. Ha aynı sey değil diyebilirsiniz belku ama bi tür hastalık bu da. Mesela ben de sürekli cildimde çıkan sivilce gibi şeylerle uğraşıyorum bu bi hastalık. Babanızı da düşman bellemeden bu şekild e düşünün ve profesyonel bir çözüm arayin

Back
X