Tiroid Rahatsızlığı Olup Gebe Kalamayanlar ya da Gebe Kalmayı Başaranlar

selam kızlar
bendede hipotroidi sorunu var
2 yıla yakındır tedavi görüyorum
şu anda normal 2.18 tsh
ama birde fsh sorunum var oda 49 şu anda 85li rakamlardan buarya kadar indi
yani menapozdayım şu anda maalesef
ama benım merak ettığim
acaba bu hormonlar birbirleriyle bağlantılımı
yani fsh.tsh ve prolaktin benım bu hormonlarımın hepsı yüksek olduğu için merak ettim
bu durumda olan baska arkadaşlar varmı acaba mafoldumben

slm kızlar gelişmler varmı bebiş fln sevili bilyoruzda başka yokmu...... benimde yarın kontrolüm var kızlar dua edin banada merak ediyorum sonuçlar nasıl iyimiiiiiiiumarım iyidir çok öpüyorum hepiniziiiiiii..........

iklim sen nasılsın ne var neyokkkkkk tshl nasıl gittnimi kontrollere yaa kurtulsakta şu tiroidden bebişleri alsak kucaklarımızaaaaa allahım herkeze nasip etsin

canım hepimizin bu hafta desene bende perşembe gidicem bakalım sonuçlar cumaya çıkar heralde ay çok heyecanlıyım ben ya sende öylemisin inş normale gelir hepimizin amiinnn sonuda böyle olur inşallah :CüvCüv:

saol canım inşş olur çk heyecanlıyım ya bende sonuçlar nasıl acaba hayırlısı olsun tatlımmmm takmayalım fazlaaaa kafayı yormaktan bişi olmuoooo yaaaazemuszemus boşverrrrr olumlu düşünelim sende yaz sonuçları bekliorum hepimiziiiii

inşallah canımm..
yazmazmıyım hiç ama ben aşırı heyecanlıyım yaa anlatamam sana 3 aydır kullanıyorum levatironu en son 24.12 idi tsh :çok üzgünüm: bakalım ne kadar düştü acaba hepimizin sonucu bu hafta çıkıcak ay inş hayırlısı olur :Saruboceq:

bende levetiron kullanıyorum.üç ay sonraki tahlilimde ii çıkmıştı sonuçlar... ama diğer üç ay sonrakinde kötüydü..daha sonra ki ay ii ve şimdi sanırım yine kötü gibi geliyr bana... ben haşimato troidi olduğum için bu hastalıukta inişler ve çıkışlar maalesef oluyor.çok dengesiz bir hastalık...belli olmuyor o yüzden....ne yapabilrim bilmiyorum..sanıırm tek çarem böyle yaşamaya alışmam gerek..çünki antikorları düşürecek bir ilaç yok maalesef...bu da depresif bir yaşam demek...

kızlar herkese selaammmm.. ben de tshıma 3 hafta önce baktırnıştım. doktorlar dozu yükseltmemişlerdi ama ben çok korkuyodum ya birden yükselirse ya haberim olmazsa bi de ilk 3 ay ya bebeğe zarar verirse kaygılarımdan kurtulamıyordum. bi de çok stressliyim eşime falan tepkili bi hal aldım, geçmişte beni geren şeyler garip bi şekilde aklıma gelip gerilmeye başladım. e streeste tsh ın düşmanı hep korkuyodum yükeldimi diye, birde çok uyumaya ve halsizleşmeye başladım bende dayanamadım gittim kendi kendime tsh st3 st4 ölçtürdüm yarın alcam sonuçları, inşallah yükselmemiştir. zaten iştahsızım bi de tsh yüksekse bebiş gelişemez ki. Allah korusun. kadın doğumcular gerçekten bu işten anlamıyo, bana diyo ki tshın 4-5 olunca dozu yükseltiriz diyo ki hamilelikte 2,5 altında olması gerkiyo. tsh 5 ken olan olmuştur zaten ben öğrenene kadar. iklim sormuş nasıl bi duygu diye; o bebek karnıza düşsün diye ne sıkıntılar çektiğimizi bi Allah bi biz biliyoruz. Bir haberini versem eşime diye hayaller kuruyoruz, mucize olacak zannediyoruz. olmuyo arkadaşlar, tamam herkes çok seviniyo falan ama o kadar, sonra kendi kendine kalıyosun, o işine gücüne bakıyor sen evde yorgun halsiz onu koruma güdüsü ve beklentilerinle yalnız kalıyorsun. artık başka bir sen oluyorsun. Allahım hepinizden güzel haberler almayı nasip etsin inşallah, bebeğimi de sağlıkla hayırlısıyla bize nasip etsin.

geçmiş olsun canım inşallah benimde iyi çıkar bu rahatsızlıktan kurtulamıyoruz ama normal değerlere getirebiliyoruz bu sevindirici genede..
ama sana şaşırdım su an ilkkez duyuyorum yani ilacı aldığın halde nası değişiyor değerler hey allahım

alm canım iyi olmana çok sevindim ve yaptığında çok doğru yarın sonuçları yazarsın bize bakalım değişiklik olomuşmu umarım hiç olmaz
seni anlıyorum ama yinede varlığı yeter katlanılır bazı şeylere

kesinlikle Allahım yokluğunu göstermesin, gebelik psikolojisi çok başka Allahım hepinize yaşatıcak inşallah. değerler normale gelsin bi. yumurtlama hesabı yapmayın bence biz de adet düzensizliği de olduğu için geç yumurtlama olabiliyor yani bizim umudumuz her hafta devam ediyor adet olana kadar. canlarım benim güzel haberlerle coşsun bu topik tez zamanda.

evet canım çok saol aminn olucak bizimde allahın izniyle :Saruboceq:

değerlerin dengelenmesi sadece ilaçla kullanmakla bitmiyor maalesef..troid hastalığının en büyük düşmanı stress, endişe, korku, olumsuz düşünceler vs. bu gibi etkenlerde tsh nin orantısız olmasını sağlayabiliyor...sadece ilaçla düzelme olsaydı dr. her 3 ayda bir kan tahlili yada 6 ayda bir ultrason takibine almazdı bizm gibi hastaları..herşey kendi elimizde yinede ...çok şükür ki ilacı da var birzda ilaç biz olmalıyız...beynimizi olumlu düşüncelere telkin ederek sinirleirmizi alt düzeye getirmeliyiz..bu zor bişey biizm için ama aşılamayacak şey de değil ...bu hastalık ömür boyu biizmle arkadaş yani ayrılmaz ikili.. o yüzden onunla dost olmaktan başka çare yok...tabi bu da kendmize iyi davranmakl olacak biraz yaşam koşullarımızı değiştirmemiz gerek zor olsada hayata daha geniş bakmamız gerek..yoksa çok gergin olarak hormon seviyemizin artmasına katkı sağlarız...en çok ta bize katkı sağlıyacak eşimiz dostumuz ve yakınlarımız...çünki yaşadığımız her sıkıntıyı ve hastalığın yan tesirini onlar da bizimle birlikte yaşıyor..bizi anlamalarını,, destek vererek bu hastalığa bir manada reçete görevini üstlenmeleri gerek.. yoksa paylaşımlarımız daha da azalacak...ve bu hastalığın yan etkileri asla bizm elimizde olan bişey değil lütfen bizi bu konuda anlasınlar...anlatmayada çalışalım ..sağlıcakla

kızlar ya unutun tırotınız cok kafanıza takıyorsunuz tabıkı buda bunyenıze aynsıyor unutun sankı yokmus gıbı dusunun yazı bebegıne zararı dokunur valla ben unuttum gıttı hıc onemsemıyorum cunku taktıkca stres yaptıkca emın o yukselecektır

korktuğum oldu tsh yükselmiş 5,36 cok kotuyum cok.

olur tabı cnm neden bu kadar takıyorsun
bılıyorsunkı bu hastalıgın en tetıkleyen sey stres ve sen suan bebegıne kotuluk yapıyorsun bunu bole kafana takıp uzulerek

unut cnm unut ancak bunu bole asarsın yoksa bunu hep kafaya takarak ınan bu dusmes ne kadarda ılac alsan

dusun ya trıotını bılmeden hamıle kalan cok ve sonunda saglıklı cocukları oluyo cunku bılmıyorlar tamam senıde anlıyorum ama bu bole olmaz benım hıc umrumda deıl suan tırot dusun bazen ılac ıcmeyı unutuyorum ne kadar stres yaparsan o kadar yukselecek ben bılıyorum

ne dıyım allah yardımcın olsun hem senın hem melegının

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…