tipimi gören beni adam yerine koymuyo :(

üst baş almayı dusundum ama burası çok pahalı.ve hiç çarşı pazar yok. hep markalar görüyorum malum onların önünden bile geçilmiyo.daha çok deneyımsızım farklı ınsanlarla muhatttap olmaya yenı yenı basladım ve bi bocalama yaşıyorum.üstelik kendimi iş bulacagıma ve sonunda yüksek lisansımı yapacağıma cok ınandırmıştım.ama sımdı bu tepkılerle karsılasınca şok oldum. adam bana resmen ıstersen dunyanın en ıyı üniversitesinden mezun ol yine sana bu boyla kiloyla iş vermem dedi daha ne olsun.
bu konuda bi tuhaflık var..
boyla kiloyla ne alakası var iş vermenin yahu, ki 50 kilo harika bir kilodur hele ki 160 boy için..
bizim şirkette çok zayıf yapıda bayanlar da çalışıyor, kilolu da.. kimsenin de boyuna, kilosuna takıldığı yok..
tuhaff..

ne alaka boyla adammı olunuyormuş çok saçma geldi bana. benim boyum 1,53 nabalım ölelimmi. evlendiğimde 27 yaşımdaydım herkes beni daha 18 yaşında sanıyormuş hatta bilseydim aşını oğluma isterdim diyenler bile olmuş düşün. ama çok güzel bir işim var. bana bakan sessiz sakin birisi olduğumdan birde küçümsüyor ama burada çalışan herkesden daha fazla bilgim ve becerim var mesela. kamuda görevliyim ama prof. hocalarım bile takdirle karşılar beni. bazı prof. hocaların bilmediklerini takıldıkalrı şeyleri bana sormuşlukları vardır. sen bu tip şeyleri kafana takma herkes manken gibi olacak değil ya. sen aklını kullanarak herkesi mat etmeye bak. sana bişey diyen olduğunda akıllıca davran iki kelime ile boz onları. ben çok kişiye boyla olmuş olsaydı senin gibiler beni geçmeyi başarırdı dedim. güzel olupta kendimimi satacam dedim mesela ben işimi yaparım benim ne boyum ne güzelliğim kimseyi ilgilendirmez.herkes kıskanırdı bende işte boyla güzellikle olmuyor bu işler akıl işi derdim. içine kapanma yani lafa lafla cevap ver kendini üzme başın dik dursun.

Boyle konularin buraya tasindigini gorunce cok guluyorum, hem ne cok guluyorum anlatamam. Ben de kucuk gorunurum lise sondayken nobetci ogretmen ne isin var senin bu katta ilkokullarin dersi basladi diye azarlamisti, erkek arkadasimi babam sanmislardi, kardesimi ablam zannedeler hep ve ben bundan hic de sikayetci degilim tam tersi hosuma gidiyor kucuk gorunmenin nesi kotu? Ben simdi muzede rehberlik yapiyorum ki hem gorunusum kucuk hem ses tonum sahiden de cocuktan bozma ve genelde ortaokul cocuklarina rehberlik yapiyorum su siralar gorduklerinde sesimi duyduklarinda yasitlari zannedip ciddiye almasalar da anlatmaya baslayinca tavrimdan hareketimden hepsi susup dinliyorlar, muzeye geldiklerinde yasitlari cikista ablalari oluyorum. Gordugunuz gibi de rehberlik gibi gorunusun ses tonunun onemli oldugu bir isi de bulabiliyorum ozel sektorde. Boyle ufacik mantiksiz seylerle yureginizi daralttiginizda insanlarin neler yasadigini dusunun lutfen nelerle mucadele etmek zorunda kaldiklarini, mesela ne anlama geldigini bile bilemeyecek yastayken savasin ortasinda kalip o korkunclugun icinde her yil bes yas yaslanan cocuklari dusunun, su kuyusuna giderken iki yavrusu arasinda secim yapmak zorunda kalan anneleri dusunun ya da bosverin ulkemizde olanlari dusunun soylediklerim alakasiz gelebilir ama icimi sikan bir sey oldugunda ben bunlarla kiyaslarim yasadiklarimi ve her sefer halime sukredip dusunduklerim icin aglamam gerekir. Eger ki istiyorsaniz is bulursunuz, sadece devlette calisabileceginizi soyleyen cok bilmis erkek arkadasinizin yerine yenisini de bulursunuz yok onu cok seviyorsaniz incindiginizi acik acik belirtip tavrinin degismesini saglarsiniz zira erkekler ustu kapali seyleri pek goremezler, yuksek lisansinizi da yaparsiniz yeter ki sukredip kararli adim atin kim ne derse desin kervan yurur nasil olsa (:

çok tesekkür ederim. yazdıklarınız beni biraz olsun kendime getirdi. çok şükür sağlık sorunum yok. bu benimle alakalı olduğu kadar karşı tarafın patavatsız konuşmalarından da kaynaklanan bi durum. belki ilerde bu söylenenleri kulak ardı edeceğim ama daha yolun çok başındayım o yüzden bi afallama dönemi geçiriyorum.oysa şu 3 aylık dönem benim için çok önemli. evlere temizlik için başvurmak istiyorum. ama yine sen yapamazsın bu tiple derlerse diye çok korkuyorum. mecbur korkularımın üstüne gidicem. madem benm gibi olup çok iyi yerlere gelmiş iş bulabilmiş olan insanlar var ben de yapabilirim demektir.ama şu bi gerçekki türkiyede insanlar daha saygılı daha seviyeli burdaki herkes zengin şımarığı hep bi ezme havaları içindeler. tabı boyle olmayanlarda vardır ama bana hep böylesi denk geldi

o zaman sende hep bi ezme havası içinde ol dişe diş kana kan :)
yerine göre kişiye göre davran..

Boyle konularin buraya tasindigini gorunce cok guluyorum, hem ne cok guluyorum anlatamam. Ben de kucuk gorunurum lise sondayken nobetci ogretmen ne isin var senin bu katta ilkokullarin dersi basladi diye azarlamisti, erkek arkadasimi babam sanmislardi, kardesimi ablam zannedeler hep ve ben bundan hic de sikayetci degilim tam tersi hosuma gidiyor kucuk gorunmenin nesi kotu? Ben simdi muzede rehberlik yapiyorum ki hem gorunusum kucuk hem ses tonum sahiden de cocuktan bozma ve genelde ortaokul cocuklarina rehberlik yapiyorum su siralar gorduklerinde sesimi duyduklarinda yasitlari zannedip ciddiye almasalar da anlatmaya baslayinca tavrimdan hareketimden hepsi susup dinliyorlar, muzeye geldiklerinde yasitlari cikista ablalari oluyorum. Gordugunuz gibi de rehberlik gibi gorunusun ses tonunun onemli oldugu bir isi de bulabiliyorum ozel sektorde. Boyle ufacik mantiksiz seylerle yureginizi daralttiginizda insanlarin neler yasadigini dusunun lutfen nelerle mucadele etmek zorunda kaldiklarini, mesela ne anlama geldigini bile bilemeyecek yastayken savasin ortasinda kalip o korkunclugun icinde her yil bes yas yaslanan cocuklari dusunun, su kuyusuna giderken iki yavrusu arasinda secim yapmak zorunda kalan anneleri dusunun ya da bosverin ulkemizde olanlari dusunun soylediklerim alakasiz gelebilir ama icimi sikan bir sey oldugunda ben bunlarla kiyaslarim yasadiklarimi ve her sefer halime sukredip dusunduklerim icin aglamam gerekir. Eger ki istiyorsaniz is bulursunuz, sadece devlette calisabileceginizi soyleyen cok bilmis erkek arkadasinizin yerine yenisini de bulursunuz yok onu cok seviyorsaniz incindiginizi acik acik belirtip tavrinin degismesini saglarsiniz zira erkekler ustu kapali seyleri pek goremezler, yuksek lisansinizi da yaparsiniz yeter ki sukredip kararli adim atin kim ne derse desin kervan yurur nasil olsa (:

hay yaşa be kız valla tamda demek istediklerimi anlattın..
pozitif kadın buna derler..:):16:

bence bu senden kaynaklanıyo kendine öz güvenin yok derim.bende senin gibi 1.59 kilo senden de az ama fiziğim güzeldir.yani mutlaka allah seni böyle yaratmışsa sende de güzel taraflar vardır.sen kendini böyle gördükçe sevgilinde diğer insanlar gibi olur.kendine bi yol çiz.cevap ver ezik durma dişli ol.ne istediğini bil.bende iş görüşmesine gittiğimde okadar çok kişi vardıki...uzun
,kısa,güzel,çirkin,hepsi.... ama içeri girmemle işe alınmam bir oldu ve dışarda bekleyenlerin istediği maaşın daha fazlasına bi maaşla......dediği m gibi ne istediğini bil iş görüşmesindeyken herşeyi anlatma ve biraz koyu makyaj ve topuklu ayakkabı yeter kısasa kısas......bol şans

bende minyonum. gerçi kilo almam hoş olmadı ama yüzümden gören küçük sanıyor:1:. hatta evleneceğim zaman kuaförde bir teyze "ah kıyamam bu yaşta mı evlendiriyorlar seni" demişti de çok gülmüştüm:9:. yaşımı söylediğimde yüzlerini görecektiniz çok komikti...

aman küçük görünmek güzelbirşey. o tip insanlarla çalışılmasa daha ii. gerek yok. iş ararken bende öle şeyler yaşadım. bir adam sen burayı çekip çeviremezsin demişti:1:. bende sanki orada çalışmaya can atıyordumda. içeri girdiğimde ödüm patlamıştı zaten:9::9:. inş. bulursun güzel biryer.

Ben de yaşımdan küçük gösteririm,sesim,yüzüm,kıyafetim ,25 sananlar 20 sananlar..Biraz da saftirik bir bakışım,narin bir duruşum var galiba..Sanırım zararını işyerinde görüyorum.Bir türlü kıdemli olamıyorum.Hep yeni ,tecrübesiz sanıyorlar.Özellikle hasta ve yakınları beni kolaylıkla azarlayabiliyor:(Dikkat ettim.Diğerlerinin kelli felli görüntüleri var,onlara bulaşan pek olmuyor.Buyüzden benim polemiklerim oluyor.Duruşumla ters olarak(eskisi gibi kaldıramıyorum artık,yaş ilerledi,tahammül azaldı) öbür yanağımı çevirmiyorum.Ve göze batıyorum:(((şöyleki doktorların yanında hemşire güçsüz,erkek elamanların yanında bayan eleman güçsüz,kelli felli duranların yanında saftirik duruşlular güçsüz..Yani ben.Yaşamak zorunda kaldığım polemikleri buna bağlıyorum artık.Yeni kafama dank etti,bunların derdi benle ne ''derken..Ama olduğundan,göründüğünden çok çok farklı da olamıyorsun..Hadi davranışlara yüklenebilirsin...
İnsanların bu bakış açısı,güçsüze yüklenmesi patalojik bir durum..etik olmayan,erdemli olmayan bir durum.Çiğ insan işi...İnsanların ,,diğer sınırlı ilişkide bulundukları insanları olduğu gibi kabul etmeleri lazım..kabahat onlarınki..insanlarımız çok cahil..Ne kadar cahil olduklarını ,nekadar yanıldıklarını öüzgveninle göster onlara..

Son düzenleme:
Back
X