Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

merhaba ben özlem. sırf bu konu için foruma üye oldum.hiç korkmanıza gerek yok inanın.bende sizler gibi korkuyordum ama şuan 7 aylık hamileyim. tsh değerlerinizi sabit tutarsanız devamlı kontrol altında olursanız hiçbir sıkıntı olmaz inanın. ben 15 günde bir kontrol oluyorum ve inanın şuan tsh değerim 27,8553. 7-9 ayında hormon ihtiyacı max. seviyeye çıkıyormuş. bu değerle bile bana birşey olmadı çok şükür. 100 mg levatiron kullanıyordum 200 mg çıktık şuan. kontrolleri artık haftaya düşürdüm.

endokrinci 1-2 diyor çünkü onlara göre normal değer o.

kadın dogumcun normal diyor çünkü hormon ihtiyacınıda hesaba katıyor.

+canım tsh ımız normal degerlerde oldugu sürece gebe kalmamız için engel yok ilaçlarımızı düzenli içmemiz lazım tsh yükselirse engel..benimde 2,77 tsh ım.endokrinci 1-2 arasında olması gerek diyo kadın dogumcum normal diyor.bende bilmiyorum hangisi dogru.
benim ANTİ-TPO(ATA):488 DHEA-SO4:189 bendemi hasimatolumuyum canım.senin degerin kactı.bende 5 aydır ilaç kullanıyorum euthyrox 25 mg+

haklısın canım gitmeye calısıcam vakit bulursam[/QUOTE]

merhaba ben özlem. sırf bu konu için foruma üye oldum.hiç korkmanıza gerek yok inanın.bende sizler gibi korkuyordum ama şuan 7 aylık hamileyim. tsh değerlerinizi sabit tutarsanız devamlı kontrol altında olursanız hiçbir sıkıntı olmaz inanın. ben 15 günde bir kontrol oluyorum ve inanın şuan tsh değerim 27,8553. 7-9 ayında hormon ihtiyacı max. seviyeye çıkıyormuş. bu değerle bile bana birşey olmadı çok şükür. 100 mg levatiron kullanıyordum 200 mg çıktık şuan. kontrolleri artık haftaya düşürdüm.

endokrinci 1-2 diyor çünkü onlara göre normal değer o.

kadın dogumcun normal diyor çünkü hormon ihtiyacınıda hesaba katıyor.

benim tshde 10 çıktı hafta içi endokrolojiye gitcem eşimde varioksel var bende tsh yüksek bizi daha ne zorluklar bekliyo kimbilir

Cok sukur sonunda bende buraya guzel haberlerle geldim. Tup bebek icin bu ay turkiyeye geldim ve adet olmayi beklerken adetim 3 gun gecikdi ilkdefa ve test yaptim cok sukur rabbime kendiligimden hamila kalmisim cok dua etmistim rabbime. Doktor olmaz derken oldu, yumurta tembelli + troid + sperm dusuklugu olmasina ragmen rabbim bizede o guzel duyguyu tattirdi cok sukur kimse skilmasin Allahin izniyle herkes gebe kalir yeterko sabredip bekleyin ve rabbimize yonelin o bizim icin neyin hayirli oldugunu bizden daha iyi bilir. Simdi eger sonuna kadar giderse 6 haftalik gebeyim rabbime cok sukur, Allahim
Isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar versin, bu arda troid degerleromde suan normal durumda coo sukur yukselmemis..

Sizce TSH değeri 4,56 normal mi?
Bide ben tok karnına yaptırdım kan testini ne kadar doğrudur sizce?

Son düzenleme:

canım gebelik için yüksek bir değer yani doktorlar öyle diyor ayrıca yaptırdığın zamana ve laboratuara göre değişiyor bu değer benim reglin 3. gününde 5.14 idi 3 gün sonra başka hastanede yaptırdım 3 küsür çıktı ... doktor ne dedi, ilaç verdi mi ?

ama tsh troit testi gebelikle alakası olur mu ki:44: (ama evli değilim şuan)
2 ay önce başka hastahanede de yaptırdığımda 2 küsür falandı dr guatr yok demişti
valla kafam karıştı şimdi

ama tsh troit testi gebelikle alakası olur mu ki:44: (ama evli değilim şuan)
2 ay önce başka hastahanede de yaptırdığımda 2 küsür falandı dr guatr yok demişti
valla kafam karıştı şimdi

hımm pardon canım yaa başka topiklerde tiroid sorunu hep gebelikle alakalı konuşulduğu için seni de bu dertten muzdarip zannettim ama bu değer yüksek 2-2.5 civarında olmalı tsh normal sınırlarda olmayınca her şeyi etkiliyor(adette,yumurtlamada, kilo vermede vb.sıkıntılara yol açabiliyor) ben de bekarken kaç defa test yaptırdım hep 3 civarında çıktı doktorlar önemsemedi sende guatr yok dedi ama evlendikten sonra bebek için değerlerime baktırdığımda 5.14 değeriyle karşılaştım ve haşimato tiroidi olduğumu öğrendim bu zamana kadar denk geldiğim doktorlar önemseyip tedaviye başlasaydı değerim çoktan normale dönmüştü sende önemsemelisin bence

canim benim endoknoloji uzmanlari icin 0,56 ile 4,46 araligi normal sayiliyor

eger gebelik düsünülüyorsa kadin dogumcular 1 ile 2,5 arasinda olmasini istiyor cabuk sonuc alabilmek icin

ben hormon ilaçları kullanmaktan yana değilim şuan bitkisel kürlerle değerlerimi normale düşürmeye çalışıyorum, dereotu, ceviz kürü uyguluyorum inşallah bitkilerden şifa bulurumda ilaçlara hiç gerek kalmaz:26:

canim benim endoknoloji uzmanlari icin 0,56 ile 4,46 araligi normal sayiliyor

eger gebelik düsünülüyorsa kadin dogumcular 1 ile 2,5 arasinda olmasini istiyor cabuk sonuc alabilmek icin

içimi rahatlattınız ya teşekürler valla
normal demişti drda ama yinede dahiliyeye git demişti bana gitmemiştim bende inşallah dereotu ve ceviz iyi gelir tavsiye ederim sizede ilaçlardan daha çok yararlı

benim tshde 10 çıktı hafta içi endokrolojiye gitcem eşimde varioksel var bende tsh yüksek bizi daha ne zorluklar bekliyo kimbilir

tsh 10 yüksek bi değer umarım düşer en kısa zamanda ama benimde 4,56 idi size tavsiyem dereotu tüketin hormon ilaçları almadan vucudunuza daha sağlıklı şeyler verin, ama ben tekrar gitmedim şuan kaç bilmiyorum, kendim çok halsizdim uykudan kalkamazdım dereotunu yediğimden beridir sabahları 8de uyanıyorum

düştü zaten çok şükür dereotunu yemeyi hep unutuyorum malesef, düştükten sonra nasılsa düştü deyip almadım bidaha

Yalnız gebelik düşünüyorsanız dereotunu dikkatli kullanın. Düşüğe neden oluyor.

arkadaşlar benim tsh'ım 5.9 çıktı bu değerle gebe kalınamaz mı? dahiliyeye gittim ilaç verdi, kadın doğrum doktorum ise tedaviye devam ediyor aklım karmakarışık yardım lütfen

arkadaşlar benim tsh'ım 5.9 çıktı bu değerle gebe kalınamaz mı? dahiliyeye gittim ilaç verdi, kadın doğrum doktorum ise tedaviye devam ediyor aklım karmakarışık yardım lütfen

BENDE AYNI DURUMDAYM TSH 5.3 ÇIKTI KADIN DOĞUMCU KLOMEN VE ÇATLATMA İĞNESİ VERDİ BAKALIM HAYRLISI OLSUN

BENDE AYNI DURUMDAYM TSH 5.3 ÇIKTI KADIN DOĞUMCU KLOMEN VE ÇATLATMA İĞNESİ VERDİ BAKALIM HAYRLISI OLSUN
merhaba canım mesajnı yeni gördüm doktor sana bu değerle klomen ve çatlatma iğnesi mi verdi? Eğer öyleyse doktor değiştirmeni tavsiye ederim. Ben doktorumu değiştirdim. 3 ay boşu boşuna ilaç-iğne olmuşum ve çok üzüldüm. Şimdi ilaçlarla düştü tsh değerim. Bu ay aşılama yapılacak. Çok iyi bir merkez buldum. Ve bana tsh 2,5 altında olmazsa aşılamayı bu ay yapmayacağını söyledi.

canm cevabına teşekkür ederim bende doktorumu değiştirmeyi düşündüüm sen bu değerlerle korundunmu yoksa düşmesini mi bekledin ben ilacıma devam ediyorum bu değerle hamile kalırsam doktorum ilacımı yükseltcek gramını bakalım hayırlısı

kızlar selam..tirodim yüksek olduğu için euthyrox 150 lik kullanıyordum..bu sırada klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi görüyorum..ilk denememiz negatif..bu ay tekrar deneyeceğiz..ama dün yaptırdığımn tahlil sonuçlarımda tsh değerim 0,061 çıktı..t3 t4 normal..doktorum uzakta,yarın doktora gidicem ama zaman kaybetmiyeyim diyeeuthyrox un dozunu 75 mg a düşürdüm..asıl merak ettiğim bu değer yükselmezse klomen tedavisi ne devam edilirmi acaba..başına böyle bir şey gelen varmı..hepimize acil şifalar inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…