Tırnaklar ve yemek

Rica ederim, ne demek.
Bu arada tırnaklarım yok denebilir, kağıt gibi olduğundan şu dönemde çocuk tırnakları gibi, uzatamıyorum istesem bile.
Uzun olduğu zamanda da evde elimi kullanacağım (yoğurma, karıştırma, mıncırma) gibi şeylerde daima eldiven takardım.
Yani aslında dikkat etmeniz normal ama bu kadar dikkatli olmanız sizin açısınızdan zorluk sadece.
Evimde eldiven taktığım halde, kimsenin tırnağını incelemedim mesela ama o dediğiniz sarı bez ya da eskimiş sünger kullanımı gibi şeyler benim de midemi kaldırır.
Bırakın başka yeri silmesini; delinmiş, pamuklanmış, renginin solmuş olması bile benim tansiyonumu düşürür.
Gözümde bez ve süngerin ömrü 2 haftadır maksimum.
Hatta sarı bez yeni olsa bile, niyeyse tiksinirim çünkü evimde başka türlüsünü kullanıyorum.
Mutfak bezlerini çamaşır makinasında kazan temizleme programından sonra en yüksek ısıyla köpürte köpürte saatlerce yıkarım, sonra kullanırım.
Süresi dolunca da hop çöpe gider.
Bu da benim aşmam gereken bir takıntım herhalde.

Bende böyleyim tırnaklarım kıp kısa iğrenirim uzun tırnaklı insanın suyunu dahi içemem

O zaman nasil kacabiliyorsunuz bu durumdan? Yemek saati sofra hazir,yemege davetlisiniz?

Cok samimiyseniz kirilabilirler elbette.
Bizim yengelerle bayramdan bayrama gorustugumuz icin pek israr da etmezlerdi.

Komsular da buyrun sofraya dediklerinde ya evde ya disarida yemis oluyoruz. Ya da caydan kahveden midemiz kaynamis yemegi kaldiramayacak oluyor
Bu aralar favorimiz de 'bana hamurisi dokunuyor.'

Bende takintiya yakin derecede aliskanliklar var. Tirnagindan tiksindiysem zaten yemem de ustu basi pis ve gun icinde gozunde capaklarla gezen birinin pisirdigini de yiyemem
Sucuktan, kofteden sinir cikti mi istahim kacar. O yuzden disarda kofte yemem, 15 yildir da ayni donercilere giderim.

Yakınsa söyleyin bence. Benim öne kullanma pek tanıdığım yok. Bi tane yakın arkadaşım tırnakları fena uzun ve ojeli. Ona ben söylüyorum xcim ben ojeli uzun tırnaktan bişi yiyemiyorum diye

Abartmıyorsunuz, normali o. Uzun tırnak diplerinde mikrop oluyor illaki. Oje ve uzun tırnak sevmeme rağmen birazcık uzayınca kesiyorum, oje sürdüysem eve gelince çıkartıyorum. Benimde bir arkadaşım, evine gittiğimde tuvalete girdi ve ellerini yıkamadı. Yıkamadı diyorum çünkü ondan önce ben girmiştim, tuvalette lavabo yoktu, banyoya gidip yıkadım ellerimi ama kendisi tuvaletten çıkıp direk yanıma geldi Bir daha da gitmedim evine.

Uzun tırnaklı birinin elinden yemeye bende tiksinirim o tırnakların arası mikrop yuvası
Küçük tırnakların arasına bile kolay pislik giriyo uzunları düşünemiyorum bile
Allah'tan benim cevremde uzun tırnaklı pek insan yok

uzun tırnak, mutfak bezinin yer bezi gibi kullanılması vs beni de tiksindirir.
ancak sevdiğim kişilerin -abartı derecesinde pis olmadığı sürece- evine giderim, yerim, içerim.
bir de temizlik konusunda özensiz olanların yemekleri daha leziz oluyor sanki.
sevmediğim insan pir ü pak olsa da evine gitmem, yemem içmem.

hıjyen onemlı bırsey ama bu kadarda abartmayın lutfen,

yıyemıyorsanız da baska yerde yemek gıtmeyın mılletın evıne ben sahsen evıme gelecek bırı on saat catalı kasıgı cevırcek yaptıgım yemege burun kıvırcak uyuz olurum, ok olursun yemegı sevmezsın anlarım da sırf tıtızlıkten bu sekılde davranıyorsa gelme o zaman derım ...

Abartmıyorsun, tırnak uzatmak hiç hoşlanmadığım bir konu
Sürekli kısadır tırnaklarım, oje gerekiyorsa kısa tırnağıma sürerim olur biter o da kırk yılda bir
Tırnağı uzun insanın elinden çay bile içemem
Senin takıntılarını abartı bulmadım, mutfağa girerken tülbent ya da bone takıyorum, ellerimi iyice sabunlayıp öyle giriyorum ve dediğin gibi bir çok yerde yemek yiyemiyorum. Ben biraz soğuk bir tipimdir o konularda , mutfağıma gelen misafiri sokmam, kendimde gittiğim yerde kimsenin mutfağına girmem, çok kaba olmadan savarım mutfağa hamle yapanları =))

Bir bayanın tırnakları uzun ve bakımlı olmalı yemek yapmak için kesemez sonuçta ama eldiven kullanabilir bence bende herkesin evinde yiyemem. Hatta kimsenin evinde yiyemem. Abartmiyorm 6 gün tuvalet kullanmadigimi sadece meyve yedigimi bilirim

Annemin ve erkek kardeşimin hastalığı bu benim annem tam bir temizlik hastası bizide öyle izole yetiştirdi ki aynı şeyler bizde de var maalesef ama erkek kardeşimin ki aynı annem gibi ileri düzeyde günlerce büyük tuvaletini tutabilir başka yerde lavaboya girmemek için ben de çoğu yerde yemek yiyemem ama bizim ki resmen aç kalır ölür yine yemez herkeste öğendi huylarını zaten kötü bir durum ya ben kendimle savaşarak biraz da olsa yendim bu huyumu kimsenin eline hareketlerine bakmamaya çalışıyorum görmeyince gönül katlanıyor biraz :)

bende uzun tırnaklı ve ojeli insanların yaptığı yemeği yiyemiyorum. nedense midem bulanıyor. oje yemiş gibi hissediyorum.

Okadar gömmüşsünüz ki uzun tırnağı bian tırnaklarıma baktım pislermi diye :)

Bence bu durum bir takıntı sende. Sadece tırnak meselesi değil, diğer anlattıklarına bakılırsa kendini eve kapatıp, sadece kendi yaptığını yemek durumunda kalacaksın.
Bencede bir yardım alsana daha iyi olabilir.

Uzun tırnaklı biri olarak şöyle söyleyebilirim (kendi adıma) Her el yıkadığımda mutlaka tırnak aralarımıda temızlerim diğer tırnak yardımıyla. Ve emin olun ki bunu herkes yapıyordur, kimse uzattığı tırnakların pis kirli görünmesini istemez.

zeholll bende tırnaklara çok takığım hatta ilk tanışmada kim olursa olsun ellerine bakıyorum insanların tırnakları çok uzun olmasın temiz olsun. o kadar uzun tırnaklarla köfte falan nasıl yoğuruyor o insanlar

Aslinda olmasi gerekwn swyler sizin soyledikleriniz. Benim icinde cok onemli. Hele ki o tezgah bezi ile yer silinmesi..
bir tanidik kayinvalidesi pis yemek yapiyor evinde yemek yemiyor diye bosanma evresine gelmislerdi. Allah yuzlerine bakti da yurtdisina ciktilar :))
allah insanlar birazcikta olsa hijyen aski versin amin :)
Ote yandan bende temizlik hastasi filan degilim. Agactan meyve kopartip yerim ama insan eli gercekten pis bir sey. Sudan cikmaz elim hic.

Aynen canım öyle uzun tırnaklarla bakımlı olduklarını sanan bayanlara acıyorum,hiçmi pislik doluşmaz sen ne kadar temizlik yaparsan yap, tırnak yaa!! ben bide o uzun tırnaklarla pasta, kısır yapanları düşündükçe ayy iğrenç diyesim geliyor.....

Geçen komşum mercimek köfte yapmış 60 yaşlarında tırnaklar,boyalı baya uzun eldiven felanda kullanmamış eller daha salçalı getirmiş böğ geldi yemedim aynen çöpe attım, getirmede diyemiyorum yaa çok sıkıntılı herkesin zevki uzatır uzatmaz saygı duyarım,kırılmazda o nedenle yemeği veririz en güzeli....

Bir de yemek yaparken yemeğin tadına bakıp o kaşıkla tekrar yemeği karıştıranlar varMidemin alt üst olduğu son noktadır bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…