Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

kızlar izmirde olanlara tavsiyem 9 eylül barış bey hipotiroitim olduğu için tüp bebek de dahil bebk sahibi olamıyordum barış bey düzene soktu ve şimdi şükür ikizlerime hamileyim :)

kızlar izmirde olanlara tavsiyem 9 eylül barış bey hipotiroitim olduğu için tüp bebek de dahil bebk sahibi olamıyordum barış bey düzene soktu ve şimdi şükür ikizlerime hamileyim :)
tebrikler. benim de hipotiroidim var, nasıl duzene sokuldu? tiroid degerlerin kactı hamile kalmadan once?

bende hasimatoluyum tsh ım bu ay 1.5'a ulaştı henüz hamile değilim bakalım ne zaman nasip olacak

tebrikler. benim de hipotiroidim var, nasıl duzene sokuldu? tiroid degerlerin kactı hamile kalmadan once?
teşekkür ederim. benim çok yüksekti arada atak yapıp çok yükseliyordu ama son 2 ay 1,5 civarına çektik şükür şimdi de hep kontrol altındayım

Merhaba kızlar bende troid ameliyatı oldum ve atom tedavisi gördüm ve şu an hamileyim endokrine gidiyorum ilaçlarım ayarlanıyo ama bende graveste var çoook korkuyorum değer 0-9 olması gerekirken 338 çıktı gebelikten önce düşmüştü şimdi geri çıktı inşallah sorunsuz bir gebelik ve sağlıklı bebişler dünyaya getiririz

mrb arkadaşlar bi şey sorcam yaa benm adetler düzensiz idi gec oluyorum yani bu ay da baya gecikti 3 aya yaklaştı.. kadın doğumcum dahiliye bölümüne yönlendrdi tsh yükseek cıktı biraz. sonra oradaki tahlillerde anti tpo değerim 428 çıktı referans değerinden fazlaca yüksek.. korkuttu beni ya bilgisi olan var mı ciddi bi hastalık mı bu henüz sonucumu doktoruma götürmedim ultrason verdi onun sonucu ile gel dedi ultrason günümü bekliyorum

bu tavsiyeyi duyduğuma sevindim. ben de dokuz eylüle gidiyorum ancak her gitiğimde farklı bir asistan görmekten çok rahatsızım. şu an yolnda gidiyor çok şükür. tabi ramazanda biraz oynamış olabilir değerlerim. ama aklımda bulunsun nasip olurda hamile kalırsam barış beye giderim. tebrikler sağlıkla kucağınıza alın bebeklerinizi.

teşekkür ederim en yakın zamanda müjdeli haberinizi almayı bekliyorum inşallah

Anladım genel değer t3 ve t4 değeri önemli kanda
Ama bazen kanda çıkmayabiliyor
Mesela benim tiroidimin yarısı doğuştan yokmuş kanda çıkmadı
Ekografide çıktı o yüzden sordum

teşekkür ederim en yakın zamanda müjdeli haberinizi almayı bekliyorum inşallah
Cevabınızı yeni gördüm ve ben 5 aylık hamileyim bu mesajı yazdığım ay meğer hamile kalmışım troit konusuna gelince gebeliğimi öğrendiğimde izmir dışında idim ilk ölçümde hafif yükselmişti ordaki endokrin doktoru birden çok fazla artırdı ama ben onu dinlemedim bildiğimi uyguladim iki haftada bir ölçüm yaptırarak kendim takip ettim ve değerim hep çok normal gittiği için de barış beye gitmeme gerek kalmadı. İnşallah sıkıntısız devam ederiz

Anladım genel değer t3 ve t4 değeri önemli kanda
Ama bazen kanda çıkmayabiliyor
Mesela benim tiroidimin yarısı doğuştan yokmuş kanda çıkmadı
Ekografide çıktı o yüzden sordum
Ekografi kalp grafisi değil mi onunla ne bağlantısı var ben anlamadım ben de troid hastasiyim ama hic bakılması.ekogtafiye

Ben bugun endokrine gittim kan alındı sonuç bekliorum değerlerin hangileri onemli
İnş iyi gelir öncelikle tsh a bakılıyor eğer tsh normalden yüksek ise az çalışıyor düşük ise çok çalışıyor demek oluyor
T3 ve t4 de bakılıyor ama onlar sanirim daha ileriki durumlarda normal değerden sapıyor benim t3 t4 normal çoğu zaman sadece tsh ölçlülüyor

Ekografi kalp grafisi değil mi onunla ne bağlantısı var ben anlamadım ben de troid hastasiyim ama hic bakılması.ekogtafiye

Evet
Ancak benim dediğim 'ecografia tiroides ' bilmiyorum Türkçesini
Neyse açıklayayım ben bazı durumlarda değerde sorun yoksa kanda çıkmıyor çünkü değerler normal
Benim öyle başıma geldi
Ayrıntılı tiroid ecografi istenildi orada doğuştan tiroidin yarısının olmadığı ortaya çıktı

mrb kızlar ben de gebelik düşünüyorum fakat tsh değerim yüksek cıkıyor genelde 3 ve 4 arası .. doktorum 2.5 altı olmalı dedi endokrine yönlendirdi. ultrasonda baktı iki tane küçük modül var dedi başka açıklama yapmadı bu ne demek.? ayrıcagebelik oldugunda gel dedi tekrar bakalım takip altındaolmalısın dedi.. ne kadar süre aralıkla gitmeliyim 2. kontrol için anlamadım

en geç 3 hafta da bir kontrol edilmeli doktorlar beş hafta sonra bile çağırabiliyor bilmiyorum ama ben sağlık ocağında sık sık kontrol ettriyorum. düşük doz da ilaç verdi mi peki aslında troitleriniz normal. belki gebelik isteyebilirsiniz. bu arada normal de troidi olmayıp gebelikle az ykselen sonraki kontrolde tekrar normale dönenler de duydum o yüzden panik de yapmamak gerek.

evet cnm 25 mg lık bi ilaç verdi bir ay önce kullanmaya başlamıştım. bugün tekrar tsh ölçtürdüm 0.6 çıkmış düşmüş yani.. acaba ilaca devam etsem mi hala?

ayrıca 1.5 yıldır cocuk istiyoruz cnm pko var bende malesef ilk kez gecen ay gebelik oldu çok sevindim ama kimyasal düşük oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…