Doktora gitsem diye de dusunmuyor degilim. Gercekten rahatsizim bu husustaBence bir doktora görünün, takıntı haline gelmiş bu durum sizde
O zaman nasil kacabiliyorsunuz bu durumdan? Yemek saati sofra hazir,yemege davetlisiniz?Yok yok abartmiyorsunuz.
Ben bazi akrabalarin pisirdigini hic yememisimdir 21 senedir :)
Anneannemin yaptigi bazlamalari yiyorum. Temizlik ve tirnagi ayni yerde ne yazik ki goremiyorum. Lutfen yanlis anlamayin anneniz pis demiyorum elbet. Mesela tirnakli el camasir suyunda yikasin gonlum almiyor.Dışarıdan hiçbir gıda yemiyorsunuz o zaman, ekmeği bile kendiniz yapmalısınız bu duruma göre.
Temizlik ayrı şey, tırnak takıntısı ayrı bir şey.
Annemin uzun tırnakları vardır ve limon keseceği zaman bile elini köpürte köpürte 5 dk tırnak aralarını temizleyerek yıkar.
Ama kimi tırnağı olmayan insan, portakalı yıkamadan tabağa koyar.
Kısaca temizlikle tırnağın alakası yoktur.
Takıntıyı ileri boyuta getirmeden, bu olaydan vazgeçin derim.
Uzun tirnaklarin sarartili gorunusu. En ufak seyde arasina kir kacma olasiligi. Tirnagin kendi baslica yapisi. Gorunusu herseyinden midem bulaniyorUzun tırnağı temizlemek daha kolay içi hemen temizleniyor ve temiz oluyor zatentam tersi kısa tırnakların içi daha kötü görünüyor nedense bana daha pis geliyor bence dr a gitmelisin çok abartılı durumun
Olabildigince disarida da yemiyorum.Arkadaşlar gıda sektörünün içinden biri olarak söylüyorum ki, dışarda en etiket en kaliteli yerde yediğiniz yemekler ne şekilde hazırlanıyor bilseniz, dışarıda çıkmazsınız. Mesela porsiyonların çoğu bizzat çıplak elle doldurulur tabağa patates salata vs.. O yüzden aslında göz görmeyince gönül katlanıyor. Bas bas eldiven takmaları gerektiğini söylesem de emin olun %98 in işi olmaz.
Ah bilgece ayni durumdayizBen de ayni sekildeyim. Tirnagi olan birinin yemeklerini yemiyorum. Evimde de misafir mutfaga girmek istiyor kim olursa olsun bi bahane bulup hicbir yemege dokundurtmuyorum.
Çayımi bile uzun tırnaklı sacim acik asla yapmam.. Takinti degil, temizlik bunu gerektirir..
Galiba tek cozum bu. Ama evlerinde bazen yemegi kendi servis ediyorAyyy Bendede var öyle akraba
Ay ben eldiven kullanırım diyor (ne kadar inandırıcı bilemeyecem).tırnaklarını hep ojeli görürdüm bir gün oje yokken gördüm sapsarı tırnağın içi şok oldum o gün bugündür yemeklerini yemedim .yemeğe çağırdığında genelde bende birşeyler yapıp gidiyorum kendim yaptıklarami yerim.
Siz tırnaktan tiksiniyorsunuz, bu başka bir şey.Uzun tirnaklarin sarartili gorunusu. En ufak seyde arasina kir kacma olasiligi. Tirnagin kendi baslica yapisi. Gorunusu herseyinden midem bulaniyor
Yiyemiyorum
Doktora da gitsem ne diyecegim ki. Size anlatirken dahi dert degil ama soyle ama boyle ama ama diye 5 saat grizgah yaptim.
Tirnaga taktigim yer temiz olmadigini dusunmemden kaynaklaniyor. Belki gercekten bi farki yoktur. Ama gonul iste almayinca almiyor. Gozume temiz gorunmuyor. Gercekten cok zor bir durum. Misafirliklerde hatir gonulle yemek yemek tam bir eziyet. Bu durumdan bende sikayetciyim. Inanin bosvermeyi istiyorum ama etiyle arasinda baya bi mesafe bulunan tirnaklarr...Siz tırnaktan tiksiniyorsunuz, bu başka bir şey.
İşte tam da bu yüzden temizlikle alakası yok, çektirsin mi insanlar ne yapsınlar?
Kısa tırnağın arasındaki mikropla uzun olanın farkı mı var?
Tek farkı birinde tırnak sizin gözünüze batıyor, olan bu.
Yaşam bu şekilde size çok zor, üzüldüm adınıza.
Umarım bir şekilde atlatırsınız bu durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?