Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

minigmanıg
endokrin dr. fsh lh prolaktin e2 değerinede bakıyomu biliyorm. ben kadın doğumcu bakar diye düşünüyodum. o zaman şubat adetimle endokrın dr.a tahlil yaptırayım dimi bu değerlere adetin 2.- 3. günü bakarlar.
ben de ethyrox25 i bazen içiyodum bazen içmiyodum, bittiğinde alana kadar içmiyodum. ama bu sayfalardan okuduğum kadarıyla düzenli içmek lazımmış ben de şimdi düzenli içmeye gayret ediyorum. tahlilini yeni yaptırdysan dr.un belki gerek görmemiştir yükseltmeye. sen yine de dr.una ulaşabilirsen sorsan iyi olur.

canım ben sonucları doktora gösteremedim yogunluktan düğün hazırlıklarımdan ama netten sordum endokrin uzmanına dediki tsh degerin 1-2 arasında olması gerekmis gebelik için yani yüksek buldu bi endokrin uzmanına görün dedi.sanırım o aldıgım ilacı kullanıcam euthyrox 50mg içicem.endokrine git mutlaka canım bizim hormanlarda sorun var oyüzden mutlaka endokrinciye görünmemiz lazım ben 2 ay önce gitmistim endokrinciye bana evlenmeden 1 ay önce endokrinciye git dedi.ama gidemiyorum vaktim yokevet canım endokrinci bütün hormanlara bakıyor ben baktırmıstım adetin 2. günü gitsen iyi olur.düzenli içyom canım yinede hep böyle tsh ım demekki dozu az bi doktorda dozunu yükseltilmesi lazım demişdi

arkadaşlar daha önce buraya yazmıştım şimdi ise müjdeli haberi veriyorum hamileyim 6+4 günlük kalp atışını bile duydum çok şükür rabbim isteyen özenen herkese versin inş.

arkadaşlar daha önce buraya yazmıştım şimdi ise müjdeli haberi veriyorum hamileyim 6+4 günlük kalp atışını bile duydum çok şükür rabbim isteyen özenen herkese versin inş.

maşallah Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza da almayı nasip eder inşallah

ne güzel hamişsiniz kızlar masallah ya Allah bagıslasın nasıl basardınız kızlar nasıl tedavi gördünüz anlatırmısınız hangi degrlerdeydi tsh ınız hangi ilaçları kullandınız cok soru sordum ama kusuruma bakmayın

msjını simdi gördüm ve cok sevindim 8 yıl sonra yavruna kavusmussun Allah korusun bebegini sana bagıslasın.amin.bende aynı ilaçları kullanıyorum.ben glifor 1000mg günde 1 içiyorum euthyrox 25 mg ama benim degerim 2.77 sanki gebelik için yüksek
polikistik overin varmıydı canım benim bide o var

minigmanig

düğün hazırlığın varmış, Allah hayırlı uğurlu etsin, hazırlıklarında Allah kolaylık versin. her şey gönlünce olsun.
glifor ilacı ne ki? hormon ilacı mı?

merhaba cnm! ben de hipotiroidi hastasıyım. geçen sene aralık ayında tiroid iltihabı geçirdim. çok zor atlattım hastalığı.
iki ay boyunca kortizon tedavisi gördüm ve ilaçlarım bittiğinde tsh yüksek çıktı yani artık tiroid bezimde kalıcı hasar oluşmuştu ve levotirona başladım.
bi ay kullandım sonraki ay belki tiroid bezim kendiliğinden gene hormon üretmeye başlar belki dedim bi ay ilacımı kullanmadım ve tshım bi ayda 85 sonuç verdi.
sonra gene ilacımı kullanmaya başladım ve o ay adetim bi hafta erken geldi. sonraki ay da bi ahfat geç geldi ve adet tarihlerim eski düzenine girdi.
ondan sonraki ay ise normal adet olmam gereken tarihte adet oldum ve temmuz ayında hamile kaldım çok şükür. şimdi 6 buçuk aylık hamleiyim. Allah ın izniyle bebeğimi kucağıma almama az kaldı:)
sen doğum kontrol ilacı kullanıyormuşsun belik o yzüden biraz daha beklemen gerekebilir. ama demek istediğim tiroid ilaçları kullanıldığı sürece gebeliğe engel değil diye biliyorum asıl ilaçlarını kullanmazsan sorun olur.
şimdi ben her ay endokrin doktoruma konrtole gidiyorum her ay ilacımın dozajını ayarlıyor.
inş sen de en kısa zamanda hamile kalırsın cnm!

cnm ben 8 yıldır ara ara klomen ile tedavi gördüm pcos vardı bendede ama yumurta rezervim iiydi sonra 6 ay önce ani troid iltihablanması yasadım ve troidim yüksek çıktı allahtan çabuk anlaşıldı bu hemen ilaca başladım 25 mg euthrox (yanlış yazmış olabilirim) kullanmaya başladım.çok şükür çabucak düşmüştü troid hormonu.ve sonunda klomen +glukofen 850 +eutyrox 25 mg ile rabbim dualarımıza karşılık verdi. şimdi ve her zaman duamda olmayan isteyen özenen herkese evlat versin die dua ediyorum.hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar.

saol cnm ben glukofen günde 2 içiyodum klomenide günde 3 vermişti eutyrox ise günde bir.son 1.5 ay önce 1 di tsh benim ve gerisiniz biliyosunuz.8 yıldır pcosla savaştım adetlerim hep düzensizdi hatta son 3 senedir ilaçsiz adet olamıyodum 3 aya kadar bile sarkıyodu gecikmem.

aynı durumdayız canım pcosta var ilaçsız adet olamıyorum ben hiç ilaçsız adet olamıyorum yani keske 2 3 ay sarksa adetim oda yok.aynı ilaçları içiyoruz serephone verdi doktorum.canım bide catlatma iğnesi olmadınmı.Allah isteyen herkese nasip etsin ve sizlerinde bebişlerinizi korusun bende evlenince hemen cocuk istiyorum aynı durumdayız oyüzden soruyorum canım.cok sagol cevapların için

minigmanig

düğün hazırlığın varmış, Allah hayırlı uğurlu etsin, hazırlıklarında Allah kolaylık versin. her şey gönlünce olsun.
glifor ilacı ne ki? hormon ilacı mı?

amin insallah sagol gülüm.glifor seker ilacı canım pcoslu hastalara veryo doktorlar cogunlukla benim sekerim yok cok kilomda yok ama doktor yinede kullan dedi pcosta tedaviye yardımcıymıs

Kızlaaar hep aklımdaydı. Başlığı görünce sorayım dedim. Benim tiroit rahatsızlığım var gebelik için hiç uğraşmadım henüz ama tırsıyorum ilerisi için şimdiden. Diğer yandan eşimin tiroit bezi hiç çalışmıyor. Benimki daha başlangıç. annemde de vardı o yüzden control ettiriyorum devamlı ama önemli düzeyde değil. Onun çocukluktan gelen bir şey. Sürekli ilaç kullanıyor. Erkekte olması sorun yaratıyor mu, bir bilginiz var mı :)

saol cnm.çatlama iğnesi olmadım 2 ay kendisi çatladıgı için dr gerek görmedi bu ayda.inş cnm allah aratmasın kimseye çok zor.endokrin uzmanına gittinmi daha önce yoksa sadece dahiliyeyemi gittin.

saol cnm.çatlama iğnesi olmadım 2 ay kendisi çatladıgı için dr gerek görmedi bu ayda.inş cnm allah aratmasın kimseye çok zor.endokrin uzmanına gittinmi daha önce yoksa sadece dahiliyeyemi gittin.
Once dahiliyeye gittim canim sonra bi kezde endokrine gittim.endokrinci evlenmeden 1 ay once gel dedi gidemiyorum yogunluktan:-(netten degerlerimi sordum tsh i 1-2 arasinda olmasi lazim dedi endokrinci.kadin dogumcu normal dedi.tshim 2,7 cikti

Bende de hashimato var. Tirodidim az çalışıyor.
Hamile kalmama engel midir?
Ben 3 aydır ilaç kullanıyorum. Değerlerim normal düzeyde.

Bende de hashimato var. Tirodidim az çalışıyor.
Hamile kalmama engel midir?
Ben 3 aydır ilaç kullanıyorum. Değerlerim normal düzeyde.

canım tsh ımız normal degerlerde oldugu sürece gebe kalmamız için engel yok ilaçlarımızı düzenli içmemiz lazım tsh yükselirse engel..benimde 2,77 tsh ım.endokrinci 1-2 arasında olması gerek diyo kadın dogumcum normal diyor.bende bilmiyorum hangisi dogru.
benim ANTİ-TPO(ATA):488 DHEA-SO4:189 bendemi hasimatolumuyum canım.senin degerin kactı.bende 5 aydır ilaç kullanıyorum euthyrox 25 mg

endokrin uzmanına mutlaka git belki ilacın dozu düşük geliyo olabilir cnm

haklısın canım gitmeye calısıcam vakit bulursam

CANIM bende haşimato hastayım merak ediyorum gelişmeler nasıl oldu yıllar ıçınde ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…